Πασχαλινές δράσεις για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με αφορμή τις διακοπές του Πάσχα, προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να το επισκεφθούν και να συμμετάσχουν στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις! Μέσα από τις δράσεις, τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

 

Τη φετινή χρονιά, τα παιδιά θα μπορούν να λάβουν μέρος στην εκπαιδευτική δράση για την αρχαία ομορφιά, με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», η οποία θα συνοδεύεται από εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί μας φίλοι θα περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση και θα παρατηρήσουν από κοντά τα αντικείμενα που σχετίζονται με τις διαφορετικές εκφράσεις της αισθητικής στο πέρασμα των αιώνων με την καθοδήγηση αρχαιολόγου. Θα συλλέξουν πληροφορίες για την ομορφιά στις αρχαίες κοινωνίες και θα αποκαλύψουν μέσα από τις παραστάσεις των αγγείων τους αρχαίους μύθους που μιλούν για αυτήν. Τέλος, με τη βοήθεια της ζωγράφου του Μουσείου, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι κατασκευάζοντας τα δικά τους έργα τέχνης εμπνεόμενα από τα σχετικά εκθέματα.

Μην ξεχάσετε να ζητήσετε το δωρεάν εκπαιδευτικό έντυπο «Με την οικογένειά μου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο», που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, από τις Πληροφορίες του Μουσείου.

 

Ημέρες και Ώρα διεξαγωγής:

  • Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, 11:00 – 12:30
    Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι «Η ωραία Μυκηναία»
  • Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, 11:00 – 12:30
    Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι «Η Τιμοκρίτη αναζητά τα μυστικά της ομορφιάς»

 

Σε κάθε δράση θα συμμετέχουν έως 25 παιδιά και η συμμετοχή είναι δωρεάν, μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συννενόησης. Οι δηλώσεις ξεκινούν στις 16 Απριλίου 2019 και μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 213-2144889 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-13.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!