Τα έθιμα του Πάσχα στην Ελλάδα

Το ελληνικό Πάσχα είναι πλούσιο σε παραδόσεις και κάθε περιοχή της χώρας έχει τις δικές της ξεχωριστές συνήθειες.

 

Εσείς γνωρίζατε πως υπάρχουν πασχαλινά κάλαντα ή πως κανάτια δεν πέφτουν μόνο στην Κέρκυρα; Τί είναι τα κοκκινοπεφτιάτικα, το Σεϊτάν παζάρ και οι μπίλιοι της Λαμπρής; Αυτά και άλλα πολλά έθιμα συνθέτουν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό παράδοσης.

 

Η εκπαιδευτικός Μαρία Κυριακίδου κατάφερε να συγκεντρώσει έθιμα από πολλές περιοχές της Ελλάδας και να δημιουργήσει έναν διαδραστικό χάρτη με όλα τα πασχαλινά έθιμα. Οι μαθητές της Β’ Δημοτικού έγραψαν τα έθιμα από τον τόπο καταγωγής τους με βοήθεια από τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους και η δασκάλα τους τα αφηγήθηκε!

 

 

Πατώντας σε κάθε περιοχή ακούμε το ηχογραφημένο το έθιμο που αντιστοιχεί στην περιοχή και ταξιδεύουμε από τη Θράκη έως τη Κρήτη και από την Ήπειρο έως τα Δωδεκάνησα.

https://www.thinglink.com/scene/1440998770283118593?fbclid=IwAR1jJDTMDJ94JrFKY6Le_Yf5olJfzdsdoFIOBCcHd16TXr2em0URoE7dXyU

 

iPhone 12 & 12 mini με όφελος -70€! Ισχύει για αγορές έως 26/06/2021.

 

Δείτε Ακόμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!