Travel4kids Team

Travel4kids Team

Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για μικρούς και μεγάλους φιλοξενεί και φέτος η Αθήνα. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας για άλλη μια χρονιά υποδέχεται τα παιδιά για να τους μεταφέρει το σύνθημα της θέλησης και της ειρήνης. Η φετινή διοργάνωση έχει ήδη προσελκύσει περίπου 43.000 συμμετέχοντες καταρρίπτοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ συμμετοχής.

Η εκκίνηση του Αγώνα δρόμου Παίδων, για παιδιά γεννημένα από το 2004 έως το 2006, θα δοθεί τη Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 στις 10.40 στη Πλατεία Συντάγματος.

Οι μικροί δρομείς θα ακολουθήσουν τη διαδρομή μέσω της Βασ. Σοφίας και της Ηρώδου Αττικού, για να τερματίσουν μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 athens-marathoon-kids-route.jpg

Για όσα παιδιά έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή, οι κηδεμόνες τους θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους τη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου από τις 13.00 έως τις 20.00, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 10.00 έως τις 20.00, και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 από 10:00 έως 18:00, από το Κέντρο Εγγραφών, στο Κλειστό Γήπεδο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ στο Φάληρο.

Την ημέρα του αγώνα, όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένα στον προαύλιο χώρο της Πλατείας Συντάγματος, από τις 09:30 έως τις 09:45.

Κανένα παιδί που δεν θα βρίσκεται στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος μέχρι την ώρα αυτή, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στον Αγώνα.

Στα πλαίσια του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών πραγματοποιούνται και δράσεις με φιλανθρωπικό στόχο την ενίσχυση παιδιών που έχουν ανάγκη.

  • Ο ΟΠΑΠ, ως επίσημος χορηγός του Μαραθωνίου, θα συμβάλει στην ανακαίνιση των δύο Πανεπιστημιακών Παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα ή μέσω Υπολογιστή «Διαδρομή Προσφοράς» www.diadromiprosforas.gr. Κατεβάστε την εφαρμογή και συγκεντρώσετε εικονικά χρήματα που ο ΟΠΑΠ θα κάνει πραγματικά και θα τα δωρίσει στα 2 Νοσοκομεία Παίδων.

  • Η WIND, ως επίσημος χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου από το 2011, λαμβάνει μέρος με την ομάδας της, WIND Running Team, , στηρίζοντας τα φιλανθρωπικά σωματεία «Οι Φίλοι του Παιδιού» με σκοπό την προστασία και τη φροντίδα, όχι μόνο του άρρωστου ή κακοποιημένου παιδιού, αλλά και του παιδιού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας www.filoitoupediou.gr και το «MDA Ελλάς» για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις . www.mdahellas.gr

  • Για όσους τρέξουν με την ομάδα της ActionAid, 15€ ανά συμμετοχή θα διατίθενται στο έργο της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Τρέξτε όλοι για τα παιδιά!

 

 

Σε ένα ταξίδι διαφορετικό από τα υπόλοιπα μας μεταφέρουν οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου μέσα από το μικρό ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι».

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει το ταξίδι των προσφύγων προς την ελπίδα και την ζωή.

Εικόνες από τη Χίο και τη Μυτιλήνη και περιγραφές από τους Γιατρούς του Κόσμου που καθημερινά έρχονται σε επαφή με το δράμα χιλιάδων προσφύγων που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά.

Οι Γιατροί μιλούν για τα προβλήματα των ανθρώπων αυτών και εστιάζουν στην πιο ευάλωτη ομάδα, στα παιδιά.

Ασυνόδευτοι ανήλικοι που ταξιδεύουν μόνοι, με σκοπό να φέρουν τα πρόσωπα της οικογένειας τους στην Ευρώπη με κάθε τρόπο. Παιδιά που ταξίδεψαν και έφτασαν με διάφορα προβλήματα υγείας, αλλά και έγκυες γυναίκες, χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Καθημερινά φτάνουν σχεδόν 5.000 άτομα από τα οποία το 23% είναι παιδιά.

Οι γιατροί μιλάνε για τη δύναμη της επιβίωσης, που βλέπουν στους πρόσφυγες, και για την ανάγκη τους να προστατέψουν την οικογένεια τους.

Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο σε όλους όσους δεν ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους …

Γιατροί του Κόσμου… όπου υπάρχουν άνθρωποι…

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια συνεχούς δράσης το 2015, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

 

 

Στο κέντρο της Αθήνας στην Πλατεία Κοτζιά, το εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου Grecotel Pallas Athena δύο φορές το μήνα προσφέρει πλούσιο μεσημεριανό μπουφέ από ολόφρεσκα υλικά κατευθείαν την Κρήτή από τη φάρμα του ομίλου Agreco στη Κρήτη.

Τα παιδιά επίσης θα διασκεδάσουν στον παιδότοπο με τα δημιουργικά παιχνίδια της αλυσίδας καταστημάτων παιδικών παιχνιδιών Imaginarium! και με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών.

