Τα ταξίδια με αεροπλάνο αποτελούν συνήθως μια ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά ... αλλά όχι πάντα. Όπως συμβαίνει ακόμα και με τους ενήλικες, μια αεροπορική πτήση μπορεί να προκαλέσει και λίγο άγχος, ειδικά σε παιδιά με διαταραχές, που εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού.

 

Στα πλαίσια λοιπόν της ευαισθητοποίησης για περιπτώσεις παιδιών και επιβατών με αθέατες αναπηρίες, πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως έχουν υιοθετήσει το Κορδόνι με τους Ηλίανθους.

 

Φορώντας κάποιος το πράσινο Κορδόνι με τους Ηλίανθους, γίνεται αντιληπτό από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου, πως κάποιο μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Έτσι, στις οικογένειες αυτές παρέχεται περισσότερος χρόνος στη διαδικασία του check-in, δίνεται προτεραιότητα στις ουρές αναμονής και προσφέρονται περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία του ταξιδιού. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το άγχος του ταξιδιού και η κούραση από πιθανή αναμονή.

 

Η δράση αυτή ξεκίνησε από το Αεροδρόμιο Gatwick της Αγγλίας το 2016 και σύντομα υιοθετήθηκε από τα μεγαλύτερα αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και από ορισμένα ακόμα ευρωπαϊκά όπως της Ρώμης και της Βαρκελώνης. Στη Μεγάλη Βρετανία μάλιστα έγινα κανόνας και σε ορισμένες αλυσίδες καταστημάτων ρούχων αλλά και σε άλλα μέσα μεταφοράς.

 

Τα κορδόνια μπορείτε συνήθως να τα προμηθευτείτε από τα αεροδρόμια επικοινωνώντας νωρίτερα μαζί τους και να σας τα αποστείλουν ταχυδρομικά. Το Κορδόνι με τους Ηλίανθους, εκτός από τα παιδιά αφορά και ενήλικες με μη ορατά προβλήματα υγείας όπως ο χρόνιος πόνος, η άνοια, το άγχος, η μειωμένη όραση ή ακοή.

 

Ευχόμαστε σύντομα να έρθει και στα ελληνικά αεροδρόμια!

«ΟΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

Τι είναι αυτό; Θυμός;
Για δες καλύτερα μήπως είναι ζήλια;
Μήπως είναι φόβος;
Μπορεί να είναι και απογοήτευση...;
Ουφ μπερδεύομαι!

Τα Συναισθήματα καμιά φορά είναι μεταμφιεσμένα, κρυμμένα, μπερδεμένα, κρύβεται το ένα κάτω από τη μάσκα του άλλου... και εμείς θέλουμε να τα ξεχωρίσουμε και να τα καταλάβουμε Πώς;
Δρόμο θα πάρουμε δρόμο θα αφήσουμε και θα μπούμε στον Κόσμο των Παραμυθιών.
Ακολουθούμε τον ήρωα και ανακαλύπτουμε!

Τα Εργαστήρια με Συναισθήματα μέσα από παραμύθια έχουν σκοπό μέσα από το παραμύθι που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων, παιδιά από 5 έως 7 ετών και ενήλικες μαζί να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αξία που έχει κάθε συναίσθημα στη ζωή μας, αξιοποιώντας τα σύμβολα και τις διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες στα παραμύθια.

Ημερομηνία: Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά από 5 έως 7 ετών (στο εργαστήριο δεν αναλογεί να συμμετέχουν παιδιά κάτω των 5 ετών)
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.

Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου).

Για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις. Η είσοδος στο εργαστήριο μετά την έναρξή του είναι αδύνατη.

«ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ!»

Παραμύθια μαγικά για ζώα που έγιναν άνθρωποι και για ανθρώπους που μεταμορφώθηκαν σε ζώα και φυτά, δέντρα και πουλιά.
Τα Εργαστήρια με Παραμύθια Μετά Μουσικής είναι εργαστήρια αφήγησης, όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι και κρουστά όργανα.
Μικροί και μεγάλοι μαζί, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγεία των παραμυθιών.
Αφηγείται η Ιφιγένεια Κακριδώνη.

Ημερομηνία: Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020
Ηλικίες: για όλους από 5 έως 105 χρονών (στο εργαστήριο δεν αναλογεί να συμμετέχουν παιδιά κάτω των 5 χρονών)
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου:  8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις. Η είσοδος στο εργαστήριο μετά την έναρξή του είναι αδύνατη.

«ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ!»
Ο σκοπός της διαδραστικής έκθεσης «Στο Παλάτι του Θυμού!», είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες που τα περιβάλλουν, να εξερευνήσουν, να επεξεργαστούν, να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουν τη ζωτική του ενέργεια!

Ημερομηνίες για το ελεύθερο κοινό: κάθε Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου
Ηλικίες: για παιδιά & για εφήβους από 5 έως και 15 χρονών και ενήλικες μαζί (στην έκθεση δεν αναλογεί να συμμετέχουν παιδιά κάτω των 5 χρονών)
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10π.μ. έως 1μ.μ.
Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΡΑΤΖΑ 7, 11741

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ | ΤΗΛ 210 9218329 

E-MAIL Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.mce.gr

Η πρόληψη, η ευαισθητοποίηση και η υιοθέτηση υγιεινών προτύπων ζωής αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την βελτίωση της υγείας κάθε γυναίκας.

