Summer Camp στο Archaeolab

 Τι είναι το ARCHAEOLAB ;

Το Archaeolab είναι ένα εργαστήριο αρχαιολογίας & τέχνης, που σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με αντικείμενο την αρχαιολογία και την τέχνη, που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά.

Το πρώτο εργαστήριο δημιουργήθηκε το 2016 στην Κίσσαμο Χανίων, ενώ τον Φλεβάρη του 2019 ιδρύθηκε ένα ακόμα εργαστήριο στην Πάτρα.

Πολύ σύντομα θα λειτουργήσει ένα ακόμα εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε πολλά ακόμα εργαστήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στα νησιά.

Κεντρική δράση των εργαστηρίων archaeolab είναι η προσομοίωση ανασκαφής. Σε κάθε νέο archaeolab που ιδρύεται, το αντικείμενο της ανασκαφής προσαρμόζεται στην τοπική ιστορία και αρχαιολογία του τόπου. Έτσι για παράδειγμα το σκάμμα στην Κρήτη αφορά μια μινωική οικία, ενώ στην Πάτρα μια μυκηναϊκή. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσομοίωσης ανασκαφής του archaeolab έχουν βιωματικό χαρακτήρα και δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν την επιστημονική διαδικασία ανασκαφής, τεκμηρίωσης και διαχείρισης των αρχαιολογικών ευρημάτων και να κατανοήσουν πώς οι αρχαιολόγοι σταδιακά ανασυνθέτουν το παρελθόν βάση των ευρημάτων και των συναφειών τους.

Η ερμηνεία των ευρημάτων πραγματοποιείται με την βοήθεια του/της υπεύθυνου αρχαιολόγου, μέσα στα πλαίσια της σύγχρονης αρχαιολογικής σκέψης. Κατά την διαδικασία της ανασκαφής, τα παιδιά εξασκούν ποικίλες όψεις της σύγχρονης ανασκαφικής πρακτικής (τεχνικές αφαίρεσης επίχωσης, ξεροκόσκινο, διαλογή/ταξινόμηση ευρημάτων κλπ) και καθώς τα σύνολα των ευρημάτων αποκαλύπτονται, η διαδικασία της ανασκαφής μοιάζει με την σταδιακή επίλυση ενός μυστηρίου.

Εκτός από την προσομοίωση ανασκαφής, υλοποιούνται επίσης εργαστήρια πειραματικής αρχαιολογίας με ποικίλο περιεχόμενο, όπως η μινωική κουζίνα, το ψηφιδωτό, η κατασκευή εκμαγείων και αργαλειών, η κατασκευή νεολιθικής μακέτας με φυσικά δομικά υλικά κλπ, καθώς και εργαστήρια σύγχρονης τέχνης και περιστασιακά φυσικών επιστημών.

Στα καλοκαιρινά εργαστήρια του archaeolab, ταξιδεύουμε και ανακαλύπτουμε τον κόσμο μέσα μας και γύρω από μας, μέσα από ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αρχαιολογικές ανασκαφές, ανασκαφές δεινοσαύρων, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια ρόλων, πειράματα, παραμύθια και ιστορίες που μας μεγαλώνουν όμορφα και δημιουργικά.

Στόχος του Camp είναι η κοινωνική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από πλούσιες βιωματικές δραστηριότητες, ομαδικό δημιουργικό παιχνίδι και συνεργασία, να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διαφορετικά υλικά και τεχνικές και να ανακαλύψουν τα αληθινά ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους, σε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την έμφυτη τάση τους για μάθηση και σέβεται την ιδιαιτερότητα κάθε προσωπικότητας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-11 ετών και διαρκεί όλους τους θερινούς μήνες μέχρι το άνοιγμα των σχολείων.

Το Camp λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00-16:00.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ! Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν στο Camp, φέτος θα είναι αυστηρά περιορισμένος στα όρια που επιβάλλει ο νόμος για την ασφάλεια όλων μας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσετε συμμετοχή με μήνυμα στη σελίδα ή τηλεφωνικώς. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:

www.archaeolab.gr/el/

Χανιά

Τ: 6939305668

E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πάτρα

Τ: 6971642883

E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!