Ψηφιακή επίσκεψη στη Βαμβακού Λακωνίας. Πρωτότυπες online δραστηριότητες για παιδιά!

Λίγες μόνο ώρες μακριά από τη Αθήνα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στη καρδιά της Πελοποννήσου, δεσπόζει η Βαμβακού. Μεταξύ Τρίπολης και Σπάρτης, η Βαμβακού Λακωνίας στέκει αγέρωχη στα 900 μέτρα στις πλαγιές του Πάρνωνα και ζει μια ένδοξη «αναγέννηση».
Τα τελευταία 2 χρόνια, στα πλαίσια πρωτοβουλίας και υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με στόχο την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δράσεις για την ανάδειξη του τόπου. Το πρόγραμμα σκοπεύει να προσελκύσει νέους επισκέπτες, να αναπτύξει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και να αυξήσει τους μόνιμους κατοίκους του χωριού.
Εκτός όμως από τις φυσικές δραστηριότητες, η Βαμβακού και η ομάδα Vamvakou Revival μας προσκαλούν να την επισκεφθούμε και διαδικτυακά από το σαλόνι του σπιτιού μας με online δραστηριότητες! Θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρια, χειροτεχνίες, τέχνες και εκπαίδευση έχουν την τιμητική τους στο διαδικτυακό πρόγραμμα του Ιανουαρίου. Κάθε Σαββατοκύριακο κρύβει κάτι μοναδικό για τον καθένα. ΕΔΩ θα βρείτε όλα τα events που μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή https://www.vamvakourevival.org/events/
Τι θα λέγατε λοιπόν να ονειρευτείτε εξορμήσεις στα βουνά και τη φύση, μέχρι να μας επιτρέψουν οι συνθήκες να βρεθούμε και πάλι μαζί;
Για τον πρώτο μήνα του 2021 η Βαμβακού Λακωνίας έχει ετοιμάσει ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες διασκεδαστικές ψηφιακές δραστηριότητες! Κάθε Σαββατοκύριακο κρύβει κάτι μοναδικό για τον καθένα. Θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρια, χειροτεχνίες, τέχνες και εκπαίδευση έχουν την τιμητική τους στο διαδικτυακό πρόγραμμα του Ιανουαρίου.
Ελάτε να ανακαλύψουμε την τέχνη του origami σε ένα μοναδικό ψηφιακό εργαστήριο για παιδιά 15 ετών και άνω, και ενηλίκους (10/01)! Μία τέχνη που χρησιμοποιείται ευρέως σε εικαστικά, μαθηματικά, αρχιτεκτονική, αλλά και ως μέθοδος θεραπείας του άγχους. Στο μαγευτικό κόσμο του Origami θα μας ξεναγήσει η Βασιλεία Δερελλή, εικαστικός και Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 2019 της Artworks. Και επειδή οι χειροτεχνίες καλλιεργούν τη φαντασία, αναπτύσσουν τις αισθήσεις, εκφράζουν σχέσεις ή συναισθήματα και μας δίνουν ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση, εμείς σας καλούμε στις οικογενειακές χειροτεχνίες, σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο για ενηλίκους και οικογένειες (17/01) με την Ποτούλα Λαφόγιαννη.
Με δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά 5-12 ετών, ανακαλύπτουμε και παίζουμε με όσα μαγευτικά πράγματα κρύβει η φύση το χειμώνα (09/01). Ένα πρόγραμμα θεατρικής αγωγής για γονείς και παιδιά 4-8 ετών (23/01) με τη Φλώρα Καλομοίρη, θα μας μυήσει στην τέχνη του θεάτρου, στο θεατρικό παιχνίδι και τη μαγεία της έκφρασης.
Επίσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης, το πρόγραμμά εμπλουτίζεται με εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά. Μαθαίνουμε τη φύση και παίζουμε μαζί της σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών από την Καλλιόπη Κουτρουπή, σε υλοποίηση της Μάρθας Βερδήλου (16/01), μαθαίνουμε για τον ηλεκτρισμό και κατασκευάζουμε κυκλώματα σε εικονικό εργαστήριο από το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) στον υπολογιστή μας για παιδιά 6-12 ετών, με τη Δώρα Κουρκούλη (24/01), και ανακαλύπτουμε τα μυστικά των υγροτόπων σε ένα περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-14 ετών από το Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (30/01). Ο μήνας ολοκληρώνεται με ένα ταχύρρυθμο διαδικτυακό εργαστήριο ρομποτικής στο V.Lab για παιδιά 6-12 ετών (31/01), με την ομάδα ROBOT-fun της Nokia Hellas.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!