Travel4kids Team

Travel4kids Team

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που κυκλοφόρησε αναφορικά με τις μετακινήσεις επιβατών μέσω ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και με ισχύ από 26 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2021 (ΦΕΚ 3267/Β/24-7-2021), προβλέπονται οι παρακάτω κανόνες

 

- από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά
- μεταξύ των νησιών διαφορετικών Περιφερειών της χώρας (πλην των εξαιρέσεων που ορίζει ο νόμος)
- από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα *

 

Επιτρέπονται τα ταξίδια με πλοίο εφόσον οι επιβάτες, πριν την επιβίβαση, διαθέτουν ένα από τα εξής:


-πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση,
-αρνητικό pcr test εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την αναχώρηση με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.
-αρνητικό rapid test εντός 48 ωρών πριν την αναχώρηση με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.
-πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο έχει εκδοθεί 30 ημέρες μετά τον έλεγχο και διαρκεί 180 ημέρες μετά από αυτόν

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για την περίπτωση επιβατών που ταξιδεύουν από τα νησιά προς στην ηπειρωτική Ελλάδα, εκτός των ανωτέρω επιτρέπεται εναλλακτικά η προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος self test εντός 24 ωρών πριν την ώρα αναχώρησης.

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

  • Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται οι ανήλικοι έως δώδεκα (12) ετών (γεννημένοι μετά την 1.7.2009)
  • Για τους ανήλικους από 12-18 ετών (γεννημένοι πριν τις 30.6.2009) η υποχρέωση καλύπτεται με βεβαίωση αρνητικού self test από τον κηδεμόνα.

 

 

 

Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφέρειας δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε σε εβδομαδιαία είτε εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών περιφερειακών ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

 

Περαιτέρω σας ενημερώνουμε ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση από όλους τους επιβάτες να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους στα πλοία, κατά τις μετακινήσεις τους από τον Πειραιά προς τα νησιά και αντίστροφα, την Ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας, στην ιστοσελίδα (https://sea.travel.gov.gr/#/) να την επιδεικνύουν μαζί με το εισιτήριό τους στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβασή τους.

 

 

 

 

Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές με οικογένεια! 

 

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες ανάλογα με την εταιρεία ή τον προορισμό που έχετε επιλέξει, επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους

Blue Star Ferries
Οδηγίες για επιβάτες : https://www.bluestarferries.com/el-gr/odigies-entypo-pro-epivivasis
Έντυπα: https://www.bluestarferries.com/el-gr/entypi-morfi-erotimatologio-dilosis-ygeias-prin-tin-epivivasi

 

Hellenic Seaways
Οδηγίες για επιβάτες : https://www.hellenicseaways.gr/el-gr/news/2021/metakiniseis-me-ploia-metra-odigies
Έντυπα: https://www.hellenicseaways.gr/el-gr/entypi-morfi-erotimatologio-dilosis-ygeias-prin-tin-epivivasi

 

Minoan Lines
Οδηγίες για επιβάτες : https://www.minoan.gr/salparoyme-asfalos
Έντυπα: https://www.minoan.gr/article/6560/entypo-symplirosis-epivati-prin-apo-tin-epivivasi-covid-19

 

ANEK Lines
Οδηγίες για επιβάτες : https://www.anek.gr/el/travelresponsibly/

Superfast Ferries
Οδηγίες για επιβάτες : https://www.superfast.com/el-gr/covid-19
Έντυπα: https://www.superfast.com/el-gr/covid-19/chrisima-entypa

 

Seajets
Οδηγίες για επιβάτες : https://www.seajets.gr/el/covid-19-info/important-travel-information-covid-19
Έντυπα: https://static.seajets.gr/seajets-files/docs/default-source/default-document-library/seajets_pre-boarding-health-declaration-questionnaire-gr2105.pdf

Ταξίδι με μωρό σε νησί - 5 πρακτικές συμβουλές

 

Το φετινό καλοκαίρι οι νέοι και τα παιδιά έχουν πλέον έναν ακόμα λόγο για να ανυπομονούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο λόγος ονομάζεται Division 16 και ο τόπος Costa Navarino!

Το εμβληματικό ξενοδοχείο, εγκαινίασε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους νέους που θέλουν να βιώσουν αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες με τους φίλους τους. Το Division 16 είναι ένας νεανικός χώρος διασκέδασης για εφήβους, νεαρούς ενήλικες και όλους όσους αισθάνονται νέοι!