Η σύγχρονη μητέρα οφείλει να ενημερώνεται έγκυρα και να φροντίζει την υγεία της ώστε να μπορεί να φροντίζει αντίστοιχα και τα παιδιά της αποτελώντας παράλληλα πρότυπο για εκείνα.

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη απαντά σε απλά ερωτήματα που θα ήθελαν να κάνουν τα παιδιά στη μαμά τους για τη σημασία της πρόληψης.

 

 

Γιατί πρέπει να κάνουμε εμβόλια;
Όλοι κάναμε εμβόλια όταν ήμασταν παιδιά, αλλά κάποτε χρειάστηκε να αρρωστήσουμε από μερικές επιδηματικές αρρώστιες, γιατί δεν είχαμε τη δυνατότητα να προστατευθούμε από όλα.
Εσύ λοιπόν δε θα χρειαστεί να περάσεις ιλαρά ούτε ανεμοβλογιά, που αφήνει και άσχημα σημάδια.
Θα έχεις τη δυνατότητα να προστατευθείς από τον ιό του HPV, που προσβάλει αγόρια και κορίτσια, γιατί όλοι θα εμβολιαστείτε για να μειώσετε την πιθανότητα να προσβληθείτε από τα κονδυλώματα ή από διάφορες μορφές καρκίνου.
Μακάρι να μπορέσουμε να βρούμε κι άλλες ασπίδες προστασίας, μέσω των εμβολίων, για να μη ζήσουμε επιδημίες που μπορούν να προληφθούν.

 

Εμείς πάμε στον παιδίατρο, ποιος είναι ο γιατρός της μαμάς;
Οι μητέρες έχουν γιατρό ή θα έλεγα καλύτερα έχουν γιατρούς.
Έχουν το γυναικολόγο τους, ο οποίος θα τις ελέγξει για τη μήτρα και τις ωοθήκες με υπέρηχο και με τεστ PAP. Έχουν όμως και τον παθολόγο τους που θα τις καθοδηγήσει στις εξετάσεις που πρέπει να κάνουν, θα τις εξετάσει κλινικά και θα προγραμματίσει αιματολογικές εξετάσεις, υπερηχογράφημα, ακτινογραφία θώρακος, καρδιογράφημα ή και κολονοσκόπηση, όταν το κρίνει απαραίτητο.
Η μαστογραφία είναι και αυτή μία πολύ σημαντική εξέταση, την οποία οι γυναίκες κάνουν κάθε χρόνο . Εάν ψηλαφίσουν βέβαια στο μεσοδιάστημα κάτι διαφορετικό στο σώμα τους ή αισθανθούν κάποιο σύμπτωμα θα πάνε αμέσως στο γιατρό.

 

Πώς προσέχει η μαμά τον εαυτό της;
Η μητέρα κάνει ότι μπορεί για να είναι γερή και να μεγαλώσει τα παιδιά της
Ελέγχει το βάρος της, την πίεση της, δεν καπνίζει. τρώει υγιεινά φρούτα και λαχανικά, όπως φροντίζει να τρώνε και τα παιδιά της και γυμνάζεται.
Η σωστή διατροφή και η γυμναστική δυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού, αυτό που λέμε ανοσοποιητικό, το οποίο γίνεται άτρωτο.
Πολλές φορές έχουν και κάποιο χόμπυ, το οποίο τις ξεκουράζει, τις κάνουν να αισθάνονται καλύτερα και να μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στην οικογένεια τους.

 

Μιλάτε συνεχώς για πρόληψη, τι σημαίνει πρόληψη;
Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, μπορεί να αποτρέψει ατυχήματα, αρρώστιες, να διαγνώσει εγκαίρως διάφορα προβλήματα τα οποία θα θεραπευθούν.
Καλλιεργούμε την αισιοδοξία μας για να προσπαθήσουμε να είμαστε καλά γιατί αυτοί που αγαπούμε μας χρειάζονται.
Η πρόληψη δεν αφορά μόνο τις μητέρες, αλλά και τους πατέρες. Για τους μπαμπάδες θα μιλήσουμε μία άλλη φορά.

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη
Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος
Πρόεδρος ΑΚΟΣ
Tel.:+30 210 6867832
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web : www.aktinotherapeia.com

Η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Από το Φεβρουάριο, City of Robots στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο, περιηγηθείτε  στις μοναδικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και ζήστε μια απόλυτη εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Γνωρίστε το ντροπαλό γαλλικό ανδροειδές ρομπότ Reety, τον Pepper, τον Pando, τον  Aibo το μοναδικό ρομπότ-σκύλο από την Ιαπωνία, την αξιαγάπητη Kiki, τον τέταρτης γενιάς Promobot V4, αλλά και τον CocioBot από την Βρετανία που συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και εκφράσεις…

Παίξτε με τις απίστευτες ρομπότ-μέδουσες, γνωρίστε το πρώτο ρομπότ –ψάρι που δημιουργήθηκε ποτέ, κάντε μια βόλτα με το ηλεκτρικό σκούτερ, παρακολουθήστε το εντυπωσιακό Theater of Robots και  το φαντασμαγορικό Tesla Show και δοκιμάστε τις απίθανες φιγούρες του απόλυτου dance game Just Dance με τον αισθητήρα kinect.

