Travel4kids Team

Travel4kids Team

Στο Ρέθυμνο χτυπάει για άλλη μια χρονιά η καρδιά του Καρναβαλιού!

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι της Κρήτης φιλοξενεί και φέτος πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Η πόλη μεταμορφώνεται σε μια απέραντη καρναβαλούπολη και υπόσχεται κέφι, εκπλήξεις και πολλή διασκέδαση για τους χιλιάδες μασκαράδες.

Την Κυριακή αναμένεται να παρελάσουν 17.000 καρναβαλιστές και οι επισκέπτες να αγγίξουν τις 100.000. Οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016 Ζω, Δρω, Δημιουργώ ανέρχονται σε 43 και τα άρματα σε 32. Οι πληρότητες έχουν φτάσει ήδη στο 100% σε αρκετά από τα 22 ξενοδοχεία που θα δεχθούν τους επισκέπτες, ενώ μαζί με όλα τα τουριστικά καταλύματα, οι διαθέσιμες κλίνες αριθμούν μερικές χιλιάδες.

 

 

 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
18:30 Αναβίωση της Παραδοσιακής Κρητικής Καντάδας από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, Έναρξη από τη Μεγάλη Πόρτα, Εθν. Αντιστάσεως, Κων/νου Παλαιολόγου, Αρκαδίου & κατάληξη στην πλ. Αγνώστου Στρατιώτη.

20.30 Κρητικό γλέντι στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
16:30 Συγκέντρωση παιδιών στην Λεωφ. Κουντουριώτη (ύψο Γ. Παπανδρέου)

17:00 Έναρξη Παιδικής Παρέλασης με την εποπτεία των μεγάλων • Τερματισμός στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου

18:30 Παιδικό πάρτυ με λιχουδιές με τη Ρωρώ και το Αερόστατο • Μουσική παίζει ο DJ Κώστας Ρακιντζής, Φωτογραφίες με τις Μασκότ των Ρέθυμνο Cretan Kings και του ΑΡΗ Ρεθύμνου

19:30 Αναχώρηση παιδιών με τους γονείς τους

21:00 Έναρξη Νυχτερινής Παρέλασης • Εκκίνηση από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου, Παρέλαση πληρωμάτων • Μουσική παίζει ο DJ Κώστας Ρακιτζής
Συμμετέχει η ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών Batala Creta, Τερματισμός και dj party στην πλατεία Μικρασιατών • Μουσική παίζει η DJ Ηρώ Φρυγανάκη

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων

14:00 Εκκίνηση Μεγάλης Παρέλασης από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου
Παρουσιαση: Iλένια Ουίλιαμς, Σήφης Καυκαλάς • Μουσική παίζει ο DJ Πέτρος Κλαψινός και η DJ Ηρώ Φρυγανάκη


15:30 Τερματισμός και dj party στην πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου (Σοχώρα) • Μουσική παίζει ο DJ Νίκος Γωνιώτης

18:30 Τελετή Λήξης Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016 στην Ελ. Βενιζέλου • Καύση του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου, Φαντασμαγορικό show με πυροτεχνήματα •
Συναυλία με τη Γεωργία Νταγάκη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Ώρα 18:00 – 20:00 LATIN PARTY
Ώρα 20:00 – 22:00 DISCO PARTY

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
(ΚΡΕΜΟΥ 123 & ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ώρα 11:00
«Συναυλία με καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – Κρατήσεις θέσεων: 210 9570001 & 210 9584832

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ώρα 19:30
«Ρεσιτάλ πιάνου από τη Δάφνη Ζαφειρακοπούλου»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – Κρατήσεις θέσεων: 210 9570001 & 210 9584832

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ &
ΑΝΑΨΥΧΗΣ (πρώην Ιππόδρομος)
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΚΟΥΛΟΥΜΑ !!!!! Από 11:00 έως 15:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Νέες υπηρεσίες για τα παιδιά και την οικογένεια από την Aegean Airlines και νέος μεγάλος διαγωνισμός με πολλά δώρα! Η Aegean στα πλαίσια του νέου της προγράμματος Aegean for Families, που αφορά την καλύτερη εξυπηρέτηση οικογενειών και παιδιών στις πτήσεις της, παρουσιάζει το νέο, μαγικό διαγωνισμό για όλους τους μικρούς της επιβάτες!