 

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, 13:00 - 16:00

Τιμή: 25€ / άτομο
Για παιδιά 6-12 ετών 50% έκπτωση
Για παιδιά έως 6 ετών ΔΩΡΕΑΝ
Για κρατήσεις και πληροφορίες καλέστε στο 210-3250900

Το Μουσείο Ακρόπολης τιμά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου και ανοίγει τους πόρτες του, προσκαλώντας τους επισκέπτες να περιηγηθούν στους Εκθεσιακούς Χώρους του Μουσείου και στην αρχαιολογική ανασκαφή και να δουν να ζωντανεύει το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου! Τα μυστικά δημιουργίας του χρυσελεφάντινου αγάλματος, που φιλοτέχνησε ο Φειδίας για τον Ναό του Παρθενώνα, αποκαλύπτονται, μέσα από έναν περίπατο αναφοράς στις τεχνικές, τα υλικά, τους μύθους και τις περιπέτειες του. Η είσοδος θα είναι δωρεάν ειδικά για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου.

 

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται από Αρχαιολόγους - Φροντιστές στα Ελληνικά (12:00, 13:00,14:00, 16:00) και στα Αγγλικά (11:00, 15:00) και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών (έως 30 άτομα ανά παρουσίαση). Για εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου, την ίδια μέρα μισή ώρα πριν τη κάθε παρουσίαση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος και για την ειδική έκθεση «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν το σπουδαίο έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης.

 

Οι χώροι έκθεσης του Μουσείου Ακρόπολης θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο του μουσείου.

Το παρακάτω βίντεο μπορεί να μην έχει σχέση με το ταξίδι με την έννοια της μετακίνησης ωστόσο αποτελεί σίγουρα ταξίδι στο χρόνο..πρόκειται για μία ταινία μαθητών του σχολείου της δυτικής Αυστραλίας "ST. ANDREW'S GRAMMAR" με θέμα την εποχή του πολέμου και της κατοχής μέσα από τα μάτια και τις σκέψεις των παιδιών τα οποία κρατούσαν ημερολόγιο με τις δύσκολες καταστάσεις που βίωναν καθημερινά.

Η αφήγηση από τα ελληνόπουλα του σχολείου St. Andrew's Grammar είναι συγκινητική.

Η θεατρική παιδική παράσταση «Το Καπλάνι Της Βιτρίνας» αποτελεί την αποτύπωσης της εποχής της δικτατορίας του Μεταξά, που προηγήθηκε της περιόδου του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου.

Το αριστουργηματικό έργο της Άλκης Ζέη, ορόσημο για τη νεανική-παιδική λογοτεχνία, παρουσιάζεται θεατρικά για πρώτη φορά στη σκηνή του Θεάτρου Βρετάνια, σε σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Χρυσομάλη.

Στο βιβλίο του 1963, η Άλκη Ζέη σκιαγραφεί τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, όπως τα βίωσε η ίδια στη δική της παιδική ηλικία.

Πρωταγωνιστές της δίωρης παράστασης του Θεάτρου Βρετάνια (Πανεπιστημίου 7, τηλ.210 - 5325563) είναι ο Γιάννης Καρατζογιάννης και η Χριστίνα Θεοδωροπούλου, που πλαισιώνονται από ένα επιτελείο ταλαντούχων ηθοποιών.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8 Νοεμβρίου
Πρόγραμμα παραστάσεων:
Σάββατο : 13.00
Κυριακή : 11.30 και 15.00
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 12€
Παιδικό: 10€
Οικογενειακό (4 ατόμων) : 40€

Παρότι την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την έναρξη της Αντίστασης με τον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο, είναι ευκαιρία να δείξετε στα παιδιά την αξία της Ειρήνης! Και ο καλύτερος εκφραστής της
έννοιας της Ειρήνης είναι ο ίδιος ο Αριστοφάνης με το ομώνυμο έργο του.

Τη Κυριακή 25 Οκτωβρίου, λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ, στον Ελληνικό Κόσμο, παιδιά 5-12 ετών μπορούν να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Αριστοφάνης προτείνει … Ειρήνη». Μια συνάντηση γεμάτηπαιχνίδι με μία από τις πιο γνωστές κωμωδίες του Αριστοφάνη.

Τα παιδιά ταξιδεύουν στον χρόνο για να γνωρίσουν την εποχή του Αριστοφάνη αλλά και να ανακαλύψουν τον ποιητή, το έργο και τα μηνύματα του.


Οι ώρες παραστάσεων είναι:
Κυριακή 25 Οκτωβρίου
Ώρες προσέλευσης: 10.00 και 12.00
Ώρες έναρξης: 10.30 και 12.30
Διάρκεια: 90 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 8,5€

Ελληνικός Κόσμος:

Διεύθυνση: Πειραιώς 254, Ταύρος,
Τηλέφωνο: 212-2540600

Η παρέλαση σίγουρα αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της ημέρας και ειδικά για τα παιδιά μας είναι μια ωραία αφορμή για βόλτα και επαφή με την πρόσφατη ιστορία μας.

