Travel4kids Team

Travel4kids Team

Gas Mystery

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζει ένα καινοτόμο και συναρπαστικό escape game για οικογένειες και παιδιά

Από τις 23 Οκτωβρίου 2020, στην Τεχνόπολη

Τι ήταν αυτός ο θόρυβος; Σας μυρίζει κάτι; Οι κάτοικοι του Γκαζιού αναφέρουν ότι ακούγονται παράξενοι ήχοι από το εργοστάσιο φωταερίου. Παραπονιούνται για μία έντονα δυσάρεστη μυρωδιά. Κάτι μυστήριο συμβαίνει… Μία ειδική ομάδα επιστημόνων καλείται να βρει τη λύση και να αποτρέψει μία μεγάλη οικολογική καταστροφή που προκαλεί η επεξεργασία γαιανθράκων για την παραγωγή φωταερίου!

Το πιο συναρπαστικό escape game είναι γεγονός!

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, με προτεραιότητα τη δημιουργική μάθηση, παρουσιάζει το Gas Mystery, ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό παιχνίδι που έρχεται από τις 23 Οκτωβρίου 2020 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για το μοναδικό escape game που πραγματοποιείται σε έναν διατηρητέο χώρο βιομηχανικής κληρονομιάς, αποτελώντας έτσι ένα ακόμα καινοτόμο πολιτιστικό προϊόν του ΒΜΦ που έχει στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση με τη βιομηχανική ιστορία.

Το Gas Mystery πραγματοποιείται με φυσικό σκηνικό το παλιό εργοστάσιο φωταερίου που διατηρεί στην αρχική του θέση όλα τα μηχανήματά του και προσκαλεί τους συμμετέχοντες να γίνουν κομμάτι της νεότερης ιστορίας.

Η αποστολή τους είναι απλή: Μικροί και μεγάλοι πρέπει να συνεργαστούν και να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους ώστε να λύσουν μια σειρά από γρίφους που θα τους οδηγήσουν στο κουμπί που θα σταματήσει τη λειτουργία του εργοστασίου, εμποδίζοντας την επικείμενη οικολογική καταστροφή. Έχουν στη διάθεσή τους 60 λεπτά για να αποκρυπτογραφήσουν μερικά απροσδόκητα στοιχεία. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα… Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο προτού να είναι αργά;

Το Gas Mystrery είναι μια βιωματική μουσειακή δράση που προωθεί την εκπαίδευση μέσα από την ψυχαγωγία, ενθαρρύνοντας την ομαδικότητα και τη συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Είναι μια απίθανη πρόταση για οικογένειες με παιδιά που θέλουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, βιώνοντας μια ιδιαίτερη εμπειρία στο ξεχωριστό περιβάλλον ενός μουσείου!

Είστε έτοιμοι να λύσετε το μυστήριο;

Πληροφορίες:

 • Απευθύνεται αποκλειστικά σε οικογένειες με παιδιά από 8 ετών
 • Χώρος: Νέο Υδαταέριο (ισόγειο)
 • Πότε: Παρασκευή 16:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή:12:00-19:00
 • Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση: 213 0109325
 • Διάρκεια: 60’
 • Κόστος συμμετοχής: 9€/ άτομο
 • Αριθμός συμμετεχόντων: από 3 έως 6 άτομα

Σχεδιασμός: Athens Clue

*Βάσει των υγειονομικών μέτρων, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο χώρος και τα αντικείμενα απολυμαίνονται μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού.

Tηλ: 213-0109325
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.gasmuseum.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι

213 0109300
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τι ψάχνουν άραγε μια χελώνα κι ένα σκουλήκι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος; 

Τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν τον φίλο τους το σαλιγκάρι; 
 
Ένα μουσικοθεατρικό εργαστήρι, βασισμένο κάθε φορά σε μια διαφορετική ιστορία, με πρωταγωνιστές τα μικρά ζώα που κατοικούν στον φθινοπωρινό Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

stavros-niarxos-paidia.jpg
Ιστορίες για τη φύση και τη φιλία, δίνουν στα παιδιά αφορμή να αναγνωρίσουν, παίζοντας, τα φυτά του Μεσογειακού Κήπου και να ανακαλύψουν τα μυστικά του. Παρατηρούν τα χαρακτηριστικά των ζώων που ζουν μέσα σε αυτόν, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με την αξία της φιλίας και της αλληλοβοήθειας. Καθώς οι ιστορίες ξεδιπλώνονται, παιδιά και γονείς συμμετέχουν ενεργά, μέσα από μουσικά και θεατρικά παιχνίδια καθώς και σε μια αυτοσχέδια ορχήστρα που συγκροτείται από μικρά κρουστά.  

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: 
Σπυριδούλα Χρόνη, νηπιαγωγός-μουσικοπαιδαγωγός
Γιάννης Ψαριώτης, μουσικός- μουσικοπαιδαγωγός

 • Κυριακή 11 & 25/10 
  10.30-11.30 & 12.00-13.00
 • ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
 • Για παιδιά 2-4 ετών και τους/τις συνοδούς τους  
  Έως 10 παιδιά και 10 συνοδοί ανά ώρα
  Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Πέμπτη 15/10 στις 12.00 για το εργαστήρι στις 25/10.

Πληροφορίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων:

 • Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους συμμετέχοντες με εξαίρεση: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που  αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών.
 • Οι συμμετέχοντες/ουσες συστήνεται να χρησιμοποιούν αντισηπτικό και να τηρούν τις αποστάσεις με βάση τις οδηγίες και τη σήμανση.
 • Η απόρριψη ΜΑΠ μιας χρήσεως (γάντια, μάσκα, κλπ.) θα πρέπει να γίνεται αμέσως μετά τη χρήση τους στους κίτρινους κάδους.
 • Η χρήση αντικειμένων κοινής χρήσεως (μολύβια, στυλό, χαρτιά, βιβλία, κλπ.) θα πρέπει να αποφεύγεται.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Ίδρυμα TAKIS - Ξεναγήσεις

Το Ίδρυμα Takis – Κ.Ε.Τ.Ε διοργανώνει ξεναγήσεις σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καθημερινά από τις 10 το πρωί. (Ενδέχεται το πρόγραμμα των ξεναγήσεων να διαφοροποιείται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, γιαυτό παρακαλώ επικοινωνήστε με το Ίδρυμα για να επιβεβαίωσετε την ξενάγηση).

Οι μαθητές με την συνοδεία έμπειρων ξεναγών, περιηγούνται στον περιβάλλοντα χώρο του ιδρύματος καθώς και στους μουσειακούς χώρους. Πρόκειται για τον τόπο έμπνευσης και δημιουργίας των περισσότερων έργων τέχνης, διαγράφοντας έτσι ένα νοητό μονοπάτι στην καλλιτεχνική πορεία του πρωτοπόρου Έλληνα γλύπτη και ερευνητή.

Στόχος της ξενάγησης είναι οι νέοι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν από κοντά τόσο την επιστημονική όσο και την καλλιτεχνική αξία των έργων του καλλιτέχνη.

Επιστημονικά ερωτήματα, εφαρμογές και εργαστηριακά πειράματα, μελέτη των φυσικών φαινομένων και της ενέργειας προς όφελος της προστασίας του περιβάλλοντος και πολλά άλλα είναι θέματα που απασχόλησαν τον Takis και μέσω των μοναδικών του γλυπτών έδωσε την δική του καλλιτεχνική απάντηση.

Πληροφορίες:

Διάρκεια: 90’
Κόστος συμμετοχής: 3€ / μαθητή

Οι ξεναγήσεις απευθύνονται και σε μεμονωμένα άτομα ή groups και πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Διάρκεια: 90′
Κόστος συμμετοχής: 5€ /ενήλικα , 3€/παιδί

 

 

 

ΙΔΡΥΜΑ TAKIS – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη & τις Επιστήμες
Τέρμα Δερβενακίων
134 51 Γεροβουνό
Αθήνα

+30 210 2313410
+30 210 2389019

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία:

Προσχολική Αγωγή / Νηπιαγωγείο

«Όταν τα χρώματα κάνουν τραμπάλα»

Το Ίδρυμα TAKIS-Κ.Ε.Τ.Ε. σχεδιάζει και υλοποιεί το βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο «Όταν τα χρώματα κάνουν τραμπάλα» για παιδιά προσχολικής ηλικίας και νηπιαγωγείου με σκοπό οι μικροί μαθητές να επισκεφτούν έναν ιδιαίτερο χώρο σύγχρονης τέχνης και να γνωρίσουν την ζωή και την καλλιτεχνική αξία του παγκοσμίου φήμης Έλληνα γλύπτη Takis.

Η εκπαιδευτική δράση λαμβάνει μέρος στους κήπους του Ιδρύματος, στο Μουσείο αλλά και στο ανοικτό Θέατρο στο οποίο ο Μαγνητικός Τοίχος 15 μέτρων αποτελεί ένα ιδανικό σημείο όπου τα παιδιά παίζουν οργανωμένα παιχνίδια δράσης, μουσικοκινητικής και μίμησης.

Στόχος του προγράμματος είναι η τέχνη του Takis να πλαισιώσει διαθεματικά το πρόγραμμα σπουδών του νηπιαγωγείου και να λειτουργήσει ως ένα απαραίτητο εργαλείο ενίσχυσης της μάθησης.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στα Αιολικά γλυπτά και φιλοδοξεί να ενισχύσει την αισθητική αγωγή και την μαθηματική σκέψη. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την σύγχρονη κινητική γλυπτική, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μαθηματικές έννοιες, όπως οι φυσικοί αριθμοί και η καταμέτρηση, η διαδοχή χρωμάτων και σχημάτων, η γραμμή, τα επίπεδα και στέρεα γεωμετρικά σχήματα, η συμμετρία, τα μοτίβα, τα μεγέθη, η μέτρηση μήκους.

 

Επιπρόσθετα, οργανωμένα ομαδικά παιχνίδια κινητοποιούν τα παιδιά να προσανατολιστούν στον χώρο, να περιγράψουν τις θέσεις και τις διαδρομές αλλά και να εκφραστούν λεκτικά και δημιουργικά.

Μέσα σε ένα άκρως ομαδοσυνεργατικό περιβάλλον, οι μαθητές αλληλεπιδρούν και ενθαρρύνονται να εκφράσουν συναισθήματα, ιδέες και σκέψεις, να εμπνευστούν από την σύγχρονη τέχνη και τα υλικά αυτής βιώνοντας στο μέγιστο την χαρά της δημιουργίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εικαστική δημιουργία κάθε παιδιού.