Η αεροπορική εταιρεία Aegean προσκαλεί όλα τα παιδιά να λάβουν μέρος σε ένα Φανταστικό Ταξίδι, όπως είναι η λαχτάρα κάθε παιδιού! Ο online διαγωνισμός ζητάει από τα παιδιά να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη να δημιουργήσει το φανταστικό τους ταξίδι και εκείνη μετά να το κάνει πραγματικότητα.

Το ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά site της ενέργειας, www.fantastikotaxidi.gr, προ-σ-καλεί τους μικρούς ταξιδιώτες να εμπνευστούν από κάποιον προορισμό που θα ήθελαν να ταξιδέψουν και να δημιουργήσουν μία ζωγραφιά ή ένα σύντομο κείμενο, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο και ένα πραγματικό οικογενειακό ταξίδι!

 

 

Τα βήματα απλά:
Επισκεφθείτε το www.fantastikotaxidi.gr, περιηγηθείτε μαζί με τα παιδιά σας, εμπνευστείτε από ενδεικτικούς προορισμούς της AEGEAN, δώστε στους μικρούς δημιουργούς μολύβια και χαρτιά, και μόλις ολοκληρώσουν το «έργο» τους, ανεβάστε το στο site από το κινητό ή τον υπολογιστή σας.

Δεκαπέντε τυχερές οικογένειες θα κερδίσουν –μέσω κληρώσεων– αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για όλη την οικογένεια, για να γίνει πραγματικότητα το φανταστικό ταξίδι που ονειρεύτηκαν και σχεδίασαν οι μικροί μας φίλοι.

Παράλληλα, κάποιες από τις ζωγραφιές θα ‘πετάξουν’ με τα φτερά της AEGEAN. Οι πιο ενδιαφέρουσες και περίτεχνες παιδικές ζωγραφιές θα «ντύσουν» τα υλικά της νέας in-flight σειράς προϊόντων για παιδιά «Aegean Junior Pilots» και οι μικροί δημιουργοί θα δουν τις ζωγραφιές τους να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο.

Επιβιβαστείτε στο www.fantastikotaxidi.gr και αφήστε τα παιδιά να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους!

Η Πάτρα αδιαμφισβήτητα αποτελεί τη Πρωτεύουσα του Ελληνικού Καρναβαλιού εδώ και πολλές δεκαετίες. Μια εβδομάδα πριν τη φαντασμαγορική Μεγάλη Παρέλαση των αρμάτων, προηγείται μια άλλη μικρότερη (…σε ηλικία). Στις 6 Μαρτίου πραγματικά λιλιπούτιοι καρναβαλιστές έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο με το Καρναβάλι των Μικρών! Οι ετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί για το Παιδικό Καρναβάλι και υπόσχεται χαμόγελα, χρώματα, χαρούμενες καρναβαλικές διαθέσεις που θα σκορπίσουν και θα μεταφέρουν παντού το πιο αισιόδοξο μήνυμα χαράς και δημιουργίας μεταμορφώνοντας την Πάτρα σε έναν παραδεισένιο, πολύβουο και γεμάτο αισθήσεις παιδόκοσμο.

 

Μετά την επιτυχία των δυο περιφερειακών και των δυο κεντρικών Καρναβαλουπόλεων και μια μέρα μετά το πολυαναμενόμενο Baby Rally, το Καρναβάλι των Μικρών δίνει το πιο δυνατό ραντεβού του με τους μικρούς καρναβαλιστές στη γιορτή της Μεγάλης Παρέλασης των Μικρών.