 

 

Ακόμα, παίξτε με το Bb8 droid, δοκιμάστε τη κάσκα Μικτής Πραγματικότητας Hololens, παίξτε με το Sony xperia projection game, το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε μία διαδραστική οθόνη αφής, θαυμάστε 3D εκτυπωτές, γίνετε για λίγο αστροναύτης, κάντε μία βόλτα στον γαλαξία μας και ζήστε τη ζωή ενός αστεριού…Αυτά και άλλα πολλά σας περιμένουν στην μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, την City of Robots.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας στο Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών (Future Reality) του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Η είσοδος στο Future Reality είναι δωρεάν.

Με την επιμέλεια και την εγκυρότητα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έναρξη λειτουργίας έκθεσης: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ωράριο λειτουργίας:


ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΡΙΤΗ 09:00 - 13:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 09:00 - 13:30

ΠΕΜΠΤΗ 09:00 - 13:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 20:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00 – 20:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00 - 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΚΘΕΣΗΣ:

• Γενική είσοδος: 10 ευρώ
• 4 ατόμων: 32 ευρώ
• Ανεργίας & φοιτητικό: 8 ευρώ
• Α.Μ.Ε.Α. : 7 ευρώ

Επισκεφθείτε το site της έκθεσης για περισσότερες πληροφορίες: http://cityofrobots.gr

 

Ελληνικός Κόσμος:

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0000

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea σας ταξιδεύει από μόλις 9€! Για λίγες μόνο ημέρες, μπορείτε να ανακαλύψετε εντυπωσιακά οικονομικές τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού και εξωτερικού. Οι τιμές ξεκινούν από 9€ για απλή μετάβαση και περιλαμβάνουν όλους τους φόρους.

 

Η προωθητική ενέργεια ισχύει για κρατήσεις που θα γίνουν έως και τις 10 Ιανουαρίου 2020 και για πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από Ιανουάριο έως και Μάρτιο του 2020.

 

Το δίκτυο της Volotea περιλαμβάνει πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όπως Βενετία, Τουλούζ, Μπορντώ, Ντουμπρόβνικ αλλά και ελληνικούς προορισμούς όπως Σαντορίνη, Ηράκλειο, Ρόδος, Μύκονος κ.α.

 

Για να κλείσετε το επόμενο ταξίδι σας λοιπόν επισκεφθείτε το https://www.volotea.com/el/

 

Στο “The Ranch” μετρούν αντίστροφα για την πιο Χριστουγεννιάτικη γιορτή, σε ένα κλίμα γεμάτο ζεστασιά και πολλά χαμόγελα. Στη μαγευτική κοιλάδα του Σοφικού Κορινθίας σας περιμένει ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο event που ζωντανεύει 20 με 26 Δεκεμβρίου, σε μια έκταση 330 στρεμμάτων με δυνατότητα διαμονής αλλά και ημερήσιας εκδρομής.

Σε απόσταση μόλις 97 χιλιομέτρων από την Αθήνα, το “The Ranch” είναι εκεί για να σας προσφέρει με ασφάλεια στιγμές Δράσης, Άθλησης, Ψυχαγωγίας, Χαλάρωσης και πολύ Παιχνιδιού.

 

Σε ένα χώρο που «δένει» αρμονικά το Φυσικό Περιβάλλον με τις υπερσύγχρονες Οικολογικές μας Εγκαταστάσεις Άθλησης & Διαμονής, μοναδικές Χριστουγεννιάτικες Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

• Καλλιτεχνικό Εργαστήρι
• Facepainting
• Δημιουργική απασχόληση
• Magical show, Ζογκλέρ, Παράσταση Μαριονέτας
• Εργαστήρια Ρομποτικής
• Laser tag
• Yoga, Zumba, Latin
• Πεζοπορία
• Χριστουγεννιάτικα ομαδικά παιχνίδια
• Γράμμα στον «Άη Βασίλη»
• Live music
• Christmas party με DJ, Karaoke party
• CineRANCH
• 4th Santa the RUNch (αγώνας τρεξίματος για γονείς και παιδιά)

 

 

 

Και φυσικά οι δραστηριότητες του The Ranch: βόλτα με το άλογο και την άμαξα, περιήγηση με το τρενάκι, τοξοβολία, αναρρίχηση, rodeo και χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων!
Τα ξύλινα, ζεστά δωμάτια του Κολοράντο & της Αριζόνα στην Άγρια Δύση θα σας περιμένουν για να περάσετε το βράδυ σας!