Πληροφορίες:

Ημέρα:Τρίτη
Διάρκεια: 60′
Ώρες: 09:30-10:30 & 11:00-12:00

Κόστος συμμετοχής: 5€

Α’ Δημοτικού – Δ’ Δημοτικού

«Ο Κήπος των Σινιάλων»

Το Ίδρυμα TAKIS Κ.Ε.Τ.Ε. σχεδιάζει και υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Α’ – Δ’ Δημοτικού με σκοπό να έρθουν σε επαφή με τη ζωή και το εικαστικό έργο του παγκοσμίου φήμης Έλληνα καλλιτέχνη Takis.

Μέσα από την ξενάγηση στους κήπους και τους μουσειακούς χώρους οι μαθητές κινούνται, περιεργάζονται και ανακαλύπτουν τον χώρο στον οποίο ο Takis εμπνεύστηκε και δημιούργησε το μεγαλύτερο μέρος των έργων του.

Πεδίο δράσης και παρατήρησης αποτελούν οι κήποι των Σινιάλων, που άλλοτε είναι Σινιάλα στατικά, άλλοτε κινητικά, άλλοτε πάλι φωτεινά και μαγνητικά. Ακολουθώντας το πρόγραμμα σπουδών των μαθηματικών, της ιστορίας, των εικαστικών, της θεατρικής και περιβαλλοντικής αγωγής, οι μαθητές κατανοούν και πειραματίζονται με τις φυσικές επιστήμες και τους νόμους της βαρύτητας, με μαθηματικές έννοιες και ευαισθητοποιούνται σε θέματα αειφορίας με αφορμή τα Σινιάλα του Takis.

Το πρόγραμμα προάγει τον πολυγραμματισμό, την εννοιοκεντρική και διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, τη βιωματική μάθηση και την οργάνωση μαθησιακών εμπειριών που έχουν νόημα για τα παιδιά των συγκεκριμένων τάξεων.

Μέσα από την εκπαιδευτική δράση φιλοδοξούμε να αξιοποιήσουμε και να ενδυναμώσουμε την διάθεση για εξερεύνηση και μάθηση γύρω από τους τομείς της τέχνης, των φυσικών επιστημών, του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης. Τέλος, οι μαθητές επισκέπτονται το ανοικτό Θέατρο του Ιδρύματος και τον Μαγνητικό Τοίχο 15 μέτρων και μέσα από την κίνηση και την μουσική αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό περιβάλλον του Takis.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εικαστική δημιουργία κάθε παιδιού.

Πληροφορίες:
Ημέρες: Πέμπτη & Παρασκευή
Διάρκεια: 70′

Ώρα: 09:30-10:40
Κόστος συμμετοχής: 5€

Ε’ Δημοτικού – ΣΤ’ Δημοτικού

«Η τέχνη της επιστήμης»

Το Ίδρυμα TAKIS-Κ.Ε.Τ.Ε. σχεδιάζει και υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού με σκοπό να έρθουν σε επαφή με τη ζωή και το εικαστικό έργο του παγκοσμίου φήμης Έλληνα καλλιτέχνη Takis.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Η τέχνης της επιστήμης» βασισμένο στην διδακτέα σχολική ύλη της Φυσικής και της Γεωγραφίας εστιάζει στην εφαρμογή των θετικών επιστημών στην κινητική γλυπτική του Takis και πως η «σύμπραξη» αυτή δημιουργεί μνημειώδη έργα τέχνης όχι μόνο πολιτιστικού αλλά και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν όλων των ειδών τις ενέργειες, την αιολική, την δυναμική, την ηλιακή, την μαγνητική και την ηλεκτρομαγνητική αλλά και να κατανοήσουν με ποιο τρόπο η ταλάντωση, η τριβή και οι νόμοι της βαρύτητας, μπορούν να μετατραπούν σε πρωτοποριακά γλυπτά «πράσινης τέχνης», για τα οποία ο Takis ξεχώρισε και δικαίως θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες του 20ου αι. γνωστός σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Φιλοδοξούμε να πυροδοτήσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών για την σύγχρονη τέχνη, τις φυσικές επιστήμες, να θίξουμε περιβαλλοντικά ζητήματα και να οξύνουμε την κριτική τους σκέψη.

Η δράση συνεχίζεται και στο ανοικτό Θέατρο του Ιδρύματος, όπου ο Takis πραγματοποίησε τις θεατρικές και μουσικές παραστάσεις (performances). Έτσι οι μαθητές αλληλεπιδρούν στον Μαγνητικό Τοίχο 15 μέτρων μέσα από θεατροπαιδαγωγικές ασκήσεις.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εικαστική δημιουργία κάθε παιδιού.

Πληροφορίες:
Ημέρες: Πέμπτη & Παρασκευή
Διάρκεια: 70′

Ώρα: 11:00-12:10
Κόστος συμμετοχής: 5€

 

More Info & Tips:

Μειωμένο εισιτήριο για τους μαθητές της Α' βάθμιας εκπαίδευσης

Δυνατότητα πραγματοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων σε δυό γλώσσες, Ελληνικά - Αγγλικά 

Τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ 

Δυνατότητα δύο διαφορετικών εισόδων-εξόδων για την αποφυγή συγχρωτισμού

Εύκολη πρόσβαση: Αττική οδός, Έξοδος 7

Δωρεάν parking

Για περισσότερες πληροφορίες επικοικωνήστε
στο τηλ. +302102389019 ή
στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΙΔΡΥΜΑ TAKIS – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη & τις Επιστήμες
Τέρμα Δερβενακίων
134 51 Γεροβουνό
Αθήνα

+30 210 2313410
+30 210 2389019

Πρώτη φορά στην Πρώτη Δημοτικού...

