Πάσχα στην Άνδρο. Ο ιδανικός Πασχαλινός προορισμός για κάθε οικογένεια.

Το Πάσχα πλησιάζει και αν ψάχνετε που θα περάσετε τις Πασχαλινές διακοπές σας, το νησί της Άνδρου είναι μια πολύ δελεαστική πρόταση. Μόλις 2 ώρες από τη Ραφήνα, η φιλόξενη Άνδρος έχει τις καλύτερες προτάσεις για να περάσετε ένα ευχάριστο Πάσχα με όλη την οικογένεια σε ένα νησί γεμάτο ομορφιά, πολιτισμό και τοπικές παραδόσεις.

Και φέτος η Άνδρος ακολουθεί τις παραδόσεις και δημιουργεί την απαραίτητη κατανυκτική ατμόσφαιρα που οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας επιβάλλουν. Από τις εκδηλώσεις δεν λείπει ο εύθυμος τόνος, με εντυπωσιακά βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης αλλά και πολλά τοπικά έθιμα μετά την Ανάσταση, που κάνουν το Πάσχα στην Άνδρο αξέχαστο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, μετά την ακολουθία της Σταύρωσης και τα 12 ευαγγέλια, ακολουθεί το στόλισμα των επιταφίων. Σε κάθε εκκλησία του νησιού, ακόμη και στη 1 μετά τα μεσάνυχτα το στόλισμα συνεχίζεται, ανάμεσα σε συζητήσεις και ψαλμωδίες.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το έθιμο επιτάσσει επίσκεψη στα πανέμορφα χωριά του νησιού και προσκύνημα των επιταφίων. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στη Χώρα, στο Γαύριο, στο Μπατσί, στο Κόρθι και σε όλα τα χωριά γίνεται η περιφορά, μέσα σε κλίμα κατάνυξης.

 

svoora diastimaScreenshot 2023 03 28 at 18 17 50 Toys

 

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου γίνεται στη Χώρα η Γιορτή Λεμονιού, στην οποία μπορεί κανείς να γευτεί διάφορα γλυκά και ποτά με βάση το λεμόνι. Η Άνδρος φημίζεται για τις πολλές λεμονιές της, ενώ υπάρχει και ανδριώτικη ποικιλία λεμονιού, που είναι ξεχωριστή. (Η συγκεκριμένη γιορτή λόγω covid ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί φέτος).
Το βράδυ του Σαββάτου, η Ανάσταση στις ενορίες είναι εντυπωσιακή με αμέτρητα βεγγαλικά και κροτίδες. Όπου κι αν βρεθεί κανείς θα νιώσει το ίδιο όμορφα. Η βραδιά συνεχίζεται με παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Την Κυριακή του Πάσχα, στις ταβέρνες σερβίρονται ανδριώτικες γεύσεις, με τον παραδοσιακό «λαμπριάτη» (κατσικάκι ή αρνί γεμιστό, με πολλά ντόπια μυρωδικά, ψημένο σε ξυλόφουρνο) να μη λείπει από κανένα τραπέζι. Το απόγευμα της Κυριακής, στο χωριό Στενιές, η ατμόσφαιρα μυρίζει (κυριολεκτικά!) μπαρούτι... Οι καραβοκύρηδες του χωριού έχουν εφοδιαστεί με πολλά βεγγαλικά και κροτίδες κι όταν δίνεται το σύνθημα, τα «μάσκουλα» -όπως λέγονται- σκάνε απ’ άκρη σ’ άκρη στο χωριό με εκκωφαντικό θόρυβο. Εμπειρία μοναδική, ανάλογη με τον «πόλεμο» των βεγγαλικών της Χίου.

Στην Παλαιόπολη, στο Κόρθι, το Συνετί και σε άλλα χωριά το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα παίζουν στο δρόμο τα «τσούνια», ένα παραδοσιακό παιχνίδι, που μοιάζει με το μπόουλινγκ.

