Ένα διαδικτυακό πολιτιστικό «ταξίδι» για εφήβους των απομακρυσμένων κυρίως περιοχών της Ελλάδας καθώς και για παιδιά με αναπηρία.

 

Με τη συμπλήρωση 24 χρόνων συνεχούς και επιτυχημένης λειτουργίας η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, του μοναδικού στον κόσμο σιδηροδρομικού πολυχώρου πολιτισμού που σταθμεύει στον σιδηροδρομικό σταθμό Ρουφ στην Αθήνα, η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΞΑΝΑ με την ευγενική αρωγή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) προσφέρει ένα πολιτιστικό «ταξίδι» σε κάθε άκρη της Ελλάδας με τίτλο «Art-Wagons».

 

Το «Art-Wagons» είναι ένα διαδικτυακό πολιτιστικό πρόγραμμα με ψυχαγωγικό χαρακτήρα που προσφέρεται δωρεάν σε παιδιά και εφήβους που ζουν κυρίως σε απομακρυσμένες ορεινές ή νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας ή/και σε παιδιά με αναπηρία, ηλικίας από 7 έως 15 ετών και έχει στόχο τη γνωριμία με τον κόσμο των Τεχνών για την περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων τους.

 

Πρόκειται για μία δημιουργική εξερεύνηση στον Χορό και τη Μουσική μέσα από δύο διαδικτυακά εργαστήρια που πραγματοποιούνται με όρους εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης
Ι. Μουσικοί Ταξιδευτές με θέμα τη Μουσική για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ηλικίας 7-12 ετών.
ΙΙ. Σώμα εν Κινήσει με θέμα τον Σύγχρονο Χορό για εφήβους, ηλικίας 12-15 ετών

 

Το πρόγραμμα διαρκεί από τις 4 Οκτωβρίου 2021 έως και 5 Ιουνίου 2022 και περιλαμβάνει 6 εργαστηριακούς κύκλους. Ο κάθε κύκλος διαρκεί 5 εβδομάδες.
1ος κύκλος: 4/10 - 7/11/2021
2ος κύκλος: 8/11 - 12/12/2021
3ος κύκλος: 13/12 - 19/12/2021 & 10/1/2022 - 6/2/2022 (20/12/2021- 9/1/2022 διακοπές Χριστουγέννων & Νέου Έτους)
4ος κύκλος: 7/2 -13/3/2022
5ος κύκλος: 14/3 - 17/4/2022
6ος κύκλος: 2/5 – 5/6/2022

 

Το κάθε παιδί, επιβάτης αυτού του πολιτιστικού «ταξιδιού», με την εγγραφή του στο πρόγραμμα επιλέγει τον κύκλο (ημερομηνίες ταξιδιού) που επιθυμεί, παίρνει το «εισιτήριό» του (τον προσωπικό του κωδικό), επιβιβάζεται στο «Art-Wagons» και πλοηγείται στην διάρκεια των 5 εβδομάδων σε 5 videos-σταθμούς λαμβάνοντας πληροφορίες και υλικό με τη μορφή video, κειμένων, εικόνων, ήχων κ.ά. υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων εκπαιδευτών-«μηχανοδηγών». Στη συνέχεια καλείται να εργαστεί σε απλά ζητούμενα που απαιτούνται σε κάθε video-σταθμό, να πειραματιστεί, να εκφραστεί, να ανακαλύψει και να γίνει τελικά ο δημιουργός του προσωπικού διαδικτυακού του artwork. Tα θέματα που περιλαμβάνονται στον κάθε σταθμό και ο τρόπος παρουσίασης τους είναι ελκυστικά, εύκολα στην κατανόηση, εμπεριέχουν το στοιχείο του παιχνιδιού και της έκπληξης και ταυτόχρονα είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες των συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων.

 

Με την ολοκλήρωση του «ταξιδιού» δημιουργείται μια εικονική αμαξοστοιχία, η οποία αποτελείται από τα «βαγόνια», δηλαδή τα έργα των παιδιών-επιβατών που συνδέονται μεταξύ τους σε μια ψηφιακή σύνθεση σε μορφή βίντεο, puzzle κ.ά.

 

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια δεν απαιτείται προηγούμενη ενασχόληση με τη Μουσική ή τον Χορό. Όλα τα παιδιά-επιβάτες που ολοκληρώνουν το εργαστήριο, λαμβάνουν δίπλωμα πιστοποίησης ολοκλήρωσης του προγράμματος «Art-Wagons».

 

Στο πρόγραμμα «Art-Wagons» διδάσκουν οι εκπαιδεύτριες-«μηχανοδηγοί»:
Φωτούλα Καρατζάνου Εκπαιδεύτρια Μουσικής, Κοινωνιολόγος
Πέπη Ζαχαροπούλου Χορογράφος, Καθηγήτρια Σύγχρονου Χορού
Μαρία Αδαμοπούλου Χορεύτρια, Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού

Καλλιτεχνική επιμέλεια Τατιάνα Λύγαρη Ηθοποιός, σκηνοθέτης
Επιστημονική Σύμβουλος Σεβαστή Σοφία Ανθοπούλου, Εμπειρογνώμων της Εκπαίδευσης

 

Βγάλτε το εισιτήριο σας, ανυπομονούμε να συνταξιδέψουμε!!

 

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
https://artwagons.totrenostorouf.gr/

Το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι γρίφων με φόντο το παλιό εργοστάσιο φωταερίου για οικογένειες με παιδιά από 9 ετών! Gas Mystery, το πιο συναρπαστικό escape game της πόλης!

 


Τι ήταν αυτός ο θόρυβος; Σας μυρίζει κάτι; Οι κάτοικοι του Γκαζιού αναφέρουν ότι ακούγονται παράξενοι ήχοι από το εργοστάσιο φωταερίου. Παραπονιούνται για μία έντονα δυσάρεστη μυρωδιά. Κάτι μυστήριο συμβαίνει… Μία ειδική ομάδα επιστημόνων καλείται να βρει τη λύση και να αποτρέψει μία μεγάλη οικολογική καταστροφή που προκαλεί η επεξεργασία γαιανθράκων για την παραγωγή φωταερίου!

