Travel4kids Team

Travel4kids Team

Η χώρα μας αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών από όλο τον κόσμο, που έρχονται για τον μοναδικό ήλιο και τη θάλασσα. Ειδικά το καλοκαίρι μας προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για παιχνίδι στη θάλασσα με τα παιδιά. Η έκθεση των παιδιών στον ήλιο θέλει ιδιαίτερη προσοχή και οφείλουμε να τηρούμε αυστηρά τους κανόνες προστασίας από τον ήλιο. Η Κωνσταντίνα Φραγκιά Τσίβου, M.D., Ph.D, Παθολογοανατόμος και Πρόεδρος του Οργανισμού για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Μελανώματος «ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ», παραχώρησε συνέντευξη στο Travel4Kids και μας έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τη σωστή προστασία των παιδιών μας από την ηλιακή ακτινοβολία.

 

Ποιες ώρες της ημέρας επιτρέπεται ένα παιδί να βρίσκεται στη θάλασσα και για πόση διάρκεια;
Το μήκος της σκιάς μας και η σχέση της με το σώμα μας, αποτελούν τον καλύτερο οδηγό για την ασφαλή επιλογή του κατάλληλου χρόνου της μέρας για να παίξει ένα άτομο και ιδιαίτερα ένα παιδί στην παραλία ή να κολυμπήσει στη θάλασσα. Πρόκειται για φυσικό και αλάνθαστο ρολόι, που καταδεικνύει αποτελεσματικά τις καθορισμένες από την ιατρική έρευνα επικίνδυνες ώρες που θα έπρεπε να αποφεύγεται η έκθεσή μας στον ήλιο.
Συγκεκριμένα, όταν η σκιά μας είναι μακριά και απομακρύνεται από το σώμα, είναι η ώρα κατάλληλη για κολύμπι και γενικά δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Αντίθετα, όταν η σκιά μας πλησιάζει, γίνεται μικρότερη από το ύψος του σώματός μας ή εξαφανίζεται τελείως [γεγονός που συμβαίνει το μεσημέρι] θα πρέπει να αποφεύγουμε την παραμονή μας στη θάλασσα ή στην ύπαιθρο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 30 λεπτών.
Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι η υπεριώδης [UV] ακτινοβολία επιδρά στο ανθρώπινο σώμα και μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα και μέσα στη θάλασσα, την ώρα που κολυμπάμε, μέχρι βάθους 50εκ από την επιφάνειά της.
Για τους γονείς που είναι εξοικειωμένοι με τις εφαρμογές του κυβερνοχώρου, μπορούν να αναζητήσουν ηλεκτρονικές εφαρμογές (πχ www.uvnet.gr) που τους δίνουν πληροφορίες σχετικά με το βαθμό επικινδυνότητας της UV ακτινοβολίας, σε συγκεκριμένη ώρα και μέρα, σε κάθε σημείο της Ελλάδας

 

 

Ο χρόνος που μπορεί να κολυμπήσει ένα παιδί στη θάλασσα, εξαρτάται από την ηλικία του, τη φυσική αντοχή του, την ώρα της ημέρας και την εποχή του χρόνου. Προϋπόθεση αποτελεί η θάλασσα να είναι καθαρή, ζεστή και ελεύθερη μικροβίων.

Για το μωρό μέχρι 6 μηνών η παραμονή στο νερό πρέπει να συνδυάζεται με λίγα ‘βουτήγματα’ για χρονικό διάστημα ελάχιστων λεπτών και με τη χρήση καπέλου. Ο γονιός πρέπει να γνωρίζει ότι το μικρό παιδί, ιδιαίτερα στη βρεφική ηλικία δεν έχει αναπτύξει ικανοποιητικά το σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματός του και μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να παρουσιάσει υπερβολική πτώση της θερμοκρασίας του [υποθερμία], επικίνδυνη για την υγεία του. Το μωρό, μετά την απομάκρυνσή του από τη θάλασσα θα πρέπει να σκουπισθεί με πετσέτα και να φορέσει ρούχο που θα καλύπτει όσο το δυνατόν καλύτερα το σώμα του με τρόπο που θα του επιτρέπει να δροσίζεται από τον αέρα. Στην ηλικία αυτή, δεν συνιστάται η χρήση αντηλιακού, που μπορεί να προκαλέσει δερματικές αντιδράσεις. Ταυτόχρονα απαγορεύεται η παραμονή του μωρού στον ήλιο μεσημεριάτικα ή για πολύ χρόνο τις υπόλοιπες ώρες της μέρας και μάλιστα χωρίς ρούχα. Προτείνονται χαλαρά σε εφαρμογή ρούχα που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο τμήμα της επιφάνειας του σώματος, επιτρέποντας ταυτόχρονα στον αέρα να δροσίζει το σώμα του. Μολονότι τα σκουρόχρωμα και στεγνά ρούχα, έχουν καλύτερη αντηλιακή δράση έναντι της UV ακτινοβολίας, στην ηλικία αυτή, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ανοιχτόχρωμα ρούχα, για την προστασία του μωρού από τη ζεστή ακτινοβολία, την υπέρυθρη [ΙR].