 

Με ατμόσφαιρα που παραπέμπει στη δεκαετία του ’60, το Division 16 διαθέτει μια πληθώρα από διασκεδαστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των νέων. Photo booths για ξεκαρδιστικές φωτογραφήσεις, κλασικά αμερικάνικα πιάτα με υγιεινές πινελιές στο Teenspace, νεανικά cocktails χωρίς αλκοόλ είναι μόνο μερικά από τα highlights του χώρου.

 

 

 

Επίσης, το Division 16 προσφέρει αίθουσα μπόουλινγκ, παιχνίδια VR, Escape rooms και μια ψηφιακή έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού Mafia (Night Falls in Palermo), που θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Μην ξεχάσετε το karaoke και το dance stage για ξέφρενους χορούς!

 

 

 

Το Costa Navarino αποτελεί αδιαμφησβήτητα έναν ιδανικό οικογενειακό προορισμό με υψηλά standards ποιότητας. Στο ασφαλές περιβάλλον της Costa Navarino, οι έφηβοι είναι ελεύθεροι να εκφραστούν, να αναπτύξουν τις προσωπικότητές τους και να δημιουργήσουν τις δικές τους παρέες, ενώ διασκεδάζουν και ζουν στο μέγιστο την καλοκαιρινή τους ανεξαρτησία. Κάντε τώρα την κράτηση σας ΕΔΩ!

 

 

 

Ορισμένες περιοχές του Division 16 (συμπεριλαμβανομένου του VR Gaming, Karaoke Stage και Escape Room) ενδέχεται σήμερα να μην λειτουργούν σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας και θα διατεθούν μόλις το επιτρέψουν τα σχετικά πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας.

Τα νησιά του Ιονίου πάντα αποτελούσαν μια εξαιρετική επιλογή για οικογενειακές διακοπές με παιδιά. Ειδικά η πρωτεύουσα των Επτανήσων, η Κέρκυρα, παραμένει ένας μοναδικός προορισμός που συνδυάζει αρμονικά ειδυλλιακά τοπία, καταγάλανες θάλασσες και πλούσιο πολιτισμό.

Η Κέρκυρα είναι ένα νησί που έχει την δική του αναγνωρίσιμη ταυτότητα και προσφέρει στον επισκέπτη μια πολύπλευρη εμπειρία διακοπών. Με σαφείς επιρροές από την Ιταλική κουλτούρα και με μεγάλη συνεισφορά στις τέχνες, το νησί των Φαιάκων αποτελεί ένα ξεχωριστό μείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής κομψότητας και ενός τόπου με απαράμιλλο φυσικό κάλλος.

 

Ποια μέρη να επισκεφθείτε στη Κέρκυρα

Όταν κάποιος επισκεφθεί το νησί της Κέρκυρας, σίγουρα χρειάζεται αρκετές μέρες για να ανακαλύψει πλήρως τις ομορφιές που κρύβει αυτός ο ευλογημένος τόπος.

Χαρακτηριστικό δείγμα σίγουρα αποτελεί η πόλη της Κέρκυρας. Μια πρωτεύουσα που τιμά τον τίτλο της, καθώς διαθέτει ένα ιστορικό κέντρο βραβευμένο από την Unesco και τη διάσημη πλατεία Σπινιάδα με το Λιστόν. Τα αμαξάκια και τα παραδοσιακά καφενεδάκια συντηρούν το όμορφο τοπικό χρώμα του νησιού. Στον απογευματινό σας περίπατο σας μην παραλείψετε το Κανόνι για τη χαρακτηριστική φωτογραφία με θέα το Ποντικονήσι καθώς και τα Ανάκτορα του Μον Ρεπό.

Μια επίσκεψη στο Ανάκτορο του Αχιλλείου θα σας μεταφέρει νοερά σε βασιλικές εποχές με τη Πριγκίπισσα Σίσσυ, ενώ τα παιδιά θα νιώσουν σαν να ζουν σε παραμύθι! Θαυμάστε το περίφημο άγαλμα του Αχιλλέα και περιπλανηθείτε στους υπέροχους κήπους του Ανακτόρου.

Επίσης, ένα ξεχωριστό σημείο για επίσκεψη, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά, είναι το Μουσείο Θαλάσσης στον τουριστικό οικισμό Τσάκι. Ένα βραβευμένο μουσείο που φιλοξενεί τον θησαυρό του βυθού της Μεσογείου. Περίεργα ψάρια, εντυπωσιακά κοράλλια, σπάνια απολιθώματα, έως και σαγόνια καρχαρία θα αφήσουν έκπληκτους μικρούς και μεγάλους!