 

 

To Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τα παιδιά από 9 ετών και τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στο Gas Mystery, το πιο συναρπαστικό escape game της πόλης που πραγματοποιείται στο Νέο Υδαταέριο της Τεχνόπολης με φυσικό σκηνικό το παλιό εργοστάσιο φωταερίου! Μικροί και μεγάλοι πρέπει να συνεργαστούν και να επιστρατεύσουν όλη τη φαντασία τους για να λύσουν μια σειρά από γρίφους που θα τους βοηθήσουν να εμποδίσουν μία επικείμενη οικολογική καταστροφή. Έχουν στη διάθεσή τους 60’ για να αποκρυπτογραφήσουν μερικά απροσδόκητα στοιχεία... Ο χρόνος μετράει αντίστροφα… Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο προτού να είναι αργά;

 

 

 

Το Gas Mystery είναι μία πρωτότυπη δράση που προωθεί την εκπαίδευση μέσα από την ψυχαγωγία και το παιχνίδι, ενθαρρύνοντας την ομαδικότητα και τη συνεργασία. Πρόκειται για το μοναδικό escape game που πραγματοποιείται σε έναν διατηρητέο χώρο βιομηχανικής κληρονομιάς, αποτελώντας έτσι μία ακόμα καινοτόμα δράση του ΒΜΦ με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση με τη βιομηχανική ιστορία.
Είστε έτοιμοι να γίνετε επιστήμονες και να λύσετε το μυστήριο;

 

 

Πληροφορίες
Απευθύνεται σε οικογένειες και ομάδες παιδιών από 9 ετών
Χώρος: Νέο Υδαταέριο (ισόγειο)
Διάρκεια: 60’
Κόστος συμμετοχής: 9€/άτομο
Ημέρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή μόνο με τηλεφωνική κράτηση
Κρατήσεις: Δευτέρα-Παρασκευή (11.00-17.00) στο τηλ. 213 0109325

*Βάσει των υγειονομικών μέτρων, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας μιας χρήσης καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο χώρος και τα αντικείμενα απολυμαίνονται μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού. Περισσότερες πληροφορίες για το τι προβλέπεται σχετικά με την είσοδό σας στους μουσειακούς χώρου θα βρείτε στο www.gasmuseum.gr


Tηλ: 213-0109325
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.gasmuseum.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο

Το Exploration υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα για τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού. Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το Exploration προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να μεταμορφωθούν σε ιστορικούς και να μελετήσουν ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας!

 

Πώς ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821; Ποιες μάχες καθόρισαν την πορεία της; Ποια πρόσωπα πρωτοστάτησαν; Και κυρίως… πώς τα γνωρίζουμε όλα αυτά;

 

Μέσα από το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Ελληνική Επανάσταση: Με τη ματιά του ιστορικού», τα παιδιά ανακαλύπτουν το επάγγελμα του ιστορικού και αναγνωρίζουν τα βασικά στάδια της ιστορικής έρευνας. Μελετώντας διαχρονικά όλα τα σημαντικά γεγονότα, ένας ιστορικός προσπαθεί να ερμηνεύσει το ρόλο των γεγονότων αυτών στην εξέλιξη του ανθρώπου. Πώς, όμως, ένας ιστορικός κάνει την έρευνά του;

 

Με αφορμή τις συλλογές του Μουσείου, τα παιδιά μελετούν γραπτές πηγές και κείμενα, παρατηρούν αντικείμενα και πίνακες, συζητούν και διεξάγουν την δική τους ιστορική έρευνα. Ερμηνεύουν τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης με τον δικό τους τρόπο και ανακαλύπτουν τη σχέση του παρελθόντος με την τωρινή μας ζωή.
Το Exploration θα ξεκινήσει να ταξιδεύει στα σχολεία από τις αρχές Οκτωβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου: www.exploration.gr . Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο +30 6948 822 622 για να οργανώσουμε από κοινού μία ασφαλή και ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο σχολείο σας.

 

Γιατί στο Παιδικό Μουσείο Exploration παραμένουμε ασφαλείς και εξερευνούμε συνεχώς!

 

Χρήσιμες πληροφορίες προς τους εκπαιδευτικούς:
* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται στο χώρο του σχολείου. Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, τα προγράμματα υλοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ή στο χώρο των εκδηλώσεων ή ακόμα και στην αυλή του σχολείου, αν το επιτρέπει ο καιρός.

* Ο αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25 άτομα ανά πρόγραμμα. Κάθε τμήμα μπορεί να χωριστεί σε δύο ομάδες και να συμμετέχουν σε δύο διαδοχικά προγράμματα, προστατεύοντας την υγεία των μαθητών και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

*Οι ερμηνευτές του Μουσείου επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή/και την βεβαίωση αρνητικού PCR ή rapid test που έχουν πραγματοποιηθεί πριν την προγραμματισμένη μέρα και ώρα της επίσκεψης.

* Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και των ερμηνευτών μας, εξασφαλίζοντας μια ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο χώρο του σχολείου.

 

Περισσότερες πληροφορίες:
Exploration Children’s Museum
www.exploration.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 6948 822 622

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με ολοκαίνουρια προϊόντα! Στα σχολικά bazaars που διοργανώνει, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, οι φίλοι του Οργανισμού θα βρουν μια μεγάλη συλλογή από τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, γόμες, στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, σε νέα σχέδια καθώς και άλλα είδη, εξαιρετικής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον, σε προσιτές, πάντα, τιμές.

 

Με την απόκτηση σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι υποστηρικτές, στηρίζουν τα παιδιά που μεγαλώνουν στα 14 Σπίτια του, καθώς και τις δράσεις του Οργανισμού.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το Α’ εξάμηνο του 2021, στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, διατηρώντας τα ισχυρά του αντανακλαστικά και με αίσθημα ευθύνης στήριξε 23.878 παιδιά και τις οικογένειές τους. Εδώ και 25 χρόνια βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί σε ανάγκη προσφέροντας σταθερές και ποιοτικές υπηρεσίες, καθημερινά και πανελλαδικά.

 

Τα είδη του Οργανισμού μπορείτε να τα βρείτε και στο e-shop μας: https://www.hamogelo.gr/gr/el/eshop/scholika/ ή να επικοινωνήσετε στα τηλ. 210 3306140 ή 11040 (αστική χρέωση).

 

Παρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, Αγ. Δημήτριος
Αναλυτικά τα bazaar του Οργανισμού και οι χώροι διεξαγωγής τους για την τρέχουσα περίοδο Σεπτέμβριος 2021 στο παρακάτω link

https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/epistrofi-sta-thrania-me-chamogelo-scholika-bazaars-panta-me-asfaleia-apo-to-chamogelo-tou-paidiou/

 

Οι τιμές ρεύματος αυξάνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια και επηρεάζουν άμεσα το πορτοφόλι μας. Τον χειμώνα η χρήση θερμαντικών σωμάτων υψηλής κατανάλωσης και το καλοκαίρι η χρήση air-condition, επιβαρύνουν τον μηνιαίο λογαριασμό ρεύματος. Στην αγορά ρεύματος πλέον έχουν μπει πολλές εταιρείες εκτός από τη ΔΕΗ, προσφέροντας οικονομικά προγράμματα ενέργειας. Ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος κάθε σπιτιού ή επιχείρησης υπάρχει και το κατάλληλο πρόγραμμα για ρεύμα ή φυσικό αέριο. Πως όμως μπορούμε να βρούμε ποιο πρόγραμμα ρεύματος πρέπει να επιλέξουμε; Ποια στοιχεία πρέπει να προσέξουμε;

 

Για να κάνετε παιχνιδάκι τη διαδικασία σύγκρισης των προγραμμάτων ενέργειας που κυκλοφορούν, δεν έχετε παρά να μπείτε στο allazorevma.gr. Πρόκειται για ένα ενημερωμένο site σύγκρισης τιμών για παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος που θα σας λύσει τα χέρια.

