Travel4kids Team

Travel4kids Team

Όπως τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος το Πάσχα, στηρίζουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Προτιμάμε και επιλέγουμε να αγοράσουμε τα πασχαλινά δώρα και τις λαμπάδες για τους αγαπημένους μας  από φιλανθρωπικούς οργανισμούς – και κυρίως αυτούς που στηρίζουν παιδιά.

Υπάρχουν πάρα πολλοί και θα χαρούμε με τη βοήθεια σας να εμπλουτίσουμε τη λίστα μας.

Εμείς συγκεντώσαμε κάποιους από αυτούς με πολυετή παρουσία, οι οποίοι διαθέτουν αξιόλογα e-shop για να κάνετε φέτος τις αγορές σας.

Το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.

Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς, με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά.

Το Χαμόγελο του Παιδιού με το πλούσιο σε δώρα e-shop όπου εκεί θα βρείτε όχι μόνο υπέροχες, πολύχρωμες παιδικές λαμπάδες, αλλά και παιχνίδια και άλλα δώρα που θα φέρουν στα βαφτιστήρια πολλά χαμόγελα!

Make a wish

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να  εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Make a wish e-shop.

ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι ο οργανισμός που φροντίζει τα παιδιά με αναπηρία, προκειμένου να έχουν ένα «σπίτι» και την περίθαλψη που χρειάζονται. Αποστολή, λοιπόν, της ΕΛΕΠΑΠ είναι να παρέχει σε κάθε παιδί και την οικογένειά του, δια βίου στήριξη, από την βρεφική ηλικία έως και την ενήλικη ζωή.

Στο e-shop ARTεμείς της ΕΛΕΠΑΠ, ενήλικες ΑμεΑ δημιουργούν υπέροχα είδη προς πώληση! Για το Πάσχα θα βρείτε πανέμορφες λαμπάδες, αλλά και παιδικά δώρα και κοσμήματα και διακοσμητικά και πολλά άλλα που δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε.

Φλόγα

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από γονείς παιδιών με καρκίνο.

Οι εθελοντές της Φλόγας, όπως κάθε χρόνο κατασκευάζουν ιδιαίτερες λαμπάδες, και πολλά άλλα δώρα, με πολλή όρεξη και φαντασία. Στο e-shop θα βρείτε, επίσης, βραχιολάκια, κοσμήματα, σχολικά είδη, παγούρια και καπέλα!

Αμυμώνη

Ο Σύλλογος Αμυμώνη δημιουργήθηκε προκειμένου να υπάρξει ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο για παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες. Στόχος του Συλλόγου είναι να έχουν και τα τυφλά παιδιά με πρόσθετες αναπηρίες, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την αξιοπρέπεια. Πρόκειται για τον μόνο πανελλήνιο φορέα που εκπαιδεύει παιδιά και ενήλικες με οπτική και πολλαπλές αναπηρίες. Στο e-shop του Συλλόγου θα βρείτε, λαμπάδες, αλλά και όμορφα κοσμήματα και διακοσμητικά!

Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι η μεγάλη αγκαλιά των ορφανών ή εγκαταλελειμμένων παιδιών, των παιδιών που οι οικογένειες δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν και στόχος είναι τα παιδιά αυτά να μεγαλώσουν μέσα στο πιο ασφαλές περιβάλλον. Στο e-shop του Συλλόγου θα βρείτε πανέμορφες λαμπάδες, υπέροχα πασχαλινά διακοσμητικά, κοσμήματα και βιβλία!

ΛΑΜΨΗ

O Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ» φροντίζει για την ιατρική και παιδιατρική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα, την οργάνωση εξειδικευμένων ιατρικών μονάδων και την ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση για τη θεραπεία, αγωγή, εκπαίδευση και κοινωνική επανένταξη των παιδιών. Λάμψη e-shop

 

 

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ παρουσιάζει:

«ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΓΑΛΑΝΟ»

Η παιδική παράσταση της Σοφίας Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Παρακολουθήστε σε on line streaming από τις 26/4 έως τις 8/5.

Το θεατρικό έργο της Σοφίας Σωτηρίου με τίτλο «Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ θα παρουσιαστεί διαδικτυακά από τη σκηνή του θεάτρου ΓΚΛΟΡΙΑ, με αφορμή την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το θεατρικό έργο «Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα και μέσα από τη βιωματική προσέγγιση της Ιστορίας έχει στόχο να αποδώσει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στα ιστορικά γεγονότα.
Η Ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού! Μας μεταφέρει τις «ζαβολιές» και τις ανησυχίες των παιδιών του «τότε», που δε διαφέρουν από αυτές των παιδιών της σύγχρονης εποχής, τις ασκήσεις των ελεύθερων Ελλήνων των βουνών, την αξία της Τέχνης και τη συμβολή των Φιλελλήνων ζωγράφων όπως ο Ευγένιος Ντελακρουά στην επιτυχία του αγώνα.

