Οι πιο ασφαλείς προορισμοί στην Ευρώπη για το φετινό καλοκαίρι.

Οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν ξεκινήσει σταδιακά να ανοίγουν τα σύνορά τους και να ελευθερώνουν τις αεροπορικές μετακινήσεις. Ποια είναι όμως τα ασφαλέστερα μέρη για να ταξιδέψουμε το φετινό καλοκαίρι;

 

Ο έγκυρος ταξιδιωτικός οργανισμός European Best Destinations δημοσίευσε και μας παρουσιάζει λίστα με τους πιο ασφαλείς προορισμούς στην Ευρώπη. Η επιλογή των προορισμών καθορίστηκε σύμφωνα με τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην κάθε χώρα (ορισμένες φορές 600 φορές λιγότερες περιπτώσεις), τα πρωτόκολλα υγιεινής που υιοθετήθηκαν από ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα. Επίσης μέσα στους παράγοντες που διαμόρφωσαν τη λίστα περιλαμβάνονται η διαθεσιμότητα σε μάσκες προστασίας, η κοινωνική απόσταση και η δυνατότητα νοσοκομειακής περίθαλψης της κάθε περιοχής.

(Μπατούμι, Γεωργία)

 

Ο European Best Destinations δεν παραλείπει να μας υπενθυμίζει πως σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να παραλείπουμε να τηρούμε τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής, να φοράμε μάσκα όσο συχνότερα γίνεται και να αποφεύγουμε τα ταξίδια εάν ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες (άτομα άνω των 70, άτομα υπέρβαρα ή με αναπνευστικά προβλήματα, άτομα με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα).

Επίσης, μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς κάθε χώρας, που ανανεώνονται συνεχώς.

 

(Μποχίντζ, Σλοβενία)

 

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τις φετινές προτάσεις του European Best Destinations για τα πιο ασφαλή μέρη στην Ευρώπη. Δύο ελληνικοί προορισμοί περιλαμβάνονται στη λίστα!

1. Τιφλίδα (Γεωργία)
2. Κέρκυρα (Ελλάδα)
3. Καβτατ (Κροατία)
4. Μαδέρα (Πορτογαλία)
5. Αζόρες (Πορτογαλία)
6. Πρέβεζα (Ελλάδα)
7. Οράντεα (Ρουμανία)
8. Alentejo (Πορτογαλία)
9. Μπατούμι (Γεωργία)
10. Ζάγκρεμπ (Κροατία)
11. Αλγκάβρε (Πορτογαλία)
12. Σιμπίου (Ρουμανία)
13. Κότορ (Μαυροβούνιο)
14. Ριέκα (Κροατία)
15. Βαρσοβία (Πολωνία)
16. Βιέννη (Αυστρία)
17. Μποχίντζ (Σλοβενία)
18. Μάλτα
19. Γκντανσκ (Πολωνία)
20. Βίλνιους (Λιθουανία)
21. Ρίγα (Λετονία)
22. Τάιγκα (Φινλανδία)

(Τάιγκα, Φινλανδία)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!