 

Στο allazorevma.gr μπορείτε να συγκρίνετε όλα τα διαθέσιμα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Η σύγκριση μπορεί να γίνει ακόμα και αν έχετε άλλο τιμολόγιο εκτός ΔΕΗ. Επίσης, μπορείτε να φιλτράρετε μόνο τα προγράμματα που σας ενδιαφέρουν και να υπολογίσετε τις τιμές με τον ανάλογο ΦΠΑ.


Με τον τρόπο αυτό θα βρείτε τις πιο έγκυρες λύσεις για να κάνετε σημαντική οικονομία στο πορτοφόλι σας με μία μόνο κίνηση και να μην σκέφτεστε πια την κατανάλωση ρεύματος.

 

 

30 εκδηλώσεις περιμένουν παιδιά και οικογένειες στο φετινό SNF Nostos, για να δημιουργήσουν κοινές αναμνήσεις που θα νοσταλγούν μέχρι και το επόμενο, καλοκαιρινό SNF Nostos. Το Circus Abyssinia, οι εκρηκτικοί Chipolatas και ένα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων με περιπετειώδη παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος, υπόσχονται να χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί με βάση τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν εκείνην την περίοδο σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://www.snfnostos.org/ ή το https://www.snfcc.org/

 

 

Καγιάκ στο Κανάλι
25 - 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Κανάλι
Αν και πρόκειται για άθλημα, το καγιάκ αποτελεί ταυτόχρονα μια απόλυτα ψυχαγωγική εμπειρία, που δεν θα μπορούσε να λείπει από το Κανάλι του ΚΠΙΣΝ. Στο SNF Nostos η έμπειρη ομάδα ειδικών μας θα σας δείξει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να απολαύσετε μια βόλτα με αυθεντικό καγιάκ στη σκιά των κτιρίων που φέρουν την υπογραφή του σπουδαίου Renzo Piano.

Hλικίες 8 ετών και άνω. Για κάτω των 15, μόνο με συνοδεία ενήλικα.
Με σειρά προτεραιότητας 10 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Γνωριμία με το Σκάκι
25, 26 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Μεσογειακός Κήπος
Το σκάκι δεν αποτελεί μόνο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, καθώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα άθλημα νοητικών ικανοτήτων όπου ο παράγοντας της τύχης δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα. Το σκάκι δίνει τη δυνατότητα στους σκακιστές να εξασκηθούν στην παρατήρηση, στην αυτοσυγκέντρωση και στην ικανότητα πρόβλεψης των κινήσεων του αντιπάλου.
Ηλικίες 6 έως 12 ετών
Με σειρά προτεραιότητας, 12 συμμετέχοντες κάθε 30 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.


The Chipolatas
25 - 29 Αυγούστου 2021, Pop - Up Event, Αγορά
Έπειτα από 29 χρόνια διεθνούς περιοδείας, οι The Chipolatas έχουν πλέον κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη του κοινού. Οι παραστάσεις τους μας υπόσχονται μια υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία που συνδυάζει τη σύγχρονη κίνηση, τη μουσική και την κωμωδία. Η folk μουσική συναντά την ηλεκτρονική και μαζί με την τέχνη των κλόουν δημιουργείται ένα κλασικό θέαμα από μια εκρηκτική τριάδα που μας ταξιδεύει στη γλύκα του παλιομοδίτικου τσίρκου και μας χαρίζει ένα νέο είδος όπου το παλιό και το νέο συνομιλούν αρμονικά.

Το καλοκαίρι του 2021, οι εκπληκτικοί Chipolatas θα χαρίζουν στο κοινό του SNF Nostos δύο θεαματικές παραστάσεις κάθε απόγευμα, για όλες τις ημέρες του φεστιβάλ, όπου οι φυσικές δεξιότητες και η συγκέντρωση των καλλιτεχνών θα προκαλέσουν τον θαυμασμό.

 

Μπασκετοποδόσφαιρo για Όλους
25 - 29 Αυγούστου 2021, 21:00 - 23:00, Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Μπάσκετ ή Ποδόσφαιρο; Στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών δεν έχουμε τέτοια διλήμματα, για αυτό παίζουμε και τα δύο. Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους λάτρεις του ομαδικού παιχνιδιού. Φτιάξε την ομάδα σου και έλα!
Ηλικίες 6-12 ετών
Mε σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετοχές κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Circus Abyssinia - Ethiopian Dreams
26, 27 Αυγούστου 2021, 19:00 - 20:00, Θόλος
Δύο αδέρφια, ο Bibi και ο Bichu, ίδρυσαν το Circus Abyssinia, το πρώτο τσίρκο από αποκλειστικά Αιθίοπες καλλιτέχνες, για να γιορτάσουν τoν εκπληκτικό πολιτισμό της Αιθιοπίας και να υφάνουν τα όνειρα του θιάσου τους με τολμηρά ακροβατικά, χορό και αξιοθαύμαστες συστροφές.
Το Circus Abyssinia ταξίδεψε από τους δρόμους της Αντίς Αμπέμπα σε ολόκληρο τον κόσμο για να βρεθεί από τις παγκόσμιες σκηνές στη σκηνή του SNF Nostos στην Αθήνα το 2021, με τα έργα “Ethiopian Dreams” και “Tulu”.

Το “Ethiopian Dreams” εμπνέεται από την αληθινή ζωή των Bibi και Bichu και ακολουθεί το μαγικό ταξίδι δύο αδερφών από την Αιθιοπία που ονειρεύονται να μπούνε στον κόσμο του τσίρκου και το καταφέρνουν χάρη στον Man on the Moon.

Φέτος, στο SNF Nostos το κοινό έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει με το Circus Abyssinia στη βορειοανατολική Αφρική και πέρα από αυτήν, θαυμάζοντας τον πλούσιο πολιτισμό της Αιθιοπίας και την πανανθρώπινη δύναμη της θέλησης.

