Travel4kids Team

Travel4kids Team

Η Πελοπόννησος, ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για οικογένειες, έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ένα ακόμα “διαμάντι” στις ξενοδοχειακές της υποδομές. Το Costa Navarino, αποτελεί ένα ιδανικό ξενοδοχείο για οικογένειες και βρίσκεται στη γραφική περιοχή της Πύλου, με θέα τους μοναδικούς αμμόλοφους και τα μαγευτικό Ιόνιο.

 

 

Σε αυτό το ιδανικό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο για οικογένειες στην Πελοπόννησο, τα παιδιά, οι νέοι και οι ενήλικες μπορούν να ανακαλύψουν την περιοχή μέσα από δραστηριότητες αναψυχής και εκδρομές. Στο The Westin Resort στη Μεσσηνία, που ψηφίστηκε ως ο "Καλύτερος Οικογενειακός Προορισμός στη Μεσόγειο" των Starwood Hotels & Resorts, τα παιδιά θα ανακαλύψουν ατελείωτες ώρες δημιουργικότητας με προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά, στο Cocoon και το Sandcastle υπό την εποπτεία εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ οι γονείς θα έχουν χρόνο να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ ή απλά να χαλαρώσουν στο Anazoe Spa.

 

 

 

Για το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας, 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου, το Westin Costa Navarino παρέχει πακέτα με αποκλειστικές προσφορές που ξεκινούν από 226€ ανά διανυκτέρευση και περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • 2 διανυκτερεύσεις με πλούσιο buffet πρωινό (ελάχιστη διάρκεια διαμονής)
  • Δωρεάν διαμονή και πλούσιο buffet πρωινό για παιδιά (2 παιδιά έως 12 ετών, στην υπάρχουσα υποδομή δωματίου)
  • 1 δωρεάν δείπνο για 2 άτομα και για παιδιά έως 12 ετών (έως 2 παιδιά)
  • 1 δωρεάν Heat & Aqua Experience στο Anazoe Spa και 20% έκπτωση στις θεραπείες
  • Late Check-out έως 18:00 χωρίς επιβάρυνση, αναλόγως διαθεσιμότητας

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το 27230 95000 ή επισκεφτείτε το https://www.westincostanavarino.gr/

 

Τη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού και το Σωματείο Διπλωματούχων ξεναγών μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Τουρισμού, διοργανώνουν το 9ο Κυνήγι Θησαυρού.

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους, να ανακαλύψουν την Αθήνα που που περπατάμε και προσπερνάμε κάθε μέρα!Όσοι καταφέρουν να ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δωρεάν ξεναγήσεις από επαγγελματίες ξαναγούς, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Το καφέ "Ο Κήπος του Μουσείου" (Πατησίων 44), έξω από το Αρχαιολογικό Μουσέιο, έχει οριστεί ως το σημείο εκκίνησης και εγγραφών από τις 10 έως τις 12 το πρωί.

Φέτος στο κυνήγι θα κινηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Επιγραφικό Μουσείο και την περιοχή του Πεδίου του Άρεως. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Αθήνας.

Για λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών στο 6944 742251 με τον κύριο Κρίτων Πιπέρα, Πρόεδρο Δ.Σ. του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών. www.tourist-guides.gr

Σαν σήμερα, στις 18 Φεβρουαρίου 1883 γεννήθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς και μία από τις πιο ανήσυχες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων. Ο Νίκος Καζαντζάκης παράλληλα ήταν και ένας μεγάλος ταξιδευτής σε νέους προορισμούς αλλά και με παγκόσμιο τρόπο σκέψης. Αυτή του τη πλευρά τιμά και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης μέσω του προγράμματος «Νίκος Καζαντζάκης, ένας ταξιδευτής σε τόπους και ιδέες». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου και ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου 2016.

Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές βιωματικά την πολυδιάστατη προσωπικότητα του συγγραφέα, διανοούμενου, κοσμοπολίτη, ταξιδευτή Νίκου Καζαντζάκη. Το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρία και πράξη και με βοηθό ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε ηλικίας, οι μαθητές περιηγούνται στις αίθουσες, παρατηρούν τα εκθέματα και μέσα από δραστηριότητες, εκπαιδευτικά παιχνίδια και προβολές, ανακαλύπτουν και δημιουργούν.

