Travel4kids Team

Travel4kids Team

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης υποδέχεται τα Χριστούγεννα με πολλές δωρεάν εκδηλώσεις για τους δημότες του και υποδέχεται το 2019 με πολλές εκπλήξεις! Επίσης, ειδικά για τα παιδιά, οργανώνει για άλλη μια χρονιά το Christmas Kid’s Festival, ένα εορταστικό τριήμερο με πολλές δράσεις, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις που θα μαγέψουν τους μικρούς μας φίλους.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CHRISTMAS KIDS FESTIVAL 2018

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/12/2018 ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
1)‘’ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ‘’ (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 5-9 ΕΤΩΝ) (ΩΡΑ 5:30-9:00) Τα παιδιά με τη βοήθεια του ξωτικού στέλνουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη .
2) ‘’ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ‘’ (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 5-12 ΕΤΩΝ) (ΩΡΑ 5:30-9:00) Τα παιδιά κερδίζουν πλούσια δώρα γυρνώντας τον ‘’τροχό της αγάπης ‘’ προσφέροντας στο κοινωνικό παντοπωλείο
3) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΣ (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 5-12 ΕΤΩΝ) φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με την γλυκιά μας τη γιαγιά .
4) "ΚΟΨΕ ΡΑΨΕ ΚΟΥΚΛΑ ΦΤΙΑΞΕ’’(ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 5-10 ΕΤΩΝ )
Εργαστήρι δημιουργίας κούκλας κουκλοθέατρου.
5) ‘’ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ‘’ (ΣΚΗΝΗ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 4-10 ΕΤΩΝ )
6) ‘’ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ’’ (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 4-10 ΕΤΩΝ ) (ΩΡΑ 6:30-8:30)
7) ‘’ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΕΜΑΤΟ ΕΥΧΕΣ’’ (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 5-7 ΕΤΩΝ) (ΩΡΑ:6:30-8:30) τρείς καμβάδες μπαίνουν στη σειρά και όλα τα παιδιά ζωγραφίζουν Χριστουγεννιάτικα καραβάκια με 3D στοιχεία
8) ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ORFF (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΤΩΝ) (ΩΡΑ:6:30-8:30)
Tα παιδιά ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της μουσικής παίζοντας ρυθμικά παιχνίδια μουσικοκινητικής, χρησιμοποιώντας ειδικά μουσικά οργανάκια όπως ντέφι, ταμπουρινο , τυμπανάκι .
9) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ (ΣΚΗΝΗ) (ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΤΩΝ) (ΩΡΑ: 7:30-8:30)
Κουτσό , αμπάριζα , αλώνι , τυφλόμυγα , κορόιδο , Χριστουγεννιάτικα μήλα , καλικατζαράκια ακούνητα αγέλαστα , περνά περνά ο καλικάτζαρος , βόλους με τις Χριστουγεννιάτικες μπάλες και πολλά παιχνίδια του χθες θα παίξουμε παρέα με τα ξωτικά .
10) Η ΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΤΖΑΡΟΙ (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) (ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΤΩΝ) (ΩΡΑ: 6:00-7:00)
Αφήγηση παραμυθιού που περιγράφει τους ζαβολιάριδες καλικάτζαρους το κλασσικό τραγούδι απο τους αδελφούς Κατσιμίχα ζωντανεύει στην βιβλιοθήκη μας.
11) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΣΚΟΥΦΩΝ (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 4 -10 ΕΤΩΝ) (ΩΡΑ: 6:30-7:30)
Από ριγέ χαρτί γκοφρέ, στο τέλος το κουδουνάκι και πράσινη λωρίδα από κανσόν να γίνει το σκουφάκι !

 

ΠΕΜΠΤΗ 27/12/2018 ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
1)‘’ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ‘’ (ΦΟΥΑΓΙΕ)
2) ‘’ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ‘’ (ΦΟΥΑΓΙΕ)
3) "ROBOTAKIA" (ΣΚΗΝΗ ) (ΩΡΑ 7:30-8:30)
Εκπαιδευτική ρομποτική με σκοπό την προετοιμασία των παιδιών για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών από το κέντρο εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά ΄΄ROBOTAKIA’’
4) "ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΟΥ" (ΗΛΙΚΙΕΣ 5-12 ΕΤΩΝ) (ΦΟΥΑΓΙΕ) Εργαστήριο δημιουργίας κινούμενης εικόνας, τα παιδιά σχεδιάζουν και συνθέτουν τις πρώτες τους κινούμενες δημιουργίες. μαθαίνουν τα μυστικά της κινούμενης εικόνας και ταξιδεύουν στην αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης ζωντανεύοντας το δικό τους κινούμενο αστέρι. (Φουαγιέ) Ώρα: 18:00-19:00
5) "ΖΩΝΤΑΝH ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ" (ΗΛΙΚΙΕΣ 5-12 ΕΤΩΝ) (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) Δημιουργία κινούμενων neon πινάκων. Με τεχνικές animation, αλλά και γνώσεων φωτογραφίας με μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία και την εξέλιξη του animation, οι μικροί μας φίλοι αφού μάθουν τα μυστικά της φωτογραφικής μηχανής θα δημιουργήσουν την δική τους neon εικόνα ζωγραφίζοντας με το φως χρησιμοποιώντας χρωματιστά φωτεινά κεράκια.
6) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ (ΗΛΙΚΙΕΣ 5-7 ΕΤΩΝ )(ΩΡΑ 17:00-19:00) (ΦΟΥΑΓΙΕ)
Μαθαίνω για το AR μέσα από την δημιουργική διαδικασία τα παιδιά να γνωρίσουν την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) δημιουργώντας το δικό τους AR μουσείο Χριστουγέννων μέσα στον χώρο.
7)CHRISTMAS VR VIDEO GAME ( μαθαίνω για το VR ) (ΑΠΟ 10 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ) (ΩΡΑ 19:00-21:00 )(ΦΟΥΑΓΙΕ)
Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την διαδικασία υλοποίησης ενός Video Game και πως εντάσσονται σε αυτήν νέες τεχνολογίες όπως για παράδειγμα η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (VR). Μετά την σύντομη παρουσίαση, τα παιδιά θα κληθούν να συμμετέχουν στην υλοποίηση ενός σύντομου παιχνιδιού Virtual Reality .
8)ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΕΙΟ Στη γέφυρα του Πολιτιστικού μας κέντρου ‘’ Μίκης Θεοδωράκης’’ θα τοποθετηθούν δυο τηλεσκόπια όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον ουρανό. (ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ)
9) Η ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ (ΑΠΟ 4-12 ΕΤΩΝ )(ΩΡΑ 17:00- 18:00)(ΣΚΗΝΗ )
Η βραβευμένη παράσταση στην Ευρώπη για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/12/2018 ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 5:30-8:30
1)‘’ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ‘’ (ΦΟΥΑΓΙΕ)
2) ‘’ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ‘’ (ΦΟΥΑΓΙΕ)
3) ‘’ΚΗΠΑΚΙ ΜΟΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΤΟ’’ (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 5-10 ΕΤΩΝ) (ΩΡΑ 6:30-8:30)
Μέσα από ιστορίες για τους καλικάντζαρους εμπνεόμαστε για να δημιουργήσουμε έναν μικρόκοσμο σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο εικαστικής- κηπουρικής.
4) ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 4-6 ΕΤΩΝ )(ΩΡΑ 6:30-7:30 )
Τα παιδιά γίνονται μικροί συγγραφείς και εικονογράφοι δημιουργώντας το δικό τους παραμύθι .
5) "ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ" (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 4-10 ΕΤΩΝ )(ΩΡΑ 6:30-7:30 )
ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΟΜΙΚ (ΗΛΙΚΙΕΣ 6 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ )(ΩΡΑ 6:30-7:00 )( ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) Τα παιδιά δημιουργούν τη δική τους ιστορία comic με την αφήγηση και υπό την καθοδήγηση της ομάδας comicdom
7) "ΜΕ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ..." (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 4-9) (7:30-8:00 )
Διαδραστικά παιχνίδια με τα μουσικά έπιπλα baff και την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής του δημοτικού μας ωδείου Σοφίας Πάνου.
8) ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ (ΣΚΗΝΗ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 4 ΚΑΙ ΑΝΩ ) (ΩΡΑ:6:00-7:00)
Θεατρική παράσταση . Με απλό και διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά εξοικειώνονται με τον πίνακα και την ιστορία του. Η κόκκινη ομπρέλα, ξεχασμένη από τον κάτοχό της στην ομπρελοθήκη της Πινακοθήκης Ουφίτσι, ανακαλύπτει τη μαγεία των πιο διάσημων έργων ζωγραφικής στον κόσμο.
9) ‘’Η ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ’’: (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΩΡΑ 5:30-7:30) (ΗΛΙΚΙΕΣ 5-12 ΕΤΩΝ) Ποιο παιδί δεν ονειρεύεται κάστρα και πύργους ? Τα παιδιά επιστρατεύουν την φαντασία τους και αναλαμβάνουν να διακοσμήσουν με χρώματα , κορδέλες και άλλα πολλά το μεγάλο κάστρο που τους ετοίμασαν τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη .

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12/2018 ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1) "ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ¨ (Φουαγιέ)
2) "Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" (Φουαγιέ)
3)‘’ ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ’’ (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 5-10 ΕΤΩΝ )(ΩΡΑ 6:30-7:30 ) Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα μεταμορφώνονται με ευφάνταστα καπέλα κατασκευάζοντας με διάφορα περίτεχνά υλικά τη μακέτα της πόλης τους
4) ‘’ ΜΑΓΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ‘’SCIENT SHOW’’ (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ ΟΛΕΣ )(ΩΡΑ 6:30-7:30 ) Ο Dr Γκάφας παρουσιάζει χιουμοριστικό scient show τα πειράματα γίνονται παιχνίδι , μέσα απο τις γκάφες , τα πειράγματα και τους γεμάτους θέατρικότητα διαλόγους , το ειδικό εφέ του ξηρού πάγου οι μικροί μας φίλοι θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της χημείας.
5) Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ CSI KIDS (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 7-11 ΕΤΩΝ ) Μοναδικές Περιπέτειες Μυστηρίου, στην πιο πρωτοποριακή διασκέδαση για παιδιά που αγαπούν τη δράση, την εξερεύνηση, την περιπέτεια και φυσικά... το μυστήριο! Όλοι στο Δήμο μας είναι αναστατωμένοι! τα χρήματα που θα έδινε ο ευεργέτης της πόλης, κύριος Μποναμάς, για να φτιαχτεί η παιδική χαρά έχουν εξαφανιστεί! Ποιος μπορεί να τα έκλεψε; Παιδιά, πείτε στον κύριο Δήμαρχο να μην ανησυχεί! Γιατί θα γίνετε ντετέκτιβ του CSI Kids και θα εξιχνιάστε το μυστήριο!
6) ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ ΠΟΥ ΠΗΔΗΣΕ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ (ΗΛΙΚΙΕΣ 4ΚΑΙ ΑΝΩ )(ΩΡΑ 6:30-7:30 )(ΣΚΗΝΗ)
Θεατρική παράσταση. Μια συμβολική ιστορία με την τεχνική του μαύρου θεάτρου για τον εθισμό , το κάπνισμα , τις ουσίες , τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.
7) ‘’ ΠΑΡΑΜΥΘΟΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΄΄ (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 25 ΑΤΟΜΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ( ΕΝΙΛΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 5-12 ΕΤΩΝ ) (ΩΡΕΣ 6:00-7:00 & 7:30- 8:30) Παραμυθοϊστορία της αρχής, της γέννησης, της έναρξης! Για την την αρχή, χρειαζόμαστε χαρά, λύπη, φόβο, αγωνία, ανυπομονησία, αναποφασιστικότητα, πίστη, αμφιβολία και την αρχή των όλων ... την επιθυμία! Ένα μοναδικό εργαστήρι απο το μουσείο συναισθημάτων όπου μέσα απο τη συμβολική και μαγική ατμόσφαιρα του παραμυθιού, γονείς και παιδιά ταξιδεύουν με τον ήρωα ανακαλύπτοντάς την αξία των συναισθημάτων και των επιθυμιών στη ζωή μας.
8) ΄΄BUUBLE PLAY ‘’ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΑΣ (ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 6-13 ΕΤΩΝ ) (ΦΟΥΑΓΙΕ) εικαστικό εργαστήριο . Τα παιδιά θα κατασκευάσουν πρωτότυπα εργαλεία σαπουνόφουσκας και παράλληλα θα σχεδιάσουν τους δικούς τους αυθεντικούς πίνακες µε χρώµατα σαπουνόφουσκας. Βασικός στόχος αυτής της διαδικασίας είναι ο πειραματισμός, το παιχνίδι, η δημιουργία, η νέα εμπειρία.
9) ‘’ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ’’(ΦΟΥΑΓΙΕ) ( ΗΛΙΚΕΣ ΑΠΟ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ )
Οι μικροί μας φίλοι γίνονται ντοματούλες και πιπερίτσες και με τη βοήθεια της Λαίδη Ντομάτας και της Λαίδη Πιπεριάς, θα πάρουν μέρος σε ένα μοναδικό διαδραστικό παιχνίδι (με αφορμή την πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής) ώστε να κερδίσουν τον Χρυσό Μεσογειακό Σκούφο!!

