SNF Nostos Festival – Όλες οι εκδηλώσεις για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

30 εκδηλώσεις περιμένουν παιδιά και οικογένειες στο φετινό SNF Nostos, για να δημιουργήσουν κοινές αναμνήσεις που θα νοσταλγούν μέχρι και το επόμενο, καλοκαιρινό SNF Nostos. Το Circus Abyssinia, οι εκρηκτικοί Chipolatas και ένα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων με περιπετειώδη παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος, υπόσχονται να χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί με βάση τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν εκείνην την περίοδο σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://www.snfnostos.org/ ή το https://www.snfcc.org/

 

 

Καγιάκ στο Κανάλι
25 - 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Κανάλι
Αν και πρόκειται για άθλημα, το καγιάκ αποτελεί ταυτόχρονα μια απόλυτα ψυχαγωγική εμπειρία, που δεν θα μπορούσε να λείπει από το Κανάλι του ΚΠΙΣΝ. Στο SNF Nostos η έμπειρη ομάδα ειδικών μας θα σας δείξει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να απολαύσετε μια βόλτα με αυθεντικό καγιάκ στη σκιά των κτιρίων που φέρουν την υπογραφή του σπουδαίου Renzo Piano.

Hλικίες 8 ετών και άνω. Για κάτω των 15, μόνο με συνοδεία ενήλικα.
Με σειρά προτεραιότητας 10 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Γνωριμία με το Σκάκι
25, 26 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Μεσογειακός Κήπος
Το σκάκι δεν αποτελεί μόνο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, καθώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα άθλημα νοητικών ικανοτήτων όπου ο παράγοντας της τύχης δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα. Το σκάκι δίνει τη δυνατότητα στους σκακιστές να εξασκηθούν στην παρατήρηση, στην αυτοσυγκέντρωση και στην ικανότητα πρόβλεψης των κινήσεων του αντιπάλου.
Ηλικίες 6 έως 12 ετών
Με σειρά προτεραιότητας, 12 συμμετέχοντες κάθε 30 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.


The Chipolatas