 

Ακόμα ...
Το “The Ranch”  κατά την περίοδο των εορτών θα είναι ανοιχτό:
• 21-26 και 28-29 Δεκεμβρίου για μονοήμερες επισκέψεις
• 2 με 6 Ιανουαρίου για μονοήμερες επισκέψεις
Απαιτείται κράτηση για το εστιατόριο (γεύμα στο μπουφέ)
• 4 με 6 Ιανουαρίου - Φώτα – Τριήμερο με διανυκτέρευση

 

Οι τιμές για μονοήμερη επίσκεψη για την περίοδο των εορτών είναι:

  • 21-23/12: 8€ ανά ατόμο χωρίς γεύμα και 16€ ανά ατόμο με γεύμα
  • 24-26/12: 8€ ανά ατόμο χωρίς γεύμα και 18€ ανά ατόμο με γεύμα

Για τα παιδιά κάτω των 3 ετών δεν υπάρχει χρέωση

 

Σε περίπτωση που θέλετε να διανυκτερεύσετε, τα κόστη είναι όπως παρακάτω:

  • 20-22/12 Weekend: 90€ ανά ενήλικα και 65€ ανά παιδί (από Παρασκευή δείπνο)
  • 24-26/12 Christmas: 120€ ανά ενήλικα και 80€ ανά παιδί (από Τρίτη γεύμα)
  • 21-26/12 Full Package: 180€ ανά ενήλικα και 110€ ανά παιδί (από Σάββατο γεύμα)

Για τα παιδιά κάτω των 3 ετών δεν υπάρχει χρέωση

 

Κάθε χρόνο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ευφάνταστες παραγωγές και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά. Ο φετινός «Χριστουγεννιάτικος Κόσμος» του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει όλο το Δεκέμβριο και κάθε μέρα επιφυλάσσει και μια διαφορετική έκπληξη! Καρυοθραύστης, παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικες γεύσεις, πανύψηλα έλατα, φωτεινές εγκαταστάσεις και πολλά εντυπωσιακά δρώμενα σας περιμένουν για να κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα ακόμα πιο ξεχωριστά!

 

Χριστουγεννιάτικος Κύκλος Κρουστών για Οικογένειες
Ο κύκλος κρουστών ντύνεται γιορτινά και αφηγείται ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι γεμάτο ήχους και ρυθμούς. Παιδιά και μεγάλοι, χρησιμοποιώντας διαφορετικά κρουστά, ντύνουν μουσικά το παραμύθι αποτυπώνοντας την ατμόσφαιρα, το χιούμορ και τις ανατροπές που αυτό εμπεριέχει.
Σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση, αφρικάνικα Djembe, tamborim, κουδούνια και πολλά ακόμα είδη κρουστών, μαζί με χρηστικά αντικείμενα, συντονίζονται με ηλεκτρονικούς ήχους και μεταμορφώνουν μια γνωστή Χριστουγεννιάτικη ιστορία σε ένα πρωτότυπο ηχητικό τοπίο.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: QUILOMBO LAB

Κυριακή 22, 29/12 & 05/01
11.00-13.00
Για παιδιά 5 ετών και άνω και τις οικογένειές τους
Έως 40 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
*Κατάλληλο για άτομα με ή χωρίς αναπηρία

 

Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές αποστολές
α παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα έχουν μία αποστολή... Να πάρουν τους γονείς τους και να έρθουν για ένα οικογενειακό αθλητικό παιχνίδι στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών του ΚΠΙΣΝ.
Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χειροσφαίριση και πολλή διασκέδαση μας περιμένουν για να ξεφαντώσουμε στο ΚΠΙΣΝ.
Απαραίτητη προϋπόθεση, οι ομάδες να φοράνε ένα σκουφάκι του Άι Βασίλη ή του Καλικάντζαρου και να έρθουν στο ΚΠΙΣΝ με γιορτινή διάθεση!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Δευτέρα 23, 30/12 & Τρίτη 24/12 & Πέμπτη 26/12 & 02/01 & Παρασκευή 27/12 & 03/01 & Κυριακή 29/12
11.00-14.00
Για παιδιά 6-12 ετών και τους/τις συνοδούς τους
Έως δύο οικογένειες των τεσσάρων μελών ανά 15 λεπτά
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Έναρξη προεγγραφής τη Δευτέρα 16/12 στις 12.00

 

Το Ημερολόγιο του Άι Βασίλη

Οι γιορτές πλησιάζουν και, πριν μοιράσει τα δώρα του, ο Άγιος Βασίλης επιλέγει έναν τόπο για να παίξει με τα παιδιά. Έτσι, έρχεται και φέτος στο ΚΠΙΣΝ για να μετρήσει αντίστροφα μαζί τους για την Πρωτοχρονιά! Τα παιδιά προετοιμάζονται να υποδεχθούν το 2020, μέσα από μια σειρά ομαδικών παιχνιδιών, εμπνευσμένων από το ημερολόγιο, τους μήνες και τις εποχές, κάνοντας ένα νοητό ταξίδι στη νέα χρονιά. Σας περιμένουμε για παιχνίδια στο έλκηθρο (23/12), για μια συναρπαστική περιπέτεια στην Αλάσκα (24/12) και φυσικά, για παιχνίδια με τον Άγιο Βασίλη (29/12)!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Δευτέρα 23/12, Τρίτη 24/12, Κυριακή 29/12
11.30-13.30
Για παιδιά 6-12 ετών
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