 

Παραλίες στη Κέρκυρα

Το νησί της Κέρκυρας προσφέρει πληθώρα επιλογών ως προς το ποια παραλία να επιλέξετε. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τις αμμουδερές παραλίες του νησιού ιδανικές για οικογένειες και ατέλειωτο παιχνίδι. Ενδεικτικά ορισμένες από τις πιο όμορφες παραλίες της Κέρκυρας είναι ο Κάβος, ο Άγιος Γόρδιος, το Μον Ρεπό, οι Αλυκές, οι Μπενίτσες κ.α. Σίγουρα οι παραλίες στη Παλαιοκαστρίτσα και το Σιδάρι δεν θα πρέπει να απουσιάσουν από τις επιλογές σας σε καμία περίπτωση!

 

 

Που να μείνετε στη Κέρκυρα – Ξενοδοχεία για οικογένειες

Καθώς το νησί της Κέρκυρας είναι αρκετά μεγάλο, σας προσφέρει παράλληλα πολλές επιλογές ξενοδοχείων, διαμερισμάτων και κατοικιών. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές εξαιρετικές προτάσεις διαμονής με τιμές πακέτου ανάλογα με την προτίμησή σας. Κάντε τώρα την κράτηση σας για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αν θέλετε να επιλέξετε κάποιο άλλο ξενοδοχείο στη Κέρκυρα, μπορείτε να επισκεφθείτε ΕΔΩ τον αναλυτικό οδηγό ξενοδοχείων με την εγγύηση της Booking.

 

Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές με οικογένεια!

 

Τι να φάτε στη Κέρκυρα – τοπικές σπεσιαλιτέ

Η κουζίνα της Κέρκυρας θα συμπληρώσει μοναδικά τις καλοκαιρινές σας αναμνήσεις. Είτε είστε του κρέατος, είτε του ψαριού, μπουρδέτο, παστιτσάδα και πολλές ακόμα τοπικές σπεσιαλιτέ θα σας μείνουν αξέχαστες. Πριν φύγετε από το νησί, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε μοναδικά τοπικά προϊόντα για τα οποία η Κέρκυρα φημίζεται, όπως το λικέρ κουμ κουάτ, μαντολάτα, παστέλια και παραδοσιακά υφαντά.

Η Κέρκυρα σίγουρα αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογενειακές διακοπές και τα παραπάνω μέρη και δραστηριότητες θα κάνουν τα παιδιά σας να μη θέλουν να την αποχωριστούν!

Αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε τη Ρόδο και αναρωτιέστε πώς θα μπορούσατε να χαρίσετε στιγμές χαράς στα παιδιά σας, τότε είστε στο σωστό μέρος.

Το νησί των Ιπποτών έχει πολλά όμορφα μέρη για να επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε με την οικογένειά σας, ικανά να σας προσφέρουν όμορφες στιγμές.

Και αν αναρωτιέστε πώς να περιηγηθείτε εύκολα και με ασφάλεια σε όλο το νησί, η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε, ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε ούτε στιγμή.

Ας μη χάνουμε όμως χρόνο! Πάμε να δούμε κάποια μέρη στο νησί που τα παιδιά σας θα λατρέψουν!

 

Η Κοιλάδα των Πεταλούδων

Ίσως να γνωρίζετε ήδη την Κοιλάδα των Πεταλούδων στη Ρόδο. Το γνωστό μέρος του νησιού, θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας με τα σμήνη από τις πεταλούδες Panaxia Quadripunctaria και τη φυσική ομορφιά του.

Βρίσκεται δίπλα στο χωριό Θεολόγος και είναι ένα παραμυθένιο μέρος που μπορεί να χαρίσει ήρεμες στιγμές σε όλη την οικογένεια.

Και αν πιστεύετε ότι το όμορφο τοπίο θα ανοίξει την όρεξη σε εσάς και του μικρούς μας φίλους, υπάρχει κοντινό restaurant για να καθίσετε.

 

 

Aquaworld - Το ενυδρείο στο Φαληράκι

Το Aquaworld, είναι το αγαπημένο για πολλούς ενυδρείο στο Φαληράκι Ρόδου και φιλοξενεί θαλάσσια πλάσματα που τα παιδιά σας δεν έχουν ξαναδεί. Είναι ένα ιδανικό μέρος για να ανακαλύψουν έναν νέο υδάτινο κόσμο, που σίγουρα θα τους τραβήξει την προσοχή.

Και, φυσικά, εσείς δεν θα μείνετε στην απ’ έξω, αφού σίγουρα το ενυδρείο έχει πολλά να προσφέρει και σε εσάς.