 

30/12 ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
1) ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ (ΦΟΥΑΓΙΕ)
2) ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (ΦΟΥΑΓΙΕ)
3) ‘’ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΓΚΑΝΑ’’ ‘’ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ‘’ Μια έκθεση με αντικείμενα από τη Γκάνα ( χωριό της Αφρικής) και τα εκθέματα θα είναι μπάλες που χρησιμοποιούν τα παιδιά στην Γκάνα, άλλα παιχνίδια παιδιών, σχολικές ποδιές, τοπικά φαγητά κ.α. Μέσα απο διαδραστικά παιχνίδια τα παιδιά θα μάθουν τον τρόπο ζωής των παιδιών που ζουν εκεί , ενώ θα προμηθευτούν το βραχιολάκι της ενέργειας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ‘’ Η δύναμη είναι στο χέρι σου ‘’ στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα και δραστηριοποιώντας τα παιδιά, έτσι ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες. ( ACTIONAID) (ΩΡΕΣ ΑΠΟ 5:30-8:30) (ΑΠΟ 5-10 ΕΤΩΝ) (ΦΟΥΑΓΙΕ)
4) ‘’Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΙ ’’ Δύο ιστορίες για παιδιά μέσα από την πένα του διάσημου συγγραφέα και ψυχοθεραπευτή, διασκευασμένες από την βραβευμένη θεατρική ομάδα ‘’Τόπι ‘’ ιστορίες αγάπης και μίσους, ταπεινοφροσύνης και ματαιοδοξίας σε μία παράσταση με πολύ χιούμορ και διάδραση για παιδιά όλων των ηλικιών.
(ΣΚΗΝΗ) ΩΡΑ 6:00 ) (ΑΠΟ 5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ )
5)‘’ Η ΜΗΛΙΑ ‘’ Το αριστούργημα του Εμμανουήλ Ροΐδη, ύμνος στην φύση και τη δύναμη της αγάπης της προσφοράς και της αλληλεγγύης (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) (ΗΛΙΚΙΕΣ 3 -6 ΕΤΩΝ ) (ΩΡΑ
6) ‘’ΦΙΔΑΚΙ’’ (ΦΟΥΑΓΙΕ) (ΑΠΟ 5-12 ΕΤΩΝ ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
7) ΄΄Η ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΄΄ Εργαστήριο κατασκευής πήλινων διακοσμητικών . (ΦΟΥΑΓΙΕ)
8)ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ Τα παιδιά στολίζουν το δέντρο των ευχών προσφέροντας στο κοινωνικό παντοπωλείο και κερδίζοντας πλούσια δώρα ( ΦΟΥΑΓΙΕ) ( ΩΡΑ 5:30-8:30) (6 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ)
9) ‘’ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ’’ Διαδραστική παράσταση Ο Μπέλος Μακάρονος, η Κούλα Μπιε και η Μελίκα Δίπλα είναι τρία γλυκά που δεν μοιάζουν στα υπόλοιπα. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι ελαττωματικά. Κατάφεραν όμως να ενωθούν σαν γροθιά, να αντιμετωπίσουν κινδύνους, να υπερασπιστούν τη φιλία τους, ένα παραμύθι για την φιλία και την αγάπη Γιατί μόνος μπορείς να πας πιο γρήγορα, με τους φίλους σου όμως μπορείς να πας πιο μακριά! (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ)
10)‘’ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ‘’ Εργαστήρι κατασκευής ημερολόγιου το οποίο θα προσφέρουμε στα ΚΑΠΗ της πόλης μας.
11) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

 

Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για την Αθήνα θα είναι και φέτος πλούσιο και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους! Συνολικά 220 δωρεάν εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 05 Δεκεμβρίου έως 2017 7 Ιανουαρίου 2018 στις γειτονιές της Αθήνας. Θέατρο, χορός, εκθέσεις και δράσεις για τα παιδιά, σε ένα πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων που μπορούν να απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι με τις οικογένειές τους!

 

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 έως Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
“ICEAGE Στην Εποχή των Παγετώνων”
Οι επισκέπτες της νέας διαδραστικής έκθεσης θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο μοναδικών πλασμάτων, που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από χιλιάδες χρόνια, σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό, ιδανικό για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά!
Κρατήσεις θέσεων: 212 254 0000 (Τρίτη έως Πέμπτη: 9.00-13.00, Παρασκευή: 9.00-20.00, Σάββατο – Κυριακή: 11.00-16.00)
Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

«Αγία Σοφία, 1.500 Χρόνια Ιστορίας»
Μία πλήρης ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Ένα μνημείο-σύμβολο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μία υπερσύγχρονη Θόλος Εικονικής Πραγματικότητας και η ενδελεχής επιστημονική έρευνα ετών από τα στελέχη και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το «σκηνικό» της νέας αυτής διαδραστικής παραγωγής
Κρατήσεις θέσεων: 212 254 0000 (Τρίτη έως Πέμπτη: 9.00-13.00, Παρασκευή: 9.00-20.00, Σάββατο – Κυριακή: 11.00-16.00)
Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου & Δευτέρα 18 έως Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
16.00-21.00 | Έκθεση “Science Fiction” «Ταξίδι στο άγνωστο»
Κρατήσεις θέσεων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Πληροφορίες: www.sgt.gr
(Κατά την αποστολή email να αναφέρεται ονοματεπώνυμο ονοματεπώνυμο, mail, κινητό, Τ.Κ. οικίας, αριθμός προσκλήσεων έως 4 ανά αίτημα)
Με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017
Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων
18.00-20.00 | Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευών για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών
Τα παιδιά δημιουργούν ευχητήριες κάρτες και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3422642 (Δευτέρα –Παρασκευή: 11.00-18.00)

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 έως Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018
Κέντρο Τεχνών - Σύγχρονης Τέχνης δήμου Αθηναίων
Τρίτη – Σάββατο: 09.00 - 19.00, Κυριακή: 09.00 - 14.00| Έκθεση «Ο Γαΐτης για μικρούς και μεγάλους»
Σε συνεργασία με τo ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ & το Μουσείο «Γιάννη Γαΐτη-Γαβριέλας Σίμωση»

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017
132ο Δημοτικό Σχολείο Γκράβας
17.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
17.00 - 20.00| Γιορτινή Κυψέλη
Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης μας περιμένει με εορταστική διάθεση, δώρα, παιχνίδια, μαγειρέματα, διασκεδαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και πολύ μουσική! Ελάτε να ανταλλάξουμε δώρα στο pop-up “Thrift Shop” και να τα ντύσουμε με πρωτότυπα αυτοσχέδια περιτυλίγματα στο «Τυλιχτήριο», να φτιάξουμε ευχετήριες κάρτες με φωτογραφίες που θα βγάλουμε στο photobooth και να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα γλυκά. Φέτος τα Χριστούγεννα, πάμε στην Αγορά!

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017
Πεζόδρομος Βουκουρεστίου
11.00|Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
17.00|Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων (Αγία Βαρβάρα)
18.00| Χριστουγεννιάτικη συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων
Τραγουδούν: Δώρα Λουΐζου, Μανώλης Σκουλάς, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ηλίας Άγγελος

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
Πλατεία Συντάγματος
11.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Μουσείο «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» δήμου Αθηναίων
11.00 - 14.00 | «Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες στο Μουσείο» Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 7224238 (Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00 - 14.00)
Βρεφική – Νηπιακή βιβλιοθήκη δήμου Αθηναίων, Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό
11.30 - 13.00| «Οι αναγνώστες και οι μουσικοί του Αϊ Βασίλη». Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για παιδιά έως 8 ετών
Μεγαλόφωνη ανάγνωση βιβλίων και μουσική με τη συνοδεία ακορντεόν από το σύλλογο «Διαβάζοντας Μεγαλώνω»
Οργάνωση: Σύλλογος «Διαβάζοντας Μεγαλώνω»
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 8829735 (Τρίτη – Παρασκευή: 10.00-17.00) και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πλατεία Ομονοίας
12.00| Halkomania Brass Band
Σύνολο χάλκινων οργάνων Ελληνικής & Βαλκανικής Μουσικής
Πλατεία Κυψέλης
12.00| «Μια πόλη από χαρτί. Όταν τα υλικά δημιουργούν ιστορίες» Αρχιτεκτονική, θεατρικό παιχνίδι και εικαστικές δράσεις από το Κέντρο Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας Ροδάκινο
Πλατεία Αγίου Παύλου
12.00| Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Big Band δήμου Αθηναίων
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
12.00| Θεατρική παρουσίαση τριών διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη», «Το Χριστόψωμο» και «Φώτα – Ολόφωτα» για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες, από τις ηθοποιούς Παρασκευή Παλετάκη και Σοφία Γιαννιώτη με τη συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής από τους Κωνσταντίνο Γράμπα, Μαίρη Γεωργίου και Γεράσιμο Σιάσο
Δηλώσεις συμμετοχής: 213 2139570 & 213 2139511 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00-14.00), Με την υποστήριξη του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου
104ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων
12.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων
17.00 – 18.30| «Χριστούγεννα στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων κι όλα μπορούν να συμβούν...» . Δράση για γονείς και παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5202420 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00-14.00)
Πολιτιστικό Κέντρο Λεωφόρου Αλεξάνδρας
18.00| «Οι γιορτές κινδυνεύουν». Παιδική διαδραστική παράσταση από την ομάδα paperdollwise
Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Ελευθερίου
18.30| «Το Δέντρο της Αγάπης». Παράσταση από το κουκλοθέατρο «Φιλφαρί»
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Φέρτης

 

Σάββατο 16 & 17 Δεκεμβρίου 2017
Σάββατο 16/12: 11.00 - 17.00, Κυριακή 17/12: 11.00 – 15.00| “Gallery Walk”
Ένα εικαστικό Σαββατοκύριακο ξεχωριστών διαδρομών μέσα στην πόλη από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ)
Πληροφορίες: www.art-athina.gr

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
10.00 - 11.30 & 12.00 - 13.30| Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 5 έως 8 ετών
Οι μικροί επισκέπτες θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια με αφετηρία βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες και άλλα επιλεγμένα αντικείμενα από τις Συλλογές του Μουσείου
Δηλώσεις συμμετοχής: 213 2139507 (Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00-15.00)
Mε την υποστήριξη του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου
Παιδική Βιβλιοθήκη Σταθμού Λαρίσης
11.00| «Χριστούγεννα... με ζάχαρη άχνη!». Οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά άνω των 4 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 8810884 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00-17.00)
Πολιτιστικό Κέντρο Νορντάου
11.00 - 12.30| «Τα Χριστούγεννα η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων πάει παντού». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 6433128 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 15.00-20.00)
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων
12.00| «Λαϊκά εθιμικά δρώμενα του Δωδεκαημέρου»
Ομιλήτρια: Ζωή Μάργαρη, Ερευνήτρια του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών
13.00| Κάλαντα και παραδοσιακοί χοροί από το Λαογραφικό Σύλλογο «Απόλλων» Κερατέας
Βρεφική-Νηπιακή Βιβλιοθήκη δήμου Αθηναίων
12.00 – 13.30| «Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη». Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας από 4 έως 6 ετών
Στολίζουμε τη βιβλιοθήκη και δημιουργούμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 8829735 (Τρίτη – Παρασκευή: 10.00-17.00) & στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πλατεία Ομονοίας
12.00 | Αφρο-βραζιλιάνικα κρουστά με την ομάδα Quilombo & Αφρικανικά κρουστά και χορός από το αφρικανικό τμήμα του Quilombo centro cultural
Πλατεία Πέτρουλα
12.00| «Ένας χρωματιστός λαβύρινθος». Εικαστικό και θεατρικό παιχνίδι από το Κέντρο Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας Ροδάκινο

 

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017
Σταθμός μετρό Κεραμεικός
11.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Παιδικό Μουσείο της Αθήνας
16.30 – 19.30| Τα παιδιά με τις οικογένειές τους εμπνέονται από τις συλλογές και τα εκθέματα του μουσείου και δημιουργούν γιορτινά χειροποιήματα
Συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων
17.00 | «Οι γιορτές κινδυνεύουν». Παιδική διαδραστική παράσταση από την ομάδα paperdollwise

 

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017
Πλατεία Αγίου Θωμά, Γουδή
11.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Πλατεία Κλαυθμώνος
Εικαστικά εργαστήρια από την ομάδα Novel Vox
15.00-15.45| «Μμμ! Μύρισε Χριστούγεννα!». Ζαχαροπλαστική για παιδιά
16.00-17.00| Χριστουγεννιάτικα Art-Σκευάσματα
17.15-18.00|Μουσικοκινητική για παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών
Παιδικό Μουσείο της Αθήνας
16.30 – 19.30| Τα παιδιά με τις οικογένειές τους εμπνέονται από τις συλλογές και τα εκθέματα του μουσείου και δημιουργούν γιορτινά χειροποιήματα
Συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων
17.00-18.30| «Μετράμε τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!». Χριστουγεννιάτικο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3452150, 210 3414466 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00-18.00)
Κέντρο Πηλού δήμου Αθηναίων
17.00 – 18.00 & 18.15 – 19.15 & 19.30 – 20.30| «Ο μικρός τυμπανιστής με πηλό και drums». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 9247031 (Δευτέρα & Παρασκευή 17.00-20.00, Τρίτη έως Πέμπτη 10.00-13.00)
1ο Δημοτικό Σχολείο Παγκρατίου
17.00 | Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
19.00| Θεατρική παρουσίαση τριών διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη», «Το Χριστόψωμο» και «Φώτα – Ολόφωτα» για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες, από τις ηθοποιούς Παρασκευή Πατελάκη και Σοφία Γιαννιώτη με τη συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής από τους Κωνσταντίνο Γράμπα, Μαίρη Γεωργίου και Γεράσιμο Σιάσο
Δηλώσεις συμμετοχής: 213 2139570 & 213 2139511 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00-14.00)
Με την υποστήριξη του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

 

