Οι καλύτεροι παραθαλάσσιοι προορισμοί για οικογένειες στην Ευρώπη. Στη 1η θέση ένα ελληνικό νησί!

Ο Βρετανικός τουριστικός οργανισμός "On The Beach" κυκλοφόρησε και φέτος τη λίστα με τους 50 καλύτερους family friendly προορισμούς με παραλία στην Ευρώπη. Έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε ο γνωστός εξειδικευμένος τουριστικός οδηγός ανάμεσα σε οικογένειες που ταξίδεψαν στην Ευρώπη, κατέληξε στη δημοσίευση του Family Beach Index για το 2019.

 

Η θερμοκρασία της περιοχής και της θάλασσας και η διάρκεια της πτήσης από Αγγλία ήταν από τους πιο βασικούς παράγοντες επιλογής, ενώ και η καθαριότητα των παραλιών και η ύπαρξη αξιοθέατων για οικογένειες ήταν επίσης σημαντικά. Περισσότερες από το 50% των οικογενειών αξιολόγησαν τη σχέση τιμής/ποιότητας ως ένα από τα βασικά τους ζητήματα!

 

Στη 1η δεκάδα της λίστας φιγουράρουν 2 Ελληνικοί προορισμοί, επιβεβαιώνοντας πως η χώρα μας συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους Ευρωπαίους τουρίστες και ειδικά για τις οικογένειες. Την 1η θέση της λίστας κατάκτησε επάξια η Κρήτη, ενώ στην 8η θέση συναντάμε το νησί της Κέρκυρας.

 

Η Κρήτη κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά με χαρακτηριστικά στοιχεία που την κάνουν αχτύπητη :

1. Μέση θερμοκρασία 24° C (τέλεια θερμοκρασία μαυρίσματος!)

2. Μέση θερμοκρασία θάλασσας 23° C

3. Σχεδόν 4 ώρες πτήσης από Αγγλία (ή σε 30 λεπτά από Αθήνα...)

4. Δέκα water fun parks (must για οικογένειες!)

+ Συμπληρώνοντας τη γνωστή κρητική φιλοξενία και τις τοπικές σπεσιαλιτέ, η Κρήτη μπορεί να χαρακτηριστεί ανεπιφύλακτα ως ο προορισμός που τα έχει όλα!

 

Την πρώτη πεντάδα της λίστας με τους πιο φιλικούς προορισμούς για οικογένειες στην Ευρώπη συμπληρώνουν η Costa Bianca (2) στην Ισπανία, η Κύπρος (3), η Costa Brava (4) και Costa Dorada (5) λίγο έξω από τη Βαρκελώνη.

 

Άλλες ελληνικές πόλεις που συγκαταλέγονται εντός της συνολικής 50άδας είναι η Βουλιαγμένη (16), η Κεφαλλονιά (23), η Κως (34), η Σκιάθος (38), η Ζάκυνθος (39), η Μύκονος (40), η Ρόδος (41), η Σαντορίνη (42) και η Χαλκιδική (44).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!