 

 

Το WaterPark Ρόδου

Τσουλήθρες, πισίνες, μέρη για snack και φυσικά το πειρατικό καράβι του πάρκου! Όλα αυτά κυριαρχούν στο WaterPark Ρόδου, ένα απ’ τα καλύτερα πάρκα νερού στην Ευρώπη και ένα απ’ τα καλύτερα μέρη για παιδιά που αγαπούν το νερό!

Στο πάρκο, τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές σε διαφορετικές νεροτσουλήθρες και πισίνες. Φυσικά, πάντα κάτω απ’ την επίβλεψη ναυαγοσωστών και ιατρών.

 

 

Το Astronomy Cafe

Τι θα λέγατε για μια βόλτα στο διάστημα; Στο Astronomy Cafe στο Φαληράκι, τα παιδιά σας μπορούν να εξερευνήσουν τον ουρανό και τα ουράνια σώματα. Το τηλεσκόπιο του καφέ, θα οδηγήσει τους μικρούς αστρονόμους σε μοναδικές στιγμές ανάμεσα στα άστρα.

Μπορούν επίσης να δουν εκθέματα αστρονομίας και να δοκιμάσουν ροφήματα στον χώρο του καφέ. Και φυσικά, γιατί να μην ρίξετε και εσείς μια ματιά στους πλανήτες ενώ απολαμβάνετε τον καφέ ή το κοκτέιλ σας;

Ο αστρόκηπος του Astronomy Cafe, σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει όχι μόνο στα παιδιά αλλά και σε όλη την οικογένεια.

 

 

Η Φάρμα Ρόδου

Δίπλα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, βρίσκεται ακόμη ένα μέρος που θα αρέσει πολύ στα παιδιά σας. Η φάρμα της Ρόδου, γεμάτη από φυσική ομορφιά και ζώα που οι μικροί μας φίλοι δεν έχουν ξαναδεί ποτέ.

Τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να δουν ρακούν, καγκουρό, στρουθοκάμηλους, λεμούριους, πόνυ, καμήλες και άλλα πολλά! Ιδανικό μέρος για πιο ήρεμες βόλτες και φυσικά φαγητό. Το εστιατόριο της φάρμας έχει πιάτα με υλικό κατευθείαν από την ίδια την φάρμα για να δοκιμάσετε.

Η Ρόδος σίγουρα είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές και τα παραπάνω μέρη θα κάνουν τα παιδιά σας να τη λατρέψουν!

Εξερευνήστε το νησί των Ιπποτών εύκολα και με ασφάλεια με ενοικίαση αυτοκινήτου από την Kalithea Rent a Car και ζήστε αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές.

 

 

 

Μετά από μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά, με την πολύμηνη απουσία της δια ζώσης εκπαίδευσης, ⚡έχει λείψει πολύ στα παιδιά ☺️ η αίσθηση του σχολείου, η απολαυστική αίσθηση του σχολείου, ?αυτή μέσω της οποίας αναπτύσσεται η φαντασία, ?οι κοινωνικές δεξιότητες,? το ομαδικό παιχνίδι?⚽? και τόσα άλλα που έχασαν τα παιδιά φέτος.
 
Ωστόσο συζητώντας με κάποιους γονείς,? μια μεγάλη ανησυχία τους είναι τα μαθησιακά κενά που έχει αφήσει η τηλεκπαίδευση, ειδικά στις μικρότερες τάξεις.
 
 
Πάνω στην ώρα λοιπόν που όλοι συζητούσαμε πώς θα καλύψουμε αυτά τα κενά, πώς θα προετοιμαστούμε για την επόμενη τάξη, αλλά και πώς θα περάσει ευχάριστα το πρώτο μέρος του καλοκαιριού μέχρι τις διακοπές, μάθαμε για το HomeWork Κεντρο Μελέτης στην Παιανία? και όλα έγιναν ευκολότερα για γονείς αλλά κυρίως για τα παιδιά.
 
Τα παιδιά που το διοικούν είναι ευγενέστατα, το περιβάλλον φιλικό και άνετο και σας το προτείνουμε φυσικά!!! ?
 
Δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρουν και επικοινωνήστε μαζί τους.?
Παπασπύρου Ειρήνη 
Γ. Παπαθανασίου 12
? 6944944716
 

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος βρίσκεται προ των πυλών και είναι ιδανική ευκαιρία για μια ολιγοήμερη εκδρομή. Ειδικά τη φετινή χρονιά η ανάγκη για μια σύντομη απόδραση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Είτε επιλέξετε λοιπόν να μπείτε στο αυτοκίνητο σας για μια σύντομη απόδραση, είτε επιβιβαστείτε σε κάποιο πλοίο για ένα κοντινό νησί μαζί με τα παιδιά, σίγουρα θα περάσετε υπέροχα!