Μέσα από τη δημοτική μουσική και με στοιχεία διάδρασης καθώς και με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, οι συντελεστές του έργου επιδιώκουν να αποδώσουν με τέτοιο τρόπο τη δράση στη σκηνή ώστε να βιώσουν οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές την Ιστορία, σε μια διαφορετική διάσταση, ξεδιπλώνοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές της.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Αναστάσης Κολοβός, Τόνια Ζησίμου, Τερέζα Καζιτόρη, Αντώνης Καλομοιράκης, Ευδοκία Ράπτη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Γιώργος Σαμαράς, Θανάσης Τσιδίμης, Δημήτρης Νικολόπουλος, Άρτεμις Νικολάκη.

Το έργο χωρίζεται σε τέσσερις πράξεις που αντιπροσωπεύουν ορόσημα της Ελληνικής Επανάστασης και συνδέονται μεταξύ τους μέσω του παιδιού που αφηγείται τα δρώμενα στο «σήμερα» και συμμετέχει ενεργά στη δραματοποίηση του παρελθόντος.

1η πράξη: Η ιστορία του Γιάννη Μακρυγιάννη
Η ιστορία του Γιάννη Μακρυγιάννη από το 1797 και μετά, τα παιδικά του χρόνια. Ένα παιδί επί Τουρκοκρατίας, η ζωή, οι δυσκολίες, ο ατίθασος χαρακτήρας και το κρυφό σχολειό.

2η πράξη: Κλεφτουριά
Στη Στερεά Ελλάδα, στα βουνά της Ρούμελης έχουν τα λημέρια τους οι κλέφτες. Οι «βραχίονες της επανάστασης, οι «μονόματοι», τα «γυμνάσια» εκπαίδευσης, τα «συμβόλαια» τιμής.

3η πράξη: Εμμανουήλ Παπάς
Ο επαναστάτης του 1821, ο Αρχιστράτηγος της Μακεδονίας και ο αγνός ιδεαλισμός του. Η Φιλική εταιρεία, η έκρηξη της επανάστασης, ο Αγώνας στη Μακεδονία, η έκβαση των μαχών.

4η πράξη: Ευγένιος Ντελακρουά και Έλληνες αγωνιστές
Στο Παρίσι σε ένα ατελιέ, ο ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά, ζωγραφίζει τους τέσσερις πίνακες του για τον αγώνα των Ελλήνων. Σε παράλληλη δράση, οι Έλληνες αγωνιστές και η πορεία της Επανάστασης του 1821 έως την τελική νίκη με την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Όλα αυτά δένουν θεατρικά αρμονικά χάρη στη δυνατή πένα της Σοφίας Σωτηρίου που ζωντανεύει με πιστότητα και συναίσθημα τα δρώμενα της εποχής αλλά και τη σκηνοθετική ματιά της καταξιωμένης σκηνοθέτιδας Ρέινας Εσκενάζι της οποίας επιτυχημένες δουλειές έχουμε παρακολουθήσει τόσο στο θέατρο όσο και την τηλεόραση.

Η ομάδα «Χοροσταλίτες» βάζει τη δική της ξεχωριστή υπογραφή στο έργο με ένα ταξίδι στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Το παρελθόν συναντά τη σύγχρονη εποχή και η ψυχαγωγία την εκπαίδευση σε μια ακόμη παραγωγή της «Πολιτιστικό Πάρκο Α.Ε». Πρόκειται για έναν πολιτιστικό, εκπαιδευτικό φορέα που προάγει τις Τέχνες, τα γράμματα και τον Πολιτισμό με διεθνώς αναγνωρισμένα επιμορφωτικά προγράμματα αλλά και φιλόδοξες παραγωγές όπως η παιδική παράσταση Jazz for Kids που για 3 συνεχόμενες χρονιές σημείωσε τεράστια επιτυχία.

H παράσταση θα προβληθεί διαδικτυακά από τις 26 Απριλίου εώς τις 8 Μαίου ενώ θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Γκλόρια την επόμενη θεατρική σεζόν.

Αγοράστε ηλεκτρονικά εισιτήρια: www.viva.gr και www.politistikoparko.com

ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΓΑΛΑΝΟ
Συγγραφέας: Σοφία Α. Σωτηρίου
Σκηνοθεσία: Ρέϊνα Σ. Εσκενάζυ
Σκηνικά -Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Μεσσαριτάκης
Επιμέλεια κίνησης: Διονύσης Τσαφταρίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Συμμετέχει η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής ‘’ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ’’ :
Βασίλης Μεσσαριτάκης, Φάνης Φωτόπουλος, Χρήστος Κώστας, Αλέξανδρος Τσίτος

Παραγωγή: Πολιτιστικό πάρκο Α.Ε, Olympia Culture

Δ/νση: Σαρανταπήχου 5, Τηλέφωνο: 2103647200

www.politistikoparko.com

Summer in Naxos for family and kids

Naxos Island is located in the heart of the Cyclades and is the largest island in size while it is in itself a multitude of choices, activities and pleasures for the whole family! The all-white town of Naxos welcomes the thousands of travelers who arrive on the island. At the entrance of the port, we find the Island of Palaces and the most famous attraction of the island, Portara, the marble gate of an unfinished temple dedicated to Apollo. On this island the legend says that Theseus left Ariadne.

