28η Οκτωβρίου Μουσείο Ακρόπολής

Το Μουσείο Ακρόπολης τιμά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου και ανοίγει τους πόρτες του, προσκαλώντας τους επισκέπτες να περιηγηθούν στους Εκθεσιακούς Χώρους του Μουσείου και στην αρχαιολογική ανασκαφή και να δουν να ζωντανεύει το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου! Τα μυστικά δημιουργίας του χρυσελεφάντινου αγάλματος, που φιλοτέχνησε ο Φειδίας για τον Ναό του Παρθενώνα, αποκαλύπτονται, μέσα από έναν περίπατο αναφοράς στις τεχνικές, τα υλικά, τους μύθους και τις περιπέτειες του. Η είσοδος θα είναι δωρεάν ειδικά για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου.

 

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται από Αρχαιολόγους - Φροντιστές στα Ελληνικά (12:00, 13:00,14:00, 16:00) και στα Αγγλικά (11:00, 15:00) και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών (έως 30 άτομα ανά παρουσίαση). Για εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου, την ίδια μέρα μισή ώρα πριν τη κάθε παρουσίαση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος και για την ειδική έκθεση «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν το σπουδαίο έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης.

 

Οι χώροι έκθεσης του Μουσείου Ακρόπολης θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο του μουσείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!