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη
14.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Πλατεία Κλαυθμώνος
Εικαστικά εργαστήρια από την ομάδα Novel Vox
15.00-15.45| Μμμ! Μύρισε Χριστούγεννα!
16.00-17.00| Χριστουγεννιάτικα Art-Σκευάσματα
17.15-18.00| Μουσικοκινητική για παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων
17.00 - 18.30| «Μετράμε τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!». Χριστουγεννιάτικο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3452150, 210 3414466 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00-18.00)
Κέντρο Πηλού δήμου Αθηναίων
17.00 – 18.00 & 18.15 – 19.15 & 19.30 – 20.30|«Ο μικρός τυμπανιστής με πηλό και drums». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 9247031 (Δευτέρα & Παρασκευή 17.00-20.00, Τρίτη έως Πέμπτη 10.00-13.00)
26ο Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης
17.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Πλατεία Πηνελόπης Δέλτα (Ελληνορώσων)
18.00| Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Big Band δήμου Αθηναίων, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης
Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων
18.00| «Η Συμφωνία των παιχνιδιών με τον Άγιο Βασίλη». Παράσταση από το κουκλοθέατρο «ΑΝΕΜΗ» για παιδιά ηλικίας από 3 ετών
Πολιτιστικό Κέντρο Νορντάου
19.00|«Φιόγκος και Κορδέλα». Παιδική θεατρική παράσταση από την ομάδα θεάτρου «Δον Κιχώτες» για παιδιά ηλικίας από 4 ετών
Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου

 

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017
Πλατεία Κολωνακίου
14.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Πλατεία Κλαυθμώνος
Εικαστικά εργαστήρια από την ομάδα Novel Vox
15.00-15.45| «Μμμ! Μύρισε Χριστούγεννα!». Ζαχαροπλαστική για παιδιά
16.00-17.00| Χριστουγεννιάτικα Art-Σκευάσματα
17.15-18.00|Μουσικοκινητική για παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη
16.00| Ξενάγηση στην έκθεση «Όταν το φως χορεύει, μιλάω δίκαια. Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τις φωτογραφίες.»
Επιμέλεια έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς, Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5284857 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 - 15.00)
Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη
Κέντρο Πηλού δήμου Αθηναίων
17.00 – 18.00 & 18.15 – 19.15 & 19.30 – 20.30|«Ο μικρός τυμπανιστής με πηλό και drums». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 9247031 (Δευτέρα & Παρασκευή 17.00-20.00, Τρίτη έως Πέμπτη 10.00-13.00)
Πλατεία Μεσολογγίου, Παγκράτι
18.00| Χριστουγεννιάτικη συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων
Τραγουδούν: Δώρα Λουϊζου, Μανώλης Σκουλάς, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άγγελος Ηλίας
Παιδική Βιβλιοθήκη Σταθμού Λαρίσης
18.00| «Ο Παπουτσής και οι Καλικάντζαροι». Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ από τη μουσικοθεατρική ομάδα «ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ»
Στύλοι Ολυμπίου Διός
18.00| Συναυλία «Λένα Πλάτωνος, η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου»
Η Λένα Πλάτωνος και οι συνεργάτες της παρουσιάζουν τραγούδια από όλη τη δισκογραφική της πορεία μέχρι σήμερα. Μαζί της ερμηνεύουν οι Γιάννης Παλαμίδας & Αθηνά Ρούτση. Ενορχήστρωση: Στέργιος Τσιρλιάγκος & Λένα Πλάτωνος

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017
Πεζόδρομος Ερμού
11.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Πλατεία Κλαυθμώνος
Εικαστικά εργαστήρια από την ομάδα Novel Vox
15.00-15.45| «Μμμ! Μύρισε Χριστούγεννα!». Ζαχαροπλαστική για παιδιά
16.00-17.00| Χριστουγεννιάτικα Art-Σκευάσματα
17.15-18.00|Μουσικοκινητική για παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών
Πλατεία Αττικής
17.00| «Ο Παπουτσής και οι Καλικάντζαροι». Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ από τη μουσικοθεατρική ομάδα «ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ»
Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Πετραλώνων
18.00|«Το Δέντρο της Αγάπης». Παράσταση από το κουκλοθέατρο «Φιλφαρί»
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Φέρτης
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων
18.30|«Καλήνεσπέραν Άρχοντες». Αφήγηση παραμυθιών για ενήλικες με τoυς Νίκη Κάπαρη και Γιώργο Ψειμάδα
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3243987 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 - 14.00)
Α΄Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
20.00| H Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν το ορατόριο του George Frederic Handel «Μεσσίας»
Σολιστ: Μαριλένα Στριφτόμπολα (σοπράνο), Μάρθα Σωτηρίου (μέτζο σοπράνο), Σταύρος Γιαννούλης (τενόρος), Βαγγέλης Μανιάτης (μπασοβαρύτονος), Κατέρινα Κτώνα (continuo), Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής. Μουσική Διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

 

Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
18.00| «Να τα πούμε;»/ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ- Κύκλος Το Ελληνικό Τραγούδι
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος και Κώστας Φασουλάς
Κρατήσεις θέσεων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Πληροφορίες: www.sgt.gr (Κατά την αποστολή email να αναφέρεται ονοματεπώνυμο/ mail/ κινητό/ τκ οικίας/ αριθμός προσκλήσεων έως 4 ανά αίτημα)
Mε την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

 

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017
Πλατεία Αγίας Ειρήνης
12.00| Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Αtenistas
16.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Πληροφορίες: www.atenistas.org
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων
12.00| «Παραμύθια στο φως των Χριστουγέννων». Αφήγηση με τους Νίκη Κάπαρη και Γιάννη Ψειμάδα για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3243987 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 - 14.00)
Πλατεία Συντάγματος
12.00| Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας δήμου Αθηναίων
18.00| Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μουσικής Ορχήστρας της Πολεμικής Αεροπορίας
Πλατεία Ομονοίας
12.00| Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Διεύθυνση χορωδίας: Βασούλα Δελλή
Οργάνωση – υποστήριξη: Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ, Εύη Νάκου, Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου, Ντίνα Στράνη
12.30| Χριστούγεννα με τους Encardia με κιθάρες και βιολιά, με κύμβαλα κάθε λογής και χορούς εκστατικούς
Πλατεία Μοναστηρακίου
12.00| Christmas swing ‘n’ roll party από τους Athens Boogie
Πλατεία Κλαυθμώνος
Εξωτερικές δράσεις
12.00 – 15.00| «Όταν το πρόσωπο γίνεται καμβάς!». Face painting
12.00 – 18.00| «Χαμογελάστε παρακαλώ!». Xmas PhotoBooth για όλη την οικογένεια!
12.00 – 13.00| «Όταν η πλατεία χορεύει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς»
Χορευτικό δρώμενο από την ομάδα Artfygio σε συνεργασία με την ομάδα A(r)CT
Εικαστικά και χειροτεχνικά εργαστήρια από την ομάδα Artfygio
12.00 – 18.00| «Τα παπούτσια των ξωτικών!», «Φτιάχνοντας στολίδια από πηλό!», «Μια κάρτα ευχές γεμάτη!», «Τα πιο τρελά Χριστούγεννα!», «Ανακυκλώσιμες νοστιμιές!» , «Ένας στρουμπουλός χιονάνθρωπος!»
Θέατρο- Χορός
13.00 – 14.00 | «Χοροχριστουγεννιάτικες περιπέτειες». Χορευτικό εργαστήριο από την ομάδα Artfygio
Χορογράφος: Ελένη Παπαϊωάννου
14.30 – 16.00| «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη». Παράσταση από το θίασο «Ο Κόσμος των Σκιών»
17.00 – 18.00| «Χωρίς παπούτσια». Θεατρική αφήγηση παραμυθιού από το Κέντρο Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας Ροδάκινο
Πλατεία Αγίου Δημητρίου, Αμπελόκηποι
12.00 | «Πολυμορφικά... γλυπτά». Γλυπτική και θεατρικό παιχνίδι από το Κέντρο Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας Ροδάκινο
Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων
17.00-18.30| «Χριστούγεννα στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων κι όλα μπορούν να συμβούν...». Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5202420 (Δευτέρα- Παρασκευή: 10.00-14.00)

 

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017
Πλατεία Μοναστηρακίου
11.00| Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας δήμου Αθηναίων
12.00| Christmas (Eve) Swing Party με τους Rhythm Hoppers
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων
11.00| «Ένα Καραβάκι φορτωμένο Χριστούγεννα». Παιδική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Ελεύθερη Θεατρική Σπουδή»
Συγγραφή- Σκηνοθεσία: Ελένη Βαρελτζή
Κρατήσεις θέσεων: 210 3452150, 210 3414466 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 - 18.00)
Πλατεία Συντάγματος
12.00| “Visioni Natalizie”. Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας».
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Γουμενάκης
18.00| “A Big Band Christmas”. Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Big Band δήμου Αθηναίων. Τραγούδι: Σοφία Στρατή, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης
Πλατεία Ομονοίας
12.00 | Χριστουγεννιάτικη συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων. Τραγούδι: Δώρα Λοΐζου, Μανώλης Σκουλάς. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άγγελος Ηλίας
Πλατεία Κλαυθμώνος
Εξωτερικές δράσεις
12.00 – 15.00| «Όταν το πρόσωπο γίνεται καμβάς!». Face painting
12.00 – 13.00| «Όταν η πλατεία χορεύει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς»
Χορευτικό δρώμενο από την ομάδα Artfygio σε συνεργασία με την ομάδα A(r)CT
12.00 – 18.00| «Χαμογελάστε παρακαλώ!». Xmas PhotoBooth για όλη την οικογένεια!
Εικαστικά και χειροτεχνικά εργαστήρια από την ομάδα Artfygio
12.00 – 18.00| «Τα παπούτσια των ξωτικών!», «Φτιάχνοντας στολίδια από πηλό!», «Μια κάρτα ευχές γεμάτη!», «Τα πιο τρελά Χριστούγεννα!», «Ανακυκλώσιμες νοστιμιές!», «Ένας στρουμπουλός χιονάνθρωπος!»
Θέατρο- Χορός
13.00 – 14.30 | «Χοροχριστουγεννιάτικες περιπέτειες». Χορευτικό εργαστήριο από την ομάδα Artfygio
Χορογράφος: Ελένη Παπαϊωάννου
15.00 – 16.00| «Δυο αστέρια αγκαλιά». Παράσταση από την ομάδα θεάτρου «Δον Κιχώτες»
17.00 – 18.00| «Χωρίς παπούτσια». Θεατρική αφήγηση παραμυθιού από το Κέντρο Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας Ροδάκινο
Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο
12.00| «Ζωγραφίζω... χορεύοντας!». Χορός και εικαστικές δράσεις από το Κέντρο Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας Ροδάκινο

 

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017
Θέατρο Γκλόρια
11.30| « Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο». Παιδική θεατρική παράσταση
Η παιδική σκηνή γεμίζει από τις εφευρέσεις και τους εφευρέτες που άλλαξαν τον κόσμο! Τα παιδιά γνωρίζουν τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ιστορίας του πλανήτη μας γελώντας και διασκεδάζοντας!
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Κρατήσεις θέσεων: 210 5767193 & 210 5752978 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 - 18.00)

 

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017
Θέατρο ΑΛΦΑ – ΙΔΕΑ
11.00| «Ματίας ο Πρώτος» της Άλκης Ζέη. Παιδική παράσταση
Ένα αντιπολεμικό παραμύθι που υμνεί τη φιλία, την αγάπη και την παιδική αθωότητα
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα
Κρατήσεις θέσεων: 210 5238742 (Δευτέρα –Παρασκευή: 10.00 - 14.00 & 17.00 - 20.00)
Μουσείο «Δωδεκανησιακό Σπίτι» δήμου Αθηναίων
11.00 – 12.30| «Χριστούγεννα στο Δωδεκανησιακό Σπίτι». Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών & ξενάγηση στο χώρο για τους γονείς – συνοδούς
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5151541 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 14.00)
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων
11.30| «Ο Τρομερός εχθρός & ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» του Χόρχε Μπουκάϊ Παιδική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «ΤΟΠΙ»
Διασκευή – σκηνοθεσία: Πλειώνης Δημήτρης
Κρατήσεις θέσεων: 210 3452150, 210 3414466 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 - 18.00)
Πλατεία Συντάγματος
12.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Διεύθυνση: Κωνσταντίνα Πιτσιάκου
Συμμετέχει το μουσικό παραδοσιακό σχήμα του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης
12.30| Παραδοσιακά κάλαντα και σκοποί από τον Ελλαδικό χώρο από το Μουσικό σύνολο του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης «Δώσε θάρρος στο χωριάτη»
Μουσική διδασκαλία-επιμέλεια: Ειρήνη Δερέμπεη, Κάρολος Κουκλάκης, Οδυσσέας Στεφανής
Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
18.00| Χριστουγεννιάτικο Gala από το Σύνολο Μουσικής Δωματίου “Avanti”. Μουσική διεύθυνση: Θεόδωρος Λεμπέσης
Αθηναϊκή Τριλογία
12.00 – 14.00 | «Χριστουγεννιάτικη Αθήνα των Ευρωπαίων Περιηγητών»
Χριστουγεννιάτικος περίπατος με οδηγό την ιστορία και τη λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους
Κρατήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη
14.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Πλατεία Κλαυθμώνος
Εξωτερικές δράσεις
12.00 – 15.00| «Όταν το πρόσωπο γίνεται καμβάς!». Face painting
12.00 – 18.00| «Χαμογελάστε παρακαλώ!». Xmas PhotoBooth για όλη την οικογένεια!
Εικαστικά εργαστήρια από την ομάδα Novel Vox
12.00-12.45|Μμμ! Μύρισε Χριστούγεννα!
13.00-15.00|Χριστουγεννιάτικα Art-Σκευάσματα
15.15-16.00|Μουσικοκινητική για παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών
16.00-18.00 |Χριστουγεννιάτικα Art-Σκευάσματα
Θέατρο- Χορός
12.30 - 14.00| Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει από το εικαστικό θέατρο κούκλας «Πράσσειν Άλογα»
15.00 - 16.00| «Ο Ανύπαρκτος Ιππότης» από την ομάδα θεάτρου «Ντουθ», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ίταλο Καλβίνο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη
17.00 - 18.00| «Ο Ζεμπαλόνι και το κόκκινο μπαλόνι». Θεατρική αφήγηση για παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως 6 ετών από το κέντρο Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Ροδάκινο

 