Για την εκδήλωση απαιτείται το SNF Nostos ID και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεατών.
Ώρα προσέλευσης 17:30. -  Μέγιστος αριθμός θεατών 353.

 

Πίστα Αναρρίχησης
26 - 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:00, Εσπλανάδα
Νιώστε την έξαψη της ορειβασίας μέσα στην πόλη. Κατακτήστε την κορυφή με τη βοήθεια και την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, που θα βρίσκονται δίπλα σας κάθε στιγμή, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι πύργοι αναρρίχησης του SNF Nostos ανεβάζουν την αδρεναλίνη και προσφέρουν νέες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους. Εσείς, πόσο ψηλά μπορείτε να φθάσετε;

Hλικίες 6 και άνω
Mε προεγγραφή 8 συμμετέχοντες κάθε 10 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Προϋπόθεση συμμετοχής οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους αθλητικά υποδήματα.

 

 

Αθλητισμός για Όλους
26, 28 Αυγούστου 2021, 20:00 - 21:00, Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Για ακόμα μία χρονιά το SNF Nostos διοργανώνει ένα πρόγραμμα από αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν boccia, βόλεϊ καθήμενων, μπάσκετ με αμαξίδια και goalball, έτσι ώστε παιδιά με αναπηρία να έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν και να διασκεδάσουν, θυμίζοντας σε όλους μας ότι ο αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις.

Mε σειρά προτεραιότητας 10 συμμετοχές κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
ΑμεΑ*ηλικίες 4 ετών και άνω.

Steam - Smart - Cities
26 - 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Κανάλι
Παίζω, μαθαίνω, φαντάζομαι, δημιουργώ και εκπαιδεύομαι για να καινοτομήσω. Ο υπέροχος κόσμος της ρομποτικής και του αυτοματισμού έρχεται κοντά μας μέσα από το παιχνίδι με τα ειδικά επιστημονικά ρομπότ, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να μάθουν και να γνωρίσουν τεχνολογίες που μας φέρνουν πιο κοντά στο μέλλον. Μέρος της δραστηριότητας θα είναι και η παραγωγή ενέργειας από τη δύναμη του αέρα καθώς και η χρήση της ηλιακής ενέργειας.
Hλικίες 4 ετών και άνω, Aνοιχτή συμμετοχή

 

Kids’ Acrobat
26 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:30, Στίβος
Τραμπολίνα, βραχάκια ισορροπίας, στρώματα γυμναστικής και πολλά άλλα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για να τους ξετρελάνουν με παιχνίδι και άθληση, πάντα με την καθοδήγηση εξειδικευμένων γυμναστών.
Ηλικίες 3 – 12 ετών.
Mε σειρά προτεραιότητας 30 συμμετοχές κάθε 30 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 


Παιχνίδια με Μπάλα
26 - 29 Αυγούστου 2021, 09:00 - 11:00, Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Η μπάλα είναι πάθος, λατρεία, αλλά και μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. Ζήστε την ένταση ενός δυναμικού προγράμματος που περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια με μπάλα εμπνευσμένα από παιχνίδια όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, η χειροσφαίριση και απολαύστε τη χαρά της άθλησης και της συνεργασίας.

Hλικίες 6-18 ετών
Με σειρά προτεραιότητας 10 συμμετοχές κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Γνωριμία και Παιχνίδι Ξιφασκίας
26 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:30, Στίβος
Άθλημα και τέχνη, μυαλό και σώμα συνδυάζονται σε αυτή τη γοητευτική δραστηριότητα. Μέσα από ένα σύνολο αυστηρών κανόνων και τελετουργικών ευγένειας, οι δύο αντίπαλοι βάζουν σε εφαρμογή στρατηγική, ταχύτητα σκέψης και σώματος, με στόχο να επιτύχουν τα χτυπήματα που χρειάζονται για να αναδειχθεί ο νικητής του αγώνα.
Ηλικίες 4 ετών και άνω
Με σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετέχοντες κάθε 10 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Γνωριμία με το Blind Tennis & Wheelchair Tennis
26, 28 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Στον υπαίθριο αθλητικό χώρο του SNF Nostos, μικροί και μεγάλοι, άτομα με αναπηρία ή χωρίς, όλοι μαζί θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το τένις σε αμαξίδιο –ένα από τα πιο δημοφιλή παραολυμπιακά αθλήματα– καθώς και το Blind Tennis και το CardioTennis.
Ηλικίες 4 ετών και άνω
ΑμεΑ με σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετοχές κάθε 15 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Kids Sprint & Hurdles
26 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:30, Στίβος
Οι μικροί φίλοι του SNF Nostos θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές τεχνικές των δρόμων ταχύτητας με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών και πρωταθλητών του στίβου. Η δράση περιλαμβάνει εισαγωγή στα αγωνίσματα της ταχύτητας μέσω επίδειξης καθώς και επεξήγηση των βασικών αγωνιστικών τεχνικών που αφορούν την εκκίνηση από βατήρα, τη μέγιστη ταχύτητα και τον τερματισμό.
18:30-20:00 kids Sprint & 20:00 - 21:30 Hurdles
Ηλικίες 6 έως 12 ετών
Mε σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Παίζω & Μαθαίνω
26 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Εσπλανάδα
Τα παιδιά ανακαλύπτουν και αναπτύσσουν τη φωνολογική επίγνωση και τη σωματογνωσία τους μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια, διασκεδαστικές δραστηριότητες με τη βοήθεια και την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής.

Ηλικίες 3 - 6 ετών
Mε σειρά προτεραιότητας, 30 συμμετοχές κάθε 30 λεπτά συμμετοχή, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Let's Dance
26, 28 Αυγούστου 2021, 18:30 - 19:30, Πευκώνας
Μικροί και μεγάλοι ακολουθούμε τον ρυθμό και τα βήματα της δυναμικής και ευφάνταστης χορογραφίας που μας υποδεικνύει η ομάδα χορού και αφήνουμε το σώμα μας να εκτονωθεί και να εκφραστεί. Μια εκδήλωση-γιορτή που κάθε χρόνο αποδεικνύει πως όλοι μπορούν να χορέψουν και σίγουρα θα το διασκεδάσουν!
Aνοιχτή συμμετοχή

 

Interactive Wall
26 - 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:00, Εσπλανάδα
Δοκιμάστε τις ικανότητές σας στα οπτικά ερεθίσματα μέσα από τον διασκεδαστικό διαδραστικό τοίχο που για ακόμα μία χρονιά έχει τη θέση του στο SNF Nostos. Ταχύτητα, οπτική αντίληψη και αποκωδικοποίηση μηνυμάτων είναι μερικές από τις δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν.
Ηλικίες 4 και άνω
Με σειρά προτεραιότητας, 4 συμμετέχοντες κάθε 10 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Γνωριμία με το Badminton
27 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:30, Στίβος
Σε αυτή τη δραστηριότητα ερχόμαστε σε επαφή με το badminton, μία παραλλαγή του τένις, σε μικρότερων διαστάσεων γήπεδο, που απαιτεί δυνατά χτυπήματα και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό ένα μπαλάκι με φτερά! Η αντιπτέριση, όπως ονομάζεται στα ελληνικά, αποτελεί ένα από τα τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα στα οποία χρησιμοποιείται ρακέτα, ενώ απαιτεί ειδικές ικανότητες καθώς και χτυπήματα με μεγάλη δύναμη, μιας και η τροχιά της μπάλας είναι συχνά απρόβλεπτη.
Ηλικίες 4 ετών και άνω
Με σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετέχοντες κάθε 10 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Αντιπτέρισης.

