Η Ακρόπολη με 120.000 τουβλάκια Lego..

Τώρα που γυρίσαμε από τις διακοπές μας και προτού ανοίξουν τα σχολεία, είναι μία καλή ευκαιρία να επισκεφτούμε το κέντρο της Αθήνας και το Μουσείο της Ακρόπολης. Η βόλτα θα είναι χαλαρή και διασκεδαστική ταυτόχρονα.

Το Μουσείο εκτός από τα υπέροχα εκθέματα για τα οποία ταξιδεύει πλήθος επισκεπτών ετησίως, μας επιφυλάσσει και μια έκπληξη.. την ευφάνταστη μακέτα της Ακρόπολης φτιαγμένη με 120.000 τουβλάκια Lego. Την υπέροχη κατασκευή τη δώρισε στο Μουσείο της Ακροπολής το Μουσείο Nicholson του Πανεπιστημίου του Sydney έπειτα από πρωτοβουλία του Michael Turner, επιμελητή του Μουσείου Nicholson.  Η μακέτα της Ακρόπολης χτίστηκε σε περίπου 300 ώρες από τον Ryan McNaught και είχε προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Nicholson.

Στο Μουσείο Ακρόπολης ήδη "τρέχουν" οικογενειακά και παιδικά προγράμματα από τις αρχές του 2015 που δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες να πειραματιστούν κι εκείνοι με παρόμοια τουβλάκια.

Δείτε μερικά από αυτά τα προγράμματα εδώ.

Η μακέτα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης, στον χώρο του Εργαστηρίου Τεχνών, δίπλα στο εστιατόριο. Η είσοδος των επισκεπτών στο Εργαστήρι Τεχνών είναι ελεύθερη.

Τελευταία τροποποίηση στις 23/10/2015

Δείτε Ακόμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!