 

 

 

Βρήκαμε και σας προτείνουμε μερικές οικονομικές προτάσεις με πακέτα διακοπών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με οικογένεια σε family friendly ξενοδοχεία στη Πελοπόννησο, κοντά στην Αθήνα, σε νησιά και όχι μόνο!

 

 

Καλοκαίρι στη Λευκάδα!!

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου πελάγους, και είναι το τέταρτο σε έκταση νησί των Επτανήσων.

Η πρόσβαση στη Λευκάδα είναι είτε οδικώς με μια πλωτή γέφυρα, από Αθήνα 4 ώρες ή από  Θεσσαλονίκη 4 ώρες και 30, είτε αεροπορικώς από το Άκτιο.

 

Το νησί της Λευκάδας αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές.

 

Οι παγκοσμίου φήμης παραλίες της είναι άγριας και απαράμιλλης ομοργιάς που αποζημιώνουν κάθε επισκέπτη με το ομορφότερο μπλε του Ιονίου!

Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς από τις υπέροχες παραλίες ... Αθανι, Γιάλο στους Εγκρεμνούς, Πόρτο Κατσίκι με τα γαλαζοπράσινα νερά και πολλές ακόμα!

 

Ο Όρμος της Βασιλικής είναι ιδανικός τόπος για τους λάτρεις του wind serfing. Στο λιμάνι δένουν εκδρομικά σκάφη, ενώ ferries συνδέουν τη Βασιλική με την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

 

Το ξακουστό Κάθισμα στη Δυτική πλευρά του νησιού, με τη θαυμάσια πλατιά αμμουδιά και την υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα. Για κολύμπι εκτός από το Κάθισμα μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις παραλίες Αβάλι Καβαλικευτά και Μεγάλη Πέτρα.

 

Νυδρί, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του νησιού χτισμένο κατά μήκος της παραλίας. Απέναντι βρίσκονται τα μαγευτικά Πριγκηπονήσια, ο Σκορπιός καθώς και η είσοδος του όρμου του Βλυχού με το καταπράσινο ακρωτήρι της Αγίας Κυριακής. Ferryboats συνδέουν το Νυδρί με το Μεγανήσιτην Ιθάκη και την Κεφαλλονιά.

 

Τι να δοκιμάσετε..! Οι τοπικές σπεσιαλιτέ της Λευκάδας!

Δοκιμάστε σαρδέλες ψητές, μπακαλιάρο μπιάνκο, "σαβόρο"(ψάρια μαρινάτα με δεντρολίβανο ξίδι λάδι και σταφίδα), "μπουργιέτο" (ψάρι με ντομάτα και κρεμύδι), παραδοσιακές πίτες (λαχανόπιτα, μαριδόπιτα), σαλάμι αέρος Λευκάδας αλλά και ντόπια λουκάνικα.

Μην παραλείψετε να αγοράσετε Φακές της Εγκλουβής!

 

Πού να μείνετε..! Προτάσεις διαμονής στη Λευκάδα

Η Λευκάδα προσφέρει ποικιλία καταλυμάτων, από οικονομικά ενοικιαζόμενα δωμάτια έως πολυτελή ξενοδοχεία, όλα ιδανικά για οικογένειες και παιδιά. Τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Λευκάδα διαθέτουν καταπράσινους κήπους, εντυπωσιακές πισίνες και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά. Παρακάτω θα βρείτε προτάσεις διαμονής για διακοπές με οικογένεια στη Λευκάδα.

 

         


 

Το ελληνικό Πάσχα είναι πλούσιο σε παραδόσεις και κάθε περιοχή της χώρας έχει τις δικές της ξεχωριστές συνήθειες.

 

Εσείς γνωρίζατε πως υπάρχουν πασχαλινά κάλαντα ή πως κανάτια δεν πέφτουν μόνο στην Κέρκυρα; Τί είναι τα κοκκινοπεφτιάτικα, το Σεϊτάν παζάρ και οι μπίλιοι της Λαμπρής; Αυτά και άλλα πολλά έθιμα συνθέτουν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό παράδοσης.