 

 

Για μεγαλύτερα παιδιά μέχρι ενός έτους, ο χρόνος παραμονής τους στη θάλασσα θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, εξατομικευμένα ανάλογα με τις αντοχές του κάθε παιδιού και πάντα σε συνδυασμό με τη χρήση καπέλου και αντηλιακού. Σημεία που θα πρέπει να ευαισθητοποιήσουν το γονιό να απομακρύνει άμεσα το παιδί από τη θάλασσα, αποτελούν η αλλαγή του χρώματος των χειλιών του και των άκρων του [ποδιών ή χεριών] προς το υποκύανο, το τρέμουλο των χειλιών του ή της φωνής του και το σηκωμένο ‘χήνειο’ δέρμα του

 

Μεγαλύτερα του 1 έτους παιδιά μπορούν να παραμείνουν στη θάλασσα και στην παραλία όσο επιθυμούν ή όσο το επιτρέπει ο φωτότυπός τους, με σωστή τήρηση των κανόνων ηλιοπροστασίας που συνοψίζονται στην ακροστιχίδα Μ.Α.Γ.Ι.Κ.Ο από τα αρχικά των λέξεων Μπλούζα, Αντηλιακό, Γυαλιά, Ισκιος, Καπέλο και Ομπρέλα. Είναι προφανές, ότι το παιδί θα πρέπει να βγει στη στεριά, αν παρουσιάσει τις μεταβολές δέρματος / χειλέων και τρέμουλο φωνής ή χειλέων που επισημαίνονται στην παραπάνω παράγραφο.

 

 

Στην Ελλάδα, ποιά δερματικά προβλήματα παρουσιάζονται συχνότερα σε παιδιά εξαιτίας της ελλιπούς αντηλιακής προστασίας;
Το ηλιακό έγκαυμα και η φωτοευαισθησία αποτελούν παθολογικές καταστάσεις του δέρματος που σχετίζονται με την ελλιπή αντηλιακή προστασία ενός παιδιού, μαζί με οφθαλμολογικά προβλήματα, ηλίαση, αφυδάτωση κλπ.
Είναι βασικό να διευκρινισθεί ότι η έννοια της ηλιοπροστασίας δεν αφορά μόνον στο αντηλιακό αλλά στο σύνολο των κανόνων της που συνοψίζονται στο μνημονευτικό κανόνα Μ.Α.Γ.Ι.Κ.Ο ΡΟΛΟΪ. Η λέξη Μ.Α.Γ.Ι.Κ.Ο. προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Μπλούζα, Αντηλιακό, Γυαλιά, Ισκιος, Καπέλλο και Ομπρέλα.

 

Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει ο Ίσκιος το μήκος του οποίου προσδιορίζει το κατάλληλο ή μη της ώρας έκθεσης του παιδιού στον ήλιο. Το αντηλιακό συμβάλλει επίσης στην προφύλαξη του δέρματός του αλλά η χρήση του ανεπαρκεί αν δεν συνδυάζεται με τη χρήση μπλούζας, γυαλιών ηλίου, καπέλου και ομπρέλας.
Το σκουρόχρωμο μπλουζάκι, το πλατύγυρο καπέλο και η χρήση ειδικών γυαλιών ηλίου για παιδιά μεγαλύτερα του 1-1,5 έτους, με ειδική κατασκευή που εξασφαλίζουν το ράϊσμα χωρίς σπάσιμο του γυαλιού σε περίπτωση πτώσης του παιδιού συμπληρώνουν το πάζλ των κανόνων ηλιοπροστασίας.

Η ομπρέλα, αποτελεί βασικό εξάρτημα της ηλιοπροστασίας για τις ώρες που η σκιά του παιδιού είναι μακριά. Αντίθετα απαγορεύεται και θεωρείται από τα βασικότερα σφάλματα στην εφαρμογή των κανόνων ηλιοπροστασίας, η παραμονή παιδιού κάτω από ομπρέλα τις ακατάλληλες ώρες, όταν η σκιά είναι μικρή ή εξαφανίζεται. Η χρήση της ομπρέλας στις συγκεκριμένες ώρες είναι απατηλά προστατευτική, αφού δεν παρέχει ουσιαστική προστασία από την UV ακτινοβολία η οποία ανακλώμενη στην άμμο, το βότσαλο ή ακόμα και στη θάλασσα όταν είναι δίπλα στη θέση όπου παίζει το παιδί, ‘καίει’ το δέρμα του.

 


Οι Έλληνες γονείς είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους από τον ήλιο; Από πού μπορούν να ενημερώνονται υπεύθυνα;
Οι νέοι Έλληνες γονείς είναι σε σημαντικό βαθμό ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν την υγεία των παιδιών τους και ενημερώνονται για θέματα προληπτικής ιατρικής μεταξύ των οποίων και για τους κινδύνους από τον ήλιο.
Οι δερματολόγοι και οι παιδίατροι μπορούν να τους συμβουλεύσουν σχετικά με το θέμα. Επιπρόσθετα, καταχωρήσεις ιατρικής σχετικής πληροφορίας σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αποτελούν πηγές γνώσης, ενώ ο κυβερνοχώρος, επιτρέπει την αξιολόγηση εκ μέρους τους των γραφομένων, σε κάθε περίπτωση.
Τέλος, σπουδαίο ρόλο σωστής ενημέρωσής τους αποτελεί και το σχολείο με την ενσωμάτωση ιατρικών σχετικών ομιλιών προς τα μέλη Συλλόγων Γονέων, κατά τη διάρκεια προγράμματος Αγωγής Υγείας σχετικού με την Ηλιοπροστασία.