Παίζοντας με τους Κώδικες
27 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Εσπλανάδα
Είστε έτοιμοι να λύσετε τους γρίφους και να παίξετε τα παιχνίδια μας; Αν ναι, τότε σας περιμένουμε όλους! Επίλυση γρίφων και συμμετοχή σε διαδραστικά παιχνίδια. Πάρτε την παρέα σας και ελάτε να ανακαλύψουμε τα μυστήρια!
Hλικίες 6 ετών και άνω
Mε σειρά προτεραιότητας, 30 συμμετέχοντες κάθε 30 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Αθλητισμός & Τεχνολογία
27 - 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:30, Στίβος
Αν συσκευές όπως τα λέιζερ σκοποβολής, οι οπτικοί αισθητήρες αντίδρασης, το κωπηλατοεργόμετρο, το ρομπότ αντίδρασης με μπαλάκια πινγκ-πονγκ και το εργόμετρο του σκι σας τραβούν το ενδιαφέρον, αυτή η εκδήλωση θα σας ενθουσιάσει. Η παρουσίαση του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στον αθλητισμό από την επιστημονική ομάδα του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence δεν προσφέρει μόνο ενημέρωση, αλλά και την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες αυτόν τον εξοπλισμό!
Hλικίες 6-65 ετών
Mε σειρά προτεραιότητας, 20 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Θεραπευτική Άσκηση
27 - 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:30, Στίβος
Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (SE) είναι ένα αθλητικό κέντρο που ανήκει στη Διεθνή Ένωση Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού (World Association of Sport Performance Centers, WASPC) και λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο SNF Nostos εξειδικευμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής και επιστήμονες υγείας που συνεργάζονται με το SE θα παρουσιάσουν ένα εισαγωγικό αθλητικό πρόγραμμα, με σκοπό την ανάδειξη της σωματικής άσκησης ως πρόληψη, αλλά και ως θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα οφέλη της άσκησης καθώς και να συμμετάσχουν οι ίδιοι συμβάλλοντας στη σωματική και την ψυχική τους υγεία με τον πιο ευχάριστο τρόπο.
Ενήλικες
Mε σειρά προτεραιότητας, 20 συμμετέχοντες κάθε 30 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Safe Water Sports
27, 28 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Μεσογειακός Κήπος
Μια εκπαιδευτική δραστηριότητα για τα παιδιά, που στόχο έχει τη γνωριμία με την ασφαλή κολύμβηση μέσω διαδραστικών παιχνιδιών μάθησης, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής.
Ηλικίες 6 έως 12 ετών
Με σειρά προτεραιότητας, 20 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Capoeira
27, 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 19:30, Πευκώνας
Είναι χορός και πολεμική τέχνη μαζί. Με εντυπωσιακά ακροβατικά, χαρακτηριστικό ρυθμό και μια ολόκληρη φιλοσοφία να τη συνοδεύει, η Capoeira αποτελεί μια αφρο-βραζιλιάνικη τέχνη και μορφή πολιτισμικής έκφρασης που αξίζει να γνωρίσουμε. Στο SNF Nostos έμπειροι δάσκαλοι θα μας μυήσουν στα μυστικά της ξεκινώντας από απλές βασικές κινήσεις με τη συνοδεία μουσικής ενώ, στη συνέχεια, θα παρακολουθήσουμε επίδειξη με προχωρημένες τεχνικές, ζωντανή μουσική (Bateria) και επίδειξη ακροβατικών.
Aνοιχτή συμμετοχή.

 

Αθλητισμός για Όλους
27, 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:00, Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Για ακόμα μία χρονιά το SNF Nostos διοργανώνει ένα πρόγραμμα από αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν boccia, βόλεϊ καθήμενων, μπάσκετ με αμαξίδια και goalball, έτσι ώστε παιδιά με αναπηρία να έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν και να διασκεδάσουν, θυμίζοντας σε όλους μας ότι ο αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις.

Mε σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετοχές κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
ΑμεΑ*ηλικίες 4 ετών και άνω.

Γνωριμία με το Ping Pong
28 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:30, Στίβος
Ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως, το γνωστό πινγκ-πονγκ, έρχεται στο SNF Nostos για μια σειρά από σετ που θα μας διασκεδάσουν και θα μας γυμνάσουν. Το βάρος της μπάλας, η μικρή περιοχή του τραπεζιού, οι υψηλές ταχύτητες και ο περιορισμένος χρόνος αντίδρασης κάνουν το παιχνίδι πολυσύνθετο και απαιτητικό.
Hλικίες 4 ετών και άνω
Mε σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετέχοντες κάθε 10 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

 

Circus Abyssinia - Tulu
28, 29 Αυγούστου 2021 , 19:00 - 20:00, Θόλος
Δύο αδέρφια, ο Bibi και ο Bichu, ίδρυσαν το Circus Abyssinia, το πρώτο τσίρκο από αποκλειστικά Αιθίοπες καλλιτέχνες, για να γιορτάσουν τoν εκπληκτικό πολιτισμό της Αιθιοπίας και να υφάνουν τα όνειρα του θιάσου τους με τολμηρά ακροβατικά, χορό και αξιοθαύμαστες συστροφές.
Το Circus Abyssinia ταξίδεψε από τους δρόμους της Αντίς Αμπέμπα σε ολόκληρο τον κόσμο για να βρεθεί από τις παγκόσμιες σκηνές στη σκηνή του SNF Nostos στην Αθήνα το 2021, με τα έργα “Ethiopian Dreams” και “Tulu”.
Φέτος, στο SNF Nostos το κοινό έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει με το Circus Abyssinia στη βορειοανατολική Αφρική και πέρα από αυτήν, θαυμάζοντας τον πλούσιο πολιτισμό της Αιθιοπίας και την πανανθρώπινη δύναμη της θέλησης.

