Travel4kids Team

Travel4kids Team

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στο πλαίσιο του εορτασμού του Έθνους μας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο
κοινό αυτό εγχείρημα, θέλοντας να τιμήσει τον Αγώνα των ηρώων του 1821 και να συμβάλλει ενεργά στον προγραμματισμό του, ενεργοποιώντας με τρόπο παιδαγωγικό, δημιουργικό και ουσιαστικό όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις του.

Ο συγκινητικός Αγώνας των Ελλήνων για Ελευθερία, γίνεται πυξίδα για τον σύγχρονο άνθρωπο που σε περιόδους δοκιμασιών, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, αντλεί δύναμη και οραματίζεται έναν κόσμο καλύτερο, ένα μέλλον κοινό, προσβάσιμο σε όλους.

Το Βλέμμα, η Φωνή, η Ιδέα και η Έμπνευση των παιδιών από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Ομογένεια, που ενώνονται και συνομιλούν μέσω του διαδικτύου με κοινούς άξονες την Ιστορία και την Παιδική Τέχνη, αποτελούν για εμάς πολύτιμη πρόκληση αλλά και ευθύνη: το μακρινό 1821 συνδέεται με το σύγχρονο παρόν και ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια των παιδιών, ανοίγοντας ένα παράθυρο στο μέλλον του κόσμου.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με ένα σύνολο δημιουργικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (εκπαιδευτικά- εικαστικά εργαστήρια, διαδικτυακές δράσεις, διαλέξεις, αφηγήσεις συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας, παρουσιάσεις ζωγράφων, εκθέσεις των έργων των παιδιών κ.α.), συμμετέχει στον Εθνικό Εορτασμό, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να μάθουν, να προβληματιστούν, να εμπνευστούν αλλά και να οραματιστούν με τρόπο αισιόδοξο το μέλλον τους, έχοντας κατανοήσει θεμελιώδεις αξίες, όπως αυτές της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας.

“ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”

Η εκπαιδευτική – δημιουργική δράση με τίτλο : «Για να είμαι εγώ ελεύθερος», που θα υλοποιηθεί σταδιακά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τελώντας σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», αποτελείται από τα έργα που εδώ και ένα διάστημα δημιουργούν τα παιδιά των 8μηνων εικαστικών εργαστηρίων του Μουσείου, προετοιμάζοντας τη σπουδαία πρώτη ύλη μιας εικαστικής έκθεσης με προβλεπόμενη έναρξη το προσεχές Φθινόπωρο.

Το πρώτο μέρος της πολυσχιδούς εκπαιδευτικής και εικαστικής δράσης του Μουσείου που παρά τις αντίξοες συνθήκες ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες με τη συνέργεια όλων των διοικητικών συνεργατών και των έμπειρων εικαστικών δασκάλων του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης καθώς και την καθημερινή εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, έχει ως αφετηρία και έμπνευση τους στίχους του Εθνικού μας Ύμνου.

Μέσα από τα έργα των παιδιών, ξεδιπλώνονται οι εμβληματικές μορφές του Αγώνα, οι αγαπημένοι τους ήρωες, η γενναιότητα, η αυτοθυσία και η φιλοπατρία, με ύψιστο ιδανικό την Ελευθερία.

“1+8+2+1 σημαιάκια για το μπαλκόνι μου” 

Φτιάχνω το σημαιάκι της γιορτής με την αγαπημένη εικαστικό Μαρίνα Στελλάτου – μια διαδικτυακή δράση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα για την προσεχή σπουδαία επετειακή ημερομηνία της 25 ης Μαρτίου, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργανώνει διαδικτυακά, μια δημιουργική και
εορταστική δράση για γονείς και παιδιά με τίτλο : “1+8+2+1 σημαιάκια στο μπαλκόνι μου”, - Φτιάχνω το σημαιάκι της γιορτής με την αγαπημένη εικαστικό Μαρίνα Στελλάτου.