Τα σχολεία άνοιξαν και όμως για τα πρωτάκια η προσαρμογή και η μετάβαση στο πρόγραμμα του "μεγάλου" σχολείου είναι ένα θέμα που ακόμα πολλοί γονείς το παλεύουν!!

Η πρώτη δημοτικού ανέκαθεν είναι μία τάξη με ιδιαιτερότητες!!

Νέο σχολείο, νέοι συμμαθητές, νέα δασκάλα, νέοι κανόνες, νέο πρόγραμμα, περισσότερο διάβασμα, λιγότερο παιχνίδι και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και μία προηγούμενη σχολική χρονιά με lock down, κλειστά σχολεία, και νηπιαγωγείο που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε σωστά!!

Διανύουμε τον πρώτο μήνα της ιδιαίτερης νέας σχολικής χρονιά και όμως ειδικά για τα πρωτάκια μας η μετάβαση από το νηπιαγωγείο δεν είναι ακόμα εύκολη!

Συζητήσαμε και ζητήσαμε τη γνώμη των ειδικών και σας μεταφέρουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για ευκολότερη μετάβαση και προσαρμογή.

 

1. Προτεραιότητα στο διάβασμα. Με αυτό το κριτήριο διαμορφώνετε η μέρα μας.

2. Ξεκούραση μετά το σχολείο!

Είναι απαραίτητη λίγη χαλάρωση μετά το σχολείο. Είναι καλό στο καθημερινό πρόγραμμα του παιδιού μετά το φαγητό (αν δεν κάθεται ολοήμερο) να υπάρχει λίγα λεπτά χαλάρωση (30-45'). Το ίδιο ισχύει και με τα παιδάκια που κάθονται στο ολοήμερο. Χαλαρώνουμε λίγο όταν επιστρέφουμε στο σπίτι.

3. Σταθερότητα στο χρόνο διαβάσματος όσο γίνεται. (πχ. 3:00-4:00 το μεσημέρι)

Είναι καλό να υπάρχει μία σταθερότητα στο χρόνο διαβάσματος και η ίδια σταθερότητα να ισχύει και το Σαββατοκύριακο.

Σχετικά με το διάβαστα το Σαββατοκύριακο, καλό είναι να μη διαβάζουμε και τις δύο ημέρες.

Όσο περισσότερο "τραβάει" το διάβασμα γίνεται κουραστικό και βαρετό.

Χρόνος διαβάσματος από 5' έως 40-60' (εξαρτάται το παιδί και φυσικά τις εργασίες για το σπίτι)

4. Το παιδιί πρέπει να διαβάζει στο δικό του χώρο. Δεν αποσπάται από άλλα πράγματα. 

Στο χώρο να υπάρχει πρόγραμμα του σχολείου και όλα τα απαράιτητα υλικά που αφορούν τη μελέτη

(όσο γίνεται να μην υπάρχουν αντικείμενα που αποσπούν την προσοχή του).

5. Στην κασετίνα βάζουμε λίγα πράγματα.

6. Δεν παίζει υπολογιστής ή τηλεόραση όταν διαβάζουμε

7. Καλό είναι να υπάρχει ένα ρολόι στο χώρο της μελέτης.

8. Το διάβασμα ξεκινά συνήθως από τα δύσκολα (ανάλογα με το παιδί)

9. Ο γονιός ή όποιος θα είναι με το παιδί την ώρα της μελέτης, θα πρέπει να είναι διαθέσιμος.

Η παρουσία αυτού του προσώπου είναι χρήσιμη, καλό είναι να νιώθει το παιδί την παρουσία του, ειδικά στην αρχή είναι σημαντικό να νιώθει ασφάλεια με την παρουσία ενός ενήλικα που το βοηθά, στο χώρο της μελέτης.

10. Βοηθάμε το παιδί να βρει λύση - Δεν του λέμε τη λύση!

Προσπαθήστε να το υιοθετήσετε και σε άλλα θέματα εκτός των μαθημάτων!

11. Δεν μαθαίνουν όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο (!!!)

Είναι πολύ σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό και να μη συγκρίνουμε το παιδί μας με άλλο ή άλλα παιδιά!

Θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στην προσπάθεια και την κούραση του.

Δεν ξεχνάμε να λέμε μπράβο στο παιδί, όχι μόνο στα επιτεύγματα αλλά ακόμα και στην προσπάθεια.

12. Το παιδί θα πρέπει να κοιτάζει το πρόγραμμα και να φτιάχνει την τσάντα του μόνο του για την επόμενη ημέρα.

Αυτό βοηθάει πολύ στην αυτονόμηση των παιδιών στο σχολείο &  στην ανάληψη ευθύνης σχετικά με το διάβασμα και τα μαθήματα του.

Με λίγα λόγια.. : Μην κάνετε με τα παιδιά ότι μπορούν να κάνουν μόνα τους!!

13. Ρουτίνα καθημερινότητας (!!)

Σταθερό πρόγραμμα, ξυπνάμε νωρίς έτσι ώστε να έχουμε χρόνο  να πάρουμε καλό πρωινό. Η προσέλευση στο σχολείο θα πρέπει να γίνεται ήρεμα, να πηγαίνει το παιδί λίγο νωρίτερα για να προσαρμόζετε πιο ομαλά στο χώρο και το περιβάλλον του σχολείου.

Ώρα του φαγητού, (!!) Λέμε τα νέα μας

Μετά το τέλος της ημέρας καλό είναι να κοιμάται το παιδί στις 21.00 το αργότερο.

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται θα πρέπει να τηρούν το πρόγραμμα του παιδιού.

