Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι καλύτεροι παραθαλάσσιοι προορισμοί για οικογένειες στην Ευρώπη. Στη 1η θέση ένα ελληνικό νησί!

Ο Βρετανικός τουριστικός οργανισμός "On The Beach" κυκλοφόρησε και φέτος τη λίστα με τους 50 καλύτερους family friendly προορισμούς με παραλία στην Ευρώπη. Έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε ο γνωστός εξειδικευμένος τουριστικός οδηγός ανάμεσα σε οικογένειες που ταξίδεψαν στην Ευρώπη, κατέληξε στη δημοσίευση του Family Beach Index για το 2019.

 

Η θερμοκρασία της περιοχής και της θάλασσας και η διάρκεια της πτήσης από Αγγλία ήταν από τους πιο βασικούς παράγοντες επιλογής, ενώ και η καθαριότητα των παραλιών και η ύπαρξη αξιοθέατων για οικογένειες ήταν επίσης σημαντικά. Περισσότερες από το 50% των οικογενειών αξιολόγησαν τη σχέση τιμής/ποιότητας ως ένα από τα βασικά τους ζητήματα!

 

Στη 1η δεκάδα της λίστας φιγουράρουν 2 Ελληνικοί προορισμοί, επιβεβαιώνοντας πως η χώρα μας συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους Ευρωπαίους τουρίστες και ειδικά για τις οικογένειες. Την 1η θέση της λίστας κατάκτησε επάξια η Κρήτη, ενώ στην 8η θέση συναντάμε το νησί της Κέρκυρας.

 

Η Κρήτη κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά με χαρακτηριστικά στοιχεία που την κάνουν αχτύπητη :

1. Μέση θερμοκρασία 24° C (τέλεια θερμοκρασία μαυρίσματος!)

2. Μέση θερμοκρασία θάλασσας 23° C

3. Σχεδόν 4 ώρες πτήσης από Αγγλία (ή σε 30 λεπτά από Αθήνα...)

4. Δέκα water fun parks (must για οικογένειες!)

+ Συμπληρώνοντας τη γνωστή κρητική φιλοξενία και τις τοπικές σπεσιαλιτέ, η Κρήτη μπορεί να χαρακτηριστεί ανεπιφύλακτα ως ο προορισμός που τα έχει όλα!

 

Την πρώτη πεντάδα της λίστας με τους πιο φιλικούς προορισμούς για οικογένειες στην Ευρώπη συμπληρώνουν η Costa Bianca (2) στην Ισπανία, η Κύπρος (3), η Costa Brava (4) και Costa Dorada (5) λίγο έξω από τη Βαρκελώνη.

 

Άλλες ελληνικές πόλεις που συγκαταλέγονται εντός της συνολικής 50άδας είναι η Βουλιαγμένη (16), η Κεφαλλονιά (23), η Κως (34), η Σκιάθος (38), η Ζάκυνθος (39), η Μύκονος (40), η Ρόδος (41), η Σαντορίνη (42) και η Χαλκιδική (44).