Για τη διαμονή σας, το νησί διαθέτει πολλές επιλογές, κάποιες από τις οποίες μας δίνει το MyAndros Hosting, επιλογές για όλα τα γούστα, ωστόσο, εμείς ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε σήμερα το Saint Louis Suites, ανάμεσα στους ήχους και τις μυρωδιές της ανοιξιάτικης φύσης. Το Saint Louis Suites ένα κομψοτέχνημα στη πράσινη πλαγιά του λόφου ανάμεσα στην ηρεμία και τη γαλήνη που αποπνέουν τα δέντρα ενός περιβολιού με ιστορία

Tην παραδοσιακή Κυκλαδίτικη και νεοκλασική αρχιτεκτονική εναρμονίζεται φυσικά με το τοπίο και υπενθυμίζει στο καταπράσινο περιβάλλον την ανθρώπινη επαφή με τη παράδοση και την ιστορία του νησιού.

Η οικογένεια του Saint Louis είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί στο μικρό της λεμονόκηπο για να σας φιλοξενήσει με τον πιο ζεστό τρόπο σε ένα χώρο που έχει ανακαινιστεί πλήρως σεβόμενος τις αυθεντικές παραδοσιακές τεχνικές του τόπου.

Το εκκλησάκι του Αγίου Λεωνίδα, που βρίσκεται στη κορυφή του λόφου από το 1600, δίνει το όνομά του στο Saint Louis προσθέτοντας μία διάσταση αγνότητας στον χώρο καθώς και γιορτινής διάθεσης όταν αυτό εορτάζει. Σε έναν χώρο που το παλιό και το καινούριο γίνονται Ένα, η αίσθηση του χρόνου απουσιάζει και προσκαλεί τον επισκέπτη του να αισθανθεί την απλότητα της ζωής σε ένα μέρος που «παράδοση» και «φύση» συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα μοναδικό νησιωτικό περιβάλλον. 

 

 

Αφήστε τον δρόμο με τις ελιές και τα κυπαρίσσια να σας οδηγήσει στο Saint Louis για μία αληθινή εμπειρία φιλοξενίας σε ένα γοητευτικά μοναδικό νησί των Κυκλάδων. Ξυπνήστε απαλά με την Ανατολή και αφήστε τις μυρωδιές της φύσης να σας καθοδηγήσουν σε ένα κτήμα γεμάτο ήχους γαλήνης και εικόνες ξεγνοιασιάς.

Η οικογένεια του Saint Louis περιμένει να μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά της εμπειρίας που ονομάζεται «Άνδρος» και προσκαλεί όσους ψάχνουν την ηρεμία να ζήσουν από κοντά τον παράδεισο που έγινε πραγματικότητα. Για κρατήσεις και πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ (book now) ή καλέστε στο 697 555 0564.

Τα πρωινά αξίζει κανείς να περπατήσει στα μοναδικά μονοπάτια του νησιού, τα μόνα πιστοποιημένα, σε νησί, στην Ευρώπη. Κατά μήκος των διαδρομών υπάρχουν νερόμυλοι, αρχαιολογικοί χώροι, χείμαρροι και πυκνή βλάστηση που κάνουν τις διαδρομές ξεχωριστές.

Πασχαλινά δώρα για καλό...σκοπό!!!

Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τα παραδοσιακά ανδριώτικα γλυκά (αμυγδαλωτά, καλτσούνια, γλυκά κουταλιού, παστέλι, παστιτσάκια), ντόπια λουκάνικα, καθώς και ντόπιο τυρί (πετρωτή, μαλαχτό).

Το Πάσχα στην Άνδρο είναι πραγματικά μοναδικό και σίγουρα αξίζει να το ζήσετε από κοντά.

Διαθεσιμότητα και κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με την αξιοπιστία της FerryScanner

Screenshot 2023 02 24 at 22 47 13 Summer in Amorgos island Greece Family Travel

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!