 

Chora, the capital of the island, has all the characteristic Cycladic elements. The heart of the city beats in the Old Town, the castle town with the cobbled streets and the houses with Venetian coats of arms and the Venetian castle. Inside the castle is the Archaeological Museum with rich finds from the Late Neolithic to the Early Christian Times, while the show is stolen by the excellent collection of Cycladic figurines.

For accommodation options click here

 

The ancient monuments and the medieval castles of Naxos are the ideal magical setting that can spark the imagination of children. The school children, but also the adults who accompany them, are impressed by the myths and legends of the island.

For accommodation options click here


Ideal for our little friends is the family atmosphere and the security provided by the island, with its beaches, which deepen very smoothly and have crystal clear waters. On the golden sand beaches children can play, run without fear, collect shells and build castles with their buckets.

10 activities for children to do in Naxos !!!

 

1. Swim, play and build castles in the sand

2. Take windsurfing or kitesurfing lessons (for teenagers and parents) with experienced professionals (!!) Note: Kite surfing is prohibited on the beach of Agios Georgios and in Laguna (lagoon) of Agios Georgios due to the close distance of the airport from the beach.

For accommodation options click here


3. Take riding lessons

4. Find out about the myths and legends that the island hides, tour its archeological sites, such as the Temple of Apollo, the Temple of Demeter, the Kouros of Melanes.

5.Ask professionals who rent bicycles or go hiking or mountain bike tours.

 


6. Visit the Geological Museum in Apeiranthos (!!)

7. See one of the many theatrical performances played on the island in the summer. Many of them are aimed specifically at children.

8. Take swimming and sailing lessons for children.

For accommodation options click here

9. Discover the summer cultural workshops for children (music and folk art and others that are organized every summer).

10. And of course visit the aqua fun water park (Especially this summer, contact them to find out if and how it works).

For accommodation options click here

 

Where to stay in Naxos

Naxos offers a wide variety of accommodation depending on everyone’s choices, especially for families. Find here more suggestions for your summer vacations with your kids in Naxos.

 


Naxos is also suitable for yachting, as it has a huge coastline with beautiful, windless coves, while the port has all the services for your boat. And this is just the beginning ... !! since Naxos combines escape to 4 other small islands. The small Cyclades as they are called Heraklia, Schinoussa, Koufonisia and Dounousa which offer a more "concentrated" holiday experience (!!) offering the luxury of tranquility without missing opportunities for a breath of adventure and a break from the carefree hours on the beach.

 

If you are hiking you can follow the marked paths to every corner of the island (Chora-Melanes-Halki, Halki-Danakos-Apeiranthos, Skado-Apollo etc.).

The route from Apeiranthos to Moutsouna beach through the old emery mines, dreamy images and unique landscapes accompany you on your way to the sea. In addition, the highest mountain of the Cyclades, Zas (altitude 1004 m.), And Fanari (altitude 908 m.) Offer mountaineering and mountain lovers special emotions. Going up to Za, a stop is required in the cave of the same name, at an altitude of 628 m., With the impressive stalagmites, a place of worship of Zeus in ancient times.

 

Reference points during the walk on the island the beautiful traditional villages of Naxos: the wonderful Apeiranthos, untouched in time, with a long spiritual and artistic tradition (five museums !!!)

Within walking distance of Panagia Drosiani (7th century) from the most beautiful churches in Greece (!!!)

The most picturesque mountain village Filoti, built on the slope of Mount Za, at an altitude of 400 m.

Very close is Panagia Protothroni (9th -10th century), the largest Byzantine church of Naxos, with exceptional frescoes. The fresco depicting the Virgin Mary with the rocket in her hand (Annunciation of the Virgin), in the niche of the sanctuary, is considered unique in the Balkans (!!!) According to tradition, it is called Protothroni because it is the first church built on Naxos, while it has been proven to function continuously since 1052 AD. (!!)

Be sure to visit the village of Sangri, which has Venetian towers and traditional windmills. The plain of Kato Sangri is also called "Little Mystras" due to the large number of Byzantine temples, most importantly Agios Mamas (9th century). A short distance from Sangri is the sanctuary of Demeter and Apollo (on the hill Gyroula), made entirely of white marble, of the 6th c. e.g. (!!!)