15. Σχετικά με τις εξωσχολικές δραστηριότητες, καλό είναι ειδικά για φέτος να δώσουμε βαρύτητα στο σχολείο και να μην έχει το παιδί πολλές δραστηριότητηες.

16. Συμβολικό παιχνίδι

Μέσα από το συμβολικό παιχνίδι μπορούμε να καταλάβουμε πολλά αλλά και να "περάσουμε" πολλά μηνύματα που με άλλο τρόπο θα ήταν πιο δύσκολο να τα καταλάβει ένα παιδί.

17. Βοηθάμε το παιδί να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο

Δημιουργούμε και εμείς το δικό μας κοινωνικό δίκτυο μέσα από το σχολείο. Συμμετοχή στα κοινά του σχολείου, εκδηλώσεις κλπ.

 

18. Σχέση επικοινωνίας με τους δασκάλους, τους δείχνουμε εμπιστοσύνη (!!)

Ενημέρωση συχνή από τους δασκάλους προς τους γονείς και αντίστροφα

Συζήτηση με το δάσκαλο, τυχόν αντιρρήσεις δεν τα λέμε μπροστά στο παιδί και δεν "ακυρώνουμε" το δάσκαλο στο παιδί.

Αυτά είναι μερικά από τα πολλά που έχουμε να πούμε και να κάνουμε για την καλύτερη προσαρμογή των μικρών παιδιών στο σχολείο!

Μακάρι να τηρήσουμε κάποια από αυτά και σίγουρα θα βοηθηθούμε και εμείς και τα παιδιά για να μπορέσουμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και να χαμογελάμε ξανά !!

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή, ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους και ιδιαιτέρως στα πρωτάκια μας!!

 

 

 

Οδοιπορικό αγάπης!!!   Bazaar…εν κινήσει….

Βάζουμε ένα σποράκι...ζεστασιάς, αγάπης, ελπίδας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με χαρά σας προσκαλεί στο Οδοιπορικό Αγάπης που θα πραγματοποιήσει σε περιοχές, δήμους και γειτονιές της Αττικής, με την Κινητή Μονάδα Στήριξης και Ενημέρωσης του Οργανισμού.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα των δράσεων του Οργανισμού, να διαλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία σχολικών και άλλων ειδών και παράλληλα να βάλουν το δικό τους σποράκι ζεστασιάς, αγάπης, ελπίδας.

Σε κάθε έναν από τους σταθμούς του Οδοιπορικού μας θα μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη συλλογή από τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, γόμες, στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, κηρομπογιές, πλαστελίνες, παγουρίνο, φαγητοδοχεία, λογοτυπημένα είδη του Οργανισμού (μπουκάλια, ποτήρια, κούπες), είδη bebe, πετσέτες κι άλλα πολλά, πάντα σε προσιτές τιμές.

Παράλληλα, σε μια κίνηση μεγάλης συμβολικής αξίας, μπορείτε να φυτέψετε σε ένα γλαστράκι ένα σπόρο καλέντουλας και να προσφέρετε την απαραίτητη ζεστασιά στα Σπίτια που μεγαλώνουν τα παιδιά του Οργανισμού, καθώς όλα τα έσοδα από τα Βazaars του Οδοιπορικού, θα διατεθούν για τη θέρμανση των 5 Σπιτιών μας στην Αττική (Περιστέρι, Μοσχάτο, Μαρούσι, Μελίσσια, Καρέας).

Το πρόγραμμα του Οδοιπορικού Αγάπης έχει ως εξής:

19/9-20/9 : Μαρίνα Φλοίσβου, ώρες: 10:00-20:00 (ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών)

21/9-24/9 : Πλατεία Κανάρη Πειραιάς, ώρες: 9:00-21:00

25/9-27/9 : Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως Ηλιούπολη, ώρες: 9:00-21:00

28/9-1/10: Πλατεία Αγ.Νικολάου Χαλάνδρι, ώρες: 9:00-21:00

2/10-4/10: Κεντρική Πλατεία Αγ.Παρασκευής, ώρες: 9:00-21:00

5/10-8/10: Πλατεία Κύπρου Καλλιθέας (από την πλευρά της εκκλησίας), ώρες: 9.00-21.00

9/10-11/10: Άλσος Φιλαδέλφειας, ώρες: 9:00-21:00

Για την ασφάλεια όλων, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και οι κανόνες υγιεινής

Το οδοιπορικό αυτό πραγματοποιείται με την υποστήριξη των:

 • Μαρίνα Φλοίσβου
 • Δήμου Πειραιά
 • Δήμου Ηλιούπολης
 • Δήμου Χαλανδρίου
 • Δήμου Αγ. Παρασκευής
 • Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας
 • Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδης
 • MEGA GROUP SECURITY

Φέτος, περισσότερο από ποτέ η ανάγκη στήριξης όλων των ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, είναι μεγάλη.

Σας περιμένουμε για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσφέρουμε στα παιδιά μας ζεστασιά και μαζί αγάπη, ελπίδα, αισιοδοξία.

Για την πορεία του οδοιπορικού μας θα ενημερώνεστε στο https://www.hamogelo.gr ή μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210-7647760.

Περιμένουμε να σας υποδεχθούμε με ασφάλεια και Χαμόγελο!