 

Μαγικές εικόνες

Ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ζωντανεύει, καθώς παίζουμε με το φως και αποτυπώνουμε την κίνηση, τις αντανακλάσεις και τα καθρεφτίσματά του στα υλικά. Αναμειγνύουμε χρώματα και δημιουργούμε έργα που λάμπουν στο φως και φωσφορίζουν στο σκοτάδι. Ζελατίνες, φακοί, καθρέφτες, προβολείς και ανακλαστικές επιφάνειες μετατρέπονται σε «μαγικούς φακούς», αποδίδοντας μαγικές εικόνες.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Γεωργία Χατζηβασιλειάδη, MA ΑΣΚΤ, MFA
UCL, Εικαστικός, Παιδαγωγός Τέχνης

Τρίτη 17/12 | 18.00-20.00
& Τρίτη 24/12 | 12.00-14.00
Για παιδιά 6-10 ετών
Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Για τις δραστηριότητες από 16/12 έως 22/12, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 09/12 στις 12.00
Για τις δραστηριότητες από 23/12 έως 31/12, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 16/12 στις 12.00

 

Bubble Parade: Ο κήπος των ευχών
Μια συμμετοχική παρέλαση που σκορπά μαγεία, χαμόγελα και φυσικά εκατομμύρια σαπουνόφουσκες! Οι La Petite Marguerite καταφθάνουν στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ για να μας παρασύρουν σε μια μεγάλη, συμμετοχική παρέλαση με αμέτρητες σαπουνόφουσκες! Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε έναν κοινό τόπο φαντασίας, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και μοιράζονται στιγμές ανεμελιάς, μαγείας και χαράς.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: La Petite Marguerite
Σημείο εκκίνησης: ΑΓΟΡΑ

Πέμπτη 26/12 & Σάββατο 04/01
12.00-13.30
Για παιδιά και ενήλικες

 

Ebru Kids: Χριστουγεννιάτικα Στιγμιόκουτα

Τα Χριστούγεννα είναι γεμάτα στιγμές μαγείας, αγάπης και παιχνιδιού. Μέσα από τα Χριστουγεννιάτικα Στιγμιόκουτα του ΚΠΙΣΝ κρατάμε ζωντανές αυτές τις στιγμές.
Με οδηγό την τέχνη του Ebru (ζωγραφική στο νερό), συνθέτουμε έργα που αποτυπώνουν τις επιθυμίες μας και τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Το εργαστήρι ξεκινά με μουσικοκινητικά παιχνίδια γνωριμίας κι έπειτα, ακολουθεί η πρώτη επαφή με την τέχνη του Ebru. Αποτυπώνουμε τα έργα μας σε χαρτί και φτιάχνουμε τα Χριστουγεννιάτικα στιγμιόκουτα (γυάλινα βάζα) τα οποία στολίζουμε με διάφορα υλικά. Τέλος, ένα νέο μουσικοκινητικό παιχνίδι έρχεται να κλείσει το εργαστήριο!
Απαραίτητη προϋπόθεση: Να φοράμε άνετα ρούχα, τις αγαπημένες μας γιορτινές κάλτσες και την πιο καλή μας διάθεση!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Κατερίνα Μόμιτσα, Εικαστικός/Άννα Κωνσταντίνου, Εμψυχώτρια Μη Ανταγωνιστικού Παιχνιδιού

Παρασκευή 20, 27/12 & 03/01
17.30-19.00
Για παιδιά 3-5 ετών και τους/τις συνοδούς τους
Έως 10 παιδιά και 10 συνοδοί
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Για τις δραστηριότητες από 16/12 έως 22/12, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 09/12 στις 12.00
Για τις δραστηριότητες από 23/12 έως 31/12, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 16/12 στις 12.00
Για τις δραστηριότητες από 01/01 έως 06/01, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 23/12 στις 12.00

 

Christmas Magic Bubble Show
τοιχεία από το θέατρο δρόμου, τον χορό και την ακροβατική τέχνη συνδυάζονται ευρηματικά σε ένα θεαματικό show γεμάτο τεράστιες και ευφάνταστες σαπουνόφουσκες. Μια διαδραστική performance ζωντανεύει τον κόσμο του παραμυθιού, της φαντασίας και του ονείρου, προσκαλώντας το κοινό σε ένα ατελείωτο παιχνίδι που σκορπά μαγεία, χαμόγελα και άπειρες σαπουνόφουσκες!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: La Petite Marguerite

Κυριακή 29/12 & Πέμπτη 02/01
12.00-13.00
Για παιδιά και ενήλικες

 