 

 

 

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 από την πλατεία Ομονοίας και θα κινηθεί στις οδούς Γούναρη, Κορίνθου, περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου από το κάτω μέρος, Κορίνθου με κατάληξη τις τέσσερις πύλες εξόδου στην Ερμού και στην Αγίου Νικολάου. Φέτος λαμβάνουν μέρος 100 ομάδες και περισσότερα από 15.000 παιδιά και μεγάλοι, που θα χαρίσουν ατελείωτο κέφι, παραδίδοντας μαθήματα καρναβαλικής παιδείας και ξεσηκώνοντας σε ένα ξέφρενο πάρτυ.

 

 

 

Στην κορυφή της παρέλασης η Δημοτική Μουσική, οι μαζορέτες της Λεμεσού με συγχρονισμένες χορευτικές κινήσεις και βηματισμό παρέλασης και ο Τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών θα προπορεύονται και ευθύς ο χείμαρρος των ομάδων συμμετοχής με τις στολές τους μαζί με τα άρματα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων για το Καρναβάλι των Μικρών ((«Προπομπός Κιθαρίστας», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Μπάντα» με τέσσερις μουσικούς-καρναβαλικά στοιχεία, «Γοργόνα», «Πειρατής», «Τραινάκι», «Πειρατικό Καράβι», «Γάτος με ξίφος», «Το Κάστρο», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα» και «Μουσικό Άρμα») αλλά και τα ευρηματικά άρματα και κατασκευές των ομάδων συμμετοχής θα μαγνητίσουν τα βλέμματα σε μια παρέλαση, που έχει αποδείξει ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και λαμπρότερα κομμάτια του Πατρινού Καρναβαλιού.

 

 

 

Δυναμική παρουσία θα έχουν όπως κάθε χρόνο τα παιδιά από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικούς σύλλογοι, ομάδες, μεμονωμένες συμμετοχές, ενώ το Καρναβάλι των Μικρών επέλεξαν φέτος και πολλά σχολεία και σύλλογοι εκτός Πατρών (10 τον αριθμό) και συγκεκριμένα από Ιωάννινα, Τρίπολη, Λαμία, Καλάβρυτα, Σανταμέρι, Σταυροδρόμι, Κάτω Αχαϊα, Κάτω Αλισσό.

Και φέτος η συμμετοχή των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ‘’ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ’’ και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ‘’ΚΟΜΑΙΘΩ’’, αλλά και από το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναμένεται να συγκινήσει με τα απεριόριστα αποθέματα αγάπης για τη ζωή που τα παιδιά αυτά διαθέτουν.

 

Στο τέλος της παρέλασης τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι και από τους πέντε συλλόγους των σοκολατοριχτών. («Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», Σοκολατομαχίες», «Σοκολατορίχτες» και «Σοκολατοπαίκτες») θα γλυκαίνουν με τις ρίψεις τους μικρούς και μεγάλους.

 

Το Καρναβάλι των Μικρών έχει καταξιωθεί ως μια από τις πιο ζωντανές, δημιουργικές και ελπιδοφόρες ενότητες του Πατρινού Καρναβαλιού και συνδέεται άμεσα και καθοριστικά με το μέλλον του καρναβαλιού, αφού μέσα από τις δράσεις του διαμορφώνεται στα παιδιά, με ευαισθησία και συγκροτημένα βήματα, η συνείδηση του σωστού αυριανού καρναβαλιστή.

 

Το συνεχώς ευρηματικό Playroom ξαναχτυπά και μας παρουσιάζει την Αποκριάτικη πρότασή του. Αν μέχρι τώρα είχατε συνδυάσει το αγαπημένο στέκι Six d.o.g.s. στην Αβραμιώτου με εναλλακτικά πάρτι και club nights, καιρός να το δείτε με πιο … παιδικό μάτι.