Για την εκδήλωση απαιτείται το SNF Nostos ID και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεατών.
Ώρα προσέλευσης 17:30. -  Μέγιστος αριθμός θεατών 353.

Το Πάρκο Δεξιοτήτων
28 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Εσπλανάδα
Ένα διασκεδαστικό τεστ δεξιοτήτων! Η αφή, η ακοή, η όραση, η όσφρηση, η έκφραση και η μνήμη είναι μερικές από τις αισθήσεις που θα χρειαστεί να συνδυάσετε, βάζοντας τα δυνατά σας για να πετύχετε όλους τους στόχους της δραστηριότητας. Είστε έτοιμοι;
Ηλικίες 6 ετών και άνω
Mε σειρά προτεραιότητας, 30 συμμετοχές κάθε 30 λεπτά συμμετοχή, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Family Adventure
29 Αυγούστου 2021 , 18:30 - 20:00, Εσπλανάδα
Διασκεδαστικά παιχνίδια για γονείς και παιδιά, που καλούνται να συνεργαστούν μεταξύ τους σε ζευγάρια μικρού-μεγάλου, αποδεικνύοντας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο ότι η καλή συνεργασία ξεκινά από την οικογένεια. Επιστρατεύοντας την καλύτερή τους διάθεση, οι συμμετέχοντες μπαίνουν στο παιχνίδι και βάζουν τα δυνατά τους για να πετύχουν τον στόχο τους, με ταχύτητα, ευστροφία και ευελιξία. Στο SNF Nostos τo παιχνίδι είναι οικογενειακή υπόθεση!

Ηλικίες 4 ετών και ανω
Με σειρά προτεραιότητας, 30 συμμετέχοντες κάθε 30 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Γνωριμία με τη Χειροσφαίριση
29 Αυγούστου 2021 , 18:30 - 21:30, Στίβος
Η χειροσφαίριση, το γνωστό σε όλους handball, αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή ομαδικά αθλήματα, που παίζεται από άνδρες και γυναίκες, με τη χρήση των χεριών. Στο SNF Nostos ειδικά διαμορφωμένα γηπεδάκια και έμπειροι προπονητές περιμένουν παλιούς και νέους φίλους του αθλήματος για μια γνωριμία με τους κανόνες του και πολύ, μα πολύ, παιχνίδι!
Ηλικίες 4 ετών και άνω
Με σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης.

 

Εκπαίδευση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για Παιδιά
29 Αυγούστου 2021 , 18:30 - 20:00, Πανοραμικά Σκαλιά
Η εξοικείωση των παιδιών με τις τεχνικές και διαδικασίες της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) καθώς και η ευαισθητοποίηση όλων μας για την προσφορά στη ζωή αποτελεί τον κύριο στόχο αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Εξειδικευμένο προσωπικό με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό θα ενημερώσει και θα καθοδηγήσει τα παιδιά στις βασικές τεχνικές ΚΑΡΠΑ, στέλνοντας το μήνυμα πως με στοιχειώδη εκπαίδευση μπορούμε να σώσουμε μια ζωή.
Ηλικίες 4 ετών και άνω
Με σειρά προτεραιότητας, 20 συμμετέχοντες κάθε 30 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και τον οργανισμό KidsSavesLives.

 

Ο Πλανήτης μας Ζει
29 Αυγούστου 2021 , 18:30 - 20:00, Μεσογειακός Κήπος
Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και πρέπει να τον φροντίζουμε! Μέσω των διαφορετικών εκπαιδευτικών σταθμών που είναι τοποθετημένοι στην πολύχρωμη αυλή του Μεσογειακού Κήπου, θα ενημερωθούμε για τις ανάγκες του πλανήτη μας και πώς μπορούμε να τον προσέχουμε με αγάπη, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων φίλων μας. Ένα εξαιρετικό διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Ηλικίες 4 ετών και άνω
Mε προεγγραφή 20 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που κυκλοφόρησε αναφορικά με τις μετακινήσεις επιβατών μέσω ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και με ισχύ από 26 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2021 (ΦΕΚ 3267/Β/24-7-2021), προβλέπονται οι παρακάτω κανόνες

 

- από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά
- μεταξύ των νησιών διαφορετικών Περιφερειών της χώρας (πλην των εξαιρέσεων που ορίζει ο νόμος)
- από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα *

 

Επιτρέπονται τα ταξίδια με πλοίο εφόσον οι επιβάτες, πριν την επιβίβαση, διαθέτουν ένα από τα εξής:


-πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση,
-αρνητικό pcr test εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την αναχώρηση με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.
-αρνητικό rapid test εντός 48 ωρών πριν την αναχώρηση με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.
-πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο έχει εκδοθεί 30 ημέρες μετά τον έλεγχο και διαρκεί 180 ημέρες μετά από αυτόν

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για την περίπτωση επιβατών που ταξιδεύουν από τα νησιά προς στην ηπειρωτική Ελλάδα, εκτός των ανωτέρω επιτρέπεται εναλλακτικά η προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος self test εντός 24 ωρών πριν την ώρα αναχώρησης.

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

  • Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται οι ανήλικοι έως δώδεκα (12) ετών (γεννημένοι μετά την 1.7.2009)
  • Για τους ανήλικους από 12-18 ετών (γεννημένοι πριν τις 30.6.2009) η υποχρέωση καλύπτεται με βεβαίωση αρνητικού self test από τον κηδεμόνα.

 

 

 

Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφέρειας δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε σε εβδομαδιαία είτε εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών περιφερειακών ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

 

Περαιτέρω σας ενημερώνουμε ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση από όλους τους επιβάτες να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους στα πλοία, κατά τις μετακινήσεις τους από τον Πειραιά προς τα νησιά και αντίστροφα, την Ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας, στην ιστοσελίδα (https://sea.travel.gov.gr/#/) να την επιδεικνύουν μαζί με το εισιτήριό τους στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβασή τους.

 

 

 

 

Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές με οικογένεια! 