Την Τετάρτη, 24.03.21, 18:00 , προσκαλούμε τα παιδιά και τους γονείς τους σε μια δημιουργική συνάντηση με δωρεάν συμμετοχή, με σκοπό να γιορτάσουμε όλοι μαζί
την Εθνική μας Επέτειο, υψώνοντας το δικό μας χειροποίητο σημαιάκι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης:
https://www.childrensartmuseum.gr/.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται από το Εκπαιδευτικό και Εικαστικό τμήμα του Μουσείου με την ευγενική υποστήριξη της Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του
Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Ελλάδα - Καλοκαίρι 2021

H Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που σκοπεύουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με έρευνα της Unforgettable Travel Company σε δείγμα 32.000 πολιτών σχετικά με τον ταξιδιωτικό τους προγραμματισμό για την εφετινή χρονιά, το 25% των ταξιδιωτών σκοπεύουν να ταξιδέψουν την περίοδο Ιούλιος-Σεπτέμβριος και μόλις το 6% δήλωσε ότι δεν θα προγραμματίσει διακοπές.Το 17% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι ευελπιστεί να ταξιδέψει το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2021.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για φέτος όπως αναδείχθηκαν σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών που συμμετείχαν στην έρευνα είναι η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Ν. Αφρική, η Αυστραλία, η Πορτογαλία, η Ν. Ζηλανδία, η Ισπανία, οι Μαλδίβες και η Ισλανδία.

Οι διακοπές δραστηριοτήτων είναι η δημοφιλέστερη μορφή διακοπών που αναζητούν οι ταξιδιώτες για το 2021, ενώ οι διακοπές παραλίας έρχονται δεύτερες σε προτιμήσεις.

Οι ξεναγήσεις σε μικρές ομάδες και οι επιλογές ιδιωτικών ταξιδιών αναμένεται να είναι επίσης δημοφιλείς πιθανόν ως αποτέλεσμα της ανησυχίας των ταξιδιωτών για τη συμμετοχή τους σε μεγάλες ομάδες.

Οι κρουαζιέρες με μικρά πλοία, οι ξεναγήσεις σε μικρές ομάδρες και τα οδικά ταξίδια είναι μερικά από τα δημοφιλέστερα είδη διακοπών που αναμένεται να παρατηρηθούν και μέσα στο 2022.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες δήλωσαν ότι κατά τις διακοπές τους στο εξωτερικό απολαμβάνουν περισσότερο την επίσκεψη σε χώρους με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον ενώ ακολουθούν οι γαστρονομικές και οινικές εμπειρίες.

Όσον αφορά την έμπνευση για το επόμενο ταξίδι τους, το 79% δήλωσε ότι υποκινούνται περισσότερο από τη δυνατότητα που τους δίνεται στα ταξίδια να απολαύσουν την ελευθερία τους έπειτα από τους πολύμηνους περιορισμούς, ενώ το 45% εμπνέεται να ταξιδέψει από την επιθυμία του να επισκεφθεί κάποιον ονειρικό προορισμό.

Επίσης, το 46% δήλωσε ότι εμπνέεται από τη διάθεση να αποκτήσει και πάλι εμπειρίες διακοπών, έπειτα από μήνες αναβολής τους λόγω της πανδημίας.

Πηγή: Tornos News

Απολαύστε ένα ψηφιακό ταξίδι στον κόσμο της τεχνολογίας αιχμής των αρχαίων Ελλήνων!
Το Μουσείο Κοτσανά έχοντας μπει δυναμικά στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό του, επιθυμώντας να αναδείξει τις πολύπλευρες πτυχές των εκθεμάτων του και να προσφέρει την εμπειρία μίας διαδραστικής εικονικής περιήγησης στους μουσειακούς του χώρους, δημιουργώντας έναν νέο, συναρπαστικό κόσμο για μικρούς και μεγάλους.

 

Από την ασφάλεια του δικού σας χώρου και σε ώρα που εσείς θα επιλέξετε, μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλες τις αίθουσες της μόνιμης συλλογής “Αρχαία Ελλάδα – Οι Aπαρχές των Τεχνολογιών” και να εξερευνήσετε τις αγαπημένες σας εφευρέσεις. Η εικονική περιήγηση σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να πλησιάσετε τα εκθέματα, να τα μεγεθύνετε ή να τα επαναφέρετε στο αρχικό τους μέγεθος, να διαβάσετε τις πληροφορίες που «αναδύονται» και να ελέγξετε κάθε λεπτομέρεια μέσω των βίντεο υψηλής ανάλυσης.