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017
Μουσείο «Δωδεκανησιακό Σπίτι» δήμου Αθηναίων
11.00 – 12.30| «Χριστούγεννα στο Δωδεκανησιακό Σπίτι». Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 6 έως 12 ετών & ξενάγηση στο χώρο για τους γονείς – συνοδούς
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5151541 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 14.00)
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων
11.30| «Νιφάδες από όνειρα, κλωστές παραμυθένιες». Παράσταση αφήγησης παραμυθιών από την ομάδα αφήγησης «Χείλια λένε παραμύθια» για παιδιά ηλικίας από 4 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3243987 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 - 14.00)
Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης
11.30|«Οι γιορτές κινδυνεύουν». Παιδική διαδραστική παράσταση από την ομάδαpa perdollwise
Πλατεία Συντάγματος
12.00| Εορταστικό γκαλά με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία δήμου Αθηναίων
Σολίστ: Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο Σοπράνο). Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (τενόρος). Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής. Μουσική Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης
18.00| “Big Band Holidays” με τη Στρατιωτική Μουσική Φρουρά Αθηνών
Πλατεία Κλαυθμώνος
Εξωτερικές δράσεις
12.00 – 15.00| «Όταν το πρόσωπο γίνεται καμβάς!». Face painting
12.00 – 13.00| «Όταν η πλατεία χορεύει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς»
Χορευτικό δρώμενο από την ομάδα Artfygio σε συνεργασία με την ομάδα A(r)CT
12.00 – 18.00| «Χαμογελάστε παρακαλώ!». Xmas PhotoBooth για όλη την οικογένεια!
Εικαστικά και χειροτεχνικά εργαστήρια από την ομάδα Artfygio
12.00 – 18.00| «Τα παπούτσια των ξωτικών!», «Φτιάχνοντας στολίδια από πηλό!», «Μια κάρτα ευχές γεμάτη!», «Τα πιο τρελά Χριστούγεννα!» , «Ανακυκλώσιμες νοστιμιές!» , «Ένας στρουμπουλός χιονάνθρωπος!»
Θέατρο - Χορός
13.00 – 14.30| «Τα Χριστούγεννα των κοτσυφιών». Μουσικό εργαστήριο από την ομάδα «Άκου-Κοίτα»
14.30 – 16.00| «Καλικάντζαρος & Ξωτικό στο χωριό του Αϊ Βασίλη», διαδραστική θεατρική παράσταση από την ομάδα Χρόνος-Δράσεις Πολιτισμού
17.00 – 18.00| «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» από το Θέατρο Ρετρό
Πλατεία Κολωνακίου
14.00 | Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Παιδική Νεανική Σκηνή Θεάτρου Πόρτα
16.00| «Χιονάνοι». Παιδική θεατρική παράσταση από την oμάδα Patari Project βασισμένη στο μύθο της Χιονάτης και των επτά νάνων, για παιδιά ηλικίας από 4 ετών.
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Κρατήσεις θέσεων: 210 7711333 (Καθημερινά 10.00 – 13.00)

 

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017
Πλατεία Συντάγματος
11.00| Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
12.00 – 20.00 | Glass House Project “We play your wish!” σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας
Αναλυτικό πρόγραμμα:
12.00 - 13.50| Kosmos 93.6
14.00 - 15.50| Pepper 96.6
16.00 - 17.50| Best 92.6
18.00 - 19.00| Playmen
19.00 - 20.00| Xenia Ghali
*Στόχος της δράσης η στήριξη του έργου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ)
Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη δήμου Αθηναίων
11.30|«Δυο αστέρια αγκαλιά». Παιδική διαδραστική παράσταση από την ομάδα θεάτρου « Δον Κιχώτες» για παιδιά ηλικίας από 3 έως 8 ετών
Σκηνοθεσία: Χρήστος Χριστόπουλος
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 6929736 (Τρίτη – Παρασκευή: 10.00-17.00) & στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αθηναϊκή Τριλογία
12.00 – 14.00|«Χριστουγεννιάτικη Αθήνα των Ευρωπαίων Περιηγητών»
Χριστουγεννιάτικος περίπατος με οδηγό την ιστορία και τη λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους
Κρατήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πλατεία Μοναστηρακίου
12.00| “Angel Disco party!”. Χορευτικό ταξίδι στη δεκαετία του ’80 με την Angel Dancesport Academy
Πλατεία Κλαυθμώνος
Εξωτερικές δράσεις
12.00 – 15.00| «Όταν το πρόσωπο γίνεται καμβάς!». Face painting
12.00 – 18.00| «Χαμογελάστε παρακαλώ!». Xmas PhotoBooth για όλη την οικογένεια!
Εικαστικές δράσεις, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και μουσικο-κινητικά παιχνίδια από την ομάδα Novel Vox
12.00 – 12.45|«Μμμ! Μύρισε Χριστούγεννα!». Ζαχαροπλαστική για παιδιά
13.00 – 15.00| Χριστουγεννιάτικα Art – Σκευάσματα
15.15 – 16.00| Μουσικοκινητική για παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών
16.00 – 18.00| Χριστουγεννιάτικα Art – Σκευάσματα
Θέατρο- Χορός
12.30 – 13.30| «Ο μαθητευόμενος μάγος». Παράσταση από την ομάδα κουκλοθέατρου «Αφού»
15.00 – 16.00| «Ο Ανύπαρκτος Ιππότης» από την ομάδα θεάτρου «Ντουθ», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ίταλο Καλβίνο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη
16.30 – 18.00| «Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι γεμάτο συναισθήματα» Διαδραστική θεατρική παράσταση από την ομάδα «Χρόνος-Δράσεις Πολιτισμού»
Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»
18.00| «Νερομυστήριο και ξωτικομπερδέματα». Θεατρική παιδική παράσταση από την παιδική διαδραστική σκηνή της Μαίρης Ιγγλέση
Κρατήσεις θέσεων: 210 8645400 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 - 14.00)
Σταθμός Μετρό Κεραμεικός
18.00 | Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τη Big Band δήμου Αθηναίων
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης

 

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017
Πεζόδρομος Ερμού
11.00| Flash mob από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας
Πλατεία Συντάγματος
12.00 – 20.00| Glass House Project «We play your wish!» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας
Αναλυτικό πρόγραμμα:
12.00 - 13.50| Best 92.6
14.00 - 15.50| Chris Child
16.00 - 17.50| EnLefko 87.7
18.00 - 20.00| Special guest: DJ Steff Da Campo
*Στόχος της δράσης η στήριξη του έργου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ)
Πλατεία Ομονοίας
12.00| Συναυλία με τους Κυρατζήδες
Τραγούδι: Αχιλλέας Χαχάμης, κλαρίνο: Δημήτρης Μπρέντας, βιολί: Νίκος Σκαφίδας, λαούτο: Νικόλας Αγγελόπουλος, κρουστά: Αλέξης Νόνης
Πλατεία Μοναστηρακίου
12.00| Latin Fiesta με τους Sinners Dance Co.
Πλατεία Κλαυθμώνος
Εξωτερικές δράσεις
12.00 – 15.00| «Όταν το πρόσωπο γίνεται καμβάς!». Face painting
12.00 – 18.00| «Χαμογελάστε παρακαλώ!». Xmas PhotoBooth για όλη την οικογένεια!
Εικαστικές δράσεις, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και μουσικο-κινητικά παιχνίδια από την ομάδα Novel Vox
12.00 – 12.45| «Μμμ! Μύρισε Χριστούγεννα!». Ζαχαροπλαστική για παιδιά
13.00 – 15.00| Χριστουγεννιάτικα Art – Σκευάσματα
15.15 – 16.00| Μουσικοκινητική για παιδιά από 3 έως 6 ετών
16.00 – 18.00| Χριστουγεννιάτικα Art – Σκευάσματα
Θέατρο- Χορός
13.00 – 14.00| «Φιόγκος & Κορδέλα» από την ομάδα θεάτρου «Δον Κιχώτες»
14.30 – 16.00| «Γύρω-γύρω μήνες» από την ομάδα θεάτρου «Μικρός Νότος»
17.00 – 18.00| «ΒατΡαπουνζέλ» από το Θέατρο «Ρετρό»
Πλατεία Αγίου Ανδρέα, Λαμπρινή
12.00| «Τικ τακ μέχρι την πρωτοχρονιά ή πώς να κάνετε φίλο έναν καλικάντζαρο» από την ομάδα «ΟΥΠΣ! Το κουκλοθέατρο»
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων
12.30| Ξενάγηση στην Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Αρχοντικού Χατζημιχάλη με έθιμα του Δωδεκαημέρου
Πλατεία Κοραή
14.00| Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

 

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017
Πλατεία Ομονοίας
12.00| Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων
Τραγουδούν: Έλενα Γιώργου, Δώρα Λουΐζου, Μανώλης Σκουλάς. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ηλίας Άγγελος
Αθηναϊκή Τριλογία
12.00 – 14.00| «Χριστουγεννιάτικη Αθήνα των Ευρωπαίων Περιηγητών» Χριστουγεννιάτικος περίπατος με οδηγό την ιστορία και τη λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους
Κρατήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πλατεία Μοναστηρακίου
12.00| Best Wishes in Tango's arms από τους Tango Factory
Με την υποστήριξη του Acropolis Tango Festivals
Πλατεία Κλαυθμώνος
Εξωτερικές δράσεις
12.00 – 15.00| «Όταν το πρόσωπο γίνεται καμβάς!». Facepainting
12.00 – 18.00| «Χαμογελάστε παρακαλώ!». Xmas PhotoBooth για όλη την οικογένεια!
Εικαστικές δράσεις, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και μουσικο-κινητικά παιχνίδια από την ομάδα Novel Vox
12.00 – 12.45| «Μμμ! Μύρισε Χριστούγεννα!». Ζαχαροπλαστική για παιδιά
13.00 – 15.00| Χριστουγεννιάτικα Art – Σκευάσματα
15.15 – 16.00| Μουσικοκινητική για παιδιά από 3 έως 6 ετών
16.00 – 18.00| Χριστουγεννιάτικα Art – Σκευάσματα
Θέατρο- Χορός
12.30 – 14.00| «Ο Καραγκιόζης και οι καλικάντζαροι» από το θίασο «Ο Κόσμος των Σκιών»
14.30 – 16.00|«Ο Αι Βασίλης και τα ζωντανά παιχνίδια». Διαδραστική θεατρική παράσταση από την ομάδα «Χρόνος-Δράσεις Πολιτισμού»
17.00 – 18.00|«Καρυοθραύστης» θεατρική παράσταση βασισμένη στο κείμενο του Ε.Τ.Α Χόφμαν από το Παιδικό Θέατρο «ΤΟΠΙ»
Πλατεία Αγίου Αρτεμίου
12.00 | «Τικ τακ μέχρι την πρωτοχρονιά ή πώς να κάνετε φίλο έναν καλικάντζαρο» από την ομάδα «ΟΥΠΣ! Το κουκλοθέατρο»
Θησείο
Παραμονή Πρωτοχρονιάς – Υποδοχή νέου έτους
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στο Θησείο με ένα πολυθέαμα-έκπληξη, σχεδιασμένο και σκηνοθετημένο για να ολοκληρώσει την αφήγηση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού. Μία διαφορετική παράσταση με κάδρο τον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης. Οι Batuca, οι Batala και οι Artventure δίνουν με κρουστά και πνευστά το ρυθμό της βραδιάς, οι Circus Dayz φέρνουν τη μαγεία και η Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες μας προετοιμάζει να υποδεχτούμε τη μοναδική Ευανθία Ρεμπούτσικα σε μία εμφάνιση με πολλές εκπλήξεις. Το νέο
έτος φέρνει στη σκηνή την πάντα φωτεινή Μαρίζα Ρίζου και τον εκρηκτικό Πάνο Μουζουράκη που θα κατακλύσουν τη σκηνή και τις καρδιές μας. Ένα πολυθέαμα-έκπληξη με καλεσμένους εκλεκτούς καλλιτέχνες, παρουσιαστή το Χρήστο Φερεντίνο και με την υπογραφή των Γιάννη Κακλέα, Μανόλη Παντελιδάκη και
Φρόσως Λύτρα.

 

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων
11.00 – 12.30| «Μια μαγική χιονισμένη μπάλα»
Πρωτοχρονιάτικο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για οικογένειες με θέμα γνωστά και άγνωστα ελληνικά πρωτοχρονιάτικα έθιμα
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3452150, 210 3414466 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00-18.00)
Πλατεία Συντάγματος
11.00| Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Πολυχώρος «Άννα και Μαρία Καλουτά» δήμου Αθηναίων
18.00| «Ο Τρομερός εχθρός & ο αλυσοδεμένος ελέφαντας». Παιδική παράσταση του Χόρχε Μπουκάϊ από τη θεατρική ομάδα «ΤΟΠΙ»
Διασκευή – σκηνοθεσία: Πλειώνης Δημήτρης

 

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018
Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνα δήμου Αθηναίων
11.00 - 12.30| «Ζωγραφίζουμε και παίζουμε στο Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα» για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5142138 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 15.00)
Θέατρο Κιβωτός
12.00| «Χένσελ και Γκρέτελ»
Μια παράσταση με χρώματα και φως και έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια
Κείμενο –Σκηνοθεσία: Kάρμεν Ρουγγέρη
Κρατήσεις θέσεων: 210 5284852 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 - 14.00)
Πολιτιστικό Κέντρο Νορντάου
17.30 – 19.00| «Μουσικά παιχνιδοπαραμύθια». Δημιουργικό διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών, βασισμένο σε επιλεγμένα μουσικά ακούσματα κλασσικής μουσικής, στη ζωγραφική και στον αυτοσχεδιασμό ρόλων μέσα από το παιχνίδι
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 6433128 (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 11.00 – 19.00)

 

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018
Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνα δήμου Αθηναίων
11.00 - 12.30 | «Ζωγραφίζουμε και παίζουμε στο Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα» για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5142138 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 15.00)
Πλατεία Μοναστηρακίου
11.00| Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων
17.30 – 19.00| «Μουσικά παιχνιδοπαραμύθια». Δημιουργικό διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά από 6 έως 10 ετών, βασισμένο σε επιλεγμένα μουσικά ακούσματα κλασσικής μουσικής, στη ζωγραφική και στον αυτοσχεδιασμό ρόλων μέσα από το παιχνίδι
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5130854 (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 11.00 – 19.00)
Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας
18.00| «Παίζοντας με τους μύθους - Ελληνική Μυθολογία». Παιδική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «ΤΟΠΙ»
Σκηνοθεσία/Κείμενο: Δημήτρης Πλειώνης

 

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων
11.00 – 13.00| «Μια μαγική χιονισμένη μπάλα»
Πρωτοχρονιάτικο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για οικογένειες με θέμα γνωστά και άγνωστα ελληνικά πρωτοχρονιάτικα έθιμα
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3452150, 210 3414466 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 - 18.00)

Το Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα για τη φετινή χρονιά ετοίμασε και δεύτερη παράσταση για το παιδικό κοινό, ανεβάζοντας το κλασικό και αγαπημένο έργο “Ο Μάγος του Οζ”. Το Travel4kids.gr επισκέφθηκε τη παράσταση και μίλησε με τους πρωταγωνιστές της. Η ομάδα του Νίκου Δαφνή μας περιμένει κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Θέατρο “Κάτω απ’ τη Γέφυρα” με το αγαπημένο musical του Frank Baum.