 

 

Πέρα από την σκιαγράφηση του ίδιου του συγγραφέα, τίθεται ως στόχος η γνωριμία των μαθητών με τα ιστορικό-κοινωνικά συμφραζόμενα της εποχής μέσα στην οποία ζει και εμπνέεται ο συγγραφέας, καθώς και η επιρροή που άσκησε το έργο του Νίκου Καζαντζάκη σε άλλους δημιουργούς. Απώτερη φιλοδοξία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τους μικρούς επισκέπτες στο να μελετήσουν συστηματικότερα το συγγραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Αν το Ηράκλειο σας πέφτει λίγο μακριά, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.historical-museum.gr/webapps/kazantzakis-school/  όπου θα βρείτε την online εκπαιδευτική εφαρμογή του προγράμματος για
· Μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου
· Μαθητές Β', Γ' Γυμνασίου / Λύκειο

Επίσης μπορείτε να δείτε πολλές πληφορίες για το έργο του μεγάλου Έλληνα στο http://www.historical-museum.gr/webapps/kazantzakis-pages/

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Οίκος Α. & Μ. Καλοκαιρινού
Σοφοκλή Βενιζέλου 27 / Λυσιμάχου Καλοκαιρινού 7
71202 Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλ.:2810 283219, 2810 288708
URL: www.historical-museum.gr 

 

Ψάχνετε για μια διασκεδαστική έξοδο με όλη την οικογένεια χωρίς να ξοδέψετε πολλά; Το αγαπημένο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προσφέρει για όλο τον Φεβρουάριο Δωρεάν είσοδο για όλα τα παιδιά!

Στα πλαίσια του προγράμματος Kids Go Free, με κάθε αγορά εισιτηρίου ενηλίκου αξίας 18€ δικαιούστε δωρεάν είσοδο για 2 παιδιά, 3-12 χρονών. Αν είστε πολύτεκνος, με τη προσκόμιση της κάρτας πολυτέκνων, δικαιούστε ελεύθερη είσοδο για όλα τα παιδιά σας. Από τη προσφορά εξαιρούνται όλες οι Κυριακές του μήνα και η Καθαρά Δευτέρα. Επίσης, η προσφορά δεν συνδυάζεται με άλλες προσφορές (όπως το πρόγραμμα της Cosmote Deals for you και το Yellow Day).

 

 

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για οικογένειες και βόλτα με παιδιά καθώς συνδυάζει την ψυχαγωγία και τη γνώση. Περισσότερα από 2.000 ζώα και 310 διαφορετικά είδη σας περιμένουν να τα γνωρίσετε και αν θέλετε ακόμα και να τα ταΐσετε. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκα στα Σπάτα ακόμα και τον χειμώνα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για οικογένειες και πολύ κοντά στη πόλη.

 

 

Για το πρόγραμμα υπάρχουν και άλλες εξαιρέσεις που δεν ισχύει η έκπτωση, όπως οι ομαδικές κρατήσεις, zoo camp και τα πάρτυ.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο
210 6634725 - 210 6634724

 

Η μόλις 17 μηνών Esme έχει ήδη ταξιδέψει σε περισσότερες από 7 χώρες και 2 ηπείρους! Όλα ξεκίνησαν από το βροχερό Λονδίνο, όπου το ζευγάρι των μανιακών Άγγλων ταξιδιωτών Karen και Shaun, που λατρεύουν να ταξιδεύουν με το σακίδιο στη πλάτη και να εξερευνούν νέους προορισμούς, αποφάσισαν να μυήσουν στη μαγεία των ταξιδιών και το νέο μέλος της οικογένειάς τους, τη μικρή Esme.

 

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, η μαμά Karen το σκεφτόταν σοβαρά, ώσπου το ανακοίνωσε στους μέλλοντες παππούδες, οι οποίοι τους είπαν «Είστε τρελοί!». Το ζευγάρι είχε αποφασίσει να μετατρέψει την άδεια εγκυμοσύνης της Karen, σε ένα ταξίδι πρόκληση μαζί με τη νεογέννητη κόρη τους. Η Karen και ο Shaun πούλησαν το αυτοκίνητό τους και έβαλαν το σπίτι τους για ενοικίαση.