 

 

Σχετικά με την ένδυση του παιδιού στη παραλία, αρκεί ένα απλό μπλουζάκι ή απαιτείται ειδικό ρούχο με αντηλιακή προστασία;
Ειδικά ρούχα κατασκευασμένα με ειδικό τρόπο ώστε να παρέχουν αντηλιακή προστασία έναντι της UV ακτινοβολίας, έχουν κατασκευασθεί αρχικά για άτομα με ειδικά προβλήματα υγείας που προκύπτουν από την έκθεσή τους στον ήλιο. Σήμερα, η χρήση τους έχει επεκταθεί και σε άτομα χωρίς παρόμοια νοσήματα. Έχουν υψηλό κόστος και η αντηλιακή τους δράση εξασφαλίζεται με τη χρήση κατά την κατασκευή τους ουσιών που εμποδίζουν τη διείσδυση των UV ακτινοβολιών. Οικονομικότερα ρούχα αυτής της κατηγορίας, μπορεί να μην προσφέρουν μετά ορισμένα πλυσίματα του ρούχου το βαθμό ηλιοπροστασίας που υπόσχονται, γεγονός που θα εκδηλωθεί με ερυθρότητα και ηλιακό έγκαυμα του δέρματος του παιδιού.
Οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν ότι αντηλιακή δράση κατά των UV ακτινοβολιών έχει κάθε σκουρόχρωμο ρούχο, δυνατής πλέξης, στεγνό και χαλαρό κατά την εφαρμογή του στο σώμα του παιδιού.
Αντίθετα το λευκό ρούχο δεν έχει αντηλιακή δράση. Συνιστάται μόνον σε πολύ ζεστές ημέρες, οπότε απορροφώντας την υπέρυθρη ηλιακή ακτινοβολία εξασφαλίζει δροσιά στο παιδί. Υπενθυμίζεται πάντως ότι τέτοιες μέρες, τα παιδιά δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο.

Η Κωνσταντίνα Φραγκιά – Τσίβου, M.D., Ph.D, Ιατρός Παθολογοανατόμος, είναι Επιστημονική Διευθύντρια του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου HistoBio Diagnosis [HBD] και Πρόεδρος του «ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ», Οργανισμού για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Μελανώματος.
Στοιχεία Επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο πλησιάζουν και αν η πρωτεύουσα της Βραζιλίας σας πέφτει λίγο μακριά, προτιμήστε να τους δείτε live μέσα στην Αθήνα!

Το Εμπορικό Κέντρο Avenue Mall, έχει φροντίσει να φέρει τους Ολυμπιακούς στην Αθήνα για εσάς και τα παιδιά σας.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, έως τις 30 Ιουλίου το Avenue Mall διοργανώνει εργαστήρια και αγωνίσματα για τους μικρούς μας φίλους. Με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο τα παιδιά μαθαίνουν στο AVENUE την ιστορία, τις αρχές και τα ιδανικά των Ολυμπιακών Αγώνων, την ομορφιά και τα οφέλη του αθλητισμού, καθώς και τη μαγεία της Βραζιλίας, μέσα από αθλοπαιδιές, παιχνίδια, αφηγήσεις και βιωματικές δράσεις.

Επισκεφτείτε το και μπείτε στο παλμό της Ολυμπιάδας.

Επίσης, συνδυάστε τα ψώνια σας με τις καλοκαιρινές εκπτώσεις που φτάνουν έως και 70%, σε όλα τα αγαπημένα μας brands και επιβράβευση για όσους ψωνίζουν 30€ από τα καταστήματα του AVENUE. Μέχρι τις 30 Ιουλίου, με αγορές τριάντα ευρώ (30€) και άνω συμμετέχουμε σε κλήρωση για να κερδίσουμε 3 δωροκάρτες αξίας 400€ η κάθε μια, για τις φθινοπωρινές μας αγορές!

 

Χρήσιμες πληροφορίες:
Εμπορικό Κέντρο AVENUE
Λ. Κηφισίας 41-47, 151 25 Παράδεισος Αμαρουσίου
Τηλ.: 210 6100901

Το καλοκαίρι έφτασε και η Daily Telegraph ανακοίνωσε τη λίστα με τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας για οικογενειακές διακοπές. Νησιά όπου μπορείτε να βρείτε καλή πρόσβαση, πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά, όμορφες παραλίες με καθαρά και ρηχά νερά.

Εσείς τι θα επιλέξετε φέτος; Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σποράδες ή Ιόνιο;

 

 

1. ΡΟΔΟΣ

Πρώτη στη λίστα η Ρόδος, με τις ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες της και με πολλά ξενοδοχεία με δραστηριότητες για παιδιά. Προτάσεις για water sports, η μοναδική Μεσαιωνική Πόλη, στο κέντρο της Ρόδου, η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες και άλλα πολλά σημεία για επίσκεψη και δραστηριότητες. Εδώ δείτε τα 5 μέρη στη Ρόδο που τα παιδιά σας θα λατρέψουν!

BOOK NOW

2. ΚΡΗΤΗ
Στη 2η θέση η αγαπημένη Κρήτη των παραδόσεων, του πολιτισμού και του έντονου τοπικού στοιχείου. Ένας τόπος φτιαγμένος για οικογένειες, με τη ιστορία να έχει πρωταρχικό ρόλο, και με ιδανικά σημεία, όπως το Ανάκτορο της Κνωσού, με εύκολη πρόσβαση για παιδιά, και το Σπήλαιο Δικταίο Άντρο στο Λασίθι, το μέρος που γεννήθηκε ο Δίας και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους μικρούς μας φίλους.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ BOOK NOW

ΧΑΝΙΑ BOOK NOW

ΡΕΘΥΜΝΟ BOOK NOW

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BOOK NOW

3. ΚΕΡΚΥΡΑ
Το νησί των Φαιάκων παραμένει πάντα ένας κλασικός προορισμός για όλες τις οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου πελάγους. Σίγουρα όλη η οικογένεια θα απολαύσει τις διακοπές της κάνοντας βουτιές στις πανέμορφες παραλίες του νησιού κατάλληλες για παιδιά, όπως ο Μαραθιάς, το Πρασούδι, ο Χαλικούνας. Το νησί του Βιδό, μια περιβαλλοντική όαση απέναντι από τη πόλη, απλά θα σας αφήσει άφωνους… Επίσης, καλή ιδέα για επίσκεψη είναι το Υδάτινο Πάρκο Aqualand.

Διακοπές στην Κέρκυρα με παιδιά!!