 

Η εκπαιδευτικός Μαρία Κυριακίδου κατάφερε να συγκεντρώσει έθιμα από πολλές περιοχές της Ελλάδας και να δημιουργήσει έναν διαδραστικό χάρτη με όλα τα πασχαλινά έθιμα. Οι μαθητές της Β’ Δημοτικού έγραψαν τα έθιμα από τον τόπο καταγωγής τους με βοήθεια από τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους και η δασκάλα τους τα αφηγήθηκε!

 

Πατώντας σε κάθε περιοχή ακούμε το ηχογραφημένο το έθιμο που αντιστοιχεί στην περιοχή και ταξιδεύουμε από τη Θράκη έως τη Κρήτη και από την Ήπειρο έως τα Δωδεκάνησα.

https://www.thinglink.com/scene/1440998770283118593?fbclid=IwAR1jJDTMDJ94JrFKY6Le_Yf5olJfzdsdoFIOBCcHd16TXr2em0URoE7dXyU

 

iPhone 12 & 12 mini με όφελος -70€! Ισχύει για αγορές έως 26/06/2021.

 

Από Δευτέρα 26 Απριλίου αρχίζουν οι αιτήσεις για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2021 του ΟΑΕΔ. Βρείτε αναλυτικά τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος.

 

 

Ξεκινά τη Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 08:00, η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων  της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις και των παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα έτους 2021. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 8 Μαΐου και ώρα 23:59.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2021 έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 70.000 και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35.000.000€.

 

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στις διευθύνσεις: 

Δικαιούχοι   (Αρχική   →   Εργασία   και   ασφάλιση   →   Κατασκηνώσεις   →   Προγράμματα κατασκηνώσεων ΟΑΕΔ) https://www.gov.gr/arxes/oloi-foreis/organismos-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed/programmata-kataskenoseon-oaed

Πάροχοι (Αρχική  → Εργασία και ασφάλιση  → Ανεργία  → Πάροχοι κατασκήνωσης) https://www.gov.gr/arxes/oloi-foreis/organismos-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed/parokhoi-kataskenoses

 

Δικαιούχοι   είναι   εργαζόμενοι   και   άνεργοι   με   πραγματικό   οικογενειακό   εισόδημα φορολογικού έτους 2019 μέχρι 28.000 €, οι οποίοι το έτος 2020: 

  • είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ ή
  • έλαβαν τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50  ημέρες   αθροιστικά   από  τα   παραπάνω  (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον τεσσάρων μηνών κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Η   επιλογή   των   δικαιούχων   βασίζεται   στη   μοριοδότηση   συγκεκριμένων   κριτηρίων(οικογενειακό   εισόδημα,   αριθμός   παιδιών,   παιδιά   με   αναπηρία)   με   αντικειμενικό   και διαφανή   τρόπο,   μέσω   του   Ολοκληρωμένου   Πληροφοριακού   Συστήματος   (ΟΠΣ)   τουΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελουμένων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Ωφελούμενοι είναι τα παιδιά των δικαιούχων που έχουν γεννηθεί από 01.01.2005έως   14.06.2015.   Η   μέγιστη   διάρκεια   διαμονής   είναι   15   συνεχόμενες   ημέρες (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης).

 

Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που   ασκούν   επιχειρηματική   δραστηριότητα   και   διατηρούν   στην   Ελλάδα   επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

Δικαιολογητικά που αφορούν στην ασφαλιστική ταυτότητα, στο εισόδημα και στην ανεργία των   δικαιούχων   αναζητούνται   αυτεπάγγελτα.   Σε   όσες   περιπτώσεις  απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευσης στα ΚΠΑ2για την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Επειδή η ταυτοποίηση των παιδιών που δηλώνονται στις αιτήσεις των δικαιούχων θα γίνει μέσω αυτεπάγγελτης αναζήτησης με βάση τον ΑΜΚΑ τους, οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν   μεριμνήσει   εγκαίρως   για   την   απόδοση   ΑΜΚΑ   στα   παιδιά   τους   ή   για   την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, όταν υπάρχει μεταβολή αυτών στην οικογενειακή μερίδα και να προσέξουν ιδιαίτερα στη συμπλήρωση του σωστού ΑΜΚΑ στην αίτηση.

Για   περισσότερες   πληροφορίες   σχετικά   με   τους   όρους   και   τις   προϋποθέσεις,   οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

Καλοκαίρι στην Τήνο!

Καλοκαίρι στην Τήνο!

Το νησί της Παναγίας! Η Τήνος άρρηκτα συνδεδεμένη με το μεγαλοπρεπή ναό της Μεγαλόχαρης, προσκυνημα με πανελλήνια ακτινοβολία. Η σύχγρονη πόλη διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα με τα γραφικά σοκάκια τα παλιά κτίρια και τις υπέροχες εκκλησίες.