Venetian towers, witnesses of the Venetian presence on the island. a. An island with intense cultural movement, Naxos is distinguished for the multitude of alternatives it offers: traditional festivals and cultural events, among which the Naxos Festival in Pyrgos Bazaiou, an event with an international impact, and Dionysia, the cultural events under the high Municipality of Naxos that evolve throughout the summer and close solemnly in September with the Wine Festival and the Fisherman's Day. (For this summer, it is best to ask what applies to cultural events).

And of course, the Naxian products could not be missing from our tribute since they have conquered their own place in Greek cuisine. What to mention first! The excellent cheeses, the olive oil, the famous Naxos potato, the sweets of the spoon and the famous local liqueurs and the Naxian wine.

How to get to Naxos ...

From Athens to Naxos by plane: From Athens to Naxos by ferry via Piraeus From Athens to Naxos by ferry via Rafina To / from the islands of the Small Cyclades From Santorini From Mykonos: From Crete From Patmos, Ikaria, Samos, Chios, Mytilene, Limno, Kavala. (!!) The above information is subject to change. Please contact your travel agent or airline or ferry companies for specific information and itineraries (!!)

 

1821 -2021 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συμμετέχει στους εορτασμούς για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία με έναν Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό

«Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου!»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προκηρύσσει και διοργανώνει Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου!», στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Eθνική Παλιγγενεσία.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά και όσοι ενήλικες επιθυμούν, καλούνται να αποτυπώσουν μέσα από τη δημιουργία των έργων τους την οικεία τοπική ιστορία της περιοχής, όπου διαμένουν, και τους γνωστούς ή άγνωστους πρωταγωνιστές της, μέσα από τα τοπωνύμια που φέρουν το όνομά τους ή μέσα από τα μνημεία τους, με τα οποία έρχονται σε επαφή καθημερινά.

Τα εικαστικά έργα που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα έχουν ως θεματική αφετηρία τους οπτικά και αφηγηματικά στοιχεία από την τοπική ιστορία και τους ήρωες που έδρασαν ή που απαθανατίζονται σήμερα μέσω ενός μνημείου ή ενός τοπωνυμίου στην περιοχή του κάθε διαγωνιζόμενου και θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική του κολάζ.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν φωτογραφικό και πρόσθετο εικαστικό υλικό(μικτή τεχνική), στο οποίο να απεικονίζονται τοπωνύμια ή μνημεία από την περιοχή στην οποία διαμένουν, με αναφορά στην Επανάσταση του 1821.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες:

1.      Μαθητές από 6 έως 10 ετών

2.      Μαθητές από 11 έως 14 ετών

3.      Μαθητές από 15 έως 18 ετών

4.      Ενήλικες 

Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια από 25 Μαρτίου έως 25 Μαΐου 2021.

Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού αποτελούν οι:

 • Δάφνη Αγγελίδου,Ζωγράφος-Ψηφιδογράφος, Καθηγήτρια ΑΣΚΤ
 • Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος &Αθηναιογράφος
 • Μαρία Γρηγοροπούλου, Υπεύθυνη Eκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
 • Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης & Ανεξάρτητη Επιμελήτρια – Πρόεδρος Επιτροπής
 • Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, Ζωγράφος, τ. Πρύτανης ΑΣΚΤ
 • Γιώργος Χουλιαράς, Γλύπτης, τ. Αντιπρύτανης ΑΣΚΤ

Θα επιλεγούν 100 έργα, με ίση αντιπροσώπευση όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Τα 100 έργα που θα επιλεγούν (25 από κάθε μία από τις 4 ηλικιακές κατηγορίες), θα εκτεθούν το φθινόπωρο του 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, όπου θα διατίθεται και αναμνηστικό λεύκωμα.

Οι πρώτοι, ανά κατηγορία, θα λάβουν ως έπαθλο δώρα τεχνολογίας, που θα ενθαρρύνουν την ενασχόλησή τους με την ιστορία και την τέχνη, ενώ οι δεύτεροι και τρίτοι, ανά κατηγορία, θα λάβουν δωροεπιταγές για το Πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».Όλοι οι συμμετέχοντες στην έκθεση θα προσκληθούν στα εγκαίνια και θα λάβουν τιμητικό δίπλωμα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να συνειδητοποιήσουμε πως η ιστορία βρίσκεται γύρω μας και πως χρειάστηκε να ενωθούν πολλοί διαφορετικοί τοπικοί αγώνες και θυσίες, να συναντηθούν πολλές γνωστές και άγνωστες τοπικές πτυχές της, πολλά διαφορετικά σπαράγματά της, για να οδηγηθεί το Έθνος προς την Ελευθερία. Καταγράφοντας όλες τις τοπικές πληροφορίες, μέσω του Πανελλήνιου Διαγωνισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, αποσκοπούμε σε μια νοερή ιστορική περιήγηση ανά την Ελλάδα, καθώς και σε μια διαδραστική και ουσιαστική συνειδητοποίηση των παραπάνω από μικρούς και μεγάλους.  

