Travel4kids Team

Travel4kids Team

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού, προσκαλεί γονείς και παιδιά να περάσουν μαζί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (27 & 28/5) στο Generations: A Family Festival, ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο.

Φανταστείτε ένα φεστιβάλ όπου υπάρχει χώρος για όλους, μικρούς και μεγάλους. Φανταστείτε ένα πάρκο όπου γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες και DJs από την Ελλάδα και το εξωτερικό παίζουν μουσική, ενώ πιο δίπλα ακροβάτες, ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ σας
προσκαλούν σε δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί σαν οικογένεια. Αυτό είναι το Generations:

Ένα φεστιβάλ κάπως διαφορετικό από αυτά που ξέρετε, καθώς συνδυάζει πράγματα που αντί να απευθύνονται μόνο σε μεγάλους ή μόνο σε μικρούς, απευθύνονται σε όλους.

Μουσικοί καλεσμένοι σε αυτή τη φαντασμαγορική γιορτή είναι δυο από τις επιδραστικότερες φιγούρες στο χώρο της Βρετανικής μουσικής σκηνής. Ο Daddy G των Massive Attack (28/5) και ο Andy Smith των Portishead (27/5). Το εντυπωσιακό lineup θα πλαισιώσουν οι Wolfy Funk Project και οι Blend Mishkin & Roots Evolution, ενώ στα booths γνωστοί DJs από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως οι Supersan, o Wubdize και ο DJ Booker, θα δίνουν ρυθμό στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα με τη μουσική, το Generations προσκαλεί όλη την οικογένεια να απολαύσει ένα ξεχωριστό show με διάφορα εργαστήρια και δρώμενα από τους Playroom, φωτιές, σαπουνόφουσκες, ξυλοπόδαρους και πολλές εκπλήξεις! Ακόμα, η ομάδα Circus Dayz, θα αναλάβει να μυήσει γονείς και παιδιά στον κόσμο του τσίρκου μέσα από παιχνίδια ισορροπίας, ευελιξίας και δύναμης! Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν photo booths και stands που θα πουλάνε σνακ και φαγητά συμπληρώνοντας την εμπειρία της οικογενειακής διασκέδασης.

Το φεστιβάλ Generations πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και έχει ελεύθερη είσοδο για όλους.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Σάββατο 27/5
LIVE STAGE (20.30-23.00)
Andy Smith (Ex-Portishead / DJ set)
Wolfy Funk Project (live)

DJ BOOTH (17.00-20.30)
Wubdise (Austria)
Blast'em Bop
Seez Kalonji (Boogie Rockaz)
Santoner Rpz

Κυριακή 28/5
LIVE STAGE (20.30-23.00)
Daddy G (Massive Attack / DJ set)
Blend Mishkin & Roots Evolution (live)

DJ BOOTH (17.00-20.30)
Supersan (Panama Cardoon & Mister Kentro)
DJ Booker
Rankin Johnny
Daddy G (Massive Attack / DJ set)

 

ΤΣΙΡΚΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
27-28/5
17.30-18.15, 18.30-19.15, 19.30-20.15, 20.30-21.15
(για παιδιά και τους γονείς τους) (έως 20 συμμετοχές ανά γκρουπ)
ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
Στα μαθήματα τσίρκου γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τον κόσμο του τσίρκου μέσα από το παιχνίδι. Με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών της σχολής Circus Dayz, θα δοκιμάσουν όλα αυτά που βλέπουν σαν θεατές! Μικροί και μεγάλοι θα αναπτύξουν δεξιότητες στο συντονισμό, την ισορροπία, την ευελιξία, τη δύναμη και την επικοινωνία. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις βασικές αρχές των ζογκλερικών, εναέρια ακροβατική κούνια (trapeze), μπάλα ισορροπίας (walking globe), ακροβατικά εδάφους και πολλά άλλα. Δεν απαιτείται εμπειρία για το μάθημα αυτό, παρά μόνο θέληση να δοκιμάσετε κάτι νέο!
Παράλληλα, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και ισορροπιστές της ομάδας θεαμάτων της Circus Dayz δημιουργούν δράσεις ανάμεσα στον κόσμο αλλά και επάνω στη σκηνή, που θα σας κόψουν την ανάσα και θα χρωματίσουν τη φαντασία σας!
Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Circus Dayz

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
27-28/5

Χαμογελάστε οικογενειακώς
17.00-23.00
Καλώς ορίσατε στην μαγική ντουλάπα του Playroom, ταιριάξτε τα αξεσουάρ και επινοήστε το πιο ευφάνταστο outfit! Φωτογραφηθείτε οικογενειακώς: Ο μπαμπάς θα διαλέξει τη μάσκα του Elvis, η μαμά μια ποδιά που θυμίζει φόρεμα μιας άλλης εποχής και τα παιδιά θα
προσπαθήσουν να αποφασίσουν μεταξύ της ουράς δεινοσαύρου και του πιο χρωματιστού καπέλου.

Μουσικά Όργανα
17.00-17.40, 17.50-18.30, 18.40-19.20, 19.30-20.10, 20.20-21.00, 21.10-21.50
(έως 40 συμμετοχές ανά γκρουπ) (για παιδιά 4+ ετών)
Ένα δημιουργικό εργαστήριο του Playroom που δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα μουσικό φεστιβάλ! Ξύλινα μουσικά όργανα περιμένουν τους μικρούς λάτρεις της μουσικής να τα χρωματίσουν και να τα πάρουν μαζί τους στη συναυλία!

Χρωματιστά Ζώα
17.00-17.40, 17.50-18.30, 18.40-19.20, 19.30-20.10, 20.20-21.00, 21.10-21.50
(έως 40 συμμετοχές ανά γκουπ) (για παιδιά 5+ ετών)
Προσοχή! Το Πάρκο έχει γεμίσει χρωματιστά άγρια ζώα! Όταν βρεθούν μπροστά σας μην τους δείξετε τα συναισθήματά σας! Πάρτε μαρκαδόρους και ζωγραφίστε τα πάνω τους!