 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 27 και τη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, η Playroom δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από 2 αποκριάτικα εργαστήρια, που απευθύνονται σε μικρούς καλλιτέχνες από 4 έως 12 ετών.

 

Οι μικροί καλλιτέχνες θα κατασκευάσουν τις πιο ιδιότυπες μάσκες με θέμα το Μαγικό Δάσος! Εξωτικά πουλιά και παραδείσια φυτά, ζώα που δεν έχει ξανασυναντήσει ο άνθρωπος και υπερμεγέθη καλόκαρδα έντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Project Space του six d.o.g.s. Στο τέλος των εργαστηρίων, κάθε μικρός καλλιτέχνης θα χορέψει γύρω από τον Κύριο Γαϊτανάκη, ειδικό προσκεκλημένο του Playroom, φορώντας τη δική του μοναδική χαρτο-στολή!

 

Όλα τα παραπάνω θα μπορέσουν να συμβούν υπό έναν όρο! Ελάτε με όρεξη για μεταμφίεση, αφήστε πίσω στο σπίτι τον καθημερινό σας εαυτό και ετοιμαστείτε για μοναδική διασκέδαση! Η ομάδα του Playroom έχει σκοπό να αφήσει τη φαντασία των παιδιών ελεύθερη και μέσα από τη Τέχνη να πειραματιστούν, να εκφραστούν και να ονειρευτούν!

 

Χρήσιμες Πληροφορίες
Ημερομηνία : Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
Ώρες λειτουργίας:
11:30-12:40 για παιδιά 4-5 ετών
13:00-14:10 για παιδιά 5-10 ετών
Διεύθυνση : Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Tηλ: 2103210510
Κόστος εισιτηρίου: 12 ευρώ το παιδί
Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη

Δηλώσεις συμμετοχής :
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , subject: six dogs / αριθμός παιδιών, ηλικία και όνομα κράτησης
Τηλέφωνα κρατήσεων : 6945975965 και 6977667344

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) διοργανώνουν τον 10ο Κνώσειο Ημιμαραθώνιο ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου και περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο 21.150μ τον οικογενειακό δρόμο, τρέξιμο και πεζοπορία 5χλμ. για όλες τις ηλικίες.
Έλάτε όλοι να τρέξουμε και να περπατήσουμε από την Κνωσό ως το Ηράκλειο.

Ο Ημιμαραθώνιος θα γίνει κανονικά με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και με ηλικιακές κατηγορίες, ενώ ο οικογενειακός αγώνας 5χλμ. θα διεξαχθεί δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα και έτσι δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις οικογένειες της πόλης του Ηρακλείου αλλά και σε μεμονωμένους αθλητές να λάβουν μέρος. Στον αγώνα επίσης μπορούν να τρέξουν μαθητές με τη μαζίκή συμεττοχή σχολείων καθώς και φορείς από όλη την Κρήτη.

Σημαντικό είναι ότι τα έσοδα του αγώνα των 5χλμ θα διατεθούν στο Ορφανοτροφείο Ηρακλείου.

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εξής:
Ημιμαραθώνιος: : Εκκίνηση έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, Λεωφόρος Κνωσού- Αγ.Ιωάννης, Μπεντεβή , περνάμε πάνω από την γέφυρα, Λεωφόρος Δημοκρατίας- πλατεία Ελευθερίας-Δικαιοσύνης -Καλοκαιρινού- Αγ,Μηνά-Αβέρωφ-πλατεία Ελευθερίας-Καλοκαιρινού- Χανιόπορτα- Αρχ.Μακαρίου- παραλιακή Λεωφόρος προς Αλικαρνασσό-επιστροφή- 25ης Αυγούστου- Λ. Δικαιοσύνης τερματισμός πλατεία Ελευθερίας.
Οικογενειακός αγώνας των 5 χλμ. Εκκίνηση έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, Λεωφόρος Κνωσού- Αγ.Ιωάννης, Μπεντεβή , περνάμε πάνω από την γέφυρα, Λεωφόρος Δημοκρατίας- τερματισμός πλατεία Ελευθερίας.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 Ώρα έναρξης 09:30

Δηλώσεις και προϋποθέσεις συμμετοχής θα δείτε εδώ.