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για όλα τα στάδια και τις λεπτομέρειες του Διαγωνισμού (όροι και προϋποθέσεις, διαδικασία συμμετοχής, έπαθλα), καθώς και να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα: 1821.ime.gr.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στο πλαίσιο του εορτασμού του Έθνους μας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο
κοινό αυτό εγχείρημα, θέλοντας να τιμήσει τον Αγώνα των ηρώων του 1821 και να συμβάλλει ενεργά στον προγραμματισμό του, ενεργοποιώντας με τρόπο παιδαγωγικό, δημιουργικό και ουσιαστικό όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις του.

Ο συγκινητικός Αγώνας των Ελλήνων για Ελευθερία, γίνεται πυξίδα για τον σύγχρονο άνθρωπο που σε περιόδους δοκιμασιών, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, αντλεί δύναμη και οραματίζεται έναν κόσμο καλύτερο, ένα μέλλον κοινό, προσβάσιμο σε όλους.

Το Βλέμμα, η Φωνή, η Ιδέα και η Έμπνευση των παιδιών από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Ομογένεια, που ενώνονται και συνομιλούν μέσω του διαδικτύου με κοινούς άξονες την Ιστορία και την Παιδική Τέχνη, αποτελούν για εμάς πολύτιμη πρόκληση αλλά και ευθύνη: το μακρινό 1821 συνδέεται με το σύγχρονο παρόν και ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια των παιδιών, ανοίγοντας ένα παράθυρο στο μέλλον του κόσμου.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με ένα σύνολο δημιουργικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (εκπαιδευτικά- εικαστικά εργαστήρια, διαδικτυακές δράσεις, διαλέξεις, αφηγήσεις συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας, παρουσιάσεις ζωγράφων, εκθέσεις των έργων των παιδιών κ.α.), συμμετέχει στον Εθνικό Εορτασμό, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να μάθουν, να προβληματιστούν, να εμπνευστούν αλλά και να οραματιστούν με τρόπο αισιόδοξο το μέλλον τους, έχοντας κατανοήσει θεμελιώδεις αξίες, όπως αυτές της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας.

“ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”

Η εκπαιδευτική – δημιουργική δράση με τίτλο : «Για να είμαι εγώ ελεύθερος», που θα υλοποιηθεί σταδιακά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τελώντας σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», αποτελείται από τα έργα που εδώ και ένα διάστημα δημιουργούν τα παιδιά των 8μηνων εικαστικών εργαστηρίων του Μουσείου, προετοιμάζοντας τη σπουδαία πρώτη ύλη μιας εικαστικής έκθεσης με προβλεπόμενη έναρξη το προσεχές Φθινόπωρο.

Το πρώτο μέρος της πολυσχιδούς εκπαιδευτικής και εικαστικής δράσης του Μουσείου που παρά τις αντίξοες συνθήκες ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες με τη συνέργεια όλων των διοικητικών συνεργατών και των έμπειρων εικαστικών δασκάλων του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης καθώς και την καθημερινή εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, έχει ως αφετηρία και έμπνευση τους στίχους του Εθνικού μας Ύμνου.

Μέσα από τα έργα των παιδιών, ξεδιπλώνονται οι εμβληματικές μορφές του Αγώνα, οι αγαπημένοι τους ήρωες, η γενναιότητα, η αυτοθυσία και η φιλοπατρία, με ύψιστο ιδανικό την Ελευθερία.

“1+8+2+1 σημαιάκια για το μπαλκόνι μου” 

Φτιάχνω το σημαιάκι της γιορτής με την αγαπημένη εικαστικό Μαρίνα Στελλάτου – μια διαδικτυακή δράση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα για την προσεχή σπουδαία επετειακή ημερομηνία της 25 ης Μαρτίου, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργανώνει διαδικτυακά, μια δημιουργική και
εορταστική δράση για γονείς και παιδιά με τίτλο : “1+8+2+1 σημαιάκια στο μπαλκόνι μου”, - Φτιάχνω το σημαιάκι της γιορτής με την αγαπημένη εικαστικό Μαρίνα Στελλάτου.