Ζωντανός τοίχος
17.00-17.40, 17.50-18.30, 18.40-19.20, 19.30-20.10, 20.20-21.00, 21.10-21.50
(έως 40 συμμετοχές ανά γκρουπ) (για παιδιά 4+ ετών)
Το Playroom κατασκεύασε μια μεγάλη ξύλινη κατασκευή η οποία συγκεντρώνει όλα τα αγαπημένα παιχνίδια και υλικά ενός καλλιτέχνη. Τα τελάρα όμως γυρίζουν γύρω γύρω
και ο πηλός μπορεί να αλλάζει συνεχώς μορφή! Το χαρτί δεν τελειώνει ποτέ και μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο ομαδικό έργο.

Το καταφύγιο
17.00-23.00
(έως 10 συμμετοχές ανά 20΄) (για παιδιά 4+ ετών)
Ψάξτε όλο το Πάρκο μέχρι να βρείτε το πιο τετράγωνο! Στη διαδρομή θα ανακαλύψετε φανταστικά αντικείμενα για να πλάσετε τη δική σας ιστορία.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Μία ακαδημία που εκπαιδεύει μελλοντικούς ηγέτες. Σε ήθος, σε ακαδημαϊκές γνώσεις, σε ψυχοσυναισθηματικά εφόδια και σε πρακτικές δεξιότητες. Αυτό είναι το Pierce Leadership Academy, το οποίο φέτος πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εφήβους 13-17 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει διάρκεια από 26 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου και διεξάγεται στα αγγλικά.

 

Το Pierce Leadership Academy περιλαμβάνει μαθήματα, δραστηριότητες, προσομοιώσεις, εργαστήρια αλλά και εκπαιδευτικές επισκέψεις στην πόλη της Αθήνας, ενώ είναι δομημένο σε τρεις επιμέρους ενότητες, ανάλογα με το αντικείμενο ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων:

From Humanism to Leadership, που προσεγγίζει την ηγεσία από διεπιστημονική σκοπιά, χρησιμοποιώντας τη φιλοσοφία, την ψυχολογία, τις ανθρωπιστικές και άλλες επιστήμες για να καλλιεργήσει τις ηγετικές ικανότητες των παιδιών.

STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), που περιλαμβάνει δραστηριότητες βασισμένες στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, την Πληροφορική και τα Μαθηματικά με κοινωνικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές προεκτάσεις.

Mediation and Social Change, που στοχεύει στη ανάπτυξη δεξιοτήτων στη διαμεσολάβηση, τη διαπραγμάτευση και τη διπλωματία, και προετοιμάζει τα παιδιά για τη μελλοντική συμμετοχή τους σε διεθνείς διαγωνισμούς και διακρίσεις.

 

Κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες οι μαθητές θα παρακολουθήσουν το αντικείμενο της επιλογής τους, ενώ την τρίτη και τελευταία εβδομάδα θα κληθούν να δουλέψουν ομαδικά και να εφαρμόσουν τις ικανότητες που απέκτησαν στον πραγματικό κόσμο.

Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές βγαίνουν ισχυροποιημένοι, συνειδητοποιημένοι, αλλά και πιο ώριμοι να εξετάσουν πιθανές επιλογές καριέρας. Είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος, από τη θέση πλέον ενός ατόμου που διαθέτει τα προσόντα για να διακριθεί και να ηγηθεί αποφασιστικά στον τομέα της επιλογής του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε τη σελίδα www.pierce.gr/pierce-leadership-academy.

Τα σχολεία κλείνουν και το Summer Camp στη Τεχνόπολη επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά με νέο πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πολλές πρωτότυπες δραστηριότητες για τους μικρούς μας εξερευνητές! Από 18 Ιουνίου 2018 και για 4 εβδομάδες (έως 13 Ιουλίου), η πιο σούπερ δροσερή καλοκαιρινή εμπειρία δημιουργικής απασχόλησης, είναι εδώ για να μας χαρίσει εκπαίδευση και διασκέδαση! Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, έχουν επιμεληθεί ένα πρόγραμμα με πολύ παιχνίδι, μουσική, χορό, ζωγραφική και εικαστικές τέχνες, εκπαιδευτική ρομποτική, φυσικές επιστήμες, ακροβατικά και όχι μόνο...

 

Το Summer Camp περιλαμβάνει 4 περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα:
- 1η εβδομάδα (18-22 Ιουνίου), με θέμα «Σώμα και Διατροφή», μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό, γυμναστική, ακροβατικά μα και μαγειρική και ζαχαροπλαστική μαζί, μαθαίνουμε να τρώμε σωστά και να ζούμε καλύτερα.

- 2η εβδομάδα (25-29 Ιουνίου), με θέμα «Τέχνες και κατασκευές», τα παιδιά αγγίζουν πρώτες ύλες, μέταλλα, ξύλο και διαφορετικά υλικά, πειραματίζονται με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης, ζωγραφίζουν με μπογιές και σπρέι, φτιάχνουν με τα χέρια τους κατασκευές, και όλα αυτά φυσικά διασκεδάζοντας!

- 3η εβδομάδα (2-6 Ιουλίου), με θέμα «Ρομπότ και μηχανές», παίζουμε με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες. Συναρμολογούμε και προγραμματίζουμε ρομποτάκια σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, ενώ γνωρίζουμε λίγο καλύτερα το περιβάλλον, την επιστήμη της φυσικής και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

- 4η εβδομάδα (9-13 Ιουλίου), είναι η πιο ξεχωριστή για μας φέτος κι έχει τίτλο «Τεχνο...πολύ!». Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ότι συμβαίνει καθημερινά στην Τεχνόπολη: φεστιβάλ, μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ραδιοφωνικές εκπομπές, αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, ενώ έχουν την ευκαιρία να διοργανώσουν τις δικές τους εκδηλώσεις και να τις παρουσιάσουν στο κοινό.

 

 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων ανά εβδομάδα, πατήστε εδώ, ενώ παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το καθημερινό πρόγραμμα.