 

Με ένα «κλικ», οι τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων ζωντανεύουν μπροστά σας! Σπουδαίοι εφευρέτες όπως, ο Ήρων, ο Φίλων, ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και ο Ίππαρχος σάς προσκαλούν να ανακαλύψετε την τεχνολογία αιχμής της αρχαιότητας μέσα από τις εφευρέσεις τους.

 

Από τον Υπολογιστικό Μηχανισμό των Αντικυθήρων έως το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου, παρατηρούμε πως οι βάσεις για τις σημαντικότερες κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού, όπως η ατμοκίνηση και η αεριοπροώθηση, ο υπολογιστής και οι ρομποτικές κατασκευές, είχαν τεθεί ήδη από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο.

 

Το πρώτο λειτουργικό ρομπότ της ιστορίας - η αυτόματη υπηρέτρια του Φίλωνος, ο υδραυλικός ατέρμονας κοχλίας του Αρχιμήδη και αμέτρητες ακόμη εφευρέσεις, έρχονται να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας των Αρχαίων Ελλήνων στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο.

 

Απολαύστε την ψηφιακή σας περιήγηση στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Κοτσανά “Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές των Τεχνολογιών” και βιώστε μία διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία που θα σας συναρπάσει!

 

- Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στον χρόνο που θα ενεργοποιήσει όλες σας τις αισθήσεις; Σας περιμένουμε!

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις:

 • Αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου: https://kotsanasmuseum.com/product/digital-tour/
 • Η ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση είναι διαδραστική και εκπαιδευτική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών.
 • Κόστος ηλεκτρονικού εισιτηρίου: 4 ευρώ | Οι ψηφιακοί επισκέπτες έχουν προνομιακή δυνατότητα επαναλαμβανόμενης χρήσης του μοναδικού κωδικού περιήγησης για διάστημα 15 ημερών.
 • Πληροφορίες και τεχνική υποστήριξη καθημερινά 09.00 – 17.00 στα τηλέφωνα: 211 411 0044 & 690 72 92 002.
 • Ευχαριστούμε το VitrinaBox για την ευγενική χορηγία του virtual interactive walkthrough στο Μουσείο Κοτσανά.

 

«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι,
10671, Αθήνα
T.: 211 411 0044
6907292002
Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
kotsanas.com

Τo Ίδρυμα Takis παρουσιάζει σειρά ψηφιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Κάθε εκπαιδευτικό βίντεο διατίθεται δωρεάν, είναι διαθέσιμο σε όλους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη.

 

 

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η επαφή των μαθητών με την σύγχρονη ελληνική τέχνη και την γνωριμία τους με όλο το εικαστικό έργο του Takis από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας μέχρι και την εποχή που δημιούργησε τα τελευταία εμβληματικά έργα.

Κατά την διάρκεια των ψηφιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων προτείνουμε βιωματικές δράσεις - ατομικές και ομαδικές – ποικίλο εκπαιδευτικό υλικό αλλά και ιδέες για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, κάτι που βοηθά τα παιδιά να εμβαθύνουν στο έργο του Takis, να το κατανοήσουν, να πειραματιστούν, να αλληλεπιδράσουν και να εκφραστούν μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Για όποιον γονέα επιθυμεί μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει τα προγράμματά μας στο σπίτι για περαιτέρω γνώση, παιχνίδι και δημιουργία!

Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής αλλάζει μορφή και η επιτυχία συνεχίζεται! Με τίτλο «Καθημερινοί Ήρωες», ο φετινός, 8ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιείται, πρώτη φορά, ψηφιακά! Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://kidscontest.cycladic.gr/ τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό, συμμετέχουν στο τέλος στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν όλο το χρόνο δημιουργικές δραστηριότητες και αποκτούν γνώσεις που τα μυούν στο σύμπαν της Ιστορίας και της Τέχνης.