BOOK NOW

 4. ΠΑΞΟΙ
Αν και λιγότερο δημοφιλείς, οι Παξοί αποτελούν το κατάλληλο μέρος για ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Τα παιδιά θα απολαύσουν τις ομαλές ανατολικές παραλίες του νησιού με τα πεντακάθαρα, διαυγή τους νερά! Στο νησί θα βρείτε μερικές από τις πιο όμορφες βίλες για οικογενειακή διαμονή.

Στην παραλία με μωρό! Tips

BOOK NOW

5. ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Παραμένουμε στο Ιόνιο και στο νησί της Ζακύνθου με τις δεδομένα εντυπωσιακές παραλίες! Αν στην οικογένεια έχετε εφήβους, οι ευκαιρίες για εξόδους και διασκέδαση με συνομήλικους θα είναι απεριόριστες. Η περιοχή του Βασιλικού έχει το περισσότερο πράσινο, καθώς και Water Sports στη παραλία του Αγ. Νικολάου, στο Luna Fun Park (Τσιλιβή) θα ευχαριστηθείτε παιχνίδι, για Go Kart πολύ καλή η πίστα στο Καλαμάκι και για μη ξεχάσουμε τις αγαπημένες μας χελώνες, Caretta’s Fun Park Center επίσης στο Καλαμάκι.

BOOK NOW

6. ΛΕΥΚΑΔΑ
Το μοναδικό νησί που μπορείτε να φτάσετε χωρίς να μπείτε σε πλοίο και αποφεύγοντας το κόστος των εισιτηρίων! Νησί για οικογένειες, καθώς προσφέρει ρηχές και ήρεμες παραλίες για παιδιά στη Δυτική πλευρά, όπως το Νηδρί, η Λυγιά και η Βασιλική. Επίσης, πολλές προτάσεις για θαλάσσια σπορ, καταδύσεις για παιδιά, ιππασία για παιδιά, windsurfing για παιδιά και ιστιοπλοΐα για παιδιά.

Καλοκαίρι στη Λευκάδα!

BOOK NOW

7. ΠΑΡΟΣ
Χαρακτηριστικό δείγμα της Κυκλαδίτικης αισθητικής, η Πάρος κάθε χρόνο καλωσορίζει πλήθος οικογενειών, καθώς έχει μερικές από τις ιδανικότερες παραλίες για οικογένειες με μικρά παιδιά. Στη Νάουσα, το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου θα σας ενθουσιάσει με τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει. Ενδιαφέρουσες προτάσεις για οικογένειες: ποδηλατάδα στα σοκάκια, επίσκεψη στο Πάρκο με τις Πεταλούδες και βόλτα στα μουσεία του νησιού. Ιδανικό μέρος για οικογένειες είναι φυσικά και ο Λογαράς, όπου το φιλόξενο Kostas & Ioanna Studios θα φροντίσει για τη διαμονή σας σε δωμάτια με φρέσκια αισθητική και διαμορφωμένα ιδανικά για οικογένειες.

BOOK NOW

 8. ΜΥΚΟΝΟΣ
Η Μύκονος εκτός από κοσμική μπορεί να είναι και οικογενειακή! Όλες οι παραλίες της Μυκόνου είναι υπέροχες, αλλά αν πάτε με παιδιά σας συστήνουμε ανεπιφύλαχτα το απομονωμένο Αγράρι, με άμμο, παιδική χαρά και θαλάσσια σπορ, τον Πάνορμο, με ρηχά νερά και λιγότερους ανέμους, το Καλό Λιβάδι, τα πιο ρηχά νερά και απέραντη παραλία.

Η παιδική μας βιβλιοθήκη ...οι προτάσεις μας 

BOOK NOW

 9. ΜΗΛΟΣ
Όχι μόνο νησί για ερωτευμένους αλλά και νησί για οικογενειάρχες, η Μήλος έχει ορισμένες από τις ομορφότερες παραλίες των ελληνικών νησιών. Ιδανικές παραλίες για παιδιά είναι Παπικινού, χωρίς απότομα βάθη και ο Προβατάς, με ρηχά νερά και οργανωμένη. Μουσεία για επισκέψεις με παιδιά είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου, το Λαογραφικό Μουσείο και το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου. Πάρτε έμπνευση για πειρατικές ιστορίες ...

Ταξίδι με μωρό σε νησί - 5 πρακτικές συμβουλές 

BOOK NOW

10. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά νησιά, τη Σαντορίνη βρίσκουμε στη 10η θέση των καλύτερων ελληνικών νησιών για οικογενειακές διακοπές. Η παραλία στη Περίσσα διαθέτει οργανωμένο water park για βουτιές στις νεροτσουλήθρες, ενώ στη παραλία του Μονόλιθου θα βρείτε ρηχά νερά, ψιλή άμμο και παιδότοπο! Μια βόλτα πάνω σε άλογα για όλη την οικογένεια σίγουρα θα ενθουσιάσει τους μικρούς σας ταξιδιώτες, όπως και το γυάλινο πάτωμα από το καραβάκι που θα σας κάνει το γύρο του ηφαιστείου.

BOOK NOW

Δείτε εδώ περισσότερες προτάσεις εκτός λίστας...!

Η τελική απόφαση είναι δική σας! Καλές Διακοπές!

 

Safe Water Sports – Χρήσιμα videos, για τα παιδιά, οι κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα.

Αθήνα – Λαύριο … μια ανάσα δρόμος!
Αν αγαπάτε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό….
Αν είσαστε εραστές της φύσης και της ζωής….
Αν οι διαδρομές της νίκης σας συναρπάζουν ….
Ελάτε στο Poseidon Challenge, για να τρέξετε μαζί με αθλητές από όλο τον κόσμο, παίρνοντας μέρος στο πρώτο δρομικό γεγονός του Λαυρίου, μια ανάσα δρόμο από την Αθήνα.