 

Πώς περνάμε την ημέρα μας στο Summer Camp;
8:00-9:00 | Προσέλευση
Χωριζόμαστε σε ομάδες και η μέρα μας...ξεκινάει!
9:00-9:30 | Ομαδικά Παιχνίδια
Οι ομάδες, μαζί με τους υπεύθυνους παιδαγωγούς, παίζουν κινητικά παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης, στο Skywalk, το υπερσύγχρονο action park, και στην παιδική χαρά για να ξεκινήσει η μέρα μας όσο πιο ευχάριστα γίνεται.
9:30-10.30 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Εργαστήρια
Οι ομάδες παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια σχετικά με τη θεματική της κάθε εβδομάδας, από καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς.
10:30-11:00 | Δεκατιανό (προσφέρεται από την Τεχνόπολη)
Με τόσο παιχνίδι πεινάσαμε λίγο... Μήπως να φάμε κάτι για να συνεχίσουμε το παιχνίδι;
11:00-13:00 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Εργαστήρια
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια συνεχίζονται...
13:00-14:00 | Μεσημεριανό φαγητό (προσφέρεται από την Τεχνόπολη)
Οι ομάδες στρώνουν τραπεζομάντηλα και κάνουν πικ-νικ τρώγοντας το μεσημεριανό τους γεύμα που στηρίζεται σε ισορροπημένο διαιτολόγιο, εγκεκριμένο από παιδίατρο, και περιλαμβάνει νόστιμο μαγειρευτό φαγητό.
14:00-14:30 | Α’ αποχώρηση
14:00-15:30 | Θεατρικές Παραστάσεις | Προβολές Ταινιών | Ομαδικά Παιχνίδια
Μαζευόμαστε στο δροσερό Αεριοφυλάκιο 1-Αμφιθέατρο ή στην αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού. Παρακολουθούμε όλοι μαζί θεατρικές παραστάσεις και ταινίες με ποικίλες θεματικές, παρουσιάζουμε τις δράσεις μας στις υπόλοιπες ομάδες, παίζουμε και ακούμε ιστορίες.
15:30-16:00 Τελευταία αποχώρηση

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Summer Camp στην Τεχνόπολη
ΗΜΕΡΟΝΗΝΙΕΣ: 18 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου 2018
ΗΛΙΚΙΕΣ: Για παιδιά από 6 έως 11 ετών
ΩΡΑΡΙΟ: από τις 8.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα!
ΣΙΤΙΣΗ: Το Summer Camp στην Τεχνόπολη παρέχει καθημερινά στους μικρούς του φίλους πεντανόστιμο και ισορροπημένο μαγειρευτό φαγητό! Παρέχεται καθημερινά δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα εγκεκριμένο από παιδίατρο.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: Από Δευτέρα 21 Μαΐου 2018,
Early bird κρατήσεις: Δευτέρα 14 έως Παρασκευή 18 Μαΐου 2018
ΚΟΣΤΟΣ: 120 ευρώ ανά εβδομάδα
Κόστος early bird: 95 ευρώ ανά εβδομάδα

EARLY BIRD ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Για το early bird, ισχύει περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.
Για κάθε κράτηση ισχύει μία συμμετοχή early bird, δηλαδή μία εβδομάδα ανά παιδί.
Οι early bird κρατήσεις γίνονται μόνο τηλεφωνικά στο 2130109325 από τις 14 έως τις 18 Μαΐου (10.00-16.00).
Για να θεωρηθεί έγκυρο το early bird, θα πρέπει να αποπληρωθεί όλο το ποσό εντός 2 ημερών από την τηλεφωνική κράτηση.

ΠΑΚΕΤΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ : Για αδέρφια ή στην περίπτωση που επιλέξετε περισσότερες από μία εβδομάδες.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 2130109325, 2130109300 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 11.00-16.00)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στο Summer Camp 2017 του Μουσείου Ηρακλειδών οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν με βιωματικό τρόπο τις πέντε Ηπείρους της Γης! Από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου μέχρι Παρασκευή 21 Ιουλίου, μέσα από μια νέα σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και παιχνιδιών, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον πολιτισμό, τις τέχνες, την κουλτούρα και τα επιστημονικά επιτεύγματα κάθε γεωγραφικού προορισμού.

Τα πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια είναι ειδικά σχεδιασμένα από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Μουσείου Ηρακλειδών, για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών (χωρισμένα σε δύο τμήματα, ανάλογα με την ηλικία τους) και αντλούν το περιεχόμενό τους από τον πολιτιστικό θησαυρό της κάθε ηπείρου. Το καθημερινό πρόγραμμα διαρκεί από τις 9:10 έως τις 15:00 (προσέλευση από τις 8:30 και φύλαξη μέχρι τις 16:00) και η θεματολογία των εργαστηρίων είναι ανάλογη του «προορισμού» της κάθε εβδομάδας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
-Μαθηματικά, μια παγκόσμια γλώσσα - Άρης Μαυρομμάτης & Αποστόλης Παπανικολάου
-Εκπαιδευτική Ρομποτική - WRO Hellas
-Παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο - Βασιλεία Βαξεβάνη
-Εικαστικές δημιουργίες - Ελένη Παπαδάκη
-Μουσικό Παιχνίδι - Novelvox (Ειρήνη Περσίδου)
-Λαογραφία - Ρωξάνη Γιάννου, Ανδρέας Μιχαηλίδης

Η έγκαιρη κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη, καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Α' κύκλος (19-23 Ιουνίου): Ευρώπη
Β' κύκλος (26-30 Ιουνίου): Αφρική
Γ' κύκλος (3-7 Ιουλίου): Ασία
Δ' κύκλος (10-14 Ιουλίου): Αμερική
Ε' κύκλος (17-21 Ιουλίου): Ωκεανία

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 150 € ο κύκλος (έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί και για κάθε επιπλέον κύκλο)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, 210.3461981, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο site του Μουσείου Ηρακλειδών.

Το Travel4kids στηρίζει το Summer Camp ως Χορηγός Επικοινωνίας.

