Travel4kids Team

Travel4kids Team

Το Πολεμικό Ναυτικό οργάνωσε ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία! Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, με όχημα μια τριήρη, κάλεσε το κοινό να ταξιδέψει στις απαρχές της παγκόσμιας ναυτικής ιστορίας αλλά και να κωπηλατήσει κανονικά στις θέσεις της Τριήρους ΟΛΥΜΠΙΑΣ. Ο πλους πραγματοποιήθηκε από τον Φαληρικό Όρμο.

 

 

Στο ταξίδι συμμετείχαν και αρκετά παιδιά, που με το αντίγραφο της τριήρους μεταφέρθηκαν νοερά σε ένδοξες εποχές της ιστορίας μας, όταν ενωμένος ο ελληνικός στόλος διέσχιζε τις θάλασσες και μετέφερε τα ελληνικά στοιχεία και ιδεώδη σε άλλους λαούς και πολιτισμούς.

 

Ελπίζουμε το εγχείρημα να επαναληφθεί καθώς είχε αξιοσημείωτο ενδιαφέρον και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία τα παιδιά να έρθουν τόσο κοντά με την ιστορία μας και να κατανοήσουν σε βάθος την ιστορία μας.
Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το site του Πολεμικού Ναυτικού www.hellenicnavy.gr

 

Βόλτα για ψώνια παρέα με Υπερήρωες;

Το AVENUE MALL ATHENS, το αγαπημένο εμπορικό κέντρο όλης της οικογένειας, εύχεται καλή σχολική χρονιά και προσκαλεί τους επισκέπτες του να ανακαλύψουν μοναδικές επιλογές για τη νέα σεζόν αλλά και για το σχολείο, ανάμεσα στα επώνυμα καταστήματα μόδας, ομορφιάς και ειδών σπιτιού και μέσα στο πιο χαρούμενο σκηνικό Back to School.

 

 

Από 5 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, οι αγαπημένοι Υπερήρωες Superman, Batman και Wonderwoman, μας μαθαίνουν τα μυστικά τους και μας κάνουν μέλος της ομάδας τους. Ένα πλήρως εξοπλισμένο βεστιάριο θα βρίσκεται στο ΑVENUE με τα παιδιά να ντύνονται, να μεταμορφώνονται και να προετοιμάζονται να φοιτήσουν στη πιο τρομερή σχολή του κόσμου. Μέσα από πολλές και ευχάριστες δοκιμασίες τα παιδιά εκπαιδεύονται και μπαίνουν στον κόσμο των υπερηρώων.

Και στο τέλος, φυσικά παίρνουν το πτυχίο τους! Πολλές εκπλήξεις και δώρα περιμένουν τους μικρούς πρωταγωνιστές και τους γονείς τους.

 

Το Ζάππειο υποδέχεται το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου για άλλη μια χρονιά και προσκαλεί μεγάλους και παιδιά να το επισκεφθούν!

Πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού με τους λάτρεις του βιβλίου, το Φεστιβάλ Βιβλίου, ανοίγει τις πύλες του τη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016. Το φετινό αφιέρωμα της διοργάνωσης είναι «50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον Πολιτισμό».

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Πέμπτη:             18:00 – 22:30
Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 – 23:00
Κυριακή:                            11:00 – 22:30

Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.

 

Οι κεντρικές εκδηλώσεις, αλλά και οι ποικίλες δράσεις (θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.), με φόντο τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων δημιουργούν, για τους επισκέπτες, ένα ιδανικό περιβάλλον αναψυχής και πνευματικής αναβάθμισης.

 

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
• Η Δημόσια Τηλεόραση ως παράγοντας Πολιτισμού. Γενικότερη αναφορά στην ιστορική και θεματολογική της διαδρομή των 50 χρόνων.
• ΕΡΤ και Ελληνική Κοινωνία. Αλληλεπίδραση και αλληλοδιαμόρφωση.
• Αρχείο ΕΡΤ: Η Δημόσια Τηλεόραση ως μέσο αποτύπωσης, ανάδειξης και διάσωσης της ιστορικής και πνευματικής μας κληρονομιάς.
• Το θεατρικό έργο στη Δημόσια Τηλεόραση. Αντί σκηνής, η οθόνη.
• Τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το βιβλίο, ως πνευματικό αλλά και καταναλωτικό αγαθό.
• Τηλεοπτικές Διασκευές Βιβλίων.
• Η μουσική στην Δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός ακροατής, ένα καλός αναγνώστης.

Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά κατά τη διάρκεια των παραστάσεων!

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου πρωτοπορεί και οργανώνει ενέργειες, που δίνουν ένα πιο φιλόξενο και προσιτό πρόσωπο στις εκδηλώσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για τις οικογένειες. Έως τώρα, δεν ήταν εύκολο μαζί με τα παιδιά να παρακολουθήσετε μια παράσταση στην Επίδαυρο, ειδικά αν δεν είχατε την επιλογή να τα φιλοξενήσει κάποιος για ένα βράδυ. Πλέον ο χώρος της Επιδαύρου αποκτά γίνεται προσιτός και για οικογένειες μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα της πρώτης δημιουργικής απασχόλησης, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους.

 

Οι θεματικές ενότητες των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών δράσεων εμπνεύστηκαν από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος όπου τόσο τα θέματα του θεατρικού έργου, όσο και η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία και η μουσική της παράστασης αποτέλεσαν τα βασικά εργαλεία της δημιουργικής έκφρασης των νεαρών μας φίλων (παιδιά από 4 έως 12 ετών).

 

 

Τα εργαστήρια ήταν χωρισμένα σε τρεις ηλικιακές ομάδες όπου η κάθεμια εστίασε και σε μία άλλη παράμετρο του θεατρικού έργου. Τα μεγαλύτερα παιδιά ασχολήθηκαν με την πλοκή και το μυθολογικό πλαίσιο του έργου μέσα από θεατροπαιδαγωγικές δράσεις, τα παιδιά μικρότερης ηλικίας δημιούργησαν μουσικά μοτίβα και θεατρικές συνθέσεις βασισμένες στην μουσική της παράστασης και τα πιο μικρά κατασκεύασαν, μέσα από μια διαδικασία δημιουργικού παιχνιδιού, μια ευφάνταστη και πολύχρωμη σφίγγα.
Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν και παιδιά με άλλες μητρικές γλώσσες τα οποία παρακολούθησαν με ευκολία όλες τις δράσεις.

 

 

Η δημιουργική απασχόληση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (στο Γυμνάσιο Λυγουριού) συνεχίζεται και κατά την διάρκεια των παρακάτων παραστάσεων. Κάθε φορά το πρόγραμμα θα συνδέεται με την αντίστοιχη θεματική των έργων που θα παίζονται στην Αρχαία Επίδαυρο. Στόχος της δημιουργικής απασχόλησης είναι τα παιδιά και οι κηδεμόνες τους να μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία των θεμάτων της παράστασης.

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη – Εθνικό Θέατρο, Μιχαήλ Μαρμαρινός
5 & 6 Αυγούστου / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Όρνιθες του Αριστοφάνη – Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Νίκος Καραθάνος
19 & 20 Αυγούστου / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.greekfestival.gr στην επιλογή Δημιουργική Απάσχοληση για Παιδιά.

 

Το Poseidon Challenge είναι μία αθλητική διοργάνωση γιορτή. Ο Σκοπός της είναι να προσφέρει σε κάθε συμμετέχοντα αξέχαστες εμπειρίες από την ιστορία και την ομορφιά του τόπου αλλά και από τη φιλοξενία των ανθρώπων. Αυτοί οι άνθρωποι είμαστε όλοι μας, όλοι όσοι δημιουργούμε τις στιγμές αυτού του αγώνα. Είμαστε αυτοί που θα προσφέρουμε τη βοήθειά μας όταν κάποιος τη χρειαστεί, αυτοί που μπορούμε με ένα απλό χαμόγελο να προσφέρουμε τη μοναδική στιγμή της χαράς και αρμονίας.

Η Ομάδα των Εθελοντών μας είναι κάτι παραπάνω από μία συνεύρεση ατόμων, είναι μία ομάδα με ένα κοινό σκοπό. Η πιο όμορφη ιδέα είναι το να μπορείς να προσφέρεις σε ένα κοινό σκοπό. Αυτό είναι το συστατικό των ομάδων που πραγματοποίησαν τα μεγαλύτερα επιτεύγματα!
Αυτό επιχειρούμε κι εμείς.