 

Μικρή Δώρα (Κατερίνα Τσεβά)
Πες μας λίγα λόγια για τον χαρακτήρα της μικρής Δώρας και το φανταστικό της ταξίδι.
Η Δώρα είναι ένα κορίτσι στην εφηβεία με όρεξη να γνωρίσει το μέλλον και να κάνει φίλους. Είναι έξυπνη, αποφασιστική και έτοιμη να συμπαρασταθεί στους άλλους. Γι αυτό είναι αξιαγάπητη και δημιουργεί φίλους αμέσως!

Η παράσταση είναι περισσότερο διασκεδαστική ή διδακτική;
Είναι κα δύο! Μέσα απο το παραμύθι τα παιδιά διασκεδάζουν, ενώ μαθαίνουν πολλά πράγματα για την έννοια της φιλίας και της οικογένειας.

Το παιδικό κοινό είναι τελικά πιο απαιτητικό; Έχει συμβεί κάποιο απρόοπτο που θυμάσαι χαρακτηριστικά;
Είναι πιο δύσκολο να κάνεις μικρά παιδιά να σε ακούσουν! Και να σε ακούσουν με προσοχή... Ότι σκεφτούν θα το πουν και αυτό είναι δύσκολο πολλές φορές να το διαχειριστείς. Μου έχει συμβεί πχ στο Εθνικό Θέατρο, να έρθει παιδάκι απο σχολείο μπροστά στη σκηνή και να πετάξει αυγό! Εκεί κρατάς την ψυχραιμία σου και το σώζεις κάπως για να συνεχιστεί η παράσταση. Οι περισσότερες στιγμές όμως είναι μαγικές, όταν τα ακούς να σου μιλάνε και να σου εκφράζουν την αγάπη τους. Αυτά τα άκρα πολύ σπάνια τα συναντάς στο ενήλικο κοινό.

 

ΤΕΝΕΚΕΔΕΝΙΟΣ (Οδυσσέα Κιόσογλου)
Ο Τενεκεδένιος τι αναζητά μέσα στο έργο και τι αντιπροσωπεύει;
Ο Τενεκεδένιος αναζητά την αγάπη, αναζητά την συντροφικότητα, αναζητά την ευκαιρία να νιώσει "ζωντανός" μέσα απο τη δύναμη της αγάπης που όλοι λίγο-πολύ, αργά ή γρήγορα ... ξέρουμε ή καταλαβαίνουμε την μοναδική της αξία στην διαδρομή της ζωής μας!

Πόσο “τενεκεδένιοι” είναι οι άνθρωποι σήμερα;
Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν "Τενεκεδένιοι" στο σήμερα καθώς "εγκλωβίστηκαν" στις παροχές της ίδιας τους της Τεχνολογίας! Ανακάλυψαν τα περισσότερα ... μα λένε τα λιγότερα...!

Τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν μέσα από το έργο την έννοια και τη σημασία της αγάπης;
Τα παιδιά είναι στο ζήτημα της αγάπης τα πιο έξυπνα πλάσματα και θα ήταν αδύνατο και γελοίο απο μέρους μας να πιστεύουμε ότι θα ήταν οι πιο αποδυναμωμένοι δέκτες πάνω σε αυτό!

 

ΣΚΙΑΧΤΡΟ (Κώστας Τζαφέρης)
Πες μας λίγα λόγια για τον χαρακτήρα του Σκιάχτρου που υποδύεσαι
Το σκιάχτρο που υποδύομαι είναι ένα πλάσμα πανέξυπνο, καλοσυνάτο και χαρισματικό. Αναζητά και φτάνει ως το Μάγο του Οζ για να του δοθεί μυαλό. Δεν έχει αντιληφθεί, όπως και πολλοί από εμάς, πως πολλές φορές τα πράγματα που επίμονα εξωγενώς αναζητούμε, είναι μέσα μας, αρκεί να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να τους δώσουμε την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα και τις αρετές τους.

Ποιες είναι συνήθως οι αντιδράσεις των παιδιών στον χαρακτήρα του σκιάχτρου;
Τα παιδιά δείχνουν να αγαπούν την αφέλεια του σκιάχτρου, το βοηθούν και γενικά είναι ένα πρόσωπο αγαπητό και αποδεκτό. Γελούν, συμπάσχουν μαζί του και γενικά έχουν μια τάση να το προστατέψουν. Κι όλο αυτό είναι πραγματικά συγκινητικό γιατί είναι αυθόρμητο και πηγαίο από τα παιδιά.

Ποιος ο ρόλος της μουσικής και του τραγουδιού στη δομή της παράστασης και ποιο τραγούδι ξεχωρίζεις; Τα παιδιά συμμετέχουν;
Το έργο ανεβαίνει με τη μορφή του μιούζικαλ, συνεπώς η μουσική έχει δεσπόζουσα σημασία, πόσο μάλλον όταν φέρει και την υπογραφή του Μίμη Πλέσσα. Οι μελωδίες εναρμονίζονται πλήρως με τις πρόζες και τα παιδιά το εισπράττουν και συμμετέχουν ενεργά. Το τραγούδι που ξεχωρίζω είναι το ''χρειάζεται καρδιά'', επαναλαμβάνεται ως μουσικό μοτίβο στο έργο και είναι και το τραγούδι του φινάλε. Τα παιδιά συμμετέχουν και προσπαθούν να το τραγουδήσουν μαζί μας. Κι αυτό, νομίζω, είναι και το πιο σημαντικό και συγκινητικό συνάμα για μας.

 

ΛΙΟΝΤΑΡΙ (Κώστας Κλάδης)
Πως ένα φοβισμένο λιοντάρι μπορεί να ανακαλύψει τη κρυμμένη του τόλμη;
Όταν έχει όραμα, στόχο, πίστη, επιμονή και φίλους, όπως και με τους ανθρώπους άλλωστε

Ποια είναι τα βασικά μηνύματα της παράστασης;
Αν βλέπουμε πέρα απο της αδυναμίες μας και τους φόβους μας βρίσκουμε την πραγματική ευτυχία.

Πως αισθάνεσαι που συμμετέχεις σε μια παιδική παράσταση;
Ο όρος "παιδική παράσταση'' με παραπέμπει αλλού. Προτιμώ το ''ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ''. Είναι ένα είδος θεάτρου, που ύστερα απο 35 χρόνια στο ''σανίδι'' μπορώ να πω με σιγουριά πως απαιτεί μια ειδική τεχνική στα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού, ειδικά όταν το ρεπερτόριο είναι όπως αυτό του θεάτρου μας, που σκοπό έχει να ψυχαγωγήσει και όχι να ''διασκεδάσει'' τα παιδιά. Στην φετινή παράσταση, όπως και σε τόσες άλλες που έχω ''παίξει'', αισθάνομαι πως βάζω ένα λιθαράκι στην ψυχούλα ενός αυριανού ενεργού και έντιμου πολίτη. Αυτός πρέπει και να είναι ο σκοπός του θεάτρου, να άγει την ψυχή, τόσο τη δική μας όσο και της κοινωνίας μας και των αυριανών εκπροσώπων της, που είναι τα παιδιά μας.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΔΑΦΝΗΣ
Ο Μάγος του Οζ, ένα έργο του 1900, πόσο επίκαιρο παραμένει ακόμα και σήμερα; Ποια είναι τα μηνύματα πίσω από το παραμύθι; Ποιος είναι σήμερα ο δικός μας «Μάγος του Οζ»;
Ο Οζ, βρήκε την Αμερική μπροστά στο κατώφλι του μεγάλου κραχ. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το «παραμύθι» είναι προφητικό και ότι τα πρόσωπα είναι συμβολικά και σχετίζονται μ’ αυτό που ερχόταν. Εγώ θεωρώ κάπως υπερβολική αυτή την εκδοχή. Γι’ αυτό και η διασκευή, αλλά και η παράστασή μας προβάλει τα αναγνωρίσιμα και διαχρονικά «μηνύματα» του έργου.

Η φιλία και η συνεργασία τελικά μπορούν να μας σώσουν;
Η φιλία, η συντροφικότητα, η μόρφωση, η συνεργασία, πάντα θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος και θα τον βοηθούν στην πορεία του προς τους στόχους που ο ίδιος βάζει.

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζετε στη φετινή παράσταση;
Δεν ξέρω αν θα το έλεγα έκπληξη, αλλά στην παράστασή μας (όπως και στο αρχικό κείμενο του Μπάουμ άλλωστε) μάγος δεν υπάρχει! Εμείς (πολλές φορές) έχουμε ανάγκη να δημιουργούμε «μάγους» και «σωτήρες», για να μας δώσουν αυτά που ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι μας λείπουν. Που ΑΝ κοιτούσαμε μέσα μας, σίγουρα θα βρίσκαμε.

Το Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα, εδώ και 20 χρόνια μας κρατάει συντροφιά με προσεγμένες παραγωγές και ιδιαίτερες ρεπερτοριακές επιλογές. Ποιο είναι το φετινό πρόγραμμα;
Το «Ο Μάγος του Οζ» και η «Ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» (επανάληψη της περυσινής επιτυχίας) στην Παιδική σκηνή. Το «Πέντε σιωπές» (επανάληψη για τέταρτη χρονιά, και αργότερα το «Φαινόμενο του θερμοκηπίου» της Δήμ. Σταϊκου στον Πίσω χώρο. Και τέλος τα «Χωρίς ντροπή» και αργότερα το «The line» του Ισραέλ Χόροβιτς στην Κεντρική σκηνή.

Ο Μύλος των Ξωτικών είναι σχεδόν έτοιμος και σε λίγες ημέρες θα ανοίξει τις πύλες του. Ο κλασικός πλέον Χριστουγεννιάτικος ελληνικός προορισμός για όλη την οικογένεια μας περιμένει με πολλές νέες εκπλήξεις!

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου από τις 17:00 το απόγευμα, θα υποδεχθεί τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα που έχουν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους.

 

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 18:30.

 

Ξωτικά, Νεράιδες, Άγγελοι, αερικά κι ο Αη Βασίλης φυσικά θα ξετυλίξουν για 8η χρονιά ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Μια φαντασμαγορική τελετή που θα φωτιστεί από πολύχρωμα βεγγαλικά, θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

 

Μετά την τελετή το αγαπημένο συγκρότημα REC και ο γνωστός και ταλαντούχος Νικηφόρος θα βρίσκονται στην κεντρική σκηνή του Μύλου για να μας ταξιδέψουν μουσικά, στο πλαίσιο μαγνητοσκόπησης της εκπομπής ¨Ταξιδεύοντας¨ με τον Χρήστο Νέζο.
Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας θα λειτουργεί καθημερινά 10:00 το πρωί – 10:00 το βράδυ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019.

 

Σας περιμένουμε, για να ζήσουμε και φέτος μοναδικές στιγμές στο Μύλο των Ξωτικών.

Πέντε φορές και έναν καιρό... στο κέντρο της Αθήνας κατασκευάζονται τα πιο όμορφα και μαγικά Χριστούγεννα του κόσμου! Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το "The Christmas Factory" επιστρέφει γεμάτο εκπλήξεις, απίθανες προτάσεις για παιχνίδι και αμέτρητα δώρα. Από την 1η Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου 2018, το “The Christmas Factory” θα είναι καθημερινά ανοιχτό, από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, θα σκορπάει μαγεία και θα κάνει τα παραμύθια πραγματικότητα!

 

Το “The Christmas Factory” δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει! Κάθε χρόνο είναι πιο λαμπερό και ζεστό, με ακόμα πιο γιορτινή διακόσμηση, με ευφάνταστα εργαστήρια, απίθανες εκπλήξεις, πεντανόστιμες λιχουδιές, συναρπαστικές εκδηλώσεις, καταπληκτικά παιχνίδια και το κυριότερο... με περισσότερες δωρεάν δράσεις που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου! Φέτος όμως, στο "Τhe Christmas Factory, κάτι αλλάζει... Και αλλάζει... μαγικά! Ένας ολοκαίνουριος χώρος προστίθεται και γίνεται Σχολή Μαγείας με στόχο να προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης και να μεταφέρει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της γιορτής! Μια αίθουσα διδασκαλίας των μυστικών των μαγικών κόλπων και 3 αίθουσες «δοκιμασίας» θα περιμένουν τα παιδιά που είναι ατρόμητα και έχουν μεγάλη φαντασία.

