Τα παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας στον υπολογιστή σας!

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στα πλαίσια του «Μένουμε Σπίτι», προσκαλεί τα παιδιά να το επισκεφτούμε διαδικτυακά και να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο τους. Στο site του μουσείου www.cycladic.gr  τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν με ποια παιχνίδια έπαιζαν τα αντίστοιχα παιδιά της Αρχαίας Ελλάδας και να τα μεταφέρουν στο τώρα! Μερικά από αυτά δεν διαφέρουν και πολύ από τα παιχνίδια που γνωρίζουμε σήμερα. Τα κορίτσια και τότε έπαιζαν με πλαγγόνες (οι Barbie της εποχής), τα αγόρια οδηγούσαν αλογάκια (αυτοκινητάκια) και τα μωρά ηρεμούσαν με τη κουδουνίστρα τους. Στην ενότητα ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ θα βρείτε όλες τις προτάσεις του Μουσείου για να παίξετε σας Αρχαίοι Έλληνες!

 

 

 

Εκτός από την ιστορία του κάθε παιχνιδιού και των συνηθειών της καθημερινότητας στην αρχαία Ελλάδα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προτρέπει τα παιδιά να τυπώσουν τα έτοιμα σχέδια που περιέχει και να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία. Με τον τρόπο αυτό, μπορούν τα παιδιά να παίξουν με τα αρχαία παιχνίδια. Με απλά υλικά που ολοι έχουμε στο σπίτι μας, όπως χαρτί, βαμβάκι, χρώματα, κλωστές, μπορούν τα παιδιά να φτιάξουν χάρτινες κούκλες, να σχεδιάσουν ρούχα ή κοσμήματα σύμφωνα με τη μόδα της εποχής ή να φτιάξουν ζάρια της εποχής εκείνης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!