 
Το θαύμα της Τήνου δεν είναι μόνο η εικόνα της Παναγίας, που την έχει κάνει ξακουστή. Είναι η άγρια ομορφιά που θα σας συνεπάρει: βράχοι σμιλεμένοι από τον άνεμο, παραλίες με βαθιά μπλε νερά, κυκλαδίτικα χωριά σκαρφαλωμένα στις πλαγιές. Σε αυτό το νησί των Κυκλάδων, χίλια ακόμα θαύματα θα ανακαλύψετε: παραλίες απόμερες ή οργανωμένες, για καταδύσεις ή windsurfing, ντόπιες γεύσεις εξαιρετικές που σερβίρονται στα χωριά, γονατιστούς προσκυνητές στην πόλη και τοπία σεληνιακά!

 


750 ξωκκλήσια και εκκλησίες, 600 περιστεριώνες και 34 οικισμοί, καθόλικοι και ορθόδοξοι, αλλά και το ιερό του Ποσειδώνα, όπου εξαγνίζονταν οι προσκυνητές πριν περάσουν στο ιερό νησί της Δήλου.

BOOK NOW

Αν την γνωρίσετε, θα μείνετε πιστός μια για πάντα σε αυτήν.

Αξίζει να δείτε στην Τήνο

Τα χωριά της Τήνου

Πύργος, Καρδιανή, Υστέρνια, Κτικάδο, Τριαντάρος-Μπερδεμιάρος, Φαλατάδος, Λουτρά, Τριπόταμος.

Τα χωριά της Τήνου, στολίδια λευκά στις πλαγιές και τους κάμπους.

Περπατήστε τα ένα προς ένα: παντού μάρμαρο... Στις πλατείες, τους φεγγίτες, τις κρήνες που θα πιείτε νερό.

«Αέρας» Κυκλάδων πνέει παντού. Ανακαλύψτε τα με μια στάση στα παραδοσιακά καφενεία κάτω από τη σκιά του πλατάνου για καφέ ή μεζέ: τηνιακό τυρί, λούζα και γλυκόπιοτη ρακή. Αυτό είναι καλωσόρισμα.

BOOK NOW

Οι μαρμαρογλύπτες της Τήνου και τα αθάνατα έργα τους

Ο μύθος λέει ότι ο Φειδίας δίδαξε τη γλυπτική στους Τηνίους. Στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, τα μουσεία Μαρμαροτεχνίας και Τηνίων Καλλιτεχνών στον Πύργο, στο μουσείο της Ευαγγελίστριας θα θαυμάσετε αθάνατα έργα νεοελληνικής γλυπτικής.

Ο Γιαννούλης Χαλεπάς, ο Δημήτρης Φιλιππότης, οι αδερφοί Φυτάλη, ο Λάζαρος Σώχος και ο Γεώργιος Βιτάλης έχουν αφήσει εδώ την κληρονομιά τους.

Μάθετε τα μυστικά της τέχνης τους, παρακολουθώντας μαθήματα σε εργαστήρια μαρμαρογλυπτών.

Περιστεριώνες-τα τηνιακά έργα τέχνης

Το σήμα-κατατεθέν του νησιού και από τα πιο εντυπωσιακά «έργα τέχνης» των Κυκλάδων. 600 περίτεχνοι περιστεριώνες φτιαγμένοι με σχιστόλιθο, πέτρα και ασβέστη, γεμάτοι «λιθοκεντήματα». Τα περιστέρια πετούν ολόγυρα και αντιστέκονται σε κάθε προσπάθειάς σας να τα φωτογραφίσετε…

Τήνος: το «ιερό» νησί των Κυκλάδων

Κάθε Δεκαπενταύγουστο χιλιάδες πιστοί συγκεντρώνονται στην Τήνο, για να συνοδεύσουν τη λιτανεία της θαυματουργής εικόνας του νησιού. Η Παναγία της Τήνου ίσα ίσα που διακρίνεται πίσω από τα αμέτρητα αφιερώματα που τη στολίζουν. Πεσμένοι στα γόνατα οι προσκυνητές ανηφορίζουν από το λιμάνι ως το προσκύνημα, που υψώνεται από το 1880 πάνω από την πόλη της Τήνου. To θαύμα της πίστης φανερώνεται μπροστά σας.