Την Τετάρτη, 24.03.21, 18:00 , προσκαλούμε τα παιδιά και τους γονείς τους σε μια δημιουργική συνάντηση με δωρεάν συμμετοχή, με σκοπό να γιορτάσουμε όλοι μαζί
την Εθνική μας Επέτειο, υψώνοντας το δικό μας χειροποίητο σημαιάκι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης:
https://www.childrensartmuseum.gr/.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται από το Εκπαιδευτικό και Εικαστικό τμήμα του Μουσείου με την ευγενική υποστήριξη της Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του
Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Ελλάδα - Καλοκαίρι 2021

H Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που σκοπεύουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με έρευνα της Unforgettable Travel Company σε δείγμα 32.000 πολιτών σχετικά με τον ταξιδιωτικό τους προγραμματισμό για την εφετινή χρονιά, το 25% των ταξιδιωτών σκοπεύουν να ταξιδέψουν την περίοδο Ιούλιος-Σεπτέμβριος και μόλις το 6% δήλωσε ότι δεν θα προγραμματίσει διακοπές.Το 17% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι ευελπιστεί να ταξιδέψει το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2021.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για φέτος όπως αναδείχθηκαν σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών που συμμετείχαν στην έρευνα είναι η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Ν. Αφρική, η Αυστραλία, η Πορτογαλία, η Ν. Ζηλανδία, η Ισπανία, οι Μαλδίβες και η Ισλανδία.

Οι διακοπές δραστηριοτήτων είναι η δημοφιλέστερη μορφή διακοπών που αναζητούν οι ταξιδιώτες για το 2021, ενώ οι διακοπές παραλίας έρχονται δεύτερες σε προτιμήσεις.

Οι ξεναγήσεις σε μικρές ομάδες και οι επιλογές ιδιωτικών ταξιδιών αναμένεται να είναι επίσης δημοφιλείς πιθανόν ως αποτέλεσμα της ανησυχίας των ταξιδιωτών για τη συμμετοχή τους σε μεγάλες ομάδες.

Οι κρουαζιέρες με μικρά πλοία, οι ξεναγήσεις σε μικρές ομάδρες και τα οδικά ταξίδια είναι μερικά από τα δημοφιλέστερα είδη διακοπών που αναμένεται να παρατηρηθούν και μέσα στο 2022.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες δήλωσαν ότι κατά τις διακοπές τους στο εξωτερικό απολαμβάνουν περισσότερο την επίσκεψη σε χώρους με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον ενώ ακολουθούν οι γαστρονομικές και οινικές εμπειρίες.

Όσον αφορά την έμπνευση για το επόμενο ταξίδι τους, το 79% δήλωσε ότι υποκινούνται περισσότερο από τη δυνατότητα που τους δίνεται στα ταξίδια να απολαύσουν την ελευθερία τους έπειτα από τους πολύμηνους περιορισμούς, ενώ το 45% εμπνέεται να ταξιδέψει από την επιθυμία του να επισκεφθεί κάποιον ονειρικό προορισμό.

Επίσης, το 46% δήλωσε ότι εμπνέεται από τη διάθεση να αποκτήσει και πάλι εμπειρίες διακοπών, έπειτα από μήνες αναβολής τους λόγω της πανδημίας.

Πηγή: Tornos News

Απολαύστε ένα ψηφιακό ταξίδι στον κόσμο της τεχνολογίας αιχμής των αρχαίων Ελλήνων!
Το Μουσείο Κοτσανά έχοντας μπει δυναμικά στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό του, επιθυμώντας να αναδείξει τις πολύπλευρες πτυχές των εκθεμάτων του και να προσφέρει την εμπειρία μίας διαδραστικής εικονικής περιήγησης στους μουσειακούς του χώρους, δημιουργώντας έναν νέο, συναρπαστικό κόσμο για μικρούς και μεγάλους.

 

Από την ασφάλεια του δικού σας χώρου και σε ώρα που εσείς θα επιλέξετε, μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλες τις αίθουσες της μόνιμης συλλογής “Αρχαία Ελλάδα – Οι Aπαρχές των Τεχνολογιών” και να εξερευνήσετε τις αγαπημένες σας εφευρέσεις. Η εικονική περιήγηση σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να πλησιάσετε τα εκθέματα, να τα μεγεθύνετε ή να τα επαναφέρετε στο αρχικό τους μέγεθος, να διαβάσετε τις πληροφορίες που «αναδύονται» και να ελέγξετε κάθε λεπτομέρεια μέσω των βίντεο υψηλής ανάλυσης.

 

Με ένα «κλικ», οι τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων ζωντανεύουν μπροστά σας! Σπουδαίοι εφευρέτες όπως, ο Ήρων, ο Φίλων, ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και ο Ίππαρχος σάς προσκαλούν να ανακαλύψετε την τεχνολογία αιχμής της αρχαιότητας μέσα από τις εφευρέσεις τους.

 

Από τον Υπολογιστικό Μηχανισμό των Αντικυθήρων έως το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου, παρατηρούμε πως οι βάσεις για τις σημαντικότερες κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού, όπως η ατμοκίνηση και η αεριοπροώθηση, ο υπολογιστής και οι ρομποτικές κατασκευές, είχαν τεθεί ήδη από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο.