Οι λάτρεις της σοκολάτας έχουν σίγουρα ένα νέο λόγο να πανηγυρίζουν και μια ακόμα αφορμή για ταξίδι έως την Ελβετία. Η διάσημη σοκολατοβιομηχανία Lindt μόλις εγκαινίασε στη Ζυρίχη το μεγαλύτερο Μουσείο Σοκολάτας του κόσμου! Το μουσείο ονομάζεται “Home of Chocolate”(Το Σπίτι της Σοκολάτας) και φιλοδοξεί να γίνει ο παράδεισος για τους απανταχού λάτρεις της σοκολάτας.

Με διαδραστικό τρόπο, οι επισκέπτες του μουσείου θα μπορούν να μεταφερθούν στους 7 κόσμους της σοκολάτας και να μάθουν τα πάντα γύρω από το ταξίδι ενός κόκκου κακάο από την καλλιέργεια έως την τελική παραγωγή. Επίσης, θα παρουσιαστεί η ιστορία της ελβετικής σοκολάτας που κατέχει εξέχουσα θέση στη παγκόσμια παραγωγή.

 

Φυσικά το μουσείο εκτός από θεωρία φιλοξενεί και πρωτότυπα happenings! Cooking Class, όπου οι fans της σοκολάτας θα μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους γλυκίσματα, Tasting Room πραλίνας για να πάρετε μια γεύση και επίσκεψη στα άδυτα παρασκευής της Lindt.

Σήμα κατατεθέν του Μουσείου αποτελεί ένα κυριολεκτικά τεράστιο σιντριβάνι σοκολάτας που δεσπόζει στην είσοδο του μουσείου.

Από ένα μουσείο δεν θα μπορούσε να λείπει και το πωλητήριο. Έτσι η Lindt δημιούργησε εντός του Μουσείου και το μεγαλύτερο κατάστημα πώλησης σοκολάτας Lindt, όπου μπορείτε να απολαύσετε όλες τις αγαπημένες εκδοχές του αγαπημένου σας γλυκίσματος.

Back to school...χωρίς ψείρες!!

Η στιγμή της επιστροφής στα θρανία έφτασε!

Η σχολική τσάντα είναι έτοιμη να γεμίσει με νέα βιβλία και μολύβια, οι μικροί μας φίλοι περιμένουν να αρχίσουν και πάλι τα παιχνίδια στο προαύλιο και οι... ψείρες δεν βλέπουν την ώρα να εγκατασταθούν στα μαλλιά τους!

Αυτήν τη φορά προετοιμαστείτε από νωρίς με την ολοκληρωμένη αντιφθειρική σειρά της FREZYDERM που θα προφυλάξει τα μικρά σας από τους ενοχλητικούς αυτούς... επισκέπτες!

LICE REP EXTREME SPRAY

Προληπτική αντιφθειρική λοσιόν καθημερινής χρήσης

Για να μην κολλήσουν τα κεφαλάκια ανεπιθύμητους επισκέπτες, υπάρχει η προληπτική αντιφθειρική λοσιόν ενισχυμένης δράσης Lice Rep Extreme Spray η οποία χαρίζει στα μαλλιά απαλότητα και λάμψη, χωρίς να τα λαδώνει. Κι έτσι, το «κεφάλαιο ψείρα» τελειώνει πριν καν αρχίσει.

Χρήσιμα tips:
• Η εφαρμογή πρέπει να επαναληφθεί μετά το λούσιμο των μαλλιών.
• Ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής είναι στα μαλλιά και περιμετρικά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η λοσιόν παραμένει στα μαλλιά. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.
• Όταν το Lice Rep Extreme Spray εφαρμόζεται σε παιδιά κάτω των 11 ετών, θα πρέπει να εφαρμόζεται από ενήλικα.
Άοσμο
Δερματολογικά ελεγμένο
• Χρησιμοποιείτε το Lice Rep Extreme Spray με ασφαλή τρόπο.
• Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν, πριν από τη χρήση.

LICE FREE SET

Ολοκληρωμένη αντιφθειρική αγωγή

Εξαιρετικά αποτελεσματική αγωγή για να απαλλαγούν τα κεφαλάκια από τις ψείρες, λειτουργεί σε όλα τα στάδια της ψείρας - κόνιδα, νύμφη και ενήλικη - χάρη στον μοναδικό συνδυασμό από αιθέρια έλαια (Τεϊόδεντρο, Γεράνι, Λεβάντα), φυτικό εκχύλισμα Καλέντουλας, Acetum και άλλα ενεργά συστατικά.

Το σετ αγωγής αποτελείται από Σαμπουάν, Λοσιόν και Eιδική χτένα. Τα δραστικά συστατικά είναι φυτικής προέλευσης, προέρχονται από φαρμακευτικά φυτά, εμποδίζουν τη βιολογική εξέλιξη της ψείρας και επιτυγχάνουν την αποκόλληση της κόνιδας από τον αυλό της τρίχας. Τέλος, με την βοήθεια της ειδικής χτένας απομακρύνονται τα ζωύφια, οι προνύμφες και οι κόνιδες από τα μαλλιά. Βοηθάει στη μηχανική απομάκρυνση των ψειρών.

Το σετ είναι πολύ εύκολο στη χρήση, απαιτούνται μόνο λίγα λεπτά για την εφαρμογή του και... τα κεφαλάκια των παιδιών βρίσκουν την ησυχία τους!

Χρήσιμα tips:

• Για ολοκληρωμένη αγωγή κατά της φθείρας, κατά τη διάρκεια της αγωγής αντιμετώπισης με το Lice Free Set είναι σημαντικό να γίνεται εφαρμογή και της προληπτικής λοσιόν Lice Rep Extreme Spray σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος.
• Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής συνεχίζεται η χρήση του Lice Rep Extreme Spray για πρόληψη.