Η 10 εβδομάδων Esme στρίμωξε τα μωρουδιακά πράγματά της μαζί με των γονιών της σε 1 σακίδιο πλάτης και ανέβηκε στο αεροπλάνο!

 

 

Το ταξίδι διάρκειας 10 μηνών, κόστισε περίπου 10.000 λίρες, ενώ το ζευγάρι εξοικονόμησε περί τις 2.000 λίρες από αεροπορικά μίλια και ο μπαμπάς κέρδισε μερικά χρήματα από μικροδουλειές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

 

Σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για τη νέα μαμά Karen, ειδικά όταν έπρεπε και οι 3 να στριμωχτούν σε πολύ μικρά δωμάτια πανδοχείων. Παρόλα αυτά, η μικρή Εσμέ φάνηκε να απολαμβάνει τη μοναδική εμπειρία της εναλλαγής τοπίων και νέων ανθρώπων, χωρίς να διαμαρτύρεται. Έτσι απόλαυσε τη μοναδική ευκαιρία για ένα ταξίδι ζωής που μας αποδεικνύει πως τα παιδιά πρέπει να έρχονται κοντά από νωρίς με την εμπειρία του ταξιδιού και με τα οφέλη από τη γνωριμία με νέες κουλτούρες και πολιτισμούς.

 

 

Η οικογένεια που αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο, επισκέφθηκε τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, την Ινδονησία, το Μαλαισία, τη Ταιβάν, το Χονγκ Κόνγκ και την Αυστραλία και ήδη κανονίζει το επόμενο οικογενειακό ταξίδι τους για τη μακρινή Ταϊλάνδη και τη Νέα Ζηλανδία!

Αν λοιπόν θεωρείται ακόμα δύσκολο τα ταξίδι με παιδιά, πάρτε παράδειγμα από την Esme και τους θαρραλέους γονείς της!

 

 

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 εορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε περισσότερες από 160 χώρες και με αφορμή τον εορτασμό της μέρας, η Microsoft Ελλάς και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο μέσα από μια σειρά ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία της Αττικής.

Στόχος της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των onlile τεχνολογιών κυρίως για τα παιδιά και τους νέους. Ειδικά τα παιδιά που μεγαλώνουν στην εποχή της εικόνας και της οθόνης, οι κίνδυνοι έχουν εκσυγχρονιστεί και τα παιδιά χρειάζονται κατάλληλες συμβουλές, σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση.

Το www.Saferinternet.gr είναι η Δράση Ενημέρωσης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και αποτελεί την επίσημη Εθνική διαδικτυακή Πύλη για την προστασία των ανηλίκων χρηστών του Διαδικτύου, για την ενημέρωση των γονέων σε θέματα αποτελεσματικής προφύλαξης των παιδιών από διαδικτυακούς κινδύνους και για την προώθηση των θετικών όψεων των διαδικτυακών εφαρμογών.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και επαγρύπνησης διεξάγεται στη χώρα μας από το 2004, υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet (2004 - 2014) και του προγράμματος CEF-Telecom (2005 - ).

Για τη Γραμμή Βοηθείας 'help-line.gr' προς παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, μπορείτε να στείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Microsoft Ελλάς στέκεται στο πλευρό του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στηρίζοντας μια σειρά δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία της Αττικής, με σύνθημα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο». Με όχημα τέσσερεις ψηφιακές real life ιστορίες παιδιών, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στοχεύει στο να αναπτύξει συζητήσεις ανάμεσα σε μαθητές, καθηγητές και επιστήμονες, προκειμένου να αναδείξουν το Διαδίκτυο ως μια ανεξάντλητη πηγή γνώσης και δεξιοτήτων αλλά και για να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την ασφαλή, ισορροπημένη και εποικοδομητική χρήση του. Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ψυχολόγοι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα επισκεφθούν σχολεία της Αττικής, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων πρόληψης και θα συζητήσουν με τους μαθητές τους κινδύνους και τα οφέλη του διαδικτύου, μέσα από την παρουσίαση τεσσάρων αληθινών ιστοριών, οι οποίες έχουν ως στόχο να προβληματίσουν και να ενθαρρύνουν τους μαθητές να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με ζητήματα όπως ο ψηφιακός εκφοβισμός, ο εθισμός στο διαδίκτυο, αλλά και η θετική αξιοποίηση του διαδικτύου ως πηγής πληροφόρησης και ως μέσου επικοινωνίας.