 

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 26.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί και φέτος παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να σκεφτούν και να αποτυπώσουν τον δικό τους Καθημερινό Ήρωα!

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 25 Μαρτίου 2021*. 

*Παράταση για να δηλώσετε συμμετοχή έως τις 29 Απριλίου 2021. 

Με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» που θα ξεκινήσει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μόλις ανοίξουν τα μουσεία, το Μουσείο καλεί τα παιδιά να ζωντανέψουν τους δικούς τους «Καθημερινούς Ήρωες»!

 

Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, ψάχνουμε και μαθαίνουμε για τους Ήρωες του τότε και τους συνδέουμε με τους Ήρωες του σήμερα. Ποιοι είναι οι δικοί σου Καθημερινοί Ήρωες, και τι τους κάνει να ξεχωρίζουν; Ένας πυροσβέστης; Ένας γιατρός; Ένα παιδί που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον; H μητέρα ή ο πατέρας σου; Τους βλέπουμε γύρω μας, τους φανταζόμαστε και τους ζωντανεύουμε στο χαρτί, κάνοντάς τους ακόμα πιο μοναδικούς!

 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται και φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!

 

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι:
Ορέστης Ανδρεαδάκης- Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Κωστής Βελώνης - Εικαστικός
Κατερίνα Γρέγου - Ιστορικός Τέχνης, Μουσειολόγος

Καλλιόπη Κύρδη - Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Χαρά Μαραντίδου - Εικαστικός, Designer και Aρχιτέκτονας.

Περιμένουμε το έργο σου μέχρι την 25η Μαρτίου!

 

 

Στις 18 Μαΐου, την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, ξεκινά η έκθεση όπου θα αναρτηθούν οnline όλα τα έργα των παιδιών! Στην έκθεση αυτή θα μπορείς να βρεις τους Καθημερινούς Ήρωες που βγήκαν νικητές, τους Ήρωες που διακρίθηκαν, το δικό σου Ήρωα και θα ανακαλύψεις το μαγικό κόσμο που κρύβει κάθε παιδί στη φαντασία του!

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://kidscontest.cycladic.gr/ όμως, δεν είναι μόνο ο διαγωνισμός: Τα παιδιά μπορούν να περιηγούνται σε αυτήν όλο τον χρόνο και να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες:

• ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΘΑΙΝΩ
Η ενότητα ΜΑΘΑΙΝΩ αποτελεί το εκπαιδευτικό τμήμα του παιδικού διαγωνισμού, όπου τα παιδιά μαθαίνουν, ψάχνουν και συζητούν, στο σχολείο ή στο σπίτι, θέματα που αφορούν την Ιστορία, την Τέχνη και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Οι δραστηριότητες είναι διαμορφωμένες για τις ανάγκες των παιδιών όλων των ηλικιών και αποτελούν πεδίο έμπνευσης, κινητοποίησης, προβληματισμού, συμμετοχής και έκφρασης.

• ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Στην ενότητα αυτή, κάθε μήνα θα ανακαλύπτεις νέες δραστηριότητες!

Στο HOME ACTIVITIES, εκπρόσωποι του χώρου της τέχνης, ετοιμάζουν για σένα δράσεις στις οποίες θα πειραματίζεσαι με διαφορετικές τεχνικές και υλικά!

Στο SCHOOL ACTIVITIES, θα βρίσκεις δραστηριότητες που σχεδιάζει το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για σένα και για το σχολείο σου!

Στο ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, φιλοξενούνται ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες για παιδιά ΑμεΑ, καθώς η τέχνη είναι και θα είναι πάντα για όλους!