 

Για τη Σχολή Μαγείας και για πολλές άλλες δωρεάν δράσεις θα επισκεφτούμε και φέτος το υπέροχο αυτό εργοστάσιο και θα γιορτάσουμε όλο τον Δεκέμβριο και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου μαζί με αγαπημένους φίλους και παιδιά! Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει – 20 ημέρες απομένουν μόνο μέχρι την ημέρα που θα ανοίξει το μαγικό μας εργοστάσιο τις πύλες του για το κοινό! Δείτε τη λίστα με όλα όσα θα υπάρχουν και φέτος στο υπέροχο "The Christmas Factory" και ζητήστε ό,τι επιθυμεί η καρδιά σας!

 

• Έχει δωρεάν δράσεις για όλους; Ούτε μία, ούτε δύο αλλά... 8 δωρεάν δράσεις! Τα τρία κλασικά Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια βρίσκονται και φέτος στο αγαπημένο Santa's House αλλά και τέσσερα ακόμα εργαστήρια σας περιμένουν στο Toy's Factory ενώ ένα νέο εργαστήριο δημιουργήθηκε φέτος για τους πιο δημιουργικούς φίλους μας στο Sweet Factory. Δίπλα σ'αυτά "φύτρωσε" κι ένας νέος παιδότοπος για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

• Θα έχει και φέτος μαγικό δέντρο; Μαζί με τον Άη Βασίλη στο κέντρο της Τεχνόπολης προσγειώνεται και το αγαπημένο «Μαγικό Δέντρο των Χριστουγέννων»! 15 μέτρα γεμάτα ξωτικά και δώρα! Με δυνατά και φουντωτά κλαδιά, λαμπερό και πανέμορφο, στέκει και φέτος υπερήφανο, φυτρώνει και ξεφυτρώνει ασταμάτητα, χιλιάδες δώρα κάθε μέρα μέσα από τον Τροχό της Τύχης που βρίσκεται σ'αυτο. Κανένας επισκέπτης δεν θα φύγει φέτος χωρίς δώρο!

• Δέντρα παντού! 100 χριστουγεννιάτικα έλατα θα κοσμούν τις εισόδους του Christmas Factory ενώ και η αυλή έξω από το The Sweet Factory γίνεται ακόμα πιο γιορτινή! 3 χριστουγεννιάτικα δέντρα ύψους 5 μέτρων, με υπέροχη διακόσμηση θα καλωσορίζουν τους επισκέπτες και θα σηματοδοτούν την είσοδο στο πιο λαχταριστό θεματικό κτίριο όλου του εργοστασίου που φέτος αλλάζει και γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό, μυρωδάτο και γλυκό όπως του αρμόζει!

• Έχετε όρεξη για τρελλό παιχνίδι; Νέα παιχνίδια λούνα πάρκ θα συναρπάσουν τα παιδιά και θα χαρίσουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης στις παρέες και στις οικογένειες

• Ποιος δεν ονειρεύεται να κάνει μια βόλτα με καρουσέλ; Φέτος το "The Christmas Factory" φιλοξενεί ένα νέο, μεγαλύτερο καρουσέλ. Μια υπέροχη κυκλική βόλτα μέσα στα πιο ονειρικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια χαρίζει το κλασικό Ιταλικό καρουζέλ. Το να το κοιτάζει κανείς είναι απόλαυση. Το να ανεβαίνει σ'αυτό είναι καθαρή διασκέδαση!

• Ένα υπέροχο παγοδρόμιο. Τριπλό λουπ; Ίσως για τους έμπειρους! Για όλους τους υπόλοιπους, το παγοδρόμιο, είναι από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Οι επισκέπτες θα φορούν τα παγοπέδιλα τους και θα περνούν αξέχαστες στιγμές στο 200τμ παγοδρόμιο, στην κεντρική αυλή του "Τhe Christmas Factory"!

• Ρόδα η κλασσική! Ρόδες υπάρχουν πολλές...Η ρόδα 20 μέτρων όμως του "The Christmas Factory", είναι η ψηλότερη ρόδα που έχει ποτέ κοσμήσει το κέντρο της Αθήνας! Μπροστά ακριβώς από το Toys Factory χαρίζει θέα σε όλο το γιορτινό σκηνικό του "The Christmas Factory" πανοραμικά, αλλά και στην Ακρόπολη!

• Ποιος είναι ο πιο σύντομος τρόπος να δει κανείς το "The Christmas Factory"; Μα με το Κλασικό αγαπημένο Τρένο φυσικά! Ένα νέο μαγικό τρενάκι θα διασχίζει φέτος όλα τα δρομάκια ανάμεσα στα κτίρια και γύρω από την αγορά. Απολαύστε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα και «μυρίστε» παντού γιορτή & ευτυχία!

• Έχει παιχνίδια και για μεγαλύτερα παιδιά; Και βέβαια έχει. Το The Christmas Factory φιλοξενεί φέτος το αγαπημένο παιχνίδι των μεγαλύτερων παιδιών και των εφήβων, ένα φανταστικό Εscape Room.

• Μπορούμε να πάρουμε και δώρα για φίλους; Φυσικά, γι'αυτο και υπάρχει η απίθανη και καλαίσθητη χριστουγεννιάτικη αγορά του "The Christmas Factory". Όπως και πέρυσι, περιμετρικά από το δέντρο, μια σειρά από ξύλινα σπιτάκια θα δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που θα μας ταξιδεύει απευθείας στην πλατεία του χωριού του Άη Βασίλη. Με περισσότερες ποιοτικές επιλογές και μεγάλη ποικιλία για να βρουν όλοι εδώ τα κατάλληλα δώρα για τους αγαπημένους τους. Καλόγουστα στολίδια, γούρια, ημερολόγια, χειροποίητα σαπούνια, πρωτότυπα χρηστικά αντικείμενα, αξεσουάρ, κοσμήματα, βιολογικά προϊόντα, παραδοσιακά προϊόντα και είδη λαογραφικής τέχνης.

• Γιορτή χωρίς φαγητό δεν γίνεται...Φέτος λοιπόν θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές από κάθε άλλη χρονιά με νέα μαγαζιά εστίασης, υψηλότερη ποιότητα σε κάθε παρεχόμενη υπηρεσία, πιο ζεστά χαμόγελα και πιο άμεση εξυπηρέτηση. Στο διάλειμμα από το παιχνίδι μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα, τρυφερά κρεατικά, φρεσκοψημένα hotdogs, πίτσες, ζυμαρικά, τραγανές σαλάτες αλλά και ζεστό μυρωδάτο κρασί που παραδοσιακά προσφέρεται στις μεγάλες αντίστοιχες αγορές της Κεντρικής Ευρώπης τέτοια εποχή.

• Θέλετε κι άλλα; Μουσικές, θέατρο, happenings, κάθε μέρα! Όλα αυτά και πολύ περισσότερα θα βρείτε και φέτος στο “The Christmas Factory” που φιλοξενεί πολλές νέες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις! Δείτε τις αναλυτικά στο official site.

 

“The Christmas Factory”! Ένας παραμυθένιος προορισμός στην καρδιά της πόλης που μας προσκαλεί να γίνουμε για λίγες μέρες όλοι παιδιά, να αφεθούμε στη μαγεία των γιορτών και να πιστέψουμε στα θαύματα. Kι επειδή τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, η γιορτή που μας φέρνει πιο κοντά και μας κάνει να βλέπουμε και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, το “The Christmas Factory” θα δώσει και φέτος την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του να αγοράσουν τα δώρα τους προσφέροντας στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Όπως κάθε χρόνο θα βρουν φιλόξενη στέγη στο χώρο του τα περίπτερα Ιδρυμάτων όπως η UNICEF και τα Παιδικά Χωριά SOS με μοναδικά δώρα για τα Χριστούγεννα, τα έσοδα από την αγορά των οποίων θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που έχουν ανάγκη.

 

Mετράμε αντίστροφα για τις φετινές γιορτές και ευχόμαστε να τις γιορτάσουμε με χαμόγελο και χαρά μαζί με τους αγαπημένους μας. Το Nέο Christmas Factory ανοίγει για εσάς, στην καρδιά της Αθήνας και σας περιμένει όλους. Από την 1η Δεκεμβρίου και μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου κάθε μέρα θα είναι γιορτή, κάθε μέρα θα είναι γεμάτη μαγεία!

Η βιταμίνη D αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών και τη γενικότερη υγεία τους. Ο Παιδοενδοκρινολόγος Δημήτρης Παπαδημητρίου μας αναλύει τα συχνότερα συμπτώματα έλλειψης της Βιταμίνης D στον οργανισμό των παιδιών και μας προτείνει τους πιο κατάλληλους τρόπους για την αντιμετώπισή της.

 

 

Πόσο σημαντική είναι η βιταμίνη D για τα παιδιά και ποιος ο ρόλος της;

Η βιταμίνη D είναι εξέχουσας σημασίας για τον αναπτυσσόμενο οργανισμό ενός παιδιού, καθώς είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου, που στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί για την επιμετάλλωση των οστών και την αύξηση αυτών. Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια έχουν μελετηθεί και συνεχίζουν συνεχώς να ανακαλύπτονται και εξωσκελετικές δράσεις της βιταμίνης D. Έτσι σήμερα γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη D, η οποία ενεργοποιεί υποδοχείς στον πυρήνα του κυττάρου ρυθμίζοντας την έκφραση – δηλαδή τη λειτουργία - του γενετικού μας υλικού, εμπλέκεται εκτός από την ομοιόσταση του ασβεστίου και στη μυϊκή και καρδιακή λειτουργία, στο μεταβολισμό – προλαμβάνοντας το μεταβολικό σύνδρομο και προστατεύοντας την λειτουργία του β-κυττάρου του παγκρέατος (υπεύθυνου για την παραγωγή ινσουλίνης) και κυρίως στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος προστατεύοντας από αυτοανοσία, αλλεργίες αλλά και τον καρκίνο.

 

Ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα έλλειψης βιταμίνης D στα παιδιά;

Συνήθως η έλλειψη βιταμίνης D δεν προβάλλει με κάποιο κλινικό σύμπτωμα πέρα ίσως από επιβράδυνση στο ρυθμό αύξησης και ευαισθησία στις εποχιακές ιώσεις, ή αίσθημα κόπωσης. Ανευρίσκεται, εφόσον ζητηθεί από τον κλινικό γιατρό μετά από εργαστηριακό έλεγχο, ενώ η βαρύτητά της εκτιμάται καλύτερα με την σύγχρονη μέτρηση της παραθορμόνης, του ασβεστίου, του φωσφόρου και της αλκαλικής φωσφατάσης.
Σε σοβαρή υποβιταμίνωση D, δηλαδή ραχίτιδα, μπορεί να υπάρχει στασιμότητα αύξησης, καθυστέρηση σύγκλισης της πρόσθιας πηγής, οστικές παραμορφώσεις, κακή πρόσληψη βάρους και μειωμένη όρεξη, ευαισθησία σε λοιμώξεις και νευρομυϊκά συμπτώματα ποικίλης έντασης από ακαθόριστους μυοσκελετικούς πόνους ως και σοβαρή μυοπάθεια.

 

Με ποιες ασθένειες συνδέεται η έλλειψη βιταμίνης D στα παιδιά ή σε εγκύους;

Η υποβιταμίνωση D στα παιδία μπορεί να οδηγήσει σε ραχίτιδα, λόγω ανεπαρκούς επιμετάλλωσης του οστού. Στην πράξη, τα οστά μπορεί να παραμορφωθούν (π.χ. κύρτωση κνημών), και να επηρεαστεί η καθ’ ύψος αύξηση. Αντίστοιχα στους ενήλικες (όπου η αύξηση του σκελετού έχει πλέον ολοκληρωθεί) η ανεπάρκεια της βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε οστεομαλακία, που χαρακτηρίζεται από μείωση της οστικής μάζας, με αποτέλεσμα τα οστά να γίνονται αδύναμα και εύθραυστα και το άτομο να υποφέρει από πόνους στις αρθρώσεις και στους μυς.
Πέρα όμως από τις επιπτώσεις στον οστικό μεταβολισμό, φαίνεται ότι η βιταμίνη D έχει κυρίαρχο ρόλο και στην διαμόρφωση της εγγενούς και της επίκτητης άμυνας του οργανισμού. Έτσι η ανεπάρκεια της σχετίζεται και με αυξημένη συχνότητα λοιμώξεων καθώς και εμφάνισης αυτοανόσων νοσημάτων (π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα, Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 κ.α.).
Ειδικότερα για τις εγκύους η επάρκεια σε βιταμίνη D είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς το έμβρυο εξαρτάται αποκλειστικά από τη μητέρα για την σωστή διαμόρφωση του σκελετού του. Επίσης, η επάρκεια βιταμίνης D στην έγκυο και το νεογνό προστατεύει από τα αυτοάνοσα νοσήματα και κυρίως τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, η εκδήλωση του οποίου εν πολλοίς εξαρτάται από την ανοσοτροποποίηση (δηλαδή την κατεύθυνση του ανοσοποιητικού προς ίδια αντιγόνα) που συμβαίνει περί την ηλικία των 18 μηνών. Για αυτό η αναπλήρωση στην έγκυο και το νεογνό από την 1η μέρα ζωής είναι μείζονος σημασίας.