Εκτός όμως από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη πόλη συμβαίνουν και άλλες δράσεις, που αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά μας να μάθουν ουσιαστικά πράγματα για την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ με πιο ευχάριστο τρόπο.

Με αφορμή λοιπόν το Έπος του ‘40, το Travel4Kids σας παρουσιάζει πολιτιστικές προτάσεις για παιδιά σχετικές με την επέτειο τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε τις κοντινές ημέρες στην 28η Οκτωβρίου.

 

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: Περίπατος στην Πλάκα αφιερωμένος στην 28η Οκτωβρίου

 

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Greek Cultural Institute, διοργανώνει έναν διαφορετικό περίπατο για την 28η Οκτωβρίου, στα στενά της Πλάκας και κάτω από την Ακρόπολη, το πρωί της Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 11.00. Μια εκπαιδευτική δράση για όλη την οικογένεια!

Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα δράση με σκοπό την γνωριμία με την ιστορία του '40, μέσω της ανάδειξης σημείων με ιστορική σημασία. Θα μάθουμε που βρισκόταν η καμπάνα που σήμανε την απελευθέρωση στις 12 Οκτωβρίου του 1944, ποια ήταν η πρώτη αντιστασιακή πράξη, αλλά και για τον έρωτα που γεννήθηκε μέσα στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής.

 

Θα διαβάσουμε αποσπάσματα από τα βιβλία της Άλκης Ζέη και θα μάθουμε που γυρίστηκαν εμβληματικές ταινίες όπως «Οι Γερμανοί ξανάρχονται».

 

Θα δούμε ακόμη σε πρώτη προβολή ένα σπάνιο ντοκουμέντο για την Αθήνα του 1942 γυρισμένο από Γερμανό αξιωματικό των στρατευμάτων Κατοχής, αλλά και αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κοροδήμου που περιλαμβάνει τις μοναδικές εικόνες που κατέγραψε με την κάμερά του ο Άγγελος Παπαναστασίου.
Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

 

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10€ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο, την είσοδο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Για Πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 210 3250341 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διεύθυνση:
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

Το Βερολίνο ανακηρύχθηκε η πιο φιλική πόλη της Ευρώπης για οικογένειες. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε απο το site HouseTrip, βαθμολόγησε τις ευρωπαϊκές πόλεις βάσει των μουσείων και των γκαλερί που είναι φιλικά προς οικογένειες, την ασφάλεια, τη μόλυνση και την εγκληματικότητα.


Η Ιβηρική χερσόνησος σκόραρε αρκετά ψηλά, με τη Βαρκελώνη, τη Λισαβώνα και τη Μαδρίτη να βρίσκονται στις θέσεις 2, 4 και 5 αντίστοιχα. Η Βουδαπέστη, γνωστή για το κάστρο της και το κοινοβούλιο, κατετάγη τρίτη.


Τα σύντομα διήμερα ταξίδια σε ευρωπαϊκές πόλεις, συνήθως συνδέονται με εξορμήσεις που επιλέγουν ζευγάρια, αλλά πλέον γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, αφού μπορούν να προσφέρουν κάτι για όλες τις ηλικίες.

 

Οι γονείς μπορούν να επισκεφθούν με τα παιδιά τους μια έκθεση και μετά να κατευθυνθούν προς ένα προσεγμένο πάρκο, με πολλά εστιατόρια και θέατρα για να επιλέξουν για την απογευματινή τους έξοδο.


Το υψηλό κόστος των οικογενειακών διακοπών έχει ωθήσει πολλές οικογένειες να επιλέγουν πιο οικονομικούς τρόπους για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με τα παιδιά τους.

 

Websites εύρεσης διαμονής όπως τα Airbnb and HouseTrip, βοηθούν τις οικογένειες να "μετακομίσουν" προσωρινά σε ένα νέο διαμέρισμα ή κανονικό σπίτι σε διάφορες πόλεις.

Imam Baildi για παιδιά

Πρόκειται για τη πιο νόστιμη “συνταγή” Imam Baildi που έχουν ήδη λατρέψει οι μεγαλύτεροι και τώρα θα αγαπήσουν και τα παιδιά με φόντο την Αθήνα.

Το “πιάτο” σερβίρεται στις 28 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο με βοηθούς τη Δήμητρα Γαλάνη και τους Carte Postale!

Για άλλη μια χρονιά λοιπόν η ένωση "Μαζί για το παιδί" πραγματοποιεί μια συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό για τη στήριξη του έργου της. Η φετινή συναυλία γίνεται με τη στήριξη των Imam Baildi, της Δήμητρας Γαλάνη και των Cart Postale.

Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 15€ έως 50 € ενώ υπάρχει και περιορισμένος αριθμός φοιτητικών στα 10€.

Για την προπώληση των εισιτηρίων μπορείτε να απυθυνθείτε στα παρακάτω σημεία της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00)
Τηλεφωνικά στο 210-7234567 με χρέωση πιστωτικής κάρτας (Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00)
Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.ticketservices.gr

 

 

Σελίδα 45 από 47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!