 

O 8ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής αλλά και η νέα ψηφιακή πλατφόρμα, πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Λεπτομέρεις για το πώς θα λάβεις μέρος στον διαγωνισμό στο: https://kidscontest.cycladic.gr/

Για ερωτήσεις, πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η School Synergy Snacks μία από τις μεγάλες νικήτριες στα φετινά Venture Impact Awards από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative)

Μια μεγάλη διάκριση και ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για την ΚοινΣΕπ «School Synergy Snacks» η βράβευσή της από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative).
Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των Venture Impact Awards 2020, ενός προγράμματος που διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά και απένειμε χρηματικά βραβεία σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αειφορία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει την στήριξη του Ιδρύματος Helidoni και του Κληροδοτήματος Charles C. Condes.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ιδρύθηκε το 2012 από Έλληνες της διασποράς και φιλέλληνες από την παγκόσμια κοινότητα, με βασικό της στόχο την καταπολέμηση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της Ελλάδας.

Για τον σκοπό αυτό, αναζητά διαρκώς τρόπους υποστήριξης επιχειρηματικών προσπαθειών που αφήνουν ένα κοινωνικό αποτύπωμα, δημιουργούν θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με παρουσία μελών του Hellenic Initiative και Ελλήνων της Διασποράς από την Αμερική.

Η School Synergy Snacks (3S), ήταν, φέτος, ένας από τους μεγάλους νικητές και έλαβε αυτή τη σημαντική οικονομική ενίσχυση για την προώθηση των δραστηριοτήτων της και την περαιτέρω διεύρυνση του κύκλου εργασιών της.

Λίγα λόγια για την 3S ΚοινΣΕπ «School Synergy Snacks» H 3S είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ένταξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων που λειτουργεί από το 2019.

Όραμα και σκοπός της είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και η μεγαλύτερη δυνατή αυτονόμηση νέων με νοητικές αναπηρίες και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές.

Η ιδέα ξεκίνησε από ένα ειδικό σχολείο και ένα εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης». Αυτή η ιδέα εξελίχθηκε σε λίγα χρόνια σε πραγματική επιχείρηση έχοντας ως ιδρυτικά μέλη τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους νέους, απόφοιτους πια, του σχολείου.

Δείτε έδώ την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δημήτρη Γκούβη Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Marketing της 3S.

Τα προϊόντα της 3Sείναι μπάρες ξηρών καρπών με ποιοτικά υλικά και υψηλή διατροφική αξία.

Με την πολύ σημαντική αυτή οικονομική στήριξη της Hellenic Initiative η 3S ελπίζει να μπορέσει να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην επέκταση των δραστηριοτήτων της, να σταθεροποιηθεί στην αγορά και να προσφέρει ευκαιρίες σε ακόμη περισσότερους νέους με αναπηρίες, ώστε να ενταχθούν ισότιμα στον χώρο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.

W: www.schoolsynergysnacks.gr
Tel. +30 693 289 1037
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
FB page: School Synergy Snacks

 

Μέσα από ένα ευχάριστο και χιουμοριστικό video, η Air France μας παρουσιάζει τους κανόνες ασφαλείας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

 

Το νέο της βίντεο ασφαλείας, μας κάνει μια βόλτα στα πιο όμορφα μέρη της Γαλλίας: την Όπερα του Παρισιού, το Château de Versailles, τον εμβληματικό Πύργο του Άιφελ και το θρυλικό Hotel Martinez.  

 

Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να φαντάζουν λίγο μακρινές, αλλά οι διεθνείς λίστες άρχισαν ήδη την προετοιμασία τους με τα Top-10 του φετινού καλοκαιριού.

Ο αγαπημένος και έγκριτος τουριστικός οδηγός Trip Advisor δημοσίευσε τη λίστα με τις πιο δημοφιλείς παραλίες παγκοσμίως για το 2021. Ανάμεσα σε Κούβα, Αυστραλία, Χαβάη και πολλά άλλα εξωτικά μέρη, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Και μάλιστα με 2 παραλίες από τις 25 καλύτερες του κόσμου!

 

 

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως και οι 2 Ελληνικές παραλίες βρίσκονται στη πανέμορφη Κρήτη! Μπάλος και Ελαφονήσι διακρίθηκαν και μας εκπροσωπούν στον διεθνή κατάλογο. Ας πάμε όμως να ρίξουμε μια ματιά και στις υπόλοιπες κορυφαίες παραλίες, σύμφωνα πάντα με το Trip Advisor!