Καλώς ήρθατε στην ομάδα των Εθελοντών του Poseidon Challenge

 

Πακέτο Εθελοντή:

  • Τεχνικό Μπλουζάκι της Poseidon Challenge (Powered by Puma)
  • Καπελάκι της Διοργάνωσης
  • Τσάντα Puma με το ΚΙΤ αθλητών για το Full Πακέτο Εγγραφής
  • Δίπλωμα Συμμετοχής Εθελοντικής Προσφοράς
  • Νερά, Φρούτα, Φαγητό
  • Μετακίνηση από Αθήνα προς Λαύριο και επιστροφή

www.poseidonchallenge.org

H γιατρός είναι σε βάρδια...
Η 3η σεζόν της αγαπημένης μας επιτυχημένης σειράς του Disney Junior συνεχίζεται με πιο πολλές εκπλήξεις!

Η γιατρός είναι σε βάρδια - Η Μικρή Γιατρός, η αγαπημένη τηλεοπτική σειρά για παιδιά ηλικίας από 2 έως 7 ετών, συνεχίζεται με νέα επεισόδια τις καθημερινές του Σεπτεμβρίου στις 14:45 στο κανάλι Disney Junior, ένα κανάλι αφιερωμένο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, το οποίο αγαπούν οι μικροί μας φίλοι και οι γονείς εμπιστεύονται.

Η σειρά κινουμένων σχεδίων έχει ήδη συναρπάσει το κοινό, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τηλεοπτικής σειράς προσχολικής ηλικίας. Στη σειρά, η οποία εκπαιδεύει τα μικρά παιδιά πάνω σε ζητήματα σωστής υγείας, φροντίδας και διατροφής, πρωταγωνιστεί ένα μικρό κορίτσι, η Ντότι, το οποίο μπορεί να συνομιλήσει σε λούτρινα ζωάκια και παιχνίδια – τα οποία μπορούν επίσης να της μιλήσουν, ειδικά όταν χρειάζονται τη βοήθεια της για ράμματα ή επιδέσμους σε μία πληγή. Κατά τη διάρκεια της σειράς, η Μικρή Γιατρός και οι φίλοι της Δράκος, Αρνίτσα, Χάλι και Χιονάτος βοηθούν με χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού μας και των άλλων και διώχνουν τις φοβίες για την επίσκεψη στο γιατρό.

 

 

Η σειρά έχει ήδη κυκλοφορήσει πολλά προϊόντα, μεταξύ των οποίων βιβλία, λούτρινα, κούκλες, παιχνίδια, γραφική ύλη, ρούχα, υλικά για πάρτι και πολλά άλλα! Η Nancy Kanter, Senior Vice President, Original Programming & General Manager της Disney Junior Worldwide, δήλωσε: «Η σειρά έχει απήχηση σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 2-7 ετών. Έχουμε λάβει πολλά σχόλια ότι τη συγκεκριμένη σειρά, την παρακολουθούν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους και έχει ανοίξει ένα οικογενειακό διάλογο για τη σημασία της καλής υγείας και της φροντίδας. Επίσης σημαντικό είναι ότι η σειρά βοηθάει να καταπολεμηθούν οι φόβοι για επίσκεψη στο γιατρό, που τόσα μικρά παιδιά αντιμετωπίζουν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που τα παιδία πλέον μπορούν να δείχνουν την αγάπη τους στην Doc και τους φίλους της, τα παιχνίδια, πέρα από την τηλεοπτική οθόνη και να ενθαρρύνουμε την έμφυτη καλλιέργεια τους.»

Το κανάλι Disney Junior προβάλει τη σειρά, Η Μικρή Γιατρός, καθημερινά μέσω των OTE TV, Vodafone TV και Cyta TV. Από τις 5 Σεπτεμβρίου, Η Μικρή Γιατρός θα συνεχίσει με νέα επεισόδια τις καθημερινές στις 14:45. Το Νοέμβριο του 2016, η 4η σεζόν θα βρει την Μικρή Γιατρό επικεφαλής στο όλο δικό της νοσοκομείο παιχνιδιών, όπου θα είναι απασχολημένη γιατρεύοντας τα τραυματισμένα παιχνίδια της πόλης. Η Μικρή Γιατρός, η Αρνίτσα, ο Δράκος & ο Χιονάτος θα συνεργαστούν μαζί της, ώστε να φροντίσουν τους ασθενείς τους!

Το Smart Cinema του Smart Park στα Σπάτα, δίνει τη δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να απολαύσει για ακόμα μία φορά, τη μοναδική ταινία «Το Βιβλίο της Ζούγκλας»!

Από τις 11/8 και μέχρι τις 17/8 στις 21.00, απολαύστε τον αξιολάτρευτο Μόγλη και το φίλο του Μπαλού σε μοναδικές περιπέτειες… άγριας φύσης!

