Γη Θεραπαινίς - Θεραπευτικό Αγρόκτημα και Αυτισμός

Θεραπευτικό αγρόκτημα και Αυτισμός

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στο "Μύρτιλλο", η Ημερίδας που διοργάνωσε το σωματείο "Γη Θεραπαινίς", σε συνεργασία με την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους,με θέμα: Θεραπευτικό αγρόκτημα και Αυτισμός – Σύγχρονοι τρόποι Εκπαίδευσης και προσαρμοσμένης εργασίας για άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές.

Παρά την δυνατή βροχή οι συμμετέχοντες,πολλοί από τους οποίους είχαν έρθει και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, υποδηλώνοντας το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει στην χώρα μας για ανάλογες δομές, έμειναν σχεδόν όλο το 7ωρο!

Κλίμα ευχάριστο, επιμορφωτικό και βιωματικό μαζί, με αναλυτικά βίντεο, αναφορές σε ευρωπαϊκές φάρμες,skype συνδέσεις και ουσιαστικές ομιλίες με διαδραστικό χαρακτήρα και εναλλαγές.

Έτσι μάθαμε ότι:

  • Κάθε προσπάθεια για Λιγότερες Ανισότητες συνδέεται με τους 17 Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.
  • Είναι καλό για την κοινωνία να διευρύνεται η ίδια κι όχι τα άτομα με ιδιαιτερότητες να προσπαθούν να χωρέσουν σε αυτήν.
  • Ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τις υπηρεσίες και ότι προέχει κυρίως η καλή ζωή αυτών που αγαπάμε.
  • Ότι η σιωπηλή γλώσσα της Τέχνης επικοινωνεί ακόμα και τα πιο σύνθετα και μπερδεμένα συναισθήματα!
  • Μιλήσαμε για το τελευταίο παιδί στη Φύση και γιατί έχουν πια πάψει τα σύγχρονα παιδιά να εντυπωσιάζονται από το αληθινό.
  • Μάθαμε για την σχέση Αλόγου και ατόμων με αυτισμό και βρήκαμε ότι...μοιάζουν!
  • Φανταστήκαμε έναν κήπο αισθητηριακής ολοκλήρωσης και συνειδητοποιήσαμε ότι η πόλη μας είναι ορφανή από χρώματα,αρώματα και θετικά ερεθίσματα!
  • Υποδεχθήκαμε άλλες δομές με παρόμοια δράση γιατί...αγαπάμε τους συγγενείς μας!

Ακούσαμε συμβουλές από ανθρώπους που δημιούργησαν οικοκοινότητες και αγροκτήματα.

Και τέλος, είδαμε κι ακούσαμε με χαρά τον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Καρέλα να ενδιαφέρεται για την πρότασή μας!

Στα Βιωματικά εργαστήρια :

Παρασκευάσαμε νόστιμο μπισκότο, φυτέψαμε λουλούδια και ζωγραφίσαμαε το όνειρό μας σε καμβά!

Και το πιο σημαντικό, πήραμε θάρρος από εκπαιδευτές, γονείς και πολύτιμους εθελοντές!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!!

Οι προσπάθειες για την υλοποίηση του αγροκτήματος συνεχίζονται...

Δείτε Ακόμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!