Εκδρομή Καθαρά Δευτέρα στα Καλάβρυτα με οικογένεια

Αν ψάχνετε την επόμενη αφορμή για εκδρομή, ο Φεβρουάριος σας περιμένει με παραδοσιακό πέταγμα χαρταετού και εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (25 - 27 Φεβρουαρίου 2023) είναι μια μοναδική ευκαιρία για σύντομες αποδράσεις για όλη την οικογένεια. Το Travel4kids.gr ετοιμάζει βαλίτσες και φεύγει για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας στα Καλάβρυτα με όλη την οικογένεια.

banner syllpen

Καλάβρυτα – Τι να επισκεφθείτε

Στη σκιά του Χελμού, τα Καλάβρυτα αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της Πελοποννήσου και όχι τυχαία. Στα 756μ. υψόμετρο, ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς με πολλές προτάσεις για όλη την οικογένεια κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία που αξίζει τα επισκεφθείτε με τα παιδιά στα Καλάβρυτα είναι τα παρακάτω:

• Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
Σε απόσταση 14 χλμ από τα Καλάβρυτα ένα πολύ καλά οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο περιμένει παιδιά και γονείς να παίξουν και να διασκεδάσουν. Εξειδικευμένοι δάσκαλοι παρέχουν υπηρεσίες για μαθήματα σκι για παιδιά και σε οικογένειες, ενώ ο χώρος διαθέτει baby lift. Μην ξεχάσετε τον παιδότοπο με παιδικό αναβατήρα (Snow Fun Park), έναν ξεχωριστό χώρο για τα μικρά παιδιά, όπου μπορούν να συνδυάσουν το παιχνίδι στο χιόνι με το φουσκωτό κάστρο και τις τσουλήθρες που διαθέτει το χιονοδρομικό, με τη χιονοδρομία. Η ξεχωριστή διαδρομή μέσα από το χιονισμένο ελατοδάσος θα σας εντυπωσιάσει. Το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων παρέχει προνομιακές τιμές για πολυμελείς οικογένειες και ομάδες παιδιών!

 

 

• Σπήλαιο των Λιμνών
Σε μία έκταση 20.000 τ.μ. θα ανακαλύψετε τη μαγεία του νερού και της σιωπής, μέσα από 13 διαδοχικές λίμνες, 13 στο σύνολο τους, διαδέχονται η μία την άλλη σε μήκος 2 χλμ. Το θεαματικό Σπήλαιο των Λιμνών, που εξερεύνησε η σπηλαιολόγος Άννα Πετροχείλου, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία τα παιδιά να γνωρίσουν το μεγαλείο των σπηλαίων. Το σπήλαιο απέχει 17 χλμ από τα Καλάβρυτα και βρίσκεται κοντά στο χωριό Καστριά. Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 2692031001, 2692031633 ή μπείτε στο www.kastriacave.gr .

 

 

Αν σας το επιτρέψει ο χρόνος και αγαπάτε τη φύση, μην παραλείψετε μια βόλτα στο Εθνικό Πάρκο Χελμού – Βουραϊκού, έναν τόπο υψηλής οικολογικής αξίας, αλλά και στα υπεραιωνόβια πλατάνια του Πλανητέρο. Αξίζει ακόμα να προσκυνήσετε στη μονή της Αγίας Λαύρας (961), από όπου, σύμφωνα με τη παράδοση, ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 και να καθίσετε στις γραφικές ταβέρνες της Κάτω Ζαχλωρούς.

Επίσης, για τα Καλάβρυτα υπάρχει η δυνατότητα για το KalavrIta CityPASS με το οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα παρακάτω αξιοθέατα.
• Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και βόλτα στη Βαθειά Λάκκα με τον εναέριο αναβατήρα ή εναλλακτικά την επίσκεψη στο Οινοποιείο "Τετράμυθος"
• Σπήλαιο των Λιμνών
• Οδοντωτός Σιδηρόδρομος
• Μουσείο Ολοκαυτώματος
Το κόστος του ανέρχεται στα 24,80 € ανά άτομο και διατίθεται στους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς Καλαβρύτων, Διακοπτού και Πάτρας, καθώς και στο γραφείο Ταξιδίων και Τουρισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αθήνα (Σίνα 6).