Είσοδος: 5,90€

Smart Cinema
Τηλέφωνο: 210 6025425

Το Ναύπλιο αποτελεί σίγουρα έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό εδώ και πολλές δεκαετίες, καθώς συνδυάζει την εύκολη πρόσβαση, το ιδιαίτερα όμορφο φυσικό τοπίο και την μοναδική του πολιτιστική κληρονομιά. Στη διατήρηση της πολιτιστικής του κληρονομιάς έχει συμβάλει αρκετά, τα τελευταία περίπου 40 χρόνια, και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου», γεγονός που αποδεικνύουν οι βραβεύσεις του και η πολύχρονη δράση του.

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα (ΠΛΙ) όμως συνεχίζει να ακολουθεί τις ανάγκες της εποχής και να απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Πιο πρόσφατη καινοτομία του είναι δύο εκπαιδευτικές εφαρμογές για παιδιά και μεγάλους, στα πλαίσια του έργου το "Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στην Ψηφιακή Εποχή", που πλέον είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος.

 

1. “Ενδύεσθαι”:

Η εφαρμογή καλεί τον χρήστη να έρθει σε επαφή με τοπικές ενδυμασίες από όλη την Ελλάδα και να εξασκήσει τις γνώσεις του σε αυτές. Οι φορεσιές που απεικονίζονται στο εκπαιδευτικό παιχνίδι αποτελούν μέρος της πλούσιας συλλογής του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι 3 επιπέδων, όπου τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν φορεσιές από όλη την Ελλάδα και μπορεί το παιχνίδι να έχει και αντίπαλο.

 

 

2. Το Ναύπλιο στον 19ο αιώνα:

Η εφαρμογή μεταφέρει τον χρήστη στο Ναύπλιο του 19ου αιώνα μέσα από ένα παιχνίδι γνώσεων, παρέχοντας του πληροφορίες για ιστορικά κτίρια και μνημεία της πόλης. Η τρισδιάστατη απεικόνιση των κτιρίων πραγματοποιήθηκε με βάση το πλούσιο ιστορικό υλικό από το αρχείο του Ιδρύματος. Το παιχνίδι χωρίζεται σε επίπεδα και μπορεί να παιχτεί από 2 παίχτες ταυτόχρονα.

 

 

Οι εφαρμογές απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, ενώ αποτελούν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του ΠΛΙ για συνεχή ανάπτυξη στον τομέα των ψηφιακών υποδομών.

Οι εν λόγω εφαρμογές είναι διαθέσιμες και μέσω κινητού τηλεφώνου και tablet στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

 

Για κινητά με Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.CITE_SA.Endiesthai&hl=el
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.cite.mobile.android.Nafplion&hl=el

Για κινητά με ios:
https://itunes.apple.com/gr/app/to-nauplio-ston-19o-aiona/id1096048750?mt=8
https://itunes.apple.com/gr/app/endyesthai/id1073115146?mt=8

Για κινητά με Windows Phone:
https://www.microsoft.com/el-gr/store/apps/endiesthai/9nblggh5f5qf

Ευχάριστες διακοπές μπορείτε να κάνετε ακόμα και αν μείνετε εντός των τειχών της πόλης της Αθήνας. Το ίδιο και περισσότερο ισχύει και για τα παιδιά σας, καθώς το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης έχει φροντίσει για αυτό. Το Summer Camp του Μουσείου έχει ήδη ολοκληρώσει τους πρώτους κύκλους του αλλά απομένουν 2 ακόμα περίοδοι.

Τα παιδιά θα μπορούν να φτιάξουν κατασκευές, να παίξουν μουσικοκινητικά παιχνίδια, να επισκεφθούν γειτονικά μουσεία και να βουτήξουν στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας. Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα κάνουν εκδρομές, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας, θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια.

Εντός του Μουσείου τα παιδιά θα περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους με εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική κίνηση, εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες.