Το Poseidon Challenge, δεν είναι ένας απλός αγώνας δρόμου αλλά μια διοργάνωση για όλη την οικογένεια, στην σκιά του Ναού του Ποσειδώνα, στα ίχνη της ακτογραμμής του Σουνίου, με το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου να αφυπνίζει τις αισθήσεις.

Αθλητισμός, τουρισμός και ιστορία πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την διοργάνωση πολλαπλών διαδρομών, οι οποίες ξεκινούν από την είσοδο του ξενοδοχείου Grecotel Cape Sounio κι έχουν διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων, ο Ημιμαραθώνιος δρόμος (21,1χμ) αλλά και ο ειδικά σχεδιασμένος αγώνας για παιδιά - Fun Run - στο λιμάνι του Λαυρίου, δίνουν την δυνατότητα, το Poseidon Challenge να καταγραφεί όχι μόνο ως ένας Αγώνας Δρόμου, αλλά και ως μια εμπειρία ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας και … αντοχής.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται το Challenge Games, ένα μοναδικό γεγονός στο οποίο θα διεξαχθούν αναμετρήσεις μεταξύ των αθλητών με βάση τις φυσικές τους δυνάμεις, τη στρατηγική ικανότητα και την κριτική τους σκέψη.

Τελικός προορισμός για όλους η πόλη του Λαυρίου. Μέσα από διαφορετικούς δρόμους.
Ο έμπειρος αθλητής θα κατηφορίσει από το Ναό του Ποσειδώνα και θα συνεχίζει παραλιακά ως την πόλη του Λαυρίου, παρέα με τη δύναμη που θα του προσφέρει το φυσικό κάλλος της Λαυρεωτικής.

Εκείνοι οι οποίοι θα επιλέξουν τον Ημιμαραθώνιο, θα ξαφνιαστούν αναμφίβολα όταν η πορεία τους θα περάσει μπροστά από το αρχαιότερο θέατρο στον κόσμο, το Θορικό, το οποίο ανέγγιχτο από το χρόνο αφηγείται την ιστορία του.

Τέλος τα παιδιά θα χαρούν τη δική τους εμπειρία στο Λιμάνι δίπλα στη θάλασσα.

Το Poseidon Challenge είναι μια γιορτή. Ένα αθλητικό γεγονός, μια συνάντηση πολιτισμού σε μια περιοχή υψηλής τουριστικής σημασίας.

Η συμμετοχή στο Poseidon Challenge δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την περιοχή της λαυρεωτικής, μιας περιοχής δίπλα από την Αθήνα αλλά και των δυνατοτήτων που προσφέρει. Υποθαλάσσιος πλούτος, ο οποίος γίνεται γνωστός μέσω οργανωμένων καταδύσεων, ιστιοπλοϊκές βόλτες στο απέραντο γαλάζιο με ορίζοντα τα νησιά, περιηγήσεις σε αρχαίες στοές στο μοναδικό δρυμό της Λαυρεωτικής και φυσικά παραδοσιακά προϊόντα από τη γη.

Για την καλύτερη φιλοξενία των επισκεπτών φροντίσαμε να παρέχουμε στους συμμετέχοντες του Poseidon Challenge διαμονή σε υψηλών προδιαγραφών τουριστικές μονάδες σε καταπληκτικές τιμές.

Σας περιμένουμε στη γιορτή της άθλησης, του πολιτισμού και του τουρισμού, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.
Το Poseidon Challenge, είναι το δρομικό γεγονός της χρονιάς.

Το www.Travel4kids.gr στηρίζει το Poseidon Challenge και συμμετέχει σαν Χορηγός Επικοινωνίας.

Για εγγραφές μπείτε στο www.poseidonchallenge.org και καλό τρέξιμο!

Έπειτα από μια δεκαετή συνεργασία μεταξύ των ξενοδοχείων Elounda στη Κρήτη με την παγκοσμίου φήμης Six Senses Spa, και με πολλές διακρίσεις για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες ευεξίας, που προσφέρουν στο μεγάλο σπα των 2.200 μ2, δημιουργήθηκε το 2016 ακόμη μία επαναστατική υπηρεσία, αυτή τη φορά για μικρά παιδιά από 5 ως 12 ετών.

Πρόκειται για ένα τριήμερο πρόγραμμα, των τριών ωρών ημερησίως, το οποίο μαθαίνει στα παιδιά πως να εντάξουν στις καθημερινές τους συνήθειες την ευεξία, την καλή διατροφή, τη χαλάρωση και την εκγύμναση. Το πρόγραμμα φιλοξενείται στον παιδότοπο «Κιβωτός» ή “Kids’ Ark”, μεγάλο μέρος του οποίου προσαρμόστηκε στις ανάγκες του παιδικού spa.

 

 

Οι ειδικοί της Six Senses μαθαίνουν στα παιδιά πώς να παράγουν καλλυντικά από βότανα της Κρητικής γης, από τον Κήπο του Ιπποκράτη, και τι σημαίνει να χρησιμοποιούν φυσικά και βιολογικά υλικά στο δέρμα τους, τι προϊόντα παράγουν οι μέλισσες και χρησιμοποιούνται από την ελληνική Apivita στο Six Senses Spa από την πρώτη μέρα.

 

 

Διδάσκονται τη μεγάλη σημασία της πρόληψης και πως το καλύτερο φάρμακο για όλους είναι η διατροφή. Μαθαίνουν επίσης και το τι είναι η γιόγκα και πώς αυτή γυμνάζει το σώμα, παίζουν στο λαβύρινθο της ηρεμίας και στο οικολογικό γυμναστήριο της φύσης, και κάνουν τα μπάνια τους στις υπέροχες πισίνες, μαθαίνοντας για τη λουτροθεραπεία.