Πώς να πείτε αντίο στις ψείρες

1 Ψεκάστε τη λοσιόν στα μαλλιά, προσέχοντας να μην πάει στα μάτια.
2 Κάντε ελαφρύ μασάζ και αφήστε τη να δράσει, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
3 Χτενίστε με την ειδική χτένα.
4 Λούστε με το αντιφθειρικό σαμπουάν ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης.
5 Ξεπλύνετε.

EXTRA TIPS
Να ελέγχετε συχνά το κεφαλάκι του παιδιού σας.
Να πλένετε με καυτό νερό τα ρούχα και τα σεντόνια του, καθώς και τις χτένες.
Να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσης των παιδικών προϊόντων για ψείρες που επιλέγετε.
Χρησιμοποιείτε προληπτικά αντιφθειρικά προϊόντα.
Να διατηρείτε τα μαλλιά του παιδιού ευκολοχτένιστα.
Βρείτε τα πάντα για το παιδί και τη μαμά στον ενημερωτικό οδηγό www.frezyland.gr

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε προσκαλεί να κάνεις «Μια βόλτα στο μουσείο με... σακίδιο»

Πάρε το κίτρινο σακίδιο και ανακάλυψε μόνος σου το παλιό εργοστάσιο που έδινε φως και ενέργεια σε όλη την Αθήνα για περισσότερο από 130 χρόνια!

Οι διακοπές μπορεί να τελείωσαν ή να τελιώνουν, οι βόλτες όμως όχι!!! Γι’ αυτό και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους (4-11 ετών) μαζί με τις οικογένειές τους να κάνουν «Μια βόλτα στο μουσείο με... σακίδιο» και να ανακαλύψουν ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας στους δικούς τους χρόνους και ρυθμούς, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Πώς θα γίνει αυτό;

Μέσα από μια πρωτότυπη οικογενειακή ξενάγηση που πραγματοποιείται με ξεναγό το... διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες για την περιήγηση στον χώρο, κάνοντας την επίσκεψη... παιχνιδάκι!

Μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν δημιουργικά, θα ακονίσουν τη μνήμη και τη φαντασία τους και θα έρθουν σε επαφή τη βιομηχανική μας κληρονομιά.

Το περιεχόμενο του διαδραστικού σακιδίου απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-6 ετών και σε οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών.

Το σακίδιο για τις μικρότερες ηλικίες εστιάζει στην ανακάλυψη της πληροφορίας μέσα από τις αισθήσεις και τη διάδραση, ακολουθώντας την πρωτότυπη αισθητηριακή διαδρομή του μουσείου και τα κίτρινα κουτιά. Οι μικροί μας φίλοι θα αγγίξουν το κωκ και θα αισθανθούν τη ζέστη που υπήρχε μέσα στους φούρνους, θα ακούσουν τον ήχο του φτυαρίσματος του λιθάνθρακα και του κουδουνιού της βάρδιας που καλούσε τους εργαζομένους για δουλειά, θα μυρίσουν τις τρεις χαρακτηριστικές μυρωδιές της περιοχής του Γκαζιού που επικρατούσαν πριν από σχεδόν 100 χρόνια!

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, το διαδραστικό σακίδιο εστιάζει στα κρυμμένα μηχανήματα και σπάνιες εφευρέσεις που κρύβονται μέσα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου! Μέσα από έναν απίθανο χάρτη των εφευρέσεων, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις σημαντικότερες εφευρέσεις του εργοστασίου, τους εφευρέτες που κρύβονται πίσω από αυτές καθώς και τις χώρες προέλευσης των μοναδικών αυτών μηχανημάτων που μας ταξιδεύουν στην εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης στην Ελλάδα!

Κάνε «Μια βόλτα στο μουσείο με... σακίδιο» και ανακάλυψε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και τη νεότερη ιστορία της πόλης... παίζοντας!

Πληροφορίες:
Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών
Είσοδος: 1 ευρώ
Κόστος χρήσης σακιδίου: 3€

Ώρες λειτουργίας μουσείου:

Τρι-Κυ: 10.00-18.00 (Τελευταία είσοδος: 17.00)

***Ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί το διαδραστικό σακίδιο από το Πωλητήριο (Shop) του ΒΜΦ ή από το Φυλάκιο της Τεχνόπολης, αφήνοντας την ταυτότητά του, και να το επιστρέψει πάλι εκεί αφού ολοκληρώσει τη διαδρομή του στο μουσείο.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί την καταλληλότερη στιγμή για να δημιουργήσετε στα παιδιά νέες συνήθειες σχετικά με την ατομική τους υγιεινή. Ειδικά την φετινή χρονιά, που οι κανόνες υγιεινής στα σχολεία θα είναι αρκετά διαφορετικοί, είναι ευκαιρία τα παιδιά να υιοθετήσουν μια πιο υγιή και ισορροπημένη καθημερινότητα.
 

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, μια μικρή προετοιμασία με τα παιδιά μας είναι ότι πιο χρήσιμο. Εκτός από την επιστροφή στην καθημερινότητα μετά από την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού, τα παιδιά θα πρέπει να συνηθίσουν και σε νέους κανόνες ατομικής υγιεινής. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο έως το άνοιγμα των σχολείων και μιλήστε με τα παιδιά για τη σημασία της ατομικής υγιεινής και της σωστής διατροφής. Παρακάτω τα βασικά σημεία που σας προτείνουμε να προσέξετε.