BOOK NOW

Βωλάξ: τοπίο σεληνιακό στη μέση του Αιγαίου

Γύρω από το χωριό Βωλάξ, με έκπληξη αντικρίζετε ένα οροπέδιο με τεράστια βότσαλα. Σαν να τους πέταξε γίγαντας, οι στρογγυλοί γρανίτες εκατομμυρίων ετών σε δεκάδες διαφορετικά μεγέθη δεν είναι μετεωρίτες ούτε τα απομεινάρια κάποιας Τιτανομαχίας, αλλά γεωλογικό φαινόμενο σφαιρικής αποσάθρωσης. Ζήστε την άγρια ομορφιά του σεληνιακού τοπίου διασχίζοντας την περιοχή Κακόβολο, από το Φαλατάδο προς την Παναγία Κακή Σκάλα.

Στην κορυφή του Ξώμπουργου

640 μέτρα πάνω από τη γη, ο βράχος του Ξώμπουργου ξεχωρίζει σε όλο το νησί! Στη ρίζα του η καθολική μονή της Ιεράς Καρδίας, ένα από τα αξιοθέατα του νησιού. Στην κορυφή του το άπαρτο κάστρο του Ξώμπουργου, το πιο ψηλό του Αιγαίου κάποτε, που έπεσε μετά από προδοσία το 1715 και οι Τούρκοι το κατέστρεψαν. Από εκεί ψηλά βλέπετε όχι μονάχα την Τήνο, αλλά και τη Σάμο, την Ικαρία, τη Νάξο, τη Δήλο. Και ανασαίνετε Αιγαίο.

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Τήνου

Extreme sports στην Τήνο

Αναρρίχηση στον βράχο του Ξώμπουργου, bouldering στους γρανίτες του Βωλάξ, windsurfing στη Μεγάλη Κολυμπήθρα, καταδύσεις. Η Τήνος είναι ιδανική για τους λάτρεις της αδρεναλίνης.

Μονοπάτια

Στην Τήνο υπάρχουν περισσότερα από 150χλμ. σηματοδοτημένων μονοπατιών, που συνδέουν τα χωριά μεταξύ τους και σε οδηγούν όπου μπορείς να φανταστείς-σε αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια, ενετικά κάστρα, περιστερώνες και άλλα δείγματα κλασικής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Παραλίες

Τις μέρες που δε φυσάει πολύ, αξίζει τον κόπο να πας στις (κατά κανόνα πιο εκτεθειμένες στους ανέμους) βόρειες παραλίες της Τήνου. Μπορεί να θέλεις μια οργανωμένη παραλία που να σε κακομαθαίνει καλύπτοντας όλες τις ανάγκες σου (ξαπλώστρες, ομπρέλες, ταβερνάκια, beach bars, κ.ά.). Ή μπορεί να προτιμάς κάτι πιο ήσυχο και απομονωμένο. Στα βορειοδυτικά θα βρεις την Αγία Θάλασσα (στην ακτή του Πανόρμου) και το Καβαλουρκό (από εδώ μπορείς να πας κολυμπώντας στο μικρό νησάκι Πλανήτης). Μια ακόμα όμορφη εναλλακτική είναι η Ρόχαρη με το cool beach bar της. Στα βορειοανατολικά θα βρεις τη Λιβάδα, μια από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες της Τήνου, ενώ ένα ποτάμι δίπλα στην ακτή την κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη. 

BOOK NOW

Τις μέρες που φυσάει θα διαλέξεις μια παραλία στη νότια, πιο προστατευμένη πλευρά της Τήνου. Τα Καλύβια είναι μια οργανωμένη και άνετη για οικογένειες παραλία, ενώ όμορφες και δημοφιλείς είναι εξίσου ο Άγιος Πέτρος, ο Άγιος Ρωμανός και τα Υστέρνια. Στο ίδιο μήκος κύματος η Απηγανιά είναι μια φανταστική, απομονωμένη παραλία περίπου 8 λεπτά με τα πόδια από τον παραλιακό δρόμο. Πιο κοντά στην Χώρα θα βρεις τον πλήρως οργανωμένο Άγιο Φωκά και τον Άγιο Σώστη, και ανατολικά της Χώρας, υπάρχει μια ακόμα ειδυλλιακή αμμουδιά, η Παχιά Άμμος.

 

 
If you are looking for a boho feel and that extra touch of Instagrammability, go to Kolymbithra beach bar!
 
 Υλικό και φωτογραφίες έχουμε συλλέξει από την επίσημη σελίδα του Discover Greece & Visit Greece για την Τήνο και από τον επίσημο λογαριασμό του νησιού στο instagram.
 

 

Σελίδα 1 από 46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!