 

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες ανάλογα με την εταιρεία ή τον προορισμό που έχετε επιλέξει, επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους

Blue Star Ferries
Οδηγίες για επιβάτες : https://www.bluestarferries.com/el-gr/odigies-entypo-pro-epivivasis
Έντυπα: https://www.bluestarferries.com/el-gr/entypi-morfi-erotimatologio-dilosis-ygeias-prin-tin-epivivasi

 

Hellenic Seaways
Οδηγίες για επιβάτες : https://www.hellenicseaways.gr/el-gr/news/2021/metakiniseis-me-ploia-metra-odigies
Έντυπα: https://www.hellenicseaways.gr/el-gr/entypi-morfi-erotimatologio-dilosis-ygeias-prin-tin-epivivasi

 

Minoan Lines
Οδηγίες για επιβάτες : https://www.minoan.gr/salparoyme-asfalos
Έντυπα: https://www.minoan.gr/article/6560/entypo-symplirosis-epivati-prin-apo-tin-epivivasi-covid-19

 

ANEK Lines
Οδηγίες για επιβάτες : https://www.anek.gr/el/travelresponsibly/

Superfast Ferries
Οδηγίες για επιβάτες : https://www.superfast.com/el-gr/covid-19
Έντυπα: https://www.superfast.com/el-gr/covid-19/chrisima-entypa

 

Seajets
Οδηγίες για επιβάτες : https://www.seajets.gr/el/covid-19-info/important-travel-information-covid-19
Έντυπα: https://static.seajets.gr/seajets-files/docs/default-source/default-document-library/seajets_pre-boarding-health-declaration-questionnaire-gr2105.pdf

Ταξίδι με μωρό σε νησί - 5 πρακτικές συμβουλές

 

Το φετινό καλοκαίρι οι νέοι και τα παιδιά έχουν πλέον έναν ακόμα λόγο για να ανυπομονούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο λόγος ονομάζεται Division 16 και ο τόπος Costa Navarino!

Το εμβληματικό ξενοδοχείο, εγκαινίασε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους νέους που θέλουν να βιώσουν αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες με τους φίλους τους. Το Division 16 είναι ένας νεανικός χώρος διασκέδασης για εφήβους, νεαρούς ενήλικες και όλους όσους αισθάνονται νέοι!

 

Με ατμόσφαιρα που παραπέμπει στη δεκαετία του ’60, το Division 16 διαθέτει μια πληθώρα από διασκεδαστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των νέων. Photo booths για ξεκαρδιστικές φωτογραφήσεις, κλασικά αμερικάνικα πιάτα με υγιεινές πινελιές στο Teenspace, νεανικά cocktails χωρίς αλκοόλ είναι μόνο μερικά από τα highlights του χώρου.

 

 

 

Επίσης, το Division 16 προσφέρει αίθουσα μπόουλινγκ, παιχνίδια VR, Escape rooms και μια ψηφιακή έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού Mafia (Night Falls in Palermo), που θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Μην ξεχάσετε το karaoke και το dance stage για ξέφρενους χορούς!

 

 

 

Το Costa Navarino αποτελεί αδιαμφησβήτητα έναν ιδανικό οικογενειακό προορισμό με υψηλά standards ποιότητας. Στο ασφαλές περιβάλλον της Costa Navarino, οι έφηβοι είναι ελεύθεροι να εκφραστούν, να αναπτύξουν τις προσωπικότητές τους και να δημιουργήσουν τις δικές τους παρέες, ενώ διασκεδάζουν και ζουν στο μέγιστο την καλοκαιρινή τους ανεξαρτησία. Κάντε τώρα την κράτηση σας ΕΔΩ!

 

 

 

Ορισμένες περιοχές του Division 16 (συμπεριλαμβανομένου του VR Gaming, Karaoke Stage και Escape Room) ενδέχεται σήμερα να μην λειτουργούν σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας και θα διατεθούν μόλις το επιτρέψουν τα σχετικά πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας.

Τα νησιά του Ιονίου πάντα αποτελούσαν μια εξαιρετική επιλογή για οικογενειακές διακοπές με παιδιά. Ειδικά η πρωτεύουσα των Επτανήσων, η Κέρκυρα, παραμένει ένας μοναδικός προορισμός που συνδυάζει αρμονικά ειδυλλιακά τοπία, καταγάλανες θάλασσες και πλούσιο πολιτισμό.

Η Κέρκυρα είναι ένα νησί που έχει την δική του αναγνωρίσιμη ταυτότητα και προσφέρει στον επισκέπτη μια πολύπλευρη εμπειρία διακοπών. Με σαφείς επιρροές από την Ιταλική κουλτούρα και με μεγάλη συνεισφορά στις τέχνες, το νησί των Φαιάκων αποτελεί ένα ξεχωριστό μείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής κομψότητας και ενός τόπου με απαράμιλλο φυσικό κάλλος.

 

Ποια μέρη να επισκεφθείτε στη Κέρκυρα

Όταν κάποιος επισκεφθεί το νησί της Κέρκυρας, σίγουρα χρειάζεται αρκετές μέρες για να ανακαλύψει πλήρως τις ομορφιές που κρύβει αυτός ο ευλογημένος τόπος.

Χαρακτηριστικό δείγμα σίγουρα αποτελεί η πόλη της Κέρκυρας. Μια πρωτεύουσα που τιμά τον τίτλο της, καθώς διαθέτει ένα ιστορικό κέντρο βραβευμένο από την Unesco και τη διάσημη πλατεία Σπινιάδα με το Λιστόν. Τα αμαξάκια και τα παραδοσιακά καφενεδάκια συντηρούν το όμορφο τοπικό χρώμα του νησιού. Στον απογευματινό σας περίπατο σας μην παραλείψετε το Κανόνι για τη χαρακτηριστική φωτογραφία με θέα το Ποντικονήσι καθώς και τα Ανάκτορα του Μον Ρεπό.

Μια επίσκεψη στο Ανάκτορο του Αχιλλείου θα σας μεταφέρει νοερά σε βασιλικές εποχές με τη Πριγκίπισσα Σίσσυ, ενώ τα παιδιά θα νιώσουν σαν να ζουν σε παραμύθι! Θαυμάστε το περίφημο άγαλμα του Αχιλλέα και περιπλανηθείτε στους υπέροχους κήπους του Ανακτόρου.

Επίσης, ένα ξεχωριστό σημείο για επίσκεψη, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά, είναι το Μουσείο Θαλάσσης στον τουριστικό οικισμό Τσάκι. Ένα βραβευμένο μουσείο που φιλοξενεί τον θησαυρό του βυθού της Μεσογείου. Περίεργα ψάρια, εντυπωσιακά κοράλλια, σπάνια απολιθώματα, έως και σαγόνια καρχαρία θα αφήσουν έκπληκτους μικρούς και μεγάλους!

 

Παραλίες στη Κέρκυρα

Το νησί της Κέρκυρας προσφέρει πληθώρα επιλογών ως προς το ποια παραλία να επιλέξετε. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τις αμμουδερές παραλίες του νησιού ιδανικές για οικογένειες και ατέλειωτο παιχνίδι. Ενδεικτικά ορισμένες από τις πιο όμορφες παραλίες της Κέρκυρας είναι ο Κάβος, ο Άγιος Γόρδιος, το Μον Ρεπό, οι Αλυκές, οι Μπενίτσες κ.α. Σίγουρα οι παραλίες στη Παλαιοκαστρίτσα και το Σιδάρι δεν θα πρέπει να απουσιάσουν από τις επιλογές σας σε καμία περίπτωση!