 

Το πρώτο λειτουργικό ρομπότ της ιστορίας - η αυτόματη υπηρέτρια του Φίλωνος, ο υδραυλικός ατέρμονας κοχλίας του Αρχιμήδη και αμέτρητες ακόμη εφευρέσεις, έρχονται να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας των Αρχαίων Ελλήνων στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο.

 

Απολαύστε την ψηφιακή σας περιήγηση στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Κοτσανά “Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές των Τεχνολογιών” και βιώστε μία διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία που θα σας συναρπάσει!

 

- Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στον χρόνο που θα ενεργοποιήσει όλες σας τις αισθήσεις; Σας περιμένουμε!

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις:

 • Αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου: https://kotsanasmuseum.com/product/digital-tour/
 • Η ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση είναι διαδραστική και εκπαιδευτική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών.
 • Κόστος ηλεκτρονικού εισιτηρίου: 4 ευρώ | Οι ψηφιακοί επισκέπτες έχουν προνομιακή δυνατότητα επαναλαμβανόμενης χρήσης του μοναδικού κωδικού περιήγησης για διάστημα 15 ημερών.
 • Πληροφορίες και τεχνική υποστήριξη καθημερινά 09.00 – 17.00 στα τηλέφωνα: 211 411 0044 & 690 72 92 002.
 • Ευχαριστούμε το VitrinaBox για την ευγενική χορηγία του virtual interactive walkthrough στο Μουσείο Κοτσανά.

 

«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι,
10671, Αθήνα
T.: 211 411 0044
6907292002
Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
kotsanas.com

Τo Ίδρυμα Takis παρουσιάζει σειρά ψηφιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Κάθε εκπαιδευτικό βίντεο διατίθεται δωρεάν, είναι διαθέσιμο σε όλους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η επαφή των μαθητών με την σύγχρονη ελληνική τέχνη και την γνωριμία τους με όλο το εικαστικό έργο του Takis από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας μέχρι και την εποχή που δημιούργησε τα τελευταία εμβληματικά έργα.

Κατά την διάρκεια των ψηφιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων προτείνουμε βιωματικές δράσεις - ατομικές και ομαδικές – ποικίλο εκπαιδευτικό υλικό αλλά και ιδέες για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, κάτι που βοηθά τα παιδιά να εμβαθύνουν στο έργο του Takis, να το κατανοήσουν, να πειραματιστούν, να αλληλεπιδράσουν και να εκφραστούν μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Για όποιον γονέα επιθυμεί μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει τα προγράμματά μας στο σπίτι για περαιτέρω γνώση, παιχνίδι και δημιουργία!

Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής αλλάζει μορφή και η επιτυχία συνεχίζεται! Με τίτλο «Καθημερινοί Ήρωες», ο φετινός, 8ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιείται, πρώτη φορά, ψηφιακά! Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://kidscontest.cycladic.gr/ τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό, συμμετέχουν στο τέλος στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν όλο το χρόνο δημιουργικές δραστηριότητες και αποκτούν γνώσεις που τα μυούν στο σύμπαν της Ιστορίας και της Τέχνης.

 

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 26.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί και φέτος παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να σκεφτούν και να αποτυπώσουν τον δικό τους Καθημερινό Ήρωα!

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 25 Μαρτίου 2021*. 

*Παράταση για να δηλώσετε συμμετοχή έως τις 29 Απριλίου 2021. 

Με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» που θα ξεκινήσει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μόλις ανοίξουν τα μουσεία, το Μουσείο καλεί τα παιδιά να ζωντανέψουν τους δικούς τους «Καθημερινούς Ήρωες»!

 

Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, ψάχνουμε και μαθαίνουμε για τους Ήρωες του τότε και τους συνδέουμε με τους Ήρωες του σήμερα. Ποιοι είναι οι δικοί σου Καθημερινοί Ήρωες, και τι τους κάνει να ξεχωρίζουν; Ένας πυροσβέστης; Ένας γιατρός; Ένα παιδί που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον; H μητέρα ή ο πατέρας σου; Τους βλέπουμε γύρω μας, τους φανταζόμαστε και τους ζωντανεύουμε στο χαρτί, κάνοντάς τους ακόμα πιο μοναδικούς!

 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται και φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!

 

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι:
Ορέστης Ανδρεαδάκης- Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Κωστής Βελώνης - Εικαστικός
Κατερίνα Γρέγου - Ιστορικός Τέχνης, Μουσειολόγος

Καλλιόπη Κύρδη - Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Χαρά Μαραντίδου - Εικαστικός, Designer και Aρχιτέκτονας.

Περιμένουμε το έργο σου μέχρι την 25η Μαρτίου!