Για πρώτη φορά, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, η ορχήστρα που ιδρύθηκε για να προβάλει την ελληνική έντεχνη μουσική δημιουργία, θα επισκεφτεί το κέντρο της Αθήνας, για μια ανοιξιάτικη συμφωνική συναυλία υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της, μαέστρου Νίκου Μαλιάρα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στις 20:30, και τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με δύο σύντομες «συμφωνίες» για ορχήστρα εγχόρδων του Ελληνικής καταγωγής συνθέτη Ιωσήφ-Μιχαήλ Stratico. Ο Stratico, που γεννήθηκε στη Ζάρα της ∆αλματίας από Χιώτισσα μητέρα και Κρητικό πατέρα, υπήρξε μαθητής του Ταρτίνι, ενός συνθέτη της περιόδου από τα μέσα έως τα τέλη του 18ου αιώνα, της επονομαζόμενης Προκλασικής, όπου κυριαρχεί το ρεύμα του ∆ιαφωτισμού. Τον συνθέτη αυτόν γνώρισε στο Ελληνικό κοινό για πρώτη φορά η Φιλαρμόνια πριν από τρεις περίπου μήνες.

Με το κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων «Η Άνοιξη», από τον πασίγνωστο κύκλο «Οι Τέσσερις εποχές» του Antonio Vivaldi, θα χαιρετίσει την ομορφότερη και λαμπρότερη εποχή του χρόνου ο σολίστ Γιαρεσλάβ Τοκάρεβ, εξάρχων της ορχήστρας.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με μια λιγότερο γνωστή αλλά υπέροχα μελωδική συμφωνία του Φραντς Σούμπερτ. Συνθέτης του πρώιμου ρομαντισμού είναι γνωστός για τα τραγούδια του και την περίφημη «Ημιτελή» συμφωνία του. Η Πέμπτη συμφωνία, σε σι ύφεση μείζονα, γράφτηκε το 1816, όταν ο συνθέτης ήταν μόλις 19 ετών (!) και πρόκειται για ένα έργο γεμάτο φως, ενέργεια και αισιοδοξία.

Πρόγραμμα:
Ιωσήφ-Μιχαήλ Στρατίκος, Δύο συμφωνίες σε Ντο μείζονα και Ρε μείζονα, για ορχήστρα εγχόρδων
Antonio Vivaldi, Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων “Η Άνοιξη”
Franz Schubert, Συμφωνία Αρ.5 σε Σι ύφεση μείζονα, D.485

Σολίστ: Γιαρεσλάβ Τοκάρεβ, βιολί
Μουσική Διεύθυνση: Νίκος Μαλιάρας

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, 20:30
Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 68, 10672
Διάρκεια: 90’ χωρίς το διάλειμμα

Γενική είσοδος: 10€, 5€ (Μειωμένο)
Πωλήσεις εισιτηρίων: στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, mobile app: vivawallet, στα συνεργαζόμενα φυσικά σημεία της viva ή στο ταμείο μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας

Πληροφορίες:
Τζωρτζίνα Μερεντίτη
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., κιν: 6982901813, web: www.apho.gr

Υπό την Αιγίδα:
Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Το www.travel4kids.gr στηρίζει την εκδήλωση ως Χορηγός Επικοινωνίας.

Στις 31 Οκτωβρίου 1517 ο Μαρτίνος Λούθηρος θυροκόλλησε στην είσοδο του Καθεδρικού Ναού της Βιτεμβέργης τις 95 Θέσεις του, θέλοντας να καυτηριάσει τις καταχρήσεις της Καθολικής Εκκλησίας. Η ημερομηνία αυτή θεωρείται ορόσημο για τη δημιουργία της Μεταρρύθμισης, ενός από τα μεγαλύτερα κινήματα του Ανθρωπισμού. Η Μεταρρύθμιση αποτελεί σπουδαίο σταθμό ανάπτυξης του Διεθνούς Δικαίου, με την παράλληλη πτώση της φεουδαρχίας, τον κατατεμαχισμό των τότε ηγεμονιών όπου και άρχισε να διαμορφώνεται μια «διεθνής κοινωνία» την οποία και αποτελούσαν πλέον ανεξάρτητα κράτη-ηγεμονίες νομικά ίσες.

Με αφορμή το σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ διοργανώνει συναυλία με έργα J.S.Bach, στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στις 20:30, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Συντελεστές:
Έφη Δημητρέλου, Σοπράνο
Γιούλη Βεντούρα, Τσέμπαλο
Αντιγόνη Τσάλλα, Μπαρόκ Φλάουτο
Fabiola Ojeda, Μπαρόκ Τσέλο

Πρόγραμμα:
• Aus Liebe will mein Heiland sterben, από τα “Κατά Ματθαίον Πάθη” BWV 244
• Ich folge dir gleichfalls mit freudigen Schritten, από τα “Κατά Ιωάννη Πάθη” BWV 245
• Bist du bei mir, από το Notebook for Anna Magdalena Bach BWV 508
(after Gottfried Heinrich Stölzel opera Diomedes)
• Seele, deine Spezereien, από το “Ορατόριο του Πάσχα” BWV 249
• Prelude & Sarabande για τσέλο, από την Σουίτα Αρ.1 σε Σολ Μείζονα BWV 1007
• Chaconne για τσέμπαλο, από την Παρτίτα Αρ.2 για Βιολί σε Ρε Ελάσσονα BWV 1004
• Sarabande για μπαρόκ φλάουτο, από την Παρτίτα σε Λα Ελάσσονα BWV 1013

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017, 20:30
Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 68, 10672
Διάρκεια: 90’ χωρίς το διάλειμμα

Γενική είσοδος: 10€, 6€ (Φοιτητικό)
Πληροφορίες: 2106755226

Προπώληση Εισιτηρίων:
Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος, Πρεμετής 4, Περιοχή Χίλτον, Αθήνα

Υπό την Αιγίδα:
Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Το www.travel4kids.gr στηρίζει την εκδήλωση ως Χορηγός Επικοινωνίας.

Παραγωγή: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την Άνοιξη και έχει ετοιμάσει για τον Μάιο ένα πλούσιο πρόγραμμα με δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά. Διασκεδαστικά παιχνίδια, χορός και χειροτεχνίες φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με νέες εμπειρίες μέσω της συνεργασίας και της ομαδικότητας!