 

 

Που να μείνετε στη Κέρκυρα – Ξενοδοχεία για οικογένειες

Καθώς το νησί της Κέρκυρας είναι αρκετά μεγάλο, σας προσφέρει παράλληλα πολλές επιλογές ξενοδοχείων, διαμερισμάτων και κατοικιών. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές εξαιρετικές προτάσεις διαμονής με τιμές πακέτου ανάλογα με την προτίμησή σας. Κάντε τώρα την κράτηση σας για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αν θέλετε να επιλέξετε κάποιο άλλο ξενοδοχείο στη Κέρκυρα, μπορείτε να επισκεφθείτε ΕΔΩ τον αναλυτικό οδηγό ξενοδοχείων με την εγγύηση της Booking.

 

Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές με οικογένεια!

 

Τι να φάτε στη Κέρκυρα – τοπικές σπεσιαλιτέ

Η κουζίνα της Κέρκυρας θα συμπληρώσει μοναδικά τις καλοκαιρινές σας αναμνήσεις. Είτε είστε του κρέατος, είτε του ψαριού, μπουρδέτο, παστιτσάδα και πολλές ακόμα τοπικές σπεσιαλιτέ θα σας μείνουν αξέχαστες. Πριν φύγετε από το νησί, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε μοναδικά τοπικά προϊόντα για τα οποία η Κέρκυρα φημίζεται, όπως το λικέρ κουμ κουάτ, μαντολάτα, παστέλια και παραδοσιακά υφαντά.

Η Κέρκυρα σίγουρα αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογενειακές διακοπές και τα παραπάνω μέρη και δραστηριότητες θα κάνουν τα παιδιά σας να μη θέλουν να την αποχωριστούν!

Αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε τη Ρόδο και αναρωτιέστε πώς θα μπορούσατε να χαρίσετε στιγμές χαράς στα παιδιά σας, τότε είστε στο σωστό μέρος.

Το νησί των Ιπποτών έχει πολλά όμορφα μέρη για να επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε με την οικογένειά σας, ικανά να σας προσφέρουν όμορφες στιγμές.

Και αν αναρωτιέστε πώς να περιηγηθείτε εύκολα και με ασφάλεια σε όλο το νησί, η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε, ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε ούτε στιγμή.

Ας μη χάνουμε όμως χρόνο! Πάμε να δούμε κάποια μέρη στο νησί που τα παιδιά σας θα λατρέψουν!

 

Η Κοιλάδα των Πεταλούδων

Ίσως να γνωρίζετε ήδη την Κοιλάδα των Πεταλούδων στη Ρόδο. Το γνωστό μέρος του νησιού, θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας με τα σμήνη από τις πεταλούδες Panaxia Quadripunctaria και τη φυσική ομορφιά του.

Βρίσκεται δίπλα στο χωριό Θεολόγος και είναι ένα παραμυθένιο μέρος που μπορεί να χαρίσει ήρεμες στιγμές σε όλη την οικογένεια.

Και αν πιστεύετε ότι το όμορφο τοπίο θα ανοίξει την όρεξη σε εσάς και του μικρούς μας φίλους, υπάρχει κοντινό restaurant για να καθίσετε.

 

 

Aquaworld - Το ενυδρείο στο Φαληράκι

Το Aquaworld, είναι το αγαπημένο για πολλούς ενυδρείο στο Φαληράκι Ρόδου και φιλοξενεί θαλάσσια πλάσματα που τα παιδιά σας δεν έχουν ξαναδεί. Είναι ένα ιδανικό μέρος για να ανακαλύψουν έναν νέο υδάτινο κόσμο, που σίγουρα θα τους τραβήξει την προσοχή.

Και, φυσικά, εσείς δεν θα μείνετε στην απ’ έξω, αφού σίγουρα το ενυδρείο έχει πολλά να προσφέρει και σε εσάς.

 

 

Το WaterPark Ρόδου

Τσουλήθρες, πισίνες, μέρη για snack και φυσικά το πειρατικό καράβι του πάρκου! Όλα αυτά κυριαρχούν στο WaterPark Ρόδου, ένα απ’ τα καλύτερα πάρκα νερού στην Ευρώπη και ένα απ’ τα καλύτερα μέρη για παιδιά που αγαπούν το νερό!

Στο πάρκο, τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές σε διαφορετικές νεροτσουλήθρες και πισίνες. Φυσικά, πάντα κάτω απ’ την επίβλεψη ναυαγοσωστών και ιατρών.

 

 

Το Astronomy Cafe

Τι θα λέγατε για μια βόλτα στο διάστημα; Στο Astronomy Cafe στο Φαληράκι, τα παιδιά σας μπορούν να εξερευνήσουν τον ουρανό και τα ουράνια σώματα. Το τηλεσκόπιο του καφέ, θα οδηγήσει τους μικρούς αστρονόμους σε μοναδικές στιγμές ανάμεσα στα άστρα.

Μπορούν επίσης να δουν εκθέματα αστρονομίας και να δοκιμάσουν ροφήματα στον χώρο του καφέ. Και φυσικά, γιατί να μην ρίξετε και εσείς μια ματιά στους πλανήτες ενώ απολαμβάνετε τον καφέ ή το κοκτέιλ σας;

Ο αστρόκηπος του Astronomy Cafe, σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει όχι μόνο στα παιδιά αλλά και σε όλη την οικογένεια.

 

 

Η Φάρμα Ρόδου

Δίπλα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, βρίσκεται ακόμη ένα μέρος που θα αρέσει πολύ στα παιδιά σας. Η φάρμα της Ρόδου, γεμάτη από φυσική ομορφιά και ζώα που οι μικροί μας φίλοι δεν έχουν ξαναδεί ποτέ.

Τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να δουν ρακούν, καγκουρό, στρουθοκάμηλους, λεμούριους, πόνυ, καμήλες και άλλα πολλά! Ιδανικό μέρος για πιο ήρεμες βόλτες και φυσικά φαγητό. Το εστιατόριο της φάρμας έχει πιάτα με υλικό κατευθείαν από την ίδια την φάρμα για να δοκιμάσετε.

Η Ρόδος σίγουρα είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές και τα παραπάνω μέρη θα κάνουν τα παιδιά σας να τη λατρέψουν!

Εξερευνήστε το νησί των Ιπποτών εύκολα και με ασφάλεια με ενοικίαση αυτοκινήτου από την Kalithea Rent a Car και ζήστε αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές.

 

 

 

Σελίδα 1 από 48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!