 

Καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά και ευκαιρία για ανέμελο διάβασμα στη παραλία! Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών για τα παιδιά ενδείκνυται για δραστηριότητες που τα βγάζουν από τη καθημερινότητα και τους προσφέρουν ευχαρίστηση και δημιουργική απασχόληση. Τα βιβλία αποτελούν τη καλύτερη παρέα για να απασχοληθούν οι μικροί μας φίλοι στις διακοπές τους και να περάσουν ευχάριστα μαθαίνοντας και ταξιδεύοντας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.

Αφήστε λοιπόν στην άκρη tablets και ηλεκτρονικά παιχνίδια και κάντε δώρο στα παιδιά σας ένα βιβλίο!

Οι νέοι τίτλοι βιβλίων είναι πολλοί και το Travel4kids.gr βρήκε και σας προτείνει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι.

 

 

ΑΝ ΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!
Ηλικίες: 0-4
Συγγραφέας: Ελίζ Πάρσλι

Όταν η μαμά σου λέει ότι είναι ώρα να παίξεις στην παραλία, δε θέλει να παίξεις πιάνο στην παραλία. Ούτε εσύ το θέλεις. ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ. Αν η μαμά σου σου λέει να ετοιμαστείς να παίξεις στην παραλία, εννοεί μ’ ένα καραβάκι, ένα φρίσμπι ή ένα φτυαράκι. Δε μιλάει για το πιάνο. Όμως η Μερσίνα είναι ένα κοριτσάκι με ιδέες. Ένα παιδί με ΟΝΕΙΡΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ! Και ένα πολύ βαρύ πιάνο. Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Δεν είναι ότι θα χάσει και το πιάνο. Σωστά; Ανακάλυψε τι θα γίνει σ’ αυτόν τον ξεκαρδιστικό καλοκαιρινό οδηγό για το τι να μη σέρνεις μαζί σου στην άμμο!

 

Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ (Με περίτεχνα κοπτικά)
Ηλικίες: 3-6
Συγγραφέας: Σαρλ Περό

Ανακάλυψε αυτό το υπέροχο κλασικό παραμύθι του Σαρλ Περό γυρίζοντας τις σελίδες με τις λεπτοδουλεμένες διάτρητες εικόνες και ζήσε την περιπέτεια μαζί με τους ήρωες.

 

ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ - ΤΟ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΟΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
Ηλικίες: 7-11
Συγγραφέας: Τορμπέν Κουλμαν

Ένα υπέροχο παραμύθι που θα ταξιδέψει τους μικρούς αναγνώστες στο φεγγάρι, μια ιστορία όπου τα όνειρα καθορίζονται από τη φαντασία και οι μεγαλύτεροι πρωτοπόροι είναι οι μικρότεροι από όλους. Το βιβλίο αυτό θα ενθουσιάσει όσους γοητεύονται από το Διάστημα, κάνουν μεγάλα όνειρα και δεσμεύονται να τα υλοποιήσουν, όπως όλοι όσοι βρήκαν τον τρόπο να πάνε στο φεγγάρι και να γυρίσουν πίσω

 

Ο ΜΑΛΚΟΛΜ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ...
Ηλικίες: 11+
Συγγραφέας: David Baddiel (Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου)

ΣΤΟΝ ΜΑΛΚΟΛΜ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ. Το οποίο είναι πρόβλημα γιατί η οικογένειά του τα λατρεύει. Στο σπίτι τους έχουν πολλά ζώα. Αντιθέτως, ΔΕΝ έχουν πράγματα που αρέσουν στον Μάλκολμ. Όπως το λάπτοπ που ήθελε για τα γενέθλιά του. Το μόνο φωτεινό σημείο στον ορίζοντα είναι η εκδρομή της έκτης τάξης, για την οποία ο Μάλκολμ δεν περίμενε ότι θα έδιναν χρήματα οι γονείς του. Να όμως που βρίσκεται στο σχολικό λεωφορείο και κατευθύνεται προς... οχ, όχι. Μια φάρμα.
Στη φάρμα ο Μάλκολμ μαθαίνει πολλά για τα ζώα. Μαθαίνει πώς είναι πραγματικά να είσαι ζώο. Πώς είναι να είσαι διάφορα ζώα, μάλιστα... Αυτό τον κάνει να σκέφτεται διαφορετικά. Και να μιλάει διαφορετικά. Και να τρώει διαφορετικά. Και, ε, να μυρίζει διαφορετικά. Αλλά θα μπορέσει να γίνει πάλι όπως ήταν πριν; ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ..

 

ΣΕ ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Ηλικίες: 12+
Συγγραφέας: Μαντλίν Λ’ Ενγκάλ (Μετάφραση: Στεφανία Φέρρο)

Ο πατέρας της Μεγκ, σπουδαίος αστροφυσικός, εξαφανίζεται, και η Μεγκ μαθαίνει πως βρίσκεται στον μακρινό πλανήτη Κάμαζοτς, φυλακισμένος από τη σκοτεινή δύναμη ΕΚΕΙΝΟ, που προσπαθεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σύμπαν. Για να σώσει τον πατέρα της, θα χρειαστεί βοήθεια. Από τον χαρισματικό μικρό αδερφό της Τσάρλς Ουάλας, από τον φίλο της τον Κάλβιν, αλλά και από τα τρία παράξενα πλάσματα που τους επισκέπτονται: την κυρία Τιναυτό, την κυρία Ποιοαπόλα και την κυρία Αυτοπού. Επίσης, η Μεγκ πρέπει να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις: το πείσμα, τον θυμό, αλλά και την αγάπη. Θα πρέπει να μπει σε μια πτυχή του χρόνου, να τεσσερακτινιστεί, να περιπλανηθεί στο σύμπαν. Οι δυνάμεις του κακού απειλούν να αφανίσουν ολόκληρο τον κόσμο και η Μεγκ πρέπει να τις σταματήσει. Το βιβλίο που έχουν αγαπήσει ολόκληρες γενιές και εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, από το 1962 που πρωτοκυκλοφόρησε, εκδίδεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