Επιπλέον, η Microsoft, πραγματοποίησε μια έρευνα σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες, η οποία εξέτασε συμπεριφορές και αντιλήψεις εφήβων και ενήλικων γύρω από το διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, μέσα από τις σελίδες της Microsoft Ελλάς στα social media, η εταιρία ενημερώνει και εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την ορθή χρήση του διαδικτύου.

Στη χώρα μας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Microsoft Ελλάς έχουν ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές και επιτυχημένες δράσεις τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015, συμμετείχαν 7.637 μαθητές από 150 σχολεία σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Δείτε στο παρακάτω video πως μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας και να τους μάθουμε να "σερφάρουν" σωστά.

 

Η STEM Education, ο WRO Hellas και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν, στις 12-14 Φεβρουαρίου, την εκδήλωση “Πατάμε Γκάζι στο STEM!” με στόχο να γνωρίσει το ευρύ κοινό τις κοινές τους εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά!

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα έρθουν σε επαφή με τα εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Μικροεπιστήμης, WeDo Scratch και Microscience, που πραγματοποιούνται καθημερινά σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με Δωρεάν Συμμετοχή.

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια “γεύση” από τους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δημοτικού “Ο γαλαξίας μας”, του Γυμνασίου “Ταξίδι στην αρχαιότητα” και από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του WRO Hellas 2016 και να γνωρίσουν τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή σε αυτούς.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πίστες επίδειξης με ρομποτικές κατασκευές, multimedia υλικό, διαδραστικά εκθέματα, πρότυπα κατασκευών, εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής ο οποίος χρησιμοποιείται σε διαγωνισμούς και όχι μόνο...

Μια βόλτα στην Αθήνα με τα παιδιά και όλη την οικογένεια για γνώση και διασκέδαση!

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνίες : 12 -14 Φεβρουαρίου 2016
Ωράριο : 09.30-17.00
Κόστος : Δωρεάν
Διεύθυνση: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας -INNOVATHENS (Αεριοφυλάκιο 2)
Πρόσβαση :
• Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»,
• Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»,
• Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»

Σαββατοκύριακα για όλη την οικογένεια στο Athens Metro Mall με εκπτώσεις και δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις!

Το Athens Metro Mall, το εμπορικό κέντρο των Νοτίων Προαστίων για κάθε στιγμή, υποδέχεται δυναμικά τη νέα χρονιά με εκπλήξεις για όλη την οικογένεια. Πλήθος παιδικών εκδηλώσεων περιμένει παιδιά και γονείς να συνδυάσουν εκπτώσεις έως 70% και δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά που θα μάθουν και θα διασκεδάσουν. Μια αφορμή για βόλτα το Σαββατοκύριακο με παιδιά στην Αθήνα σε έναν ευχάριστο και ασφαλή χώρο.

Τα Σαββατοκύριακα έχουν πάρει καθαρά οικογενειακό χρώμα και στο πλαίσιο του Happy Family Weekends πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ήδη από τις 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τα τέλη του Φεβρουαρίου. Τα παιδιά θα ευχαριστηθούν παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες στον 3ο όροφο του Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο, από το πρωί έως το μεσημέρι (11.00-16.00). Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, face painting, παιχνίδια εκμάθησης, ζωγραφική και πολλές ακόμα εκπλήξεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων ενώ εσείς θα μπορείτε να κάνετε μια ευχάριστη βόλτα για τα ψώνια σας.