 

Πικ-Νικ για χαρτογράφους

Με αφετηρία έναν χάρτη τραπεζομάντηλο μικροί και μεγάλοι συναντιούνται για πικ νικ και μετατρέπονται σε χαρτογράφους της πόλης!
Κυριακή 05, 12, 19, 26/05 | 11.30 - 14.00
ΠΙΔΑΚΕΣ ΝΕΡΟΥ
Για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω με τους γονείς τους
Έως 60 συμμετοχές ανά 30’
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

 

Οικογενειακό Δίαθλο

Ένας διασκεδαστικός αγώνας διάθλου - σκυταλοδρομίας με ποδήλατα ισορροπίας!
Κυριακή 26/05 | 12.00 - 14.00
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Για παιδιά 2,5 έως 5 ετών & τους συνοδούς τους
Έως 30 ζευγάρια ανά ηλικιακή κατηγορία (2-3, 3-4, 4-5 ετών)
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Έναρξη προεγγραφής 15/05 στις 12.00

 

 

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000

Το δίκτυο Natura 2000, ένα ψηφιδωτό αποτελούμενο από τις πιο όμορφες και ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας, ζωντανεύει στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ!
Κυριακή 19/05 | 10.30-13.30, 14.00-17.00
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Για παιδιά 4 ετών και άνω, νέους & οικογένειες
Έως 25 συμμετοχές ανά 30 λεπτά
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

 

Capoeira για Οικογένειες
Άθλημα, χορός ή πολεμική τέχνη; Η Capoeira είναι όλα αυτά μαζί και το ΚΠΙΣΝ σας καλεί να ανακαλύψετε τη δημοφιλή Αφροβραζιλιάνικη τέχνη!
Δευτέρα 13 & 27/05 | 18.00 - 19.00
ΠΕΥΚΩΝΑΣ
Για παιδιά 3 έως 6 ετών & τους συνοδούς τους
Έως 10 παιδιά και 10 συνοδοί
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

 

Park Your Cinema Kids

Το Park Your Cinema Kids επιστρέφει με ένα μυθικό φιλμ! Δείτε την Ωραία Κοιμωμένη στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με ελληνική μεταγλώττιση.
Σάββατο 25/05 | 21.00
ΞΕΦΩΤΟ
Για παιδιά όλων των ηλικιών
Ελεύθερη είσοδος
Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

 

Γνωριμία με το Άθλημα της Τοξοβολίας

Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία της Τοξοβολίας, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τόξων!
Σάββατο 11/05 | 10.00 - 13.00
ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ
Για παιδιά 6 ετών & άνω
Ανοιχτή συμμετοχή
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Το μωρό σας δυσκολεύεται στον ύπνο, αλλά μόλις μπαίνει στο αυτοκίνητο κοιμάται σαν αγγελούδι; H λύση στα προβλήματά σας βρέθηκε και τη φέρνει η Ford. Με τη νέα καινοτόμα κούνια – προσομοιωτή αυτοκίνητου!

Η καταξιωμένη αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία αποτύπωσε πιστά κινήσεις , θορύβους, εικόνες που λαμβάνει ένα μωρό όταν βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο και τα μετέφερε στη βρεφική κούνια. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε τους ήχους της δικής σας διαδρομής, ώστε το μωρό να ακούει γνώριμα ακούσματα. Μετά από αυτό το μωρό θα νιώθει σαν στο … αυτοκίνητό σας.

Καλές διαδρομές …

 

Ποιος από εμάς δεν μεγάλωσε με τη συλλογή από τα αυτοκινητάκια του όταν ήταν παιδί; Επίσης ποιος δεν ανυπομονούσε να έρθει η Παρασκευή για να διαβάσει τις νέες περιπέτειες του αγαπημένου του ήρωα Μίκυ Μάους; Έφτασε επιτέλους η στιγμή που οι δύο αγάπες ενώθηκαν σε μία καθώς ο Μίκυ παίρνει το τιμόνι του και μαζί με τη παρέα του ξεκινάει τους Αγώνες Ταχύτητας!

 

Από τo Σάββατο 22 Απριλίου και κάθε Σάββατο στις 10:30 έρχεται στις οθόνες μας, μέσα από το κανάλι του Disney Junior, η νέα σειρά δράσης για παιδιά προσχολικής ηλικίας «Ο Μίκυ και οι Φίλοι του σε Αγώνες Ταχύτητας»! Πρόκειται για τη νέα σειρά κινουμένων σχεδίων της Disney, που παρουσιάζει την αγαπημένη παρέα του Μίκυ, της Μίννι, της Νταίζη, του Ντόναλντ και του Πλούτο σε απίθανες περιπέτειες με τα ξεχωριστά τους οχήματα στη Λουκανικούπολη. Η σχεδίαση του κάθε αυτοκινήτου μόνο τυχαία δεν είναι, αντιθέτως έχει εμπνευστεί από τα χαρακτηριστικά του κάθε ήρωα. Το αυτοκίνητο του Μίκυ είναι μια βελτιωμένη εκδοχή παλιάς αμερικάνικης αντίκας, της Μίννι μοιάζει με φιόγκο και του Ντόναλντ θυμίζει ταχύπλοο! Η σειρά θα περιγράφει τη καθημερινότητα των ηρώων στην Λουκανικούπολη αλλά και τις αναπάντεχες αγωνιστικές τους περιπέτειες, που θα ταξιδέψουν την παρέα σε εμβληματικά μέρη σε όλον τον κόσμο.

 

Στο πρόγραμμα, που προσανατολίζεται στα παιδιά 2-7 ετών, οι ιστορίες ξεδιπλώνονται χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ηλεκτρονικού σχεδιασμού κινούμενης εικόνας και πλάνων ζωντανής δράσης και έχουν σχεδιαστεί για να μεταδώσουν κοινωνικά και συναισθηματικά μηνύματα για την φιλία, την ομαδικότητα και την φιλοτιμία. Τα τελευταία χρόνια οι ήρωες της Disney μπορεί να εκσυγχρονίστηκαν αλλά παρέμειναν κλασικοί, καθώς διατήρησαν σταθερές οικογενειακές και κοινωνικές αξίες, ενσωματώνοντας στις σειρές συγκεκριμένα θέματα μάθησης, όπως πρώιμα μαθηματικά, γλωσσικές δεξιότητες, την υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής.