 

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η ενίσχυση της πρόσληψης βιταμίνης D σε παιδιά και ποιοι είναι οι πιο ενδεδειγμένοι τρόποι (φυσικές πηγές vs φαρμακευτικά σκευάσματα);

Συμπλήρωμα βιταμίνης D με τη μορφή της βιταμίνης D3 (χοληκαλσιφερόλη) απαιτείται σε όλες τις περιπτώσεις που ο τρόπος ζωής (έκθεση στον ήλιο και διατροφή) δεν οδηγεί σε επαρκή επίπεδα, ώστε όχι απλά να μην υπάρχει ανεπάρκεια (δηλ. < 30 ng/ml), αλλά επίπεδα που θα προστατεύουν τον οργανισμό (δηλ. > 40 ng/ml).
Η βιταμίνη D παράγεται κατά κύριο λόγο (80%) στο δέρμα με την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας Β. Η ποσότητα που παράγεται επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως το χρώμα του δέρματος, το βάρος, τη διάρκεια έκθεσης στον ήλιο, τη γεωγραφική θέση, τη χρήση αντηλιακής κρέμας κ.α. Δευτερευόντως μέρος της απαιτούμενης βιταμίνης D (20%) λαμβάνεται από την τροφή. Οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι κυρίως το φρέσκο ψάρι, ο κρόκος του αυγού και το φρέσκο γάλα με την προϋπόθεση ότι αυτά προέρχονται από ζώα που ζουν ελεύθερα.
Εφόσον λοιπόν η κύρια πηγή πρόσληψης βιταμίνης D είναι η έκθεση στον ήλιο, γίνεται σαφές γιατί στις σύγχρονες κοινωνίες παρατηρείται αυτό που ονομάζουμε «πανδημία υποβιταμίνωσης D», καθώς οι άνθρωποι εργάζονται και αθλούνται σε κλειστούς χώρους και τα παιδία δεν παίζουν έξω . Αλλά ακόμα και όταν αυτό συμβαίνει χρησιμοποιούμε αντηλιακές κρέμες με υψηλό δείκτη προστασίας με σκοπό την αποφυγή του μελανώματος. Όμως τα αντηλιακά > 8ο εμποδίζουν την σύνθεση της βιταμίνης D.
Δεν είναι επομένως παράξενο ότι τουλάχιστον 40% των παιδιών σήμερα έχει κάποιου βαθμού ανεπάρκεια στη βιταμίνη D. Και κατ’επέκταση δεν είναι υπερβολικό να συστήσουμε προφυλακτική χορήγηση βιταμίνης D σε όλα τα παιδιά. Πιο συγκεκριμένα πρόσφατα δημοσιεύτηκε το άρθρο μας «The big Vitamin D mistake» σε ένα μεγάλο περιοδικό δημόσιας υγείας: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5541280/pdf/jpmph-50-4-278.pdf
Όπου περιγράφονται επακριβώς οι προληπτικά προτεινόμενες δόσεις, οι οποίες είναι ασφαλείς και δεν χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

 

Σε τι ποσοστό παρατηρείται έλλειψη βιταμίνης D στα Ελληνόπουλα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη; Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη παιδική διατροφή;

Παρόλο που ζούμε σε χώρα με θεωρητικά έντονη ηλιοφάνεια, η γωνία έκθεσης στο ηλιακό φως από το Σεπτέμβριο ως και το Μάϊο (με την εξαίρεση ίσως της νότιας Ελλάδας) είναι τέτοια που δεν οδηγεί σε επαρκή σύνθεση βιταμίνης D με τη συνήθη έκθεση στον ήλιο αυτή την περίοδο. Έτσι το 40% του Ελληνικού πληθυσμού έχει κάποιου βαθμού έλλειψη, με το 27% να έχει σοβαρή ανεπάρκεια σε βιταμίνη D. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 90% των εγκύων γυναικών έχουν υποβιταμίνωση D.
Όσον αφορά στην οικονομική κρίση, σαφώς και έχει επηρεάσει την παιδική διατροφή, καθώς επιλέγονται περισσότερο συχνά χαμηλής ποιότητας τρόφιμα και junk food. Ταυτόχρονα η πρόσβαση σε ψάρια ανοιχτής θαλάσσης και φρέσκα αυγά που είναι οι κύριες διατροφικές πηγές της βιταμίνης D είναι για τους περισσότερους δύσκολη, ενώ και η κατανάλωση φρέσκου γάλακτος και ποιοτικού κίτρινου τυριού έχει και αυτή πέσει δραματικά.

 

Πως πρέπει να αντιδράσει ένα γονιός όταν διαπιστώσει διατροφικές διαταραχές στο παιδί του; Σε ποιον πρέπει να απευθυνθεί;

Ο πρώτος σύμβουλος είναι πάντα ο παιδίατρος. Σε περιπτώσεις υποψίας σοβαρών διατροφικών διαταραχών (π.χ. νευρογενής ανορεξία, βουλιμία, υποθαλαμική αμηνόρροια) χρειάζεται συντονισμένη παρακολούθηση και παρέμβαση από Παιδοενδοκρινολόγο, Παιδοδιατροφολόγο και Παιδοψυχολόγο.

 

Ποιες καθημερινές διατροφικές συνήθειες πρέπει να αλλάξουμε στα παιδιά μας, ώστε να περιορίσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης έλλειψης βιταμίνης D;

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το 80% της απαραίτητης βιταμίνης D παράγεται στο δέρμα με την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Αν θέλουμε επομένως να βελτιώσουμε τη βιταμινική μας κατάσταση με φυσικό τρόπο θα πρέπει να εξασφαλίσουμε καθημερινή, επαρκή έκθεση στον ήλιο (σε διάρκεια και επιφάνεια εκτεθειμένου σώματος), χωρίς τη χρήση αντηλιακού, γεγονός που για τους περισσότερους είναι ανέφικτο και για κάποιους ενδεχομένως και επικίνδυνο.
Δυστυχώς η διατροφή και μόνο ακόμα και αν είναι πλούσια σε βιταμίνη D (σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω) δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας, ενώ στην Ελλάδα, αντίθετα με χώρες όπως η Φιλανδία και ο Καναδάς, δεν έχουν γίνει ενέργειες ώστε π.χ. όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα να είναι ενισχυμένα σε βιταμίνη D. Συστήνουμε λοιπόν χορήγηση καθημερινή συμπληρώματος βιταμίνης D σε δόση προσαρμοσμένη στην ηλικία του ατόμου. Η πιο καλά απορροφήσιμη (τουλάχιστον 80%) και εύληπτη μορφή (υπάρχει και σε σταγόνες) είναι η χοληκαλσιφερόλη, η οποία παράγεται και από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία με πραγματικές προδιαγραφές ασφαλείας φαρμάκου παρότι πρόκειται για συμπλήρωμα διατροφής και μάλιστα σε πολύ προσιτή τιμή. Συγκεκριμένα προτείνουμε την λήψη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πλην ίσως των καλοκαιρινών διακοπών στη θάλασσα των παρακάτω δόσεων χοληκασιφερόλης, οι οποίες τονίζουμε και ασφαλείς είναι και δεν χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης και θα εξασφαλίσουν επίπεδα > 40 ng/ml, μειώνοντας τον σχετικό κίνδυνο νοσηρότητας στο 1.0 (λοιμώξεις, αυτοάνοσα νοσήματα, αλλεργίες, μεταβολικό σύνδρομο, καρκίνος):
Προτεινόμενες ημερήσιες δόσεις (με δεδομένη απορρόφηση 80% της χορηγούμενης ποσότητας και με στόχο επίπεδα > 40 ng/ml στο αίμα με φυσιολογικές τιμές 30-100 και με πιθανή θεωρητική τοξικότητα > 250 ng/ml:

  • 1000 IU < 1 έτους από την 1ημέρα ζωής σε νεογνά που τρέφονται με ξένο γάλα και/ή μητρικό θηλασμό
  • 1500 IU > 6 μηνών σε αποκλειστικό μητρικό θηλασμό
  • 3000 IU > 1 έτους
  • 8000 IU σε μεγάλους έφηβους και νεαρούς ενήλικες

 

 

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των Χριστουγέννων. Η ομάδα Μουσειοπαιδαγωγών του «Ελληνικού Κόσμου» εμπνεύστηκε από την αγαπημένη γιορτή των παιδιών και σχεδίασε εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους. Αυτόν τον Δεκέμβριο λοιπόν, φτιάχνουμε γλυκά σοκολατένια, βοηθάμε τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη, φτιάχνουμε μοσχομυριστά σαπούνια και ζούμε τη μαγεία των Χριστουγέννων στον «Ελληνικό Κόσμο»!

 

Σαββατιάτικα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα
για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών) με τους γονείς τους.

 

Σάββατο 7/12/2019
...Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα... τα κουλουράκια είναι τρέλα!
Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και την γοητευτική κανέλα... μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας... Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;
Ακολουθούμε την πορεία του σιταριού από το χωράφι στην κουζίνα μας! Αξιοποιώντας αυτό τον πολύτιμο καρπό της φύσης μπορούμε να δημιουργήσουμε μαγευτικές, αλλά και γευστικές λιχουδιές! Τι θα λέγατε να φτιάξουμε γευστικά κουλουράκια με τα ίδια μας τα χεράκια;

 


Σάββατο 14,21,28/12/19
«Χάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη!»
«Χο, Χο, Χο ... Ωχ, Ωχ, Ωχ! Συναγερμός... Έχασα τον σάκο μου και ψάχνω να τον βρω! Βιαστείτε ξωτικά μου, ο σάκος μου να βρεθεί και τούτο το μυστήριο επιτέλους να λυθεί!» Μόνο τα μικρά ξωτικά μπορούν να βοηθήσουν τον Αϊ- Βασίλη, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τις δεξιότητες μας και μπαίνουμε με ορμή σ’ ένα τρελό παιχνίδι ανακάλυψης.
Αφού φορέσουμε το μαγικό σκουφί των ξωτικών, αποκτάμε τις συνήθειες τους. Το ξέρατε ότι τα ξωτικά είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικα και διαρκώς ανακαλύπτουν καινούρια παιχνίδια; Τι γίνεται όμως, όταν χτυπήσει ο συναγερμός; «Προσοχή, ξωτικά! Χάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη...». Γονείς και παιδιά ή αλλιώς ξωτικά ανασκουμπωνόμαστε! Πρέπει να βοηθήσουμε στη λύση της εξαφάνισης του σάκου! Θα τα καταφέρουμε;

Πληροφορίες:
• Ώρα έναρξης: 11:30
• Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
• Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
• Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
• Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

 

 

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα
για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Κυριακή 1/12/2019
Εργαστήρι : Σοκολατομαγειρεύω!

Σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα, είναι πάντα λαχταριστή! Παρασυρθείτε μαζί μας στη χώρα της σοκολάτας, από τα τροπικά δέντρα στο τραπέζι μας! Αν η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη σίγουρα αναδεικνύεται τις ημέρες των Χριστουγέννων! Το σπίτι πλημμυρίζει μυρωδιές και γεύσεις γλυκές! Ανακαλύπτουμε τα μυστικά της σοκολάτας και βουτάμε τα χέρια μας σε αυτή, για να δημιουργήσουμε αξεπέραστες λιχουδιές. Κάστρα και τρουφάκια γεννιούνται σε ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, με ατμόσφαιρα Χριστουγέννων!
Ηλικία: Νηπιαγωγείο – Γ’ δημοτικού

 

Κυριακή 8/12/2019
Εργαστήρι : «Φτιάχνω σαπούνια με άρωμα Χριστουγέννων
Δεν τρώγεται, όμως μυρίζει μελομακάρονο... δεν ψήνεται όμως στεγνώνει! Τελικά, τι συμβαίνει σε αυτό το εργαστήρι; Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων συγκεντρώνεται μέσα σε μικρά μοσχομυριστά σαπούνια τα οποία θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας.
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού
Σαπούνια, μυρωδιές, χρώματα και αρώματα! Κι όμως! Ένα σαπούνι κρύβει πολλά μυστικά! Έχεις σκεφτεί ποτέ πως φτιάχνεται, από τι υλικά και για ποιο λόγο το χρησιμοποιούμε; Τι θα έλεγες να φτιάξεις το δικό σου σαπούνι; Ανακαλύπτουμε την τεχνική με την οποία κατασκευάζεται το σαπούνι και δημιουργούμε σαπούνια γλυκερίνης!

 

15/12/2019
Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες!
Όλοι ανυπομονούν να έρθουν τα Χριστούγεννα εκτός από τους κατοίκους της Ζυμαροχώρας. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα πόλεμος ξεσπάει στα ζαχαροπλαστεία τους ανάμεσα στα Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Χάλια τα ράφια και οι πάγκοι από τον τσακωμό. Μέλια και ζάχαρη παντού. Πού θα οδηγήσει όλο αυτό; Οι ζαχαροπλάστες έχουν βάλει αγγελία και υπόσχονται την πιο γλυκιά αμοιβή σε όποιον καταφέρει να σταματήσει τον καβγά. Εσείς, τι λέτε; Θα δεχτείτε αυτή την πρόκληση;
Ηλικία: Νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού
Μία εκπαιδευτική δράση γεμάτη παιχνίδι, ανατροπές και εκπλήξεις, ζάχαρη και μέλι! Τα γλυκά των Χριστουγέννων συγκρούονται και φιλιώνουν και μας δίνουν αφορμή για μια ξεχωριστή γλυκιά δημιουργία, για να γλύφεις τα δάκτυλά σου!

 

22/12/2019
Μια μέρα στο Καλικατζαροχωριό
Μικροί και μεγάλοι Καλικάντζαροι αγαπούν τις τρέλες, τις σκανταλιές, τα παιχνίδια και τις λιχουδιές. Μια επίσκεψη στο Καλικαντζαροχωριό, θα μας πείσει πως τελικά δεν είναι κακοί, αλλά ζαβολιάρηδες πολύ.
Είμαστε έτοιμοι να τους γνωρίσουμε και να τους αγαπήσουμε;
Ηλικία: Νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού
Όλοι οι καλικάντζαροι είναι εκεί! Τους γνωρίζεις καλά; Μπορεί να έχουν πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά μα έχουν κι ένα κοινό, τη σκανταλιά! Ο Τρικλοπόδης, ο Πλανήταρος, ο Στραβολαίμης, ο Παρωρίτης, ο Κοψαχείλης και ο Μαλαγάνας, γεννήματα της λαϊκής μας παράδοσης, μας δίνουν αφορμή για παιχνίδι πολύ!