 


 

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Μεγάλες και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες μπορούν να φιλοξενήσουν εσάς και την οικογένεια σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οικογενειακοί ξενώνες με παραδοσιακό στυλ αλλά για όλα τα βαλάντια θα ικανοποιήσουν κάθε σας απαίτηση.
 

Guest House Fanaras
Τα 10 δωμάτια του Ξενώνα Φαναράς διαθέτουν τζάκι, μεγάλο μπαλκόνι και βρίσκονται μέσα σε κήπο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για οικογενειακά δωμάτια. Στο ζεστό ξύλινο lounge με τα ανατολίτικα χαλιά μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας δίπλα στο τζάκι. Ο χώρος παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο internet και ενδεικτικά οι τιμές κυμαίνονται στα 100€-149€. Οι τιμές είναι ανά διανυκτέρευση και περιλαμβάνουν παραδοσιακό πρωινό. (Book here)

 

Kalavrita Canyon Hotel & Spa
Στην καρδιά της όμορφης και ιστορικής κωμόπολης, μόλις 14 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού ‘ΠΑΝΟΣ ΠΟΛΚΑΣ’ και δίπλα σε πολλά αξιοθέατα μεγάλης σημασίας αλλά και φυσικού κάλλους, το 4* ξενοδοχείο Kalavrita Canyon Hotel & Spa, σας προσκαλεί να σας προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Τα 36 πολυτελή δωμάτια με μοντέρνα διακόσμηση και με επιπλοσύνθεση υψηλής αισθητικής, μπορούν να σας προσφέρουν την άνεση και ξεκούραση που αναζητάτε. (Book here)

 

 

Hotel All Seasons
Σε ύψωμα και μόλις 800 μέτρα από τα Καλαβρύτα, το ξενοδοχείο "All Seasons" σας δίνει το πλεονέκτημα της μαγευτικής θέας προς τα γραφικά Καλάβρυτα και σας επιτρέπει να χαλαρώσετε ακούγοντας μουσική ή διαβάζοντας ένα βιβλίο δίπλα στο τζάκι. Το ξενοδοχείο διαθέτει 18 δωμάτια, 3 ανεξάρτητες μεζονέτες αλλά και εσωτερική, εποχική πισίνα που λειτουργεί τους θερινούς μήνες. Στις Spa παροχές προσφέρονται Σάουνα και Χαμάμ για τη μέγιστη χαλάρωση! Σημαντικό στοιχείο η παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους και το δωρεάν Wi-Fi για τους γονείς… (Book Now!)

 

Georgio's V Chalet Kalavrita
Το Georgios V Chalet βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000μ., στους πρόποδες του Χελμού, 9,5 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Τα πέτρινα δωμάτια είναι διακοσμημένα με ζεστά χρώματα και διαθέτουν σαλόνι με καναπέδες, DVD player και αυτόνομη θέρμανση. Όλα τα δωμάτια περιλαμβάνουν τζάκι!

Το καφέ μπαρ είναι ανοιχτό από τις 08:00 το πρωί και προσφέρει πανοραμική θέα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πλούσιο σπιτικό πρωινό στην αίθουσα πρωινού με θέα στην πόλη των Καλαβρύτων. Το Georgios V Chalet περιβάλλεται από πυκνό ελατοδάσος και διαθέτει ιδιωτικό χώρο με άλογα, πόνυ, αγριοκάτσικα και ελάφια. Book Now

 

 

ΧΡΗΣΙΜΑ
Από Αθήνα, η διαδρομή που ακολουθείτε είναι μέσω Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών έως το ύψος του Διακοφτού όπου στρίβεται και ξεκινάει η ανηφορική διαδρομή και λίγες στροφές. Μπορείτε να κάνετε μια σύντομη στάση στον ιστορικό Οδοντωτό (http://tickets.trainose.gr/dromologia/).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!