 

<

 

1 Whitehaven Beach

Νησί Whitsunday, Νησιά Whitsunday

 

2 Santa Maria Beach

Κάγιο Σάντα Μαρία, Villa Clara Province

 

3 Baia do Sancho

Φερνάντο ντε Νορόνια, Βραζιλία

 

4 Grace Bay Beach

Grace Bay, Προβιντενσιάλες

 

 

5 Saint Pete Beach

Παραλία Αγίας Πετρούπολης (Φλόριντα), Φλόριντα

 

6 Turquoise Bay

Exmouth, Αυστραλία

 

7 Eagle Beach

Παλμ/Ιγκλ Μπιτς, Αρούμπα

 

8 Spiaggia dei Conigli

Λαμπεντούσα, Islands of Sicily

 

9 Ka'anapali Beach

Λαχάινα, Χαβάη

 

10 Baía dos Golfinhos

Praia da Pipa, Βραζιλία

 

11 Playa de Cofete

Morro del Jable, Ισπανία

 

12 Παραλία Βαραντέρο

Βαραντέρο, Κούβα

 

13 Praia da Falésia

Olhos de Agua, Πορτογαλία

 

14 Maho Bay Beach

Κρουζ Μπέι, Σεν Τζον

 

15 Seven Mile Beach

Νεγκρίλ, Τζαμάικα

 

16 Παραλία Λα Κόντσα

Σαν Σεμπαστιάν - Ντονόστια, Ισπανία

 

17 Playa Norte

Ίσλα Μουχέρες

 

18 Seven Mile Beach

Σέβεν Μάιλ Μπιτς, Γκραντ Κέιμαν

 

19 Παραλία Μπάβαρο

Bavaro, Δομινικανή Δημοκρατία

 

20 Bournemouth Beach

Μπόρνμουθ, Ηνωμένο Βασίλειο

 

21 Λιμνοθάλασσα Μπάλου

Κίσσαμος, Ελλάδα

 

22 Playa Manuel Antonio

Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο, Κόστα Ρίκα

 

23 Παραλία Nungwi

Nungwi, Τανζανία

 

24 Παραλία Ελαφονήσι

Ελαφονήσι, Ελλάδα

 

25 Plage de Santa Giulia

Santa Giulia, Γαλλία

  

Ελάτε να μασκαρευτούμε…Online εικαστικό εργαστήρι για μικρούς καλλιτέχνες

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ανοίγουν χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες και γιορτάζουν μαζί με τους μικρούς καλλιτέχνες τις Απόκριες με ένα πρωτότυπο εργαστήρι κατασκευής μάσκας.

Γιατί μπορεί οι φετινές Απόκριες να είναι διαφορετικές, αλλά τίποτα δεν σταματά την καλή μας διάθεση και δημιουργικότητα.

Την Κυριακή 7 Μαρτίου, στις 12:00 παρουσιάζεται το πρόγραμμα «Ελάτε να μασκαρευτούμε…», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και πραγματοποιείται online μέσω Zoom. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλα τα παιδιά.

Η Αθανασία Σκληρού, εικαστικός και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ξεκλειδώνει την δημιουργική ικανότητα των παιδιών και κατασκευάζει μαζί τους μάσκες, με υλικά που όλοι μπορεί να έχουν στο σπίτι τους: μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, λευκό χαρτί ακουαρέλας, χαρτιά χρωματιστά, κόλλα, ψαλίδι, κορδέλα ή λάστιχο.

Ραντεβού λοιπόν..!

