Καλοκαίρι στην Αμοργό!

Ένα μικρό νησί, που βρίσκεται στις Κυκλάδες, η Αμοργός είναι γνωστή για τη μοναδική φύση, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το ήρεμο περιβάλλον.

Νησί που αφήνει ελεύθερο πεδίο στον επισκέπτη του να το χαρεί κοντά στη φύση, χωρίς συνωστισμούς.

Ένας ιδανικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά καθώς οι υποδομές της αποτελούν βασικό στοιχείο των οικογενειακών διακοπών, με ασφάλεια και άνεση.

Ήσυχα σοκάκια, καλό παραδοσιακό φαγητό με ντόπια παραδοσιακά υλικά και δυνατότητα για δραστηριότητες σε οργανωμένες δομές η Αμοργός θα κλέψει την καρδιά όλης της οικογένειας.

BOOK NOW

Το υψόμετρο του βραχώδους νησιού κάνει τη θέα της θάλασσας του Αιγαίου αφοπλιστική, ενώ οι παραλίες της Αμοργού με τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά που είναι ιδανικές για οικογένειες με παιδιά και οι σπηλιές τους μαγεύουν τον επισκέπτη.

 

Κατά τη διάρκεια της διαμονής στο νησί η κολύμβηση στα καταγάλανα νερά των παραλιών, η επίσκεψη στα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού (Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, Βοτανικό Πάρκο, Ναυάγιο Ολυμπία κλπ), η ενασχόληση με τις εναλλακτικές  μορφές τουρισμού που προσφέρει το νησί (περιπατητικός, καταδυτικός, τουρισμός ευεξίας κλπ) "γεμίζουν" τις ημέρες κάθε επισκέπτη και προσφέρουν πολλές αναμνήσεις σε γονείς και παιδιά. 

Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας

 

Βοτανικό Πάρκο

Ναυάγιο Ολυμπία

Η επίσκεψη στην Αμοργό θα παραμείνει μια από τις καλύτερες εμπειρίες ζωής για όλη την οικογένεια.

BOOK NOW


Ωστόσο, σύμφωνα με την Αναπληρωτή Δήμαρχο Τουρισμού Κα Πόπη Δεσποτίδη, μεταξύ άλλων και η πλούσια μαγειρική παράδοση της Αμοργού είναι αυτό που κάνει τους ταξιδιώτες να «ερωτεύονται» το νησί.


Στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης με ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, ο Δήμος Αμοργού κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο βίντεο γαστρονομίας που αποκαλύπτει τα μυστικά των παραδοσιακών τυροπιτών του νησιού.


Στο νέο βίντεο, η Ραφαέλα Ρούσσου, μέλος της τουριστικής επιτροπής του νησιού, και η κάτοικος Μαργαρίτα Πετκίδου, δείχνουν στους θεατές πώς να προετοιμάσουν, να μαγειρέψουν, να σερβίρουν και να απολαύσουν τις παραδοσιακές τυρόπιτες της Αμοργού.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!