Αλλά ακόμα και για τα πιο μικρά παιδιά από 18 μηνών έως 3 ετών, το Athens Metro Mall έχει φροντίσει να υπάρχουν στον 4ο όροφο δρώμενα κατάλληλα για παιδιά αυτής της ηλικίας, όπως αφήγηση παραμυθιών, δημιουργικές κατασκευές και μουσικοκινητικά παιχνίδια (11.00-14.00).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια και για παιδιά όλων των ηλικιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

6 & 7 Φεβρουαρίου
Ο Χειμώνας μέσα από τη ζωγραφική
Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με αφορμή τον πίνακα του Βαν Γκονγκ “Χειμωνιάτικο Τοπίο” και σχηματίζουν στοιχεία του πίνακα. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι μαθαίνουν τα βασικά χαρακτηριστικά του χειμώνα, τις συνήθειες, τις καιρικές συνθήκες, τα ρούχα κ.α. και με ομαδική αναπαράσταση του πίνακα, δημιουργούν μια 3D μακέτα και φτιάχνουν δικά τους χιονισμένα δεντράκια.

13 & 14 Φεβρουαρίου
Κινηματογραφικές Ιστορίες
Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κινηματογράφου, τα παιδιά γνωρίζουν τη τεχνική του σινεμά, παίζουν κινηματογραφικά κουίζ, μιμούνται σκηνές του βουβού κινηματογράφου, γράφουν σενάρια, αναλαμβάνουν ρόλους σκηνοθέτη, μπούμαν, ηθοποιού και φτιάχνουν μια δική τους ταινία! Φτιάχνουν μια δική τους αναμνηστική κλακέτα και μια ομαδική κινηματογραφική αφίσα από κλασικές ταινίες

20 & 21 Φεβρουαρίου
Το κουτί με τα συναισθήματα
Μέσα από ομαδικά μουσικοκινητικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν να έρχονται σε επαφή με τη χαρά, το φόβο, τον ενθουσιασμό και άλλα συναισθήματα χρησιμοποιώντας τις κινήσεις του σώματος και του προσώπου τους. Περιγράφουν τα συναισθήματα που τους προκαλεί ένα έργο τέχνης. Δημιουργούν ένα χρωματιστό χάρτη συναισθημάτων, τον ονειροφάγο που διώχνει τα άσχημα όνειρα και με τη τεχνική του κολάζ μεταμορφώνουν διάσημους πίνακες.

27 & 28 Φεβρουαρίου
Η ζωγραφική κι ο κόσμος της
Μέσα από διάσημα έργα ζωγραφικής, τα παιδιά μαθαίνουν το σώμα τους, αναπαριστούν διάφορες εικόνες, αντιλαμβάνονται τον χώρο και τις έννοιες και μαθαίνουν να αναμιγνύουν τα βασικά χρώματα. Γίνονται μικροί ζωγράφοι, φορώντας ποδιές και καπέλα και ζωγραφίζουν τον εαυτό τους με έμπνευση από έργα του Πικάσο. Επίσης, παρακολουθούν την αφήγηση του παραμυθιού “Ένα χρώμα μια φορά”

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Athens Metro Mall
Διεύθυνση : Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, 173 43, Άγιος Δημήτριος
Τηλέφωνο: 2109769444
Ώρες δραστηριοτήτων: Σάββατο και Κυριακή 11.00-16.00 και για μικρότερα παιδιά (1,5 - 3 ετών) 11.00-14.00
Διάφορα : Εντός του Athens Metro Mall θα βρείτε 90 καταστήματα, 18 χώρους εστίασης, 5 κινηματογραφικές αίθουσες, Super Market, παιδότοπο, τράπεζα και 1200 θέσεις πάρκινγκ.

http://www.athensmetromall.gr/

Η Aegean airlines η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρία σχεδίασε και εφαρμόζει το ειδικό πρόγραμμα για οικογένειες και παιδιά το AEGEAN For Families.

Πρόκειται για ένα σύνολο υπηρεσιών που δημιουργήθηκαν με στόχο να γίνει το οικογενειακό ταξίδι με αεροπλάνο όσο πιο ευχάριστη, και διασκεδαστική εμπειρία για όλα τα μέλη της οικογένειας. Οι επιβάτες μπορούν να επωφεληθούν από αυτά τα προνόμια σε όλες τις φάσεις του ταξιδιού, από τη στιγμή του σχεδιασμού και της οργανωσης, μέχρι την ολοκλήρωση του.