 

Η παραγωγή της σειράς ανήκει στη Disney Television Animation και στην ίδια δημιουργική ομάδα που ευθύνεται για πολλές άλλες επιτυχημένες σειρές του Disney Junior (“O Τζέικ και οι Πειρατές της Χώρας του Ποτέ” και “H Λέσχη του Μίκυ”). Από την πρώτη μετάδοση το 2006, η Λέσχη του Μίκυ έχει σταθερά καταταχθεί ανάμεσα στις 10 καλύτερες σειρές για παιδιά 2 έως 5 χρονών, φθάνοντας κατά μέσο όρο τα 50 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τρίμηνο στις ΗΠΑ. Η σειρά μεταδίδεται αυτή τη στιγμή σε 159 χώρες και σε 32 διαφορετικές γλώσσες.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τον Απρίλιο με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για όλη την οικογένεια. Ειδικά για τα παιδιά έχουν σχεδιαστεί δωρεάν εκδηλώσεις μουσικής, αθλητισμού, τέχνης και χειροτεχνίες. Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα με τις παιδικές εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

El Sistema Greece
Σάββατο 8/4
12.00-13.00
(για παιδιά 7-12 ετών) (δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση μουσικής)
ΦΑΡΟΣ
Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα El Sistema Greece συνεχίζεται και αυτόν τον μήνα στο ΚΠΙΣΝ. Έχοντας ως στόχο να συνεισφέρει αρχικά στη μουσική παιδεία και στην γενικότερη ανάπτυξη των παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, και, επομένως στην ευρύτερη κοινωνία, μας καλεί σε ένα ανοιχτό μάθημα – παιχνίδι με κύριο εργαλείο το χορωδιακό τραγούδι. Το μάθημα πραγματοποιούν οι δάσκαλοι του El Sistema Greece με μια μικρή ομάδα παιδιών προσφύγων, ενώ συμπράττει a cappella το φωνητικό σύνολο 8tetto (οκτέτο).

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ

Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι
Σάββατο 1, 8, 22/4
Κυριακή 2, 9, 23/4
09.00-10.00 (για παιδιά 6-9 ετών)
10.00-11.00 (για παιδιά 9-12 ετών)
12.00-13.00 (για εφήβους 12-17 ετών)
(έως 15 άτομα ανά πρόγραμμα) *με προεγγραφή στο SNFCC.org/events
KANAΛΙ
Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παρουσιάζει μια σειρά από διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις, με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο Κανάλι, όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

Παιχνίδια για οικογένειες
Σάββατο 1, 8, 22, 29/4
11.00-12.30 (για παιδιά 4-9 ετών και τους γονείς τους)
(έως 50 συμμετοχές ανά πρόγραμμα)
ΞΕΦΩΤΟ
Μια σύγχρονη και διασκεδαστική αναβίωση των κοινωνικών παιχνιδιών που ενθουσιάζουν ακόμα τα παιδιά! Το κουτσό, η διελκυστίνδα, οι κρίκοι και οι τσουβαλοδρομίες σε πιο μοντέρνες εκδοχές τους, οι οποίες, όμως, δεν αλλοιώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν τα αρχικά παιχνίδια να διαρκέσουν στον χρόνο αποτελώντας μέρος του λαϊκού μας πολιτισμού. Αλλά δεν είναι μόνο τα παιδιά που θα διασκεδάσουν παίζοντας... Και οι γονείς θα ανακαλέσουν μνήμες από την παιδική τους ηλικία, ίσως μάλιστα να δελεαστούν να παίξουν οι ίδιοι, μετατρέποντας αυτή τη δραστηριότητα σε μια αφορμή ουσιαστικής παιδείας για τους μικρότερους.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Yoga για παιδιά
Σάββατο 1, 8, 22, 29/4
12.00–13.00 (για παιδιά 4-12 ετών)
ΞΕΦΩΤΟ
Από μικρή ηλικία τα παιδιά ζουν με την πίεση του σχολείου και το άγχος της επιτυχίας. Η yoga είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να αναπτύξουν τα παιδιά σημαντικές δεξιότητες σε ένα περιβάλλον όπου απουσιάζει ο ανταγωνισμός. Το μάθημα γίνεται δίχως κριτική και σκοπός δεν είναι η εκτέλεση της τέλειας στάσης. Σε κλίμα ενθάρρυνσης, τα παιδιά αναπτύσσονται κινητικά, γνωσιακά, συναισθηματικά και κοινωνικά. Η προσέγγιση είναι παιδοκεντρική και με εργαλείο το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, την αναπνοή τους και τις σκέψεις τους, καθώς και να ηρεμούν. Παράλληλα δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Καγιάκ στο Κανάλι
Σάββατο 1, 8, 22/4
Κυριακή 2, 9, 23/4
14.30-17.00 (για παιδιά 12+ και ενήλικες)
(έως 15 συμμετοχές ανά 30’) *με προεγγραφή στο SNFCC.org/events
KANAΛΙ
Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία μικρών και μεγάλων με το άθλημα του καγιάκ, βασισμένη στο περιεχόμενο και τη δομή των προγραμμάτων της Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ. Η επαφή με το νερό στις εγκαταστάσεις του Καναλιού αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία να γνωρίσει κανείς το ΚΠΙΣΝ κωπηλατώντας!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Στίβος για παιδιά
Δευτέρα 3, 10, 17, 24/4
Τετάρτη 5, 12, 19, 26/4
Παρασκευή 7, 14, 21, 28/4
16.30 -17.15 (για παιδιά 6-12 ετών)
ΣΤΙΒΟΣ
Σκοπός του προγράμματος είναι η εκμάθηση των αγωνισμάτων του στίβου με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις κρυμμένες τους ικανότητες σύμφωνα με την ηλικία τους, συμμετέχοντας σε βασικές κινητικές δραστηριότητες δρόμων, αλμάτων και ρίψεων. Παράλληλα με τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, τα παιδιά αποκτούν κοινωνικότητα, πειθαρχία και εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από επιστήμονες στον τομέα της άθλησης και διεκπεραιώνεται από καταρτισμένους και έμπειρους καθηγητές φυσικής αγωγής στον ειδικά διαμορφωμένο στίβο του Πάρκου.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Kickboxing για παιδιά
Τρίτη 4, 11, 18, 25/4
Πέμπτη 6, 13, 20, 27/4
17.00-18.30 (για παιδιά 4+ ετών) (έως 20 συμμετοχές)
ΞΕΦΩΤΟ
Αν πιστεύετε ότι το kickboxing απευθύνεται σε λίγους, ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε! Στην πραγματικότητα είναι ένα μαχητικό άθλημα, που συνδυάζει πυγμαχία (box) και λακτίσματα (kick) και απευθύνεται τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά. Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, ενισχύει την ευλυγισία, οξύνει τα αντανακλαστικά και εκτονώνει το άγχος και την πίεση πολύ αποτελεσματικά.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ελένη Γαβριήλ, Εκπαιδεύτρια kickboxing – muay thai