Η Πελοπόννησος, ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για οικογένειες, έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ένα ακόμα “διαμάντι” στις ξενοδοχειακές της υποδομές. Το Costa Navarino, αποτελεί ένα ιδανικό ξενοδοχείο για οικογένειες και βρίσκεται στη γραφική περιοχή της Πύλου, με θέα τους μοναδικούς αμμόλοφους και τα μαγευτικό Ιόνιο.

 

 

Σε αυτό το ιδανικό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο για οικογένειες στην Πελοπόννησο, τα παιδιά, οι νέοι και οι ενήλικες μπορούν να ανακαλύψουν την περιοχή μέσα από δραστηριότητες αναψυχής και εκδρομές. Στο The Westin Resort στη Μεσσηνία, που ψηφίστηκε ως ο "Καλύτερος Οικογενειακός Προορισμός στη Μεσόγειο" των Starwood Hotels & Resorts, τα παιδιά θα ανακαλύψουν ατελείωτες ώρες δημιουργικότητας με προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά, στο Cocoon και το Sandcastle υπό την εποπτεία εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ οι γονείς θα έχουν χρόνο να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ ή απλά να χαλαρώσουν στο Anazoe Spa.

 

 

Επιπλέον, το Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας περιλαμβάνει μοναδικές δραστηριότητες βασισμένες στα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής.

Φτιάξτε τα δικά σας παραδοασιακά λαλάγγια και λαγάνες, πάρτε μέρος στο συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού, πετάξτε τον χαρταετό σας στη παραλία και πολλές ακόμα εκπλήξεις!

 

 

Για το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας, 4 - 7 Μαρτίου 2022, το Westin Costa Navarino παρέχει πακέτα με αποκλειστικές προσφορές που ξεκινούν από 286€ ανά διανυκτέρευση με minimum 2 νύχτες παραμονή και περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • 2 διανυκτερεύσεις με πλούσιο buffet πρωινό (ελάχιστη διάρκεια διαμονής)
  • Δωρεάν διαμονή και πλούσιο buffet πρωινό για παιδιά (2 παιδιά έως 12 ετών, στην υπάρχουσα υποδομή δωματίου)
  • 1 δωρεάν δείπνο για 2 άτομα και για παιδιά έως 12 ετών (έως 2 παιδιά)
  • 20% έκπτωση στις θεραπείες Spa στο Anazoe Spa Treatments

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κάνετε τη κράτηση σας πατήστε ΕΔΩ

 

Τη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού και το Σωματείο Διπλωματούχων ξεναγών μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Τουρισμού, διοργανώνουν το 9ο Κυνήγι Θησαυρού.

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους, να ανακαλύψουν την Αθήνα που που περπατάμε και προσπερνάμε κάθε μέρα!



Όσοι καταφέρουν να ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δωρεάν ξεναγήσεις από επαγγελματίες ξαναγούς, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Το καφέ "Ο Κήπος του Μουσείου" (Πατησίων 44), έξω από το Αρχαιολογικό Μουσέιο, έχει οριστεί ως το σημείο εκκίνησης και εγγραφών από τις 10 έως τις 12 το πρωί.

Φέτος στο κυνήγι θα κινηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Επιγραφικό Μουσείο και την περιοχή του Πεδίου του Άρεως. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Αθήνας.

Για λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών στο 6944 742251 με τον κύριο Κρίτων Πιπέρα, Πρόεδρο Δ.Σ. του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών. www.tourist-guides.gr

Σαν σήμερα, στις 18 Φεβρουαρίου 1883 γεννήθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς και μία από τις πιο ανήσυχες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων. Ο Νίκος Καζαντζάκης παράλληλα ήταν και ένας μεγάλος ταξιδευτής σε νέους προορισμούς αλλά και με παγκόσμιο τρόπο σκέψης. Αυτή του τη πλευρά τιμά και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης μέσω του προγράμματος «Νίκος Καζαντζάκης, ένας ταξιδευτής σε τόπους και ιδέες». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου και ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου 2016.

Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές βιωματικά την πολυδιάστατη προσωπικότητα του συγγραφέα, διανοούμενου, κοσμοπολίτη, ταξιδευτή Νίκου Καζαντζάκη. Το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρία και πράξη και με βοηθό ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε ηλικίας, οι μαθητές περιηγούνται στις αίθουσες, παρατηρούν τα εκθέματα και μέσα από δραστηριότητες, εκπαιδευτικά παιχνίδια και προβολές, ανακαλύπτουν και δημιουργούν.

 

 

Πέρα από την σκιαγράφηση του ίδιου του συγγραφέα, τίθεται ως στόχος η γνωριμία των μαθητών με τα ιστορικό-κοινωνικά συμφραζόμενα της εποχής μέσα στην οποία ζει και εμπνέεται ο συγγραφέας, καθώς και η επιρροή που άσκησε το έργο του Νίκου Καζαντζάκη σε άλλους δημιουργούς. Απώτερη φιλοδοξία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τους μικρούς επισκέπτες στο να μελετήσουν συστηματικότερα το συγγραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Αν το Ηράκλειο σας πέφτει λίγο μακριά, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.historical-museum.gr/webapps/kazantzakis-school/  όπου θα βρείτε την online εκπαιδευτική εφαρμογή του προγράμματος για
· Μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου
· Μαθητές Β', Γ' Γυμνασίου / Λύκειο

Επίσης μπορείτε να δείτε πολλές πληφορίες για το έργο του μεγάλου Έλληνα στο http://www.historical-museum.gr/webapps/kazantzakis-pages/

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Οίκος Α. & Μ. Καλοκαιρινού
Σοφοκλή Βενιζέλου 27 / Λυσιμάχου Καλοκαιρινού 7
71202 Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλ.:2810 283219, 2810 288708
URL: www.historical-museum.gr 

 

Ψάχνετε για μια διασκεδαστική έξοδο με όλη την οικογένεια χωρίς να ξοδέψετε πολλά; Το αγαπημένο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προσφέρει για όλο τον Φεβρουάριο Δωρεάν είσοδο για όλα τα παιδιά!

Στα πλαίσια του προγράμματος Kids Go Free, με κάθε αγορά εισιτηρίου ενηλίκου αξίας 18€ δικαιούστε δωρεάν είσοδο για 2 παιδιά, 3-12 χρονών. Αν είστε πολύτεκνος, με τη προσκόμιση της κάρτας πολυτέκνων, δικαιούστε ελεύθερη είσοδο για όλα τα παιδιά σας. Από τη προσφορά εξαιρούνται όλες οι Κυριακές του μήνα και η Καθαρά Δευτέρα. Επίσης, η προσφορά δεν συνδυάζεται με άλλες προσφορές (όπως το πρόγραμμα της Cosmote Deals for you και το Yellow Day).

 

 

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για οικογένειες και βόλτα με παιδιά καθώς συνδυάζει την ψυχαγωγία και τη γνώση. Περισσότερα από 2.000 ζώα και 310 διαφορετικά είδη σας περιμένουν να τα γνωρίσετε και αν θέλετε ακόμα και να τα ταΐσετε. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκα στα Σπάτα ακόμα και τον χειμώνα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για οικογένειες και πολύ κοντά στη πόλη.

 

 

Για το πρόγραμμα υπάρχουν και άλλες εξαιρέσεις που δεν ισχύει η έκπτωση, όπως οι ομαδικές κρατήσεις, zoo camp και τα πάρτυ.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο
210 6634725 - 210 6634724

 

Σελίδα 48 από 54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!