 

Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας
Σίγουρα πριν φάνε ή μετά από το παιχνίδι πλένουν απαραίτητα τα χέρια τους. Όσο πιο συχνά μπορούν αλλά χωρίς να τους γίνει και εμμονή. Καλό είναι τα έχουν και το δικό τους τους αντισηπτικό ή υγρά μαντηλάκια.

 

Πίνουμε συχνά νερό και ενυδατώνουμε το σώμα μας
Για τη σωστή εφίδρωση και μεταβολισμό το νερό τους είναι απαραίτητο. Αποφύγετε αναψυκτικά ή χυμούς που περιέχουν αρκετή ζάχαρη. Το δικό τους αγαπημένο παγούρι βοηθάει να θυμούνται να πίνουν νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Κοιμόμαστε νωρίς
Ο σωστός ύπνος είναι η βάση της σωστής ανάπτυξης αλλά και μιας υγιούς καθημερινότητας. Μπείτε από νωρίς στη ρουτίνα της σχολικής εβδομάδας και προσπαθήστε τα παιδιά να μην κοιμούνται αργά. Με τον τρόπο αυτό θα ξυπνήσουν πιο εύκολα το πρωί, θα προλάβουν να φάνε ένα δυνατό πρωινό και θα αποφύγετε τις πρωινές γκρίνιες.

 

Τρώμε υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα
Οι λιχουδιές του σχολείου μερικές φορές δεν είναι είναι η καλύτερη επιλογή. Προτιμήστε να τους έχετε ετοιμάσει σπιτικά σνακς, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε καλύτερα τη καθημερινή τους διατροφή. Προσπαθήστε να υπάρχει ποικιλία στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιό τους και βάλτε χρώμα ώστε να τους κεντρίσετε το ενδιαφέρον! Φυσικά και καμιά παρασπονδία δεν βλάπτει που και που... Tip: Αν έχουν προλάβει ένα γερό πρωινό με πρωτεΐνες, δεν θα πεινάσουν σύντομα και ίσως να αποφύγουν τα επιβλαβή σνακς. Εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες για πρωτότυπα snacks για παιδιά click here.

Αθλούμαστε τακτικά
Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Εντάξτε αθλητικές εξωσχολικές δραστηριότητες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των παιδιών, σε ισορροπία πάντα με το διάβασμά τους. Επιλέξτε το σπορ που τους ταιριάζει περισσότερο και αφήστε τα παιδιά να αλλάξουν δραστηριότητα αν το επιθυμούν. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμού και τα παιδιά γυμνάζουν και πιο ολοκληρωμένα σώμα τους. Το πιο σημαντικό στον αθλητισμό είναι να το διασκεδάζουν και αναπτύσσουν την ομαδικότητα και το πνεύμα συνεργασίας.

 

Έλεγχος για ψείρες
Σε κάθε ξεκίνημα σχολικής χρονιάς επιβάλλεται να κάνουμε έναν έλεγχο στο κεφάλι του παιδιού μας για ψείρες. Φυσικά η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη και η καθημερινή εφαρμογή κάποιου αποτελεσματικού και επώνυμου αντιφθειρικού από τα πολλά που κυκλοφορούν στην αγορά. Εναλλακτικά ακολουθήστε πιο φυσικές μεθόδους που ίσως όμως να είναι πιο χρονοβόρες. Στην πρόληψη βοηθάει επίσης το ξιδόνερο και τα μαζεμένα μακριά μαλλιά.

Πρώτη φορά στην πρώτη Δημοτικού


 

Επιλέγουμε τη σωστή τσάντα
Η σωστή σχολική τσάντα δεν είναι πάντα η πιο εντυπωσιακή ή η πιο ακριβή. Ανάλογα με την ηλικία και τη διάπλαση του παιδιού διαλέξτε μια τσάντα που να μπορεί να την κουμαντάρει μόνο του και να μην επιβαρύνει την μυοσκελετική του ανάπτυξη (βάρος τσάντας έως 15% του βάρους του παιδιού). Οι τροχήλατες τσάντες είναι πιο ξεκούραστες αλλά δεν πλένονται εύκολα. Προσέξτε να έχει χωρίσματα, φαρδιές και επενδεδυμένες τιράντες και επένδυση στη πλάτη. Σε κάθε περίπτωση βάλτε μέσα τα απαραίτητα της κάθε μέρας και μόνο. Πρωτότυπες προτάσεις για τσάντες, σακίδια, κασετίνες σε πλούσια σχέδια και χρώματα θα βρείτε εδώ.

 

 

Διαχειριζόμαστε το άγχος των παιδιών για την υγεία τους
Λόγω των συνθηκών που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό και τις οποίες συνθήκες τα παιδιά αντιλαμβάνονται πλήρως, ενδέχεται τα παιδιά να αναπτύξουν άγχος σχετικά με την υγεία τους την εποχή του κορωνοϊού. Πρέπει να κάτσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους με ψυχραιμία, χωρίς να τους κρύψουμε την πραγματικότητα. Επίσης υπάρχουν και εκπαιδευτικά video για τον κορωνοϊό με φιλικό τρόπο παρουσίασης για τα παιδιά.

Φυσικά, ένας γενικός προληπτικός έλεγχος στον παιδίατρο μας είναι απαραίτητος. Ο παιδίατρος, με μια σειρά εξετάσεων και έναν κλινικό έλεγχο μπορεί να σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την υγεία του παιδιού μας και να μας κάνει να αποφύγουμε πιθανές κακοτοπιές.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Σελίδα 7 από 47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!