Athens Disco Kidz: Let’s Glow!
Και φέτος υποδεχόμαστε μικρούς και μεγάλους σε ένα πάρτι με σύνθημα "Let's Glow!". Mε πολύχρωμη glow disco διάθεση για διαδραστικά παιχνίδια, χορογραφίες, dance battles και top disco επιλογές από τον DJ Palov, η ομάδα Athens Disco Kidz προσκαλεί όλη την οικογένεια σε ένα κοινό stage, ενθαρρύνοντας τη διάδραση μεταξύ γονιών και παιδιών. Μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες και παιχνίδια χτίζεται μια κοινή εμπειρία, ένας κοινός τόπος φαντασίας, όπου παιδιά και γονείς διασκεδάζουν παρέα, χορεύοντας και παίζοντας.
Φτιάχνουμε το δικό μας glow κοστούμι, ζωγραφίζουμε με σκιές και φακούς στο glow wallpaper και αφήνουμε με stencils τα αποτυπώματα χριστουγεννιάτικων χαρακτήρων.
Παίρνουμε μέρος σε πρωτότυπους κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και ομαδικές χορευτικές δραστηριότητες, συνθέτουμε τις δικές μας χορογραφίες και συμμετέχουμε σε ξεσηκωτικά dance battles (χορευτικούς αγώνες). Και φυσικά, ο DJ Palov με τις μουσικές επιλογές και τα ευφάνταστα μιξαρίσματα παλιών και νέων ήχων, παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε μια μοναδική disco εμπειρία, με χορό μέχρι τελικής πτώσης!
Τι περιμένετε; Let’s Glow στο ΚΠΙΣΝ!
*Αν θέλετε να λάμψετε μέσα στο glow κοστούμι σας, ελάτε ντυμένοι στα μαύρα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια/κεντρικός συντονισμός:
Κατερίνα Αδαμάρα, θεατροπαιδαγωγός-αφηγήτρια
Μουσική επιμέλεια και παραγωγή: DJ Palov
Εικαστική επιμέλεια: Νάγια Φιορέτου
Εμψύχωση δραστηριοτήτων:
Μάριος Παραδείσης, ηθοποιός
Κωνσταντίνα Κουτσαφτάκη, χορεύτρια
Ιωάννα Ζέρβα, ηθοποιός

Δευτέρα 06/01
15.00-17.00, 18.00-20.00
Για παιδιά 4-8 ετών και τους/τις συνοδούς τους

Τιμή εισιτηρίου: 5€
*Η προπώληση εισιτηρίων για το κοινό ξεκινά τη Δευτέρα 16/12.
Σημεία προπώλησης:
- ηλεκτρονικά
- ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services: www.ticketservices.gr
- Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμείο ΕΛΣ)
- εκδοτήριο: Ticket Services (Πανεπιστημίου 39)
- τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Λίγο πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων, την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, το Μουσείο Κοτσανά, υποψήφιο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019», μας υποδέχεται με γιορτινή διάθεση, και μας προτείνει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με πρωτότυπα εκπαιδευτικά και βιωματικά εργαστήρια και χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, που θα χαρίσει στους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του ένα μαγικό ταξίδι - με οδηγό την αρχαία ελληνική τεχνολογία!

Εργαστήρια που θα μας «ηλεκτρίσουν» και θα μας γεμίσουν ενέργεια, χριστουγεννιάτικες παραστάσεις σύγχρονου τσίρκου αλλά και ο υπέροχος Magic Tolto που θα μας αποκαλύψει πως γίνονται τα θαύματα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, είναι μόνο μερικές από τις εορταστικές δράσεις που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Κοτσανά για να μεταφέρει στους μικρούς αλλά και τους μεγάλους «εφευρέτες» του, το Φως των Χριστουγέννων!

 

Εκπαιδευτικό Εργαστήρι και περιήγηση στην έκθεση: «Νίκολα Τέσλα: Ο Άνθρωπος από το Μέλλον»
- Το βιωματικό εργαστήριο απευθύνεται σε οικογένειες και ενήλικες.

Οι μικροί μας «εφευρέτες» μαζί με τους ενήλικες συνοδούς τους, θα μπορέσουν να ανακαλύψουν γιατί το ρεύμα είναι τόσο σημαντικό για την καθημερινή μας ζωή και ποιοι ήταν οι λόγοι που έκαναν τον Νίκολα Τέσλα να χαρακτηριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες του 20ου αιώνα!
Ένα βιωματικό εργαστήρι που θα μας «ηλεκτρίσει» και θα μας γεμίσει με ενέργεια εορταστική!
Ημερομηνία διεξαγωγής εργαστηρίου: Κυριακή 1η & Σάββατο 21/12/2019
Διάρκεια εργαστηρίου: 60’
Ώρα διεξαγωγής: 12:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/παιδί, 5 ευρώ/συνοδός-ενήλικας

 

«H ζωή του Κτησιβίου» | Μουσειακό θέατρο από την ομάδα HETEROTOPIA

- Η δράση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες.
Ο χαρακτήρας του σπουδαίου εφευρέτη ζωντανεύει μέσα από τα τεχνολογικά του επινοήματα και ξεδιπλώνεται περιπατητικά μπροστά στα μάτια μας! Ακολουθήστε μας σε έναν διάλογο με τον ίδιο τον Κτησίβιο. Συνομιλήστε μαζί του και ανακαλύψτε αθέατες πλευρές της ιστορίας και της ζωής του ιδιοφυούς εφευρέτη της Αρχαίας Ελλάδας που κανείς έως τώρα δεν έχει ανακαλύψει!
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14/12/2019
Διάρκεια δράσης: 45’
Ώρα διεξαγωγής: 12:30 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ/άτομο (η δράση περιλαμβάνει και το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο)

 

 

«Toy Tree - Το δέντρο του Ξωτικού» | Χριστουγεννιάτικη Παράσταση από την ομάδα KOKOIKA

- Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά.

Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία για το δέντρο του σπιτιού του Άη Βασίλη με στοιχεία σύγχρονου τσίρκου, θεάτρου αντικειμένων και σύγχρονου χορού όπου οι εφευρέσεις της αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας ζωντανεύουν στα χέρια της ομάδας KOKOIKA! Μια συναρπαστική παράσταση που συνδυάζει το juggling, τη μουσική και το χορό ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15/12/2019
Διάρκεια παράστασης: 60’
Ώρα διεξαγωγής: 12:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ/παιδί

 

Χριστουγεννιάτικη παράσταση από τον Magic Tolto!

- Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά.

Ο υπέροχος Magic Tolto μας προσκαλεί να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες στο Μουσείο Κοτσανά! Εκεί που τα θαύματα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας συναντούν τη Μαγεία και η γνώση κάνει παρέα με τη ψυχαγωγία! Η «μαγεία» και η ψυχαγωγία γίνονται ένα με τη βοήθεια του Tolto και της καθοριστικής σημασίας συμμετοχής των παιδιών, σε μια παράσταση......γεμάτη εκπλήξεις!

Ημερομηνία διεξαγωγής εργαστηρίου: Κυριακή 22/12/2019
Διάρκεια παράστασης: 60’
Ώρα διεξαγωγής: 12:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ/παιδί

 

Διαδραστικό Εργαστήρι: «Το φως των Χριστουγέννων»

- Το βιωματικό εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά.

Μέσα από ένα ταξίδι αναζήτησης στο δάσος των ονείρων, ο ήρωας της ιστορίας μας θα ανακαλύψει πολλές αλήθειες για το φως. Θα παρατηρήσει τις σκιές, θα γνωρίσει τι είναι η διάχυση και η αντανάκλαση του φωτός, θα δώσει σχήματα και χρώματα στο φως. Ώσπου, τελικά, εμείς, θα τον βοηθήσουμε να φτάσει στο αληθινό «φως» που κρύβουν τα Χριστούγεννα!

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 28/12/2019
Διάρκεια εργαστηρίου: 60’
Ώρα διεξαγωγής: 12:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ/παιδί

 

Και φυσικά κάθε Κυριακή του Δεκεμβρίου, το Μουσείο προτείνει στους μικρούς και μεγάλους φίλους του ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό εργαστήριο!

• «Τηλεπικοινωνίες και κρυπτογραφία | Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, ώρα 10:30 π.μ.
• «Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής| Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 10:30 π.μ.
• «Υπολογιστικές µηχανές της Αρχαιότητας | Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 10:30 π.μ.
• «Αήρ και ύδωρ» | Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 10:30 π.μ.

 

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις:

  • Ώρα προσέλευσης: 30’ πριν την έναρξη της δράσης/εργαστηρίου.
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 211 411 0044 & 690 72 92 002 έως και μια ημέρα πριν.
  • Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα.

 

«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι,
10671, Αθήνα
T.: 211 411 0044
6907292002
Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
kotsanas.com

Η Νέα Υόρκη θα αποκτήσει σύντομα τη δική της Legoland και εσείς έχετε ακόμα έναν λόγο να την επισκεφθείτε με όλη την οικογένεια! Όπως ανακοίνωσε η γνωστή αλυσίδα Θεματικών Πάρκων των αγαπημένων Lego, τα εγκαίνια της νέας Legoland στη Νέα Υόρκη έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου 2020, την Ημέρα Ανεξαρτησίας, μια ημέρα γιορτής για την Αμερική αλλά και ταυτόσημη με την οικογένεια.

 

Τα θεματικά πάρκα LEGOLAND, αποτελούν τους ιδανικούς χώρους για οικογενειακή διασκέδαση, καθώς οι οικογένειες μπορούν να οδηγήσουν, να σκαρφαλώσουν, να παίξουν, να μάθουν και να χτίσουν μαζί. Ταυτόχρονα, τα παιδιά μπορούν να γιορτάσουν τη δική τους ανεξαρτησία τους, κάνοντας το πρώτο τους roller coaster, τον Δράκο, ή οδηγώντας το πρώτο τους αυτοκίνητο, στη Σχολή Οδήγησης της Legoland!

 

 

 

Το LEGOLAND New York Resort θα είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο LEGOLAND που έχει κατασκευάσει ποτέ η Merlin Entertainments, με περισσότερες από 50 διαδρομές, παραστάσεις και αξιοθέατα σε 7 θεματικές ενότητες, σε έκταση 150 στρεμμάτων.