Τα προνόμια τώρα αρχίζουν...!

Αρχής γενομένης από τις 4 Φεβρουαρίου και για κρατήσεις έως τις 21 Φεβρπυαρίου, όσες οικογένεις θέλουν να ταξιδέψουν επωφελούνται έκπτωση 33% για τα παιδιά έως 12 ετών, ενώ τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν δωρεάν.

Η Aegean έχει δημιουργήσει επίσης ένα οδηγό οικογενειακού ταξιδιού στο aegean.com που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε το ταξίδι σας τόσο καλά και με τόση λεπτομέρεια που δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολο ήταν το οικογενειακό σας ταξίδι με αεροπλάνο.

Δείτε το video που ακολουθεί για να πάρετε μία γεύση.

Καλές πτήσεις και όμορφα οικογενειακά ταξίδια σε όλους!

 

Ταξιδιωτική οδηγία για εγκύους και παιδιά σχετικά με τον ιό Zika

Εξαιτίας της πρόσφατης εμφάνισης κρουσμάτων του ιού Ζίκα και στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προφύλαξης για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ειδικά για τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Αν λοιπόν είστε έγκυος ή οργανώνετε ταξίδι με παιδιά και πρόκειται να ταξιδέψετε σε χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, της τροπικής ζώνης της Αφρικής ή των νησιών του Ειρηνικού Ωκεανό, διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες .
Ιδιαιτέρως για νήπια και εγκύους το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά αυξημένη προστασία κατά των τσιμπημάτων από κουνούπια στις ενδημικές χώρες.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ
1. Ένδυση : Φαρδιά ρούχα με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια , ψηλές κάλτσες και σε εξωτερικούς χώρους κλειστά παπούτσια και καπέλο
2. Εντομοαπωθητικά : Στο ακάλυπτο δέρμα να χρησιμοποιούνται εντομοαπωθητικά, όπως DEET, σε συγκέντρωση 30-50%, και για ψεκασμό στα ρούχα (όχι στο δέρμα) να χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα σκευάσματα, όπως περμεθρίνη, τετραμεθρίνη, αλλεθρίνη κ.α.
3. Χρήση εντομοκτόνων σε μέρη όπου πρόκειται ο ταξιδιώτης να καταλύσει
4. Χρήση κουνουπιέρας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η κουνουπιέρα μπορεί να ψεκάζετε και με εντομοκτόνο.

Μετά την επιστροφή από το ταξίδι σε χώρες που είχαν κρούσματα από τον ιό Ζίκα, οι ταξιδιώτες συνίσταται να παρακολουθούν τη πορεία της υγείας τους για 12 ημέρες και να προσέξουν για τα παρακάτω συμπτώματα:
· Πυρετός
· Πονοκέφαλος
· Ερυθρότητα στα μάτια
· Εξανθήματα
· Αρθραλγίες \ Μυαλγίες

Σε περίπτωση που έχετε τα παραπάνω συμπτώματα συνίσταται τα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Επίσης και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τις εγκύους γυναίκες που σχεδιάζουν να μεταβούν σε περιοχές, όπου ενδημεί ο ιός, να συμβουλευτούν γιατρό πριν και μετά το ταξίδι τους. Οι χώρες με μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως αναφέρουν οι Υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ είναι η Βραζιλία, η Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, η Γαλλική Γουιάνα, η Γουατεμάλα, η Αϊτή, η Ονδούρα, το Μεξικό, ο Παναμάς, η Παραγουάη, το Σουρινάμ, η Βενεζουέλα, το Πουέρτο Ρίκο και η Μαρτινίκα

Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται μέσω μολυσμένων κουνουπιών και τα συμπτώματα διαρκούν 4-7 ημέρες και ο χρόνος επώασης από 2 έως 7 ημέρες. Ακόμα δεν υπάρχει εμβόλιο για την προφύλαξη από τη νόσο.

Σελίδα 41 από 47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!