Επικοινωνία

Διεύθυνση Πολιτιστικών

Τ. 210 3680052,

Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

W. www.hau.gr/culture

 

18 Φεβρουαρίου 2021, 22:55 ώρα Ελλάδας, το ρομποτικό διαστημόπλοιο "Perseverance" προσεδαφίζεται στον Άρη.
Αμέσως οι επιστήμονες της NASA ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς. Λίγα δευτερόλεπτά μετά, έλαβαν το πρώτο σήμα ότι η προσεδάφιση ήταν επιτυχής και αμέσως μετά ήρθε η πρώτη εικόνα από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη:
 

 

«Η προσεδάφιση επιβεβαιώθηκε!» αναφώνησε ο Σουάτι Μοχάν, υπεύθυνος για τον έλεγχο επιχειρήσεων. Στην αίθουσα ελέγχου στην Πασαντένα της Καλιφόρνιας, οι ομάδες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα χαράς τη στιγμή της επιβεβαίωσης προσεδάφισης.

 

 

Άλλη μία μεγάλη στιγμή για την ανθρωπότητα έφτασε.

Ας δούμε τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της αποστολής "Mars 2020".

 • Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA στέλνει ρομποτικό διαστημόπλοιο στον πλανήτη Άρη. Είναι όμως η πρώτη φορά, που έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σε «πραγματικό χρόνο» την προσεδάφιση του «Mars 2020 Perseverance».
 • Το διαστημικό όχημα «Perseverance» ξεκίνησε το ταξίδι του στις 30 Ιουλίου του 2020 διανύοντας 471 εκατομμύρια χιλιόμετρα για να φθάσει, όπως αναμένόταν στις 18 Φεβουαρίου 2021 στον Κόκκινο Πλανήτη.

 • Η διαδικασία προσεδάφισης του ρομποτικού διαστημόπλοιου-εργαστηρίου ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 11το βραδυ ώρα Ελλάδας και διήρκεσε σύμφωνα με τον προγραμματισμό 7 λεπτά. «Τα 7 λεπτά του τρόμου», όπως τα αποκαλούν οι επιστήμονες της NASA.
 • Το "Perseverance" θα κατέβει μέσα στον μεγάλο κρατήρα Jezero, που κάποτε ήταν αρχαία λίμνη και δέλτα ποταμού και όπου θεωρείται πιθανότερο να υπήρχαν μορφές ζωής πριν δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο 'Αρης ήταν πιο θερμός, υγρός και πιθανώς φιλόξενος για ζωή.
 • Η αποστολή του διαστημοπλοίου, εκτός των ερευνών που θα πραγματοποιήσει, θα αναζητήσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ή όχι, ότι στον «κόκκινο πλανήτη» υπήρξε κάποτε ζωή.
 • Η διαστημοσυσκευή θα αναζητήσει επίσης ίχνη μικροβιακής ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη και θα μελετήσει την γεωλογική του σύνθεση.
 • Το εξάτροχο ρόβερ μεγέθους SUV, γνωστό και με το παρατσούκλι «Πέρσι», είναι λίγο μεγαλύτερο και βαρύτερο από το ρόβερ "Curiosisy" που μελετά μέχρι σήμερα τον 'Αρη.

 

 • Διαθέτει πιο εξελιγμένα επιστημονικά όργανα, ικανά για πιο φιλόδοξα πειράματα, αποτελώντας το πιο εξελιγμένο εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει ποτέ σταλεί σε άλλο ουράνιο σώμα. Με τα εργαλεία του, θα συλλέξει αρειανά δείγματα, που θα επιστραφούν στη Γη με μια μελλοντική αποστολή, κάτι που, εφόσον συμβεί, θα είναι μια παγκόσμια πρωτιά.
 • Μεταξύ άλλων, το ρόβερ διαθέτει μια πειραματική συσκευή που θα μετατρέπει το διοξείδιο της αρειανής ατμόσφαιρας σε καθαρό οξυγόνο, καθώς επίσης ένα μίνι μετεωρολογικό σταθμό, 19 κάμερες και δύο μικρόφωνα που θα καταγράψουν τους πρώτους αρειανούς ήχους.
 • Επίσης το ρόβερ θα απελευθερώσει το "Ingenuity", ένα μικρό ρομποτικό ελικόπτερο βάρους 1,8 κιλών, το πρώτο στην ιστορία που θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια ελεγχόμενη πτήση σε άλλο πλανήτη.

Μία ιστορική ημέρα για την ανθρωπότητα και την εξέλιξη της!!

 

Σελίδα 3 από 47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!