Βέρα η Μαγική Σκακιέρα και το Ταξίδι στις 6 Ηπείρους
Κυριακή 2/4 11.30-13.30
(για παιδιά 4-10 ετών) (έως 40 συμμετοχές)
ΠΕΥΚΩΝΑΣ
Τα μαγεμένα σκακιστικά πιόνια σκορπίστηκαν και όλα έδειχναν πως δε θα ξανασμίξουν… Μέσα από μια περιπετειώδη αναζήτηση στις 6 Ηπείρους, μαθαίνουμε τις κινήσεις και τη σημασία των σκακιστικών πιονιών. Οι συμμετέχοντες θα αναπαριστούν τις κινήσεις των ηρώων κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της ιστορίας της Βέρας της Μαγικής Σκακιέρας!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαριάννα Στεφανίδη, Fide Instructor, Μαρία Τσούμπα, Προπονητής Αρχαρίων, Σκακιστικός Όμιλος Καλλιθέας

Σκάκι: Εισαγωγή στους Κανόνες του παιχνιδιού – Προπόνηση Αρχαρίων
Κυριακή 23/4 11.30-12.30
(για παιδιά 6-16 ετών) (έως 20 συμμετοχές)
ΠΕΥΚΩΝΑΣ
Το σκάκι χαρακτηρίστηκε από την αρχή της δημιουργίας του ως το «Παιχνίδι των Βασιλέων», ενώ με την πάροδο των χρόνων κέρδισε επάξια τον τίτλο του «Βασιλιά των Παιχνιδιών». Αποτελεί μια εξαιρετική απασχόληση για παιδιά, καθώς καλλιεργεί τη δημιουργική σκέψη, βελτιώνει τη μνήμη και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, ενώ αυξάνει τη συγκέντρωση και την υπομονή. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις βασικές κινήσεις και θα προσπαθήσουν να τις εφαρμόσουν σε παιχνίδια εξάσκησης.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαριάννα Στεφανίδη,
Fide Instructor

Easter Hunt
Μ. Σάββατο 15/4 11.00-13.00
(για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους) (έως 10 οικογένειες ανά 40’)
ΞΕΦΩΤΟ
Ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος! Οι συμμετέχοντες, ακολουθώντας τους γρίφους, θα κινηθούν στο Πάρκο ψάχνοντας τα κρυμμένα αυγά και αφού περάσουν τις δοκιμασίες που θα τους βάλουν τα κοτοπουλάκια, θα αναζητήσουν τον Κύριο Κούνελο! Νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή που θα βρει πρώτη τον Κύριο Κούνελο, ο οποίος θα μοιράσει σε όλους σοκολατένια αυγουλάκια!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Capoeira για παιδιά
Σάββατο 22/4 12.00-13.00
(για παιδιά 5+ ετών) (Έως 25 συμμετοχές)
ΞΕΦΩΤΟ
Η capoeira, μια αρκετά δημοφιλής τέχνη που έρχεται από τη Βραζιλία, είναι πολυδιάστατη. Μελετώντας κανείς τη δομή της, συμπεραίνει πώς μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο και συνάμα διασκεδαστικό παιδαγωγικό εργαλείο, αφού βοηθάει το παιδί να εξελιχθεί κινητικά, ψυχοκινητικά, ψυχοσυναισθηματικά και ψυχοκοινωνικά. Έχοντας στόχο την αρμονία μέσα στη «μάχη – luta», το παιδί χρησιμοποιεί επιθετικές κινήσεις αλλά με έλεγχο, χωρίς πρόθεση να χτυπήσει τον συμπαίκτη του, ενώ το γεγονός ότι στην capoeira δεν υπάρχει νικητής ή χαμένος, στρέφει την προσοχή στη συνεργασία και όχι στον ανταγωνισμό.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Mestre Paulinho / Quilobo

Walker Race
Κυριακή 23/4 11.00-13.00
(για παιδιά 2,5-5 ετών)
ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Σε αυτόν τον αγώνα τα παιδιά διαγωνίζονται με ποδήλατα ισορροπίας σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Νικητής είναι αυτός που θα τερματίσει πιο γρήγορα, κερδίζοντας
ένα κανονικό ποδήλατο με πετάλια! Οι μικροί μας φίλοι έρχονται με τα ποδήλατά τους, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση κράνους. Δεν απαιτείται προηγούμενη αγωνιστική ή αθλητική εμπειρία. Όλους τους συμμετέχοντες θα τους περιμένει το δικό τους αναμνηστικό δίπλωμα και μια έκπληξη.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Mbike

Hoop Dance Party
Κυριακή 23/4 11.30-13.00
(για παιδιά 6-12 ετών) (Έως 20 συμμετοχές)
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Το χούλα χουπ αποτελεί ένα διαχρονικό παιχνίδι για παιδιά. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι συμβάλλει στον συντονισμό, στην ισορροπία του σώματος και στην εγρήγορση του μυαλού; Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλους τρόπους με το αγαπημένο τους παιχνίδι και να γυμνάσουν σώμα και πνεύμα
διασκεδάζοντας! Θα υπάρχουν διαθέσιμα χούλα χουπς για όλους τους συμμετέχοντες.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Sunny Diz

 

 