 

29/12/2019
Ένα Γούρι... 2020 Ευχές!
Οικογενειακό πρόγραμμα
Ποιο θα είναι το γούρι σου για να κυλίσει καλά η νέα χρονιά;
Υλικά θα βρεις πολλά, μόνο φαντασία χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις απλά!
Το δικό σου γούρι φτιάξ’ το
στην πόρτα σου βαλ’ το
και τύχη καλή να σου φέρει αστ’ το.
Ηλικία: Νηπιαγωγείο έως Γ’ Δημοτικού
Το σπάσιμο του ροδιού, το ποδαρικό ή το κρέμασμα της Κρεμμύδας είναι μερικά μόνο από τα πρωτοχρονιάτικα έθιμα της χώρας μας! Τα ανακαλύπτουμε παίζοντας με τους γονείς μας και δημιουργούμε τα δικά μας ξεχωριστά γούρια για να φέρουν καλοτυχία στο σπιτικό μας! Άντε, και Καλή Χρόνια!

 

Πληροφορίες:

• Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
• Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
• Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
• Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
• Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0000
«Ελληνικός Κόσμος»

Στη Γη μαζί με τους πρώτους ανθρώπους κατοικούν μεγαλοπρεπή μαμούθ, προϊστορικές τίγρεις, σμιλόδοντες, γιγαντιαίοι βραδύποδες, γλυπτόδοντες, προϊστορικές αρκούδες και άλλα μεγαλοπρεπή πλάσματα. Είστε έτοιμοι να περπατήσετε στα γιγαντιαία χνάρια τους και να ανακαλύψετε τον κόσμο τους; Ανακαλύψτε τα μοναδικά αυτά ζώα σε πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, μέσα στη συναρπαστική και συνάμα επιμορφωτική αυτή έκθεση.

Οι επισκέπτες της νέας διαδραστικής έκθεσης, «ICE AGE. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ» θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο αυτών των μοναδικών πλασμάτων που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από 12.000 χρόνια, σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό, ιδανικό για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά!

Πώς κατάφερναν τα γιγαντιαία θηλαστικά να επιβιώνουν στο πολικό ψύχος των παγετώνων; Με τι τρέφονταν; Ποια είδη άρχισαν να εξαφανίζονται λόγω των συνθηκών; Ποια είδη προσαρμόστηκαν στις αλλαγές και εξελίχθηκαν στις σημερινές πολικές αρκούδες, καφέ αρκούδες, ελέφαντες, τίγρεις, ρινόκερους κ.λ.π; Πώς ήταν η περίοδος που μαμούθ και άνθρωποι συνυπήρξαν;

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εξερεύνησης του φανταστικού κόσμου αυτών των προϊστορικών πλασμάτων, συνοδευόμενη από τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει για αυτά.

 

 

Εκθέματα από το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Παράλληλα, η έκθεση εμπλουτίζεται με απολιθώματα σπονδυλοζώων και άλλων παλαιοντολογικών ευρημάτων από τη χώρα μας και το εξωτερικό, ευγενική παραχώρηση του Μουσείου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Ταινία Θόλου ΙCE AGE: Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων

Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία της «ΘΟΛΟΥ» Εικονικής Πραγματικότητας «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» με ένα συνδυαστικό εισιτήριο. Μια εικονική περιήγηση στα όμορφα και κατεψυγμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας παρέα με τη μικρή Λιούμπα, το μωρό μαμούθ που αποκαλύφθηκε όταν έλιωσαν τα παγωμένα εδάφη της Σιβηρίας - σήμερα μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μούμιες μαμούθ στον κόσμο. Με τη συναρπαστική αφήγηση του Φάνη Μουρατίδη.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ωράριο λειτουργίας:

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ 09:00 - 13:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 09:00 - 13:30
ΠΕΜΠΤΗ 09:00 - 13:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 20:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00 - 16:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00 - 18:00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 7€
Σχολικό εισιτήριο: 6€
Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 25€

Συνδυαστικό εισιτήριο (έκθεση & προβολή στη ΘΟΛΟ):
Συνδυαστικό εισιτήριο: 10€
Σχολικό συνδυαστικό εισιτήριο: 9€
Οικογενειακό συνδυαστικό εισιτήριο 4 ατόμων: 35€
Ώρες προβολών: Παρασκευή απόγευμα και Σαββατοκύριακο 11.00, 13.00 & 15.00.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Στην υποδοχή του μουσείου, Πειραιώς 254, Ταύρος
• Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.viva.gr
• Τηλεφωνικά στο 212 254 0000

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ:
Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου "Κάτω απ’ τη Γέφυρα" ανέκαθεν αποτελούσε μια εγγυημένη πρόταση για κάθε μικρό θεατρόφιλο. Τη περσινή επιτυχία “Ένας γάτος που έμαθε σε έναν γλάρο να πετάει” (η οποία συνεχίζεται και φέτος), ακολουθεί ένα νέο ανέβασμα με ένα αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων, τον “Μάγο του Οζ”. Η ομάδα του Travel4kids.gr βρέθηκε στη πρεμιέρα του έργου της ομάδας του Νίκου Δαφνή και μπορούμε να σας μεταφέρουμε τις καλύτερες εντυπώσεις για το κλίμα της παράστασης!

Κυριακή νωρίς το μεσημέρι βρισκόμαστε παράλληλα με τις γραμμές του τρένου του Ν. Φαλήρου (λίγο πίσω από το νοσοκομείο Metropolitan) και αφού παρκάρουμε σχετικά εύκολα, συναντάμε αρκετές ανυπόμονες παιδικές φατσούλες στο foyer του θεάτρου. Στις 12.00, το 3ο κουδούνι μας ειδοποιεί πως η παράσταση αρχίζει και οι πρώτες σειρές γεμίζουν από τους μικρούς θεατές, τους πραγματικούς VIP της υπόθεσης! Λίγο πιο πίσω οι γονείς, με όσα παιδάκια θέλουν να καθίσουν μαζί τους.

Η ιστορία της μικρής Δώρας, που ξαφνικά βρίσκεται μακριά από το σπίτι της, μας είναι λίγο πολύ γνώριμη. Το αγαπημένο παραμύθι, πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι γεμάτο συμβολισμούς και αρκετά προφητικό. Η μικρή Δώρα αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από τον Μάγο του Οζ, με συνοδοιπόρους ένα δειλό λιοντάρι, ένα κουτό σκιάχτρο και ένα τενεκεδένιο ξυλοκόπο χωρίς καρδιά. Όλοι τους έχουν να ζητήσουν αυτό το κάτι που νομίζουν πως τους λείπει, από το Μάγο που μπορεί να τα καταφέρει όλα! Το λιοντάρι ψάχνει θάρρος, το σκιάχτρο αναζητάει μυαλό για να σκέφτεται, ο τενεκεδένιος θα ζητήσει καρδιά για να αγαπήσει και η Δώρα φυσικά θέλει να επιστρέψει στη θαλπωρή της πατρίδας της. Στο δρόμο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με αρκετές δυσκολίες αλλά μαζί θα καταφέρουν να τις ξεπεράσουν και στο τέλος να ανακαλύψουν βαθιά μέσα τους ότι λείπει από τον καθένα.

 

 

Το έργο, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Νίκου Δαφνή, πραγματεύεται τη συλλογική προσπάθεια, την αληθινή φιλία και τη συντροφικότητα. Φανερώνει πως η λύση στα προβλήματα δεν έρχεται μέσα από δήθεν “σωτήρες” αλλά μέσα από τη προσωπική προσπάθεια, την ουσιαστική επικοινωνία και την αγάπη. Η ομάδα του Θεάτρου “Κάτω απ’ τη γέφυρα” απαρτίζεται από ηθοποιούς με αρκετή εμπειρία στο παιδικό θέατρο, οι οποίοι καταφέρνουν με άνεση να επικοινωνήσουν και να παίξουν με το κοινό. Η Δώρα (Κατερίνα Τσεβά) με πολύ μπρίο και αυθορμητισμό κερδίζει την αγάπη των μικρών θεατών, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις τους στο τέλος της παράστασης! Το Σκιάχτρο (Κώστας Τζαφέρης) τραγουδάει και χορεύει “πανέξυπνα” με καθοριστική συμμετοχή στη πλοκή, ενώ ο τενεκεδένιος ξυλοκόπος (Οδυσσέας Κιόσογλου) είναι πραγματικά αξιαγάπητος και πολύ παιχνιδιάρης με τα παιδιά! Φυσικά και το φοβισμένο λιοντάρι (Κώστας Κλάδης) κερδίζει την αγάπη των μικρών θεατών με κορυφαία σκηνή την “μπλουζ” ερμηνεία του! Σίγουρα έκπληξη αποτελεί και η «κακή» μάγισσα του έργου (Μαρουσώ Γεωργοπούλου) που σκορπάει άφθονο γέλιο με τις ατάκες της και το εντυπωσιακό της κουστούμι. Το έργο είναι μιούζικαλ και τα υπέροχα τραγούδια ανήκουν στον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα με κορυφαία ερμηνεύτρια κατά τη γνώμη μας την “καλή μάγισσα” (Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου). Ο Πασχάλης Μερμιγκάκης ιδιαίτερα ευφυής και ως Μάγος αλλά και ως ξιπασμένος μυγιάγγιχτος.

 

Η ομάδα του Νίκου Δαφνή σας περιμένει κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Θέατρο “Κάτω απ’ τη Γέφυρα” με το αγαπημένο musical “Ο Μάγος του Οζ” του Frank Baum. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε το CD με τα τραγούδια της παράστασης από το ταμείο, ώστε να έχετε για πάντα μαζί σας τον Μάγο του Οζ!!

Πληροφορίες Παράστασης
ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ»
Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου
Τηλέφωνο: 210 4816200
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ (φοιτητών ανέργων και πολύτεκνων: 7 ευρώ)
Διασκευή-σκηνοθεσία: Νίκου Δαφνή
Παίζουν: Κώστας Κλάδης, Κατερίνα Τσεβά, Μαρουσώ Γεωργοπούλου, Οδυσσέας Κιόσογλου, Κώστας Τζαφέρης, Πασχάλης Μερμηγκάκης και Κων/να Σαραντοπούλου
Σκηνικά-μάσκες, αφίσα : Ελένη Σουμή
Κοστούμια : Δέσποινα Κολοκοτσά
Κινησιολογία χορογραφία: Καλλιόπη Κούρου & Δάφνη Δούλη-Γκότση

Συναυλία για χορωδία, εκκλησιαστικό όργανο, κουαρτέτο χάλκινων πνευστών και κουαρτέτο εγχόρδων στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στις 20:00, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και του Συλλόγου Αποφοίτων Γερμανικής Σχολής Αθηνών.


Κλείνοντας τα 500 χρόνια από την εποχή της Μεταρρύθμισης του Martin Luther, παρουσιάζεται ένα μουσικό πρόγραμμα χορωδιακής και ενόργανης μουσικής με θέμα τη μουσική κίνηση και συνθετική δραστηριότητα της εποχής εκείνης στη Γερμανική Σχολή. Η θρησκευτική μεταρρύθμιση συμβάδισε και με την αλλαγή στο στίχο, που πλέον ψάλλεται στην καθομιλουμένη γλώσσα, και στον τρόπο γραφής των «χορικών», δηλαδή των ύμνων που ερμηνεύονται την ώρα της λειτουργίας από το εκκλησίασμα, τα οποία είναι σε πιο απλή μορφή, προκειμένου να ψάλλονται από όλο το εκκλησίασμα. Συνθέτες όπως ο Martin Agricola, Johann Walter, Hans Leo Hassler, Michael Praetorius και άλλοι, συνέθεσαν έργα μουσικής έχοντας ως πρότυπό τους το έργο του Martin Luther.

Eνδεικτικά θα ακουστούν τα παρακάτω έργα:

Martin Luther (1483-1546)
- Ein feste Burg ist unser Gott
- Wer Gott nicht mit uns
- Wo Gott zum haus

Johann Walter (1496-1570)
- Wir glauben all an einen Gott
- Nun komm der Heiden Heiland

Hans Leo Hassler (1564-1612)
- Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ

Michael Praetorius (1571-1621)
- Lobet den Herren alle Heiden
- Wachet auf, ruft uns die Stimme

Heinrich Schütz (1585-1672)
- Singet dem Herrnein neues Lied
- Pater noster

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)
- O Domine Jesu Christe

Samuel Scheidt (1587-1654)
- Wohlan, so kommet her, ihr Frommen

 

Συντελεστές:

Χορωδία Musica Sacra
Soprani: Μαρία Καμπάνη, Αφροδίτη Κασούτα, Βασιλική Νικολακοπούλου, Ράνια Παναγιώτου
Alti: Ρόδη Κακαβελάκη, Μαρίλυ Κιτσιώνα, Ιωάννα-Βασιλική Κοράκη, Hildegard Huelsenbeck
Tenori: Χρήστος-Ιάσων Παπούλιας, Γιώργος Χουσάκος
Bassi: Βασίλης Γιαννόπουλος, Θωμάς Παπαευαγγέλου

Εκκλησιαστικό όργανο:
Στράτος Γκιουλμπάνογλου

Διεύθυνση: Χρήστος Παρασκευόπουλος

Κουαρτέτο χάλκινων πνευστών:
Σπύρος Αρκούδης, τρομπέτα
Τάσος Βιτσεντζάτος, τρομπέτα
Γιάννης Καϊκης, τρομπόνι
Γιώργος Αναπλιώτης, τρομπόνι

Κουαρτέτο εγχόρδων:
Ηλίας Γυφτονικολός, βιολί
Ισαβέλλα Χατζηιωάννου, βιολί
Θεόδωρος Παλτόγλου, βιόλα
Μυρτώ Ξηρουχάκη, τσέλο

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017, 20:00
Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 68, 10672
Διάρκεια: 80’ με διάλειμμα

Γενική είσοδος: 10€, 8€ (Παιδικό, Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ)
Τηλ. Κρατήσεων: 2106755226

Προπώληση Εισιτηρίων:
www.viva.gr/tickets/music/germaniki-ekklisia/i-germaniki-anagennisi-stin-ekklisiastiki-metarrithmisi

Υπό την Αιγίδα:
Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Συλλόγου Αποφοίτων Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Σελίδα 24 από 47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!