 

Το θεματικό πάρκο ανακοίνωσε επίσης ότι οι 3 κατηγορίες για τα ετήσια εισιτήρια θα ξεκινούν από $ 119,99, ενώ τα ημερήσια εισιτήρια θα ξεκινούν από $62,99. Όλα είναι διαθέσιμα για αγορά στην ιστοσελίδα της LEGOLAND της Νέας Υόρκης: www.LEGOLAND.com/New-York.

Πλούσιο πρόγραμμα για όλη την οικογένεια έχει ετοιμάσει και για τον Νοέμβριο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ έχει συμπεριλάβει δράσεις για τα παιδιά και την οικογένεια γύρω από την Τέχνη, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.    

 

Καλλιτεχνικά Εργαστήρια!

 

Teens Art Studio

Σε διάλογο με την έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη, τα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικές τεχνικές, γνωρίζουν και χρησιμοποιούν καλλιτεχνικά και άλλα υλικά. Αυτόν τον μήνα εμπνέονται από το έργο του Οδυσσέα Ελύτη και δημιουργούν με τη μέθοδο της πυρογραφίας.

Για παιδιά 11+ ετών

Σάββατο 23/11 | 17.00-19.30

Ακολουθώντας τα χνάρια των μεγάλων

Παιδιά και συνοδοί παίρνουν μέρος σε θεατρικά παιχνίδια και δραστηριότητες μουσικής προπαιδείας και εμβαθύνουν στο έργο του Γ. Ψυχοπαίδη μέσα από ζωντανή μουσική και εικαστικά.

Για παιδιά 2-4 ετών και τους/τις συνοδούς τους

Κάθε Πέμπτη | 17.00-18.00, 18.30-19.30

Δημιουργούμε όλοι μαζί Τέχνη!

Με έμπνευση το έργο του Γ. Ψυχοπαίδη, γνωρίζουμε και δοκιμάζουμε τις τεχνικές του dripping και της λαζούρας: το ρευστό χρώμα και το μελάνι ξεχύνονται πάνω στην επιφάνεια του χαρτιού και έτσι γεννιούνται απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Για παιδιά 7 ετών και άνω, νέους και οικογένειες, με ή χωρίς αναπηρία

Σάββατο 09/11
11.30-12.30, 12.30-13.30, 13.30-14.30

 

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια!

Κύκλος Κρουστών για οικογένειες

Δημιουργούμε κινητικές μελωδίες, ήχους και τραγούδια, καθώς μαθαίνουμε να παίζουμε κρουστά μέσα από ένα διασκεδαστικό μάθημα για όλη την οικογένεια!

Για παιδιά 5 ετών και άνω και τις οικογένειές τους

Κυριακή 24/11 | 11.00-13.00

Κηπουρική για την οικογένεια

Παιδιά και συνοδοί μαθαίνουν την αξία και τη σημασία της κηπουρικής, ανακαλύπτουν τα μυστικά της και συζητούν για το πώς αναπτύσσονται τα φυτά, πώς εξελίσσονται και ποιες είναι οι ανάγκες τους.

Για παιδιά 5-12 ετών και τους/ τις συνοδούς τους

Κυριακή 17/11 | 11.00-13.00

Παιχνίδια για οικογένειες

Διασκεδάζουμε με παιχνίδια για όλη την οικογένεια στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος! Τα παιδιά αναπτύσσουν την ευρηματικότητά τους και αποκτούν εκπαιδευτικά ερεθίσματα μέσα από ομαδικές δραστηριότητες.

Για παιδιά 5 ετών και άνω με τους/τις συνοδούς τους

Κάθε Σάββατο | 13.00-14.30

 

Γνωριμία με τα αθληματα!

 

Mini tennis

Μέσω μιας καινοτόμου και διασκεδαστικής μεθόδου, με αφετηρία το παιχνίδι, εξοικειωνόμαστε με τους βασικούς κανόνες του τένις.

Για παιδιά 4-12 ετών

Κάθε Σάββατο και Κυριακή | 16.00-19.00

Mini Volley

Τα παιδιά εξασκούνται σε τρία χαρακτηριστικά στοιχεία του ομαδικού Ολυμπιακού αθλήματος του βόλεϊ: τη μετωπική πάσα, τη μανσέτα και το σερβίς από κάτω.

Για παιδιά 5-12 ετών

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη | 17.00-19.00

Mini Basket

Μέσα από τη γνωριμία με το basket και το ομαδικό παιχνίδι, τα παιδιά βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν την κοινωνικότητα και το ομαδικό τους πνεύμα.

Για παιδιά 8-13 ετών

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη | 19.00-21.00

Mini Handball

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ομαδικό ολυμπιακό άθλημα της χειροσφαίρισης ή χάντμπολ.

Για παιδιά 6-13 ετών

Κάθε Σάββατο και Κυριακή | 13.00-15.00

 

Για τον Νοέμβριο, το Πάρκο λειτουργεί με το παρακάτω ωράριο:

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Δευτέρα-Πέμπτη: 06.00-22.00
Παρασκευή-Κυριακή: 06.00-00.00

Στίβος, Φάρος: 06.00-00.00
Κέντρο Επισκεπτών: 08.30-22.00

Σελίδα 1 από 36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!