 

Οι επόμενες περίοδοι, διάρκειας 1 εβδομάδας (5 εργάσιμων ημερών), είναι : 29/8-2/9 και 5/9-9/9
• Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5 έως 10 ετών
• Οι ώρες του προγράμματος είναι από 8:00 έως 13:30, από 8:00 εως 16:30 ή από 10:00 έως 13:00
• Τα παιδιά οργανώνονται σε τμήματα δώδεκα (12) ατόμων μέχρι δύο τμήματα συνολικά σε κάθε περίοδο.
• Στην τιμή περιλαμβάνεται δεκατιανό (δεν περιλαμβάνεται το γεύμα που πρέπει να το έχουν από το σπίτι σε κατάλληλη συσκευασία)
• Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους: σακίδιο, παγούρι, καπέλο και άνετα ρούχα.
• Το κόστος συμμετοχής είναι ογδόντα ευρώ (80€) για το πρόγραμμα από 10:00 έως 13:00 εκατόν δέκα ευρώ (110€) για το πρόγραμμα από 8:00 έως 13:30 και εκατόν σαράντα ευρώ (140€) για το πρόγραμμα από 8:00 εως 16:30 Επίσης προβλέπεται έκπτωση στα αδέλφια και στη συμμετοχή σε περισσότερες από μία περιόδους.
• Το ημερήσιο κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ (30€)
• Το πρόγραμμα διατίθεται σε πακέτα προσφοράς ειδικά διαμορφωμένα για οργανωμένες ομάδες παιδιών καθώς και από ομίλους εταιρειών.
• Τα εργαστήρια διεξάγονται από έμπειρους και καταξιωμένους συνεργάτες του μουσείου.
• Υπεύθυνο προσωπικό του μουσείου φροντίζει για την ομαλή ροή του προγράμματος και την ασφάλεια των παιδιών.
• Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο κτίριο που στεγάζεται το Mουσείο, στο κέντρο της Πλάκας.
• Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιπάτους σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και πολιτιστικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής με βιωματικές δράσεις και δημιουργικές δραστηριότητες.
• Σε κάθε περίοδο το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκδρομή με το τρενάκι με ειδική ξενάγηση για τα παιδιά.
• Το υλικό που θα προκύψει από τις δραστηριότητες (τετράδια εργασίας, λογοτεχνικά κείμενα, καλλιτεχνικές δημιουργίες) θα δοθεί στα παιδιά σε αναμνηστικό ντοσιέ.

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3250341 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αν είστε νέοι γονείς και η βόλτα στη παραλία για τα πρώτα μπάνια μαζί με το μωρό σας, φαντάζει Γολγοθάς, το παρακάτω βίντεο περιέχει μερικές από τις πιο επιτυχημένες συμβουλές για να περάσετε τέλεια!
Ακόμα και μόνη σας με το παιδί μπορείτε να τα καταφέρετε, αρκεί να οργανωθείτε από πριν και να είστε έτοιμοι!

 


Δείτε στο τέλος το βίντεο με όλες τις συμβουλές!

 

1. Φτιάξτε τη τέλεια πετσέτα!
Πάρτε όποια πετσέτα θαλάσσης έχετε, διπλώστε το κάτω μέρος και ράψτε απλά τα άκρα κάνοντας έτσι θήκες για τα μικροπράγματα της παραλίας. Έτσι δεν σκορπίζονται και τα έχετε όλα στη σειρά τακτοποιημένα.

 

2. Προστατέψτε το κινητό σας
Επειδή σίγουρα δεν θα μπορείτε να έχετε το νου σας στο κινητό, πάρτε ένα σακουλάκι αποθήκευσης φαγητού που κλείνει και βάλτε μέσα το κινητό σας. Θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και ταυτόχρονα το προστατεύετε από άμμο και νερό.

 

 

3. Πάρτε πόσιμες παγοκύστες
Σίγουρα θα χρειαστείτε παγοκύστες για να διατηρήσετε δροσερά τα φαγητά που θα έχετε μαζί σας. Για οικονομία χώρου, προτιμήστε να έχετε κατεψυγμένα μπουκαλάκια νερού, που μετά θα τα χρησιμοποιήσετε και για πόσιμο νερό στη παραλία.

 

 

4. Έξτρα αλλαξιά
Πάρτε μία επιπλέον αλλαξιά με όλο το πακέτο (ζιπουνάκι, μπλούζα, παντελόνι, κάλτσες) και διπλώστε το ένα μέσα στο άλλο για εξοικονόμηση χώρου και για να μην τα ψάχνετε μέσα στη τσάντα.

 

 

5. Αντηλιακό
Αφαιρέστε την ετικέτα του αντηλιακού σας και γράψτε πάνω τις ώρες, που πρέπει να επαναλαμβάνετε την επάλειψη αντηλιακού στο παιδί. Συνίσταται η επανάληψη το αργότερο κάθε 1 ώρα και είκοσι λεπτά, ανάλογα πάντα με του τύπο δέρματος του παιδιού. Χρησιμοποιήστε ειδικό αδιάβροχο μαρκαδοράκι, σαν αυτά που γράφουν και πάνω σε CD.