 

ΕΙΜΑΙ Ο ΛΕΩΝ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ και έχω μια ιστορία να σας πω...
Ηλικίες:9+
Συγγραφέας: Εύη Πίνη

Όλα ξεκίνησαν από εδώ, από αυτό το μικρό εργαστήρι. Ένα μεγάλο κομμάτι μαρμάρου, μερικά εργαλεία και τα χέρια του γλύπτη. Πώς τον έλεγαν; Δεν ξέρω, δεν άκουσα ποτέ το όνομά του. Το μόνο που θυμάμαι από αυτόν είναι τα χέρια του. Χέρια δυνατά αλλά και τρυφερά. Όση ώρα δούλευε, σφύριζε έναν χαρούμενο σκοπό. Μια μέρα, ύστερα από αρκετό καιρό, το σφύριγμα σταμάτησε. Τα χέρια άφησαν κάτω τα εργαλεία. «Αυτό ήταν!» τον άκουσα να λέει. «Τελείωσε». «Τελείωσε; Τι τελείωσε;» αναρωτήθηκα, μα ύστερα κατάλαβα. Τελείωσε η δουλειά του. Είχε πάρει ένα κομμάτι μάρμαρο και το είχε μεταμορφώσει σε ένα δυνατό, περήφανο λιοντάρι που βρυχάται! Και αυτό το λιοντάρι ήμουν εγώ!
Με αυτά τα λόγια ξεκινά την αφήγησή του ο ήρωας του βιβλίου, ο περίφημος Λέων των Κυθήρων. Μπορεί η ιστορία του να ακούγεται σαν παραμύθι - άλλωστε μόνο στα παραμύθια μπορούν να μιλάνε τα μαρμάρινα λιοντάρια -, μόνο που δεν είναι ακριβώς παραμύθι αλλά οι εμπειρίες μιας ζωής. Μιας ζωής σε ένα μαρμάρινο σώμα!

 

 

 

ΣΚΥΛΟΣ
Ηλικίες: 7-13
Συγγραφέας: Άντι Μαλιγκαν

Όταν ο Τομ συναντά τον Σπάιντερ, ξέρει ότι βρήκε έναν φίλο για μια ζωή. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενε. Το κουταβάκι κάνει τα δικά του, ενώ ο Τομ έχει πολλά στο κεφάλι του: νέο σχολείο, το διαζύγιο των γονιών του και κάποιους να τον τρομοκρατούν... Αλλά όταν ο Τομ και ο Σπάιντερ χωρίζουν, αποδεικνύεται ότι τελικά και οι δυο τους είναι πολύ πιο γενναίοι και αποφασισμένοι απ’ ό,τι θα φανταζόταν κανείς. Και χάνοντας ο ένας τον άλλον, ανακαλύπτουν ότι τελικά είναι δεμένοι για πάντα.

 

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΠΡΩΝ
Ηλικίες: 5+
Συγγραφέας: Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη

Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο μικρός Κοπέρνικος ο οποίος έχει τρεις πολύ καλούς φίλους: τον Φοίβο, τη Δάφνη και τον Μιχαήλ. Η παρέα του Κοπέρνικου έρχεται συχνά αντιμέτωπη με τους Πιλάφηδες, μια συμμορία που απαρτίζεται από τους: Πελοπία, Πουλχερία, Πίπη και Προκόπη. Το πρωινό της ιστορίας μας, ο πρωταγωνιστής μας και η παρέα του πηγαίνουν στο σπίτι του θείου του Κοπέρνικου, του Παντελή, με σκοπό να αναλάβουν το βάψιμο του σπιτιού του. Και γιατί πρέπει να βάψουν οι τέσσερις μικροί φίλοι το σπίτι του θείου Παντελή; Μα γιατί εκείνος δεν μπορεί να αποφασίσει με τίποτα τι χρώμα να επιλέξει! Ο μικρός Κοπέρνικος και οι φίλοι του όμως έχουν ένα σωρό ιδέες για πολύχρωμους συνδυασμούς και, μόλις διώξουν τον αναποφάσιστο θείο Παντελή από το σπίτι, ρίχνονται αμέσως δουλειά. Ωστόσο, δεν έχουν υπολογίσει πως οι Πιλάφηδες καραδοκούν και είναι έτοιμοι για επίθεση. Παρά το αρχικό ξάφνιασμα, ο Κοπέρνικος και οι φίλοι του αποδεικνύονται έτοιμοι για μάχη και κάπως έτσι ξεκινά αυτό που θα μείνει στην ιστορία ως... Ο Πόλεμος των Άσπρων!

 

ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ
Ηλικίες: 6+
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Τι θα μας αφηγηθούν τα κύματα της Έλλης; Θα μπορούσε να είναι μια ιστορία για ένα κορίτσι, την Έλλη. Για τα συναισθήματά της που όλο αλλάζουν και τα βιώνει όπως κάθε παιδί υπερβολικά, για τα ταλέντα και τις δυσκολίες της, για τα πάνω και τα κάτω της, για όσα τη θυμώνουν και όσα την ενθουσιάζουν. Όμως όχι. Δεν είναι. Είναι απλώς ένα βιβλίο για ναυτικές περιπέτειες και θαλασσινά ταξίδια! Με την ονειρική της εικονογράφηση που παίζει με τις διαστάσεις, το κολάζ και την ξυλομπογιά, η Ίρις Σαμαρτζή δημιουργεί τον ιδανικό κόσμο για τις λέξεις που διάλεξε ο Αντώνης Παπαθεοδούλου να ρέουν και να σχηματίζουν «ένα πέλαγος αόρατο μα απέραντο, φτιαγμένο για ταξίδια μακρινά, μεγάλες περιπέτειες, σπουδαίες ανακαλύψεις».