ΦΥΣΗ

Οι Κηπουροί του Πάρκου
Κυριακή 2, 9, 23, 30/4 11.00-12.30
(για παιδιά 5-9 ετών) (έως 15 συμμετοχές)
ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ
Όλα είναι τόσο καινούργια τον Απρίλιο στο Πάρκο! Οι μέλισσες που βουίζουν, τα μυρμήγκια που αρχίζουν να οργώνουν το χώμα, οι πασχαλίτσες που δίνουν χρώμα παντού. Οι μικροί κηπουροί του Πάρκου είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση και αυτόν τον μήνα. Αναζητούν λουλούδια της εποχής, παρατηρούν τα εκκολαπτόμενα έντομα, μαθαίνουν για τη ζωή και τη σημασία της μέλισσας, φροντίζουν, συλλέγουν και γεύονται ώριμα λαχανικά από τον Λαχανόκηπο, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης, παιχνιδιού και ανακάλυψης του Πάρκου.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Σταυρούλα Κατσογιάννη, Γεωπόνος-Aρχιτέκτων τοπίου MSc

 

ΤΕΧΝΕΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ
Φανταστικές ζωές ζωγράφων
Κυριακή 2, 9, 23, 30/4 11.30-12.30
(για παιδιά 3 ετών και τους γονείς τους) (έως 30 συμμετοχές)
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Ένα εργαστήρι εικονογράφησης και ιστορίας της τέχνης! Οι ζωές σύγχρονων διάσημων εικαστικών παρουσιάζονται σαν ένα παραμύθι χωρίς εικόνες, και τα παιδιά μαζί με τις δημιουργικές μαμάδες τους καλούνται να εικονογραφήσουν τα αυτοσχέδια βιβλιαράκια τους.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom

Ελεύθερη δημιουργική απασχόληση: Βουτιά στη σύγχρονη τέχνη!
Κυριακή 2, 23, 30/4 16.30-19.30
(για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους) (έως 30 συμμετοχές ανά 30')
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ
Παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν και αποτυπώνουν ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές, αντλώντας έμπνευση από το έργο της Γιαπωνέζας εικαστικού Yayoi Kusama, σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χρίστινα Τσινισιζέλη, Εικαστικός

Ελεύθερη δημιουργική απασχόληση: Πάσχα!
Κυριακή 9/4 16.30-19.30
Μ. Τρίτη 11/4,
Μ. Πέμπτη 13/4 11.00-14.00
(για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους) (έως 30 συμμετοχές ανά 30’)
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ
Παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν και αποτυπώνουν ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης με πασχαλιάτικη διάθεση!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χρίστινα Τσινισιζέλη, Εικαστικός

Πασχαλίτσες στις Λαμπάδες!
Μ. Τετάρτη 12/4* 18.30-20.30
(για παιδιά 6-10 ετών) (έως 20 συμμετοχές) *με προεγγραφή στο SNFCC.org/events
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ
Ελάτε να φτιάξουμε Πασχαλινές λαμπάδες! Φτιάχνουμε λαγουδάκια, αυγουλάκια, πασχαλίτσες, πεταλούδες με πηλό, ξύλο, σύρμα και άλλα υλικά. Ένα εικαστικό εργαστήριο που γνωρίζει στα παιδιά το έθιμο της χειροποίητης λαμπάδας, και δείχνει τρόπους με τους οποίους μπορούν να εμπνευστούν μέσα από τον πειραματισμό με υλικά και απλές τεχνικές.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Γεωργία Χατζηβασιλειάδη, Εικαστικός – Παιδαγωγός

TECH FREAKS LAB
Camera Obscura
Παρασκευή 21/4 18.00-20.00
(για παιδιά 9-12 ετών) (Αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα)
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ
Ως πρώτη φωτογραφική μηχανή μπορεί να θεωρηθεί ένα σκοτεινό δωμάτιο ή κουτί (camera obscura), που στη μία άκρη είχε μια γυαλιστερή επιφάνεια και στην απέναντι άκρη μία πολύ μικρή οπή. Σε μία τέτοια κατασκευή, οι ακτίνες
του φωτός διαδίδονται μέσα από την οπή και σχηματίζουν πάνω στην επιφάνεια ένα είδωλο των αντικειμένων έξω από το δωμάτιο ή κουτί. Στόχος του εργαστηρίου είναι να
μάθουν τα παιδιά τη λειτουργία της συγκεκριμένης κάμερας (ανεστραμμένο είδωλο) και φεύγοντας να πάρουν μαζί τη δική τους.

Μουντζουρομηχανή
Παρασκευή 28/4 18.00-20.00
(για παιδιά 9-12 ετών) (Αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα)
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως δουλεύει ένα ηλεκτρικό μοτέρ και πως ο ηλεκτρισμός μετατρέπεται σε κίνηση; Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά όχι απλώς μαθαίνουν για την
λειτουργία του κινητήρα, αλλά θα έχουν και την ευκαιρία να φτιάξουν ένα απλό ηλεκτρικό κύκλωμα με μοτέρ.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Τίνα Νάντσου, Φυσικός

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚH

Παιχνίδι με την Αρχιτεκτονική
Η τέχνη της αρχιτεκτονικής γίνεται… παιχνίδι στα χέρια των παιδιών! Ανακαλύπτουμε τον ρόλο της ιδέας, τα διαφορετικά μεγέθη, τη σημασία του προσανατολισμού και την έννοια της φόρμας στην αρχιτεκτονική, παίζοντας εικαστικά.

«Όλα τα σχέδια χωράνε!»
Σάββατο 22/4 17.30-19.00
(για παιδιά 6-8 ετών) (έως 15 συμμετοχές)
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ
Χωράνε σε ένα φύλλο χαρτί ολόκληρο το ΚΠΙΣΝ, το σπίτι μου και το δωμάτιο μου; Τι είναι η κλίμακα; Ανακαλύπτουμε τα μεγέθη στην αρχιτεκτονική και στη συνέχεια
δημιουργούμε το προσωπικό μας έργο.

«Μεταμορφώνω το ΚΠΙΣΝ!»
Σάββατο 29/4 17.30-19.00
(για παιδιά 6-8 ετών) (έως 15 συμμετοχές)
ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ
Τι είναι η κάτοψη και η όψη στην αρχιτεκτονική; Το ΚΠΙΣΝ στο χαρτί μου μοιάζει με... Ας το ανακαλύψουμε, όπως και τον ρόλο της ιδέας στην αρχιτεκτονική, και ας φτιάξουμε το προσωπικό μας έργο.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός

Σελίδα 27 από 47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!