Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Κορδόνι με τους Ηλίανθους μας ταξιδεύει … με ευαισθησία.

Τα ταξίδια με αεροπλάνο αποτελούν συνήθως μια ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά ... αλλά όχι πάντα. Όπως συμβαίνει ακόμα και με τους ενήλικες, μια αεροπορική πτήση μπορεί να προκαλέσει και λίγο άγχος, ειδικά σε παιδιά με διαταραχές, που εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού.

 

Στα πλαίσια λοιπόν της ευαισθητοποίησης για περιπτώσεις παιδιών και επιβατών με αθέατες αναπηρίες, πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως έχουν υιοθετήσει το Κορδόνι με τους Ηλίανθους.

 

Φορώντας κάποιος το πράσινο Κορδόνι με τους Ηλίανθους, γίνεται αντιληπτό από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου, πως κάποιο μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Έτσι, στις οικογένειες αυτές παρέχεται περισσότερος χρόνος στη διαδικασία του check-in, δίνεται προτεραιότητα στις ουρές αναμονής και προσφέρονται περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία του ταξιδιού. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το άγχος του ταξιδιού και η κούραση από πιθανή αναμονή.

 

Η δράση αυτή ξεκίνησε από το Αεροδρόμιο Gatwick της Αγγλίας το 2016 και σύντομα υιοθετήθηκε από τα μεγαλύτερα αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και από ορισμένα ακόμα ευρωπαϊκά όπως της Ρώμης και της Βαρκελώνης. Στη Μεγάλη Βρετανία μάλιστα έγινα κανόνας και σε ορισμένες αλυσίδες καταστημάτων ρούχων αλλά και σε άλλα μέσα μεταφοράς.

 

Τα κορδόνια μπορείτε συνήθως να τα προμηθευτείτε από τα αεροδρόμια επικοινωνώντας νωρίτερα μαζί τους και να σας τα αποστείλουν ταχυδρομικά. Το Κορδόνι με τους Ηλίανθους, εκτός από τα παιδιά αφορά και ενήλικες με μη ορατά προβλήματα υγείας όπως ο χρόνιος πόνος, η άνοια, το άγχος, η μειωμένη όραση ή ακοή.

 

Ευχόμαστε σύντομα να έρθει και στα ελληνικά αεροδρόμια!