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο υποδέχεται το καλοκαίρι με μια μοναδική προσφορά για όλη την οικογένεια!

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Αττικό Πάρκο και με την αγορά ενός εισιτηρίου ενηλίκων αξίας 16€, έχετε ΔΩΡΕΑΝ είσοδο για 2 παιδιά 3-12 ετών!

Για τις τρίτεκνες οικογένειες ισχύει η ίδια προσφορά για τα παιδιά τους, αρκεί να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Η προσφορά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ για τις Κυριακές του Ιουλίου, ούτε για το πρόγραμμα των δελφινιών.

Επίσης, η προσφορά Kids Go Free δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλες προσφορές (Cosmote DealsForYou, Yellow Day, κλπ) και δεν ισχύει για επισκέψεις γκρουπ, κατασκηνώσεις, summer camp, σχολεία, ή άλλες ομαδικές επισκέψεις και εκδηλώσεις.

Το www.travel4kids.gr σας εύχεται Καλό Μήνα και υποδέχεται τον Ποδοσφαιρικό Ιούλιο με ένα νέο διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου στο πνεύμα του Euro 2016!

 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.
1) Like στη σελίδα μας στο fb Travel4Kids.gr
2) Like & Share στις φωτογραφίες του διαγωνισμού

 

2 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα βιβλίο από τη σειρά «Οι Κανονιέρηδες Των Γηπέδων», “Η Νέα Ομάδα” και “Ο Παικταράς” από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Τα βιβλία είναι και για αγόρια και για κορίτσια.

Με περισσότερες από 1.900 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, η AEGEAN συνεχίζει να δίνει την ευκαιρία σε όλους τους μικρούς επίδοξους δημιουργούς να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους σε όποια πόλη θέλουν και να κερδίσουν ένα αληθινό ταξίδι για όλη την οικογένειά τους!

Το “Φανταστικό Ταξίδι” που έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές των μικρών ταξιδευτών, συνεχίζεται μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου και δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά από 3 έως 12 ετών να δουν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους φανταστικό ταξίδι!

Το ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά site www.fantastikotaxidi.gr, προ-σ-καλεί τους μικρούς ταξιδιώτες να εμπνευστούν από κάποιον προορισμό που θα ήθελαν να ταξιδέψουν και να δημιουργήσουν μία ζωγραφιά ή ένα σύντομο κείμενο, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο και ένα πραγματικό οικογενειακό ταξίδι!

 

 

Μικροί δημιουργοί θα δουν τα έργα τους να «ντύνουν» υλικά της in-flight σειράς προϊόντων για παιδιά «AEGEAN Junior Pilots» και 27 συνολικά τυχερές οικογένειες θα κερδίσουν αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής, για να κάνουν το φανταστικό τους ταξίδι πραγματικότητα!

Αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε ένα φανταστικό ταξίδι παρέα με τα παιδιά σας, δεν έχετε παρά να μπείτε στο www.fantastikotaxidi.gr να βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους προορισμούς, να διαλέξετε την πόλη που εμπνέει περισσότερο το μικρό σας δημιουργό και να του δώσετε την ευκαιρία να ζωγραφίσει ή να γράψει μια μικρή ιστορία!

Έτοιμοι για ένα φανταστικό ταξίδι;;;;

 

Είστε νέα μαμά που θηλάζει και ταξιδεύετε συχνά για επαγγελματικούς λόγους;

 

Αν μέχρι τώρα τα ταξίδια, στεκόντουσαν εμπόδιο στο σωστό και έγκαιρο θηλασμό του παιδιού, τώρα πλέον υπάρχει λύση … τουλάχιστον στο εξωτερικό.

 

Η νεοσύστατη start up εταιρεία Milk Stork υπόσχεται να φροντίσει για τις μέρες απουσίας της εργαζόμενης μητέρας και να συντονίσει τη σωστή διακομιδή του μητρικού γάλακτος. Με τον τρόπο αυτό, η μητέρα – επαγγελματίας αποφορτίζεται από το άγχος να είναι συνεπής και αποτελεσματική και στους δύο απαιτητικούς της ρόλους και γίνεται πιο αποδοτική στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Γι’ αυτό το λόγο και πολλές εταιρείες δέχονται να καλύψουν τα έξοδα της υπηρεσίας μεταφοράς μητρικού γάλακτος.

Η ιδέα ίδρυσης της εταιρείας ξεκίνησε όταν οι ίδιοι οι εμπνευστές της είχαν την ίδια ανάγκη και δεν υπήρχε κάποια λύση να τους εξυπηρετεί.

 

 

Πως λειτουργεί όμως η υπηρεσία για τη μεταφορά μητρικού γάλακτος;

 

Η ενδιαφερόμενη μαμά κάνει εγγραφή στο site της Milk Stork, όπου συμπληρώνει τις λεπτομέρειες του ταξιδιού της, και παραλαμβάνει κατά την άφιξή της το ειδικό Kit με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αφού κάνει την άντληση και τοποθετήσει το γάλα στα 6 ειδικά δοχεία που περιέχει το kit, αφήνει το Kit στο σημείο που έχει συνεννοηθεί με την Fedex.

Το μωρό θα πίνει το γάλα σας το επόμενο βράδυ!

 

Το κόστος δεν είναι χαμηλό (ανέρχεται στα 99 δολάρια) αλλά σίγουρα η αξία είναι ανεκτίμητη! Προς το παρόν, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ελπίζουμε να βρει μιμητές και στη χώρα μας σύντομα …

Σελίδα 34 από 47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!