Τα Playmobil ντύθηκαν Ελληνικά! Η πρωτότυπη έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φιλοξενεί την έκθεση «Με φορεσιές ενός παλιού καιρού...», στις αίθουσες της Λαογραφικής Συλλογής. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τα τέλη Απριλίου 2018.

 

Η πρωτότυπη έκθεση περιλαμβάνει τις αγαπημένες φιγούρες των Playmobil αλλά με παραδοσιακές φορεσιές από όλα τα μέρη που άνθισε ο ελληνισμός. Από τα Ιωάννινα έως τη Μικρά Ασία και από τον Όθωνα έως την Κυρά Φροσύνη, πολλές τοπικές ενδυμασίες τιμούν την ηρωική περίοδο της Ελληνικής Ιστορίας.

 

Οι φιγούρες της έκθεσης είναι αποτέλεσμα καλλιτεχνικής δημιουργίας και δεν αποτελούν εμπορικό προϊον της εταιρείας Playmobil. Υπεύθυνος για τα PlaymoGreeeks είναι ο Πέτρος Καμινιώτης που τα κατασκεύασε. Οι αναφορές του προέρχονται από τις πρωτότυπες ενδυμασίες του Μουσείου, μαζί με τις οποίες άλλωστε τα playmobil συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Μέγαρο Παλαιάς Βουλής
Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα 10561
Τηλέφωνο: 210-32.37.617

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τρίτη-Κυριακή 9:00-14:00
Δευτέρα κλειστά

 

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Άνω των 18 ετών: 3€
Φοιτητές και άνω των 65 ετών: 1,50€
Ελεύθερη είσοδος: Κυριακές, 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου και 28η Οκτωβρίου
Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 12:00 θα πραγματοποιείται ξενάγηση στη Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου από επιστημονικό του συνεργάτη. Ελεύθερη συμμετοχή χωρίς προσυνεννόηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!