 

 


 

6. Φτιάξτε το δικό σας κρεβάτι παραλίας
Στρώνοντας ένα μεγάλο σεντόνι με λάστιχο και τοποθετώντας στις 4 άκρες του από μία τσάντα με πράγματα, φτιάχνετε ένα καταπληκτικό κρεβάτι παραλίας που παράλληλα είναι και ένα έξυπνος Mini Παιδότοπος

 

7. Παιχνίδια Παραλίας
Τα κουβαδάκια και τα φτυαράκια πάντα συγκαταλέγονται στον βασικό εξοπλισμό παραλίας, αν θέλετε να λέγεστε επαγγελματίας! Πάντα ευπρόσδεκτα και άλλα πρωτότυπα παιχνίδια παραλίας (πχ μικρές πισίνες) που έχουν να κάνουν με το νερό και την άμμο, ώστε να κρατήσετε τους μικρούς μπόμπιρες κοντά σας.

 

 

8. Η καλύτερη κρυψώνα παραλίας!
Πάντα έχετε το άγχος μήπως σας κλέψουν τα πράγματα σας, όταν θα τολμήσετε να κάνετε την πολυπόθητη βουτιά! Αρχικά, να υπενθυμίσουμε πως δεν χρειάζεται να έχετε σημαντικά πράγματα μαζί σας. Αν είστε μόνη σας με το παιδί και θέλετε να μπείτε μαζί στη θάλασσα, αναγκαστικά θα αφήσετε για λίγο τα πράγματα εκτεθειμένα. Μην ανησυχείτε πλέον! Κρύψτε τα αντικείμενα που θέλετε μέσα σε μια καθαρή πάνα και διπλώστε τη σαν να είναι βρώμικη. Πιστέψτε με, κανείς δεν θα τολμήσει να την αγγίξει…

 

 9. Εύκολα παιχνίδια στην άμμο
Φτιάξτε μικρές τρύπες στην άμμο και παίξτε mini Golf με μια μικρή μπαλίτσα. Τα παιδιά μικρής ηλικίας θα ξετρελαθούν και θα μπορούν εύκολα να πάρουν μέρος στο παιχνίδι.

 

 

 

10. Αστείες Φωτογραφίες
Βγάλτε αστείες οικογενειακές φωτογραφίες όλοι μαζί ή χωριστά. Δείτε τη σκιά σας και σχεδιάστε στην άμμο προσωπάκια. Οι φωτογραφίες σας θα αποκτήσουν ακόμα πιο κεφάτη διάθεση και οι αναμνήσεις θα είναι μοναδικές

 

11. Πώς να βγάλετε την άμμο από τα πόδια τους
Όταν η άμμος είναι βρεγμένη και έχει κολλήσει στα πόδια τους, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ενώ εσείς προσπαθείτε να μπείτε στο αυτοκίνητο και ψάχνετε για λίγο νερό και πετσέτες. Μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα την άμμο αρκεί να ρίξετε στα πόδια τους ταλκ και μετά να τα σκουπίσετε με μια πετσέτα ή με τα χέρια σας.
 

12. Τσάντα παραλίας… για παιχνίδια
Καλό είναι να έχετε μαζί σας μια ξεχωριστή τσάντα παραλίας ειδικά για παιχνίδια τους που να είναι μια σακούλα δίχτυ, ώστε να φεύγει με ένα τίναγμα η άμμος, να μην τα χάνετε και να μην λερώνουν τα υπόλοιπα πράγματα .

 

13. Παγάκια aloe vera για το κάψιμο
Αν κάτσατε λίγο παραπάνω στον ήλιο και κάπως καήκατε, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας παγάκια από aloe vera! Θα σας ανακουφίσουμε λόγω θερμοκρασίας και των ουσιών της aloe vera.

 

 

 

Last but not least ….
Το καλύτερο παιχνίδι για τη παραλία και αχώριστος φίλος μας στην άμμο είναι οι σαπουνόφουσκες!!! Αφήστε τα να τις χαρούν όσο θέλουν καθώς μέσα στο σπίτι δεν μπορούν…

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε όλες τις παραπάνω συμβουλές συγκεντρωμένες. Απολαύστε το!

 

 

 

Σελίδα 33 από 47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!