Τα Playmobil ντύθηκαν Ελληνικά! Η πρωτότυπη έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της PLAYMOBIL, φιλοξενεί την έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL». Η έκθεση θα διαρκέσει από 13 Οκτωβρίου 2019 έως τον Μάιο 2020.

 

Η πρωτότυπη έκθεση περιλαμβάνει περίπου 20 μικρά και μεγάλα διοράματα (3D απεικονίσεις σκηνών) κατασκευασμένα σχεδόν αποκλειστικά από φιγούρες και εξαρτήματα PLAYMOBIL. Πρόκειται για σκηνές βγαλμένες από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και από γεγονότα της Επανάστασης του 1821: Οι πρόσφυγες της Πάργας, ο όρκος των Φιλικών, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, η Πολιορκία της Τριπολιτσάς, μια ναυμαχία μεταξύ ελληνικού και τουρκικού στόλου, η έξοδος του Μεσολογγίου είναι μερικά μόνο από τα προς έκθεση διοράματα, τα οποία κατασκευάστηκαν ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

 

Οι ειδικές αυτές κατασκευές συνοδεύονται από περιεκτικά επεξηγηματικά κείμενα με αναφορές στα ιστορικά γεγονότα. Παράλληλα, πάνω από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, φιλέλληνες και Οθωμανοί, άνδρες και γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων, αποδίδονται σε φιγούρες PLAYMOBIL και παρουσιάζονται συνοδευόμενοι από σύντομο βιογραφικό τους.

 

Το σχεδιασμό και την γενική εποπτεία της έκθεσης έχουν οι επιμελήτριες του Μουσείου Νατάσα Καστρίτη (Ιστορικός Τέχνης), Παναγιώτα Παναρίτη (Αρχαιολόγος) και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου (Ιστορικός). Για την κατασκευή των διοραμάτων εργάστηκαν οι συλλέκτες Γιώργος Αγγελίδης, Ντένης Βαγγόπουλος, Άγγελος Γιακουμάτος και Βασιλική Φατή. Για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 1300 φιγούρες, αξεσουάρ και άλλα στοιχεία PLAYMOBIL, που είτε παρείχε η εταιρεία είτε διέθεσαν οι συλλέκτες. Τις φιγούρες ειδικής κατασκευής που απεικονίζουν ιστορικά πρόσωπα σχεδίασε και κατασκεύασε ο κ. Στέλιος Μυλωνάς, χρησιμοποιώντας υλικό από την δική του συλλογή. Η έκθεση αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων «1821 απηχήσεις στο σήμερα», οι οποίες εντάσσονται στις δράσεις που οργανώνει το Μουσείο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Μέγαρο Παλαιάς Βουλής
Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα 10561
Τηλέφωνο: 210-32.37.617

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τρίτη-Κυριακή 9:00-14:30
Δευτέρα κλειστά

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Είσοδος Ελεύθερη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!