 

 

Στις 18 Μαΐου, την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, ξεκινά η έκθεση όπου θα αναρτηθούν οnline όλα τα έργα των παιδιών! Στην έκθεση αυτή θα μπορείς να βρεις τους Καθημερινούς Ήρωες που βγήκαν νικητές, τους Ήρωες που διακρίθηκαν, το δικό σου Ήρωα και θα ανακαλύψεις το μαγικό κόσμο που κρύβει κάθε παιδί στη φαντασία του!

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://kidscontest.cycladic.gr/ όμως, δεν είναι μόνο ο διαγωνισμός: Τα παιδιά μπορούν να περιηγούνται σε αυτήν όλο τον χρόνο και να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες:

• ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΘΑΙΝΩ
Η ενότητα ΜΑΘΑΙΝΩ αποτελεί το εκπαιδευτικό τμήμα του παιδικού διαγωνισμού, όπου τα παιδιά μαθαίνουν, ψάχνουν και συζητούν, στο σχολείο ή στο σπίτι, θέματα που αφορούν την Ιστορία, την Τέχνη και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Οι δραστηριότητες είναι διαμορφωμένες για τις ανάγκες των παιδιών όλων των ηλικιών και αποτελούν πεδίο έμπνευσης, κινητοποίησης, προβληματισμού, συμμετοχής και έκφρασης.

• ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Στην ενότητα αυτή, κάθε μήνα θα ανακαλύπτεις νέες δραστηριότητες!

Στο HOME ACTIVITIES, εκπρόσωποι του χώρου της τέχνης, ετοιμάζουν για σένα δράσεις στις οποίες θα πειραματίζεσαι με διαφορετικές τεχνικές και υλικά!

Στο SCHOOL ACTIVITIES, θα βρίσκεις δραστηριότητες που σχεδιάζει το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για σένα και για το σχολείο σου!

Στο ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, φιλοξενούνται ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες για παιδιά ΑμεΑ, καθώς η τέχνη είναι και θα είναι πάντα για όλους!

 

O 8ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής αλλά και η νέα ψηφιακή πλατφόρμα, πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Λεπτομέρεις για το πώς θα λάβεις μέρος στον διαγωνισμό στο: https://kidscontest.cycladic.gr/

Για ερωτήσεις, πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η School Synergy Snacks μία από τις μεγάλες νικήτριες στα φετινά Venture Impact Awards από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative)

Μια μεγάλη διάκριση και ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για την ΚοινΣΕπ «School Synergy Snacks» η βράβευσή της από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative).
Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των Venture Impact Awards 2020, ενός προγράμματος που διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά και απένειμε χρηματικά βραβεία σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αειφορία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει την στήριξη του Ιδρύματος Helidoni και του Κληροδοτήματος Charles C. Condes.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ιδρύθηκε το 2012 από Έλληνες της διασποράς και φιλέλληνες από την παγκόσμια κοινότητα, με βασικό της στόχο την καταπολέμηση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της Ελλάδας.

Για τον σκοπό αυτό, αναζητά διαρκώς τρόπους υποστήριξης επιχειρηματικών προσπαθειών που αφήνουν ένα κοινωνικό αποτύπωμα, δημιουργούν θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με παρουσία μελών του Hellenic Initiative και Ελλήνων της Διασποράς από την Αμερική.

Η School Synergy Snacks (3S), ήταν, φέτος, ένας από τους μεγάλους νικητές και έλαβε αυτή τη σημαντική οικονομική ενίσχυση για την προώθηση των δραστηριοτήτων της και την περαιτέρω διεύρυνση του κύκλου εργασιών της.

Λίγα λόγια για την 3S ΚοινΣΕπ «School Synergy Snacks» H 3S είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ένταξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων που λειτουργεί από το 2019.

Όραμα και σκοπός της είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και η μεγαλύτερη δυνατή αυτονόμηση νέων με νοητικές αναπηρίες και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές.

Η ιδέα ξεκίνησε από ένα ειδικό σχολείο και ένα εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης». Αυτή η ιδέα εξελίχθηκε σε λίγα χρόνια σε πραγματική επιχείρηση έχοντας ως ιδρυτικά μέλη τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους νέους, απόφοιτους πια, του σχολείου.

Τα προϊόντα της 3Sείναι μπάρες ξηρών καρπών με ποιοτικά υλικά και υψηλή διατροφική αξία.

Με την πολύ σημαντική αυτή οικονομική στήριξη της Hellenic Initiative η 3S ελπίζει να μπορέσει να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην επέκταση των δραστηριοτήτων της, να σταθεροποιηθεί στην αγορά και να προσφέρει ευκαιρίες σε ακόμη περισσότερους νέους με αναπηρίες, ώστε να ενταχθούν ισότιμα στον χώρο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.

W: www.schoolsynergysnacks.gr
Tel. +30 693 289 1037
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
FB page: School Synergy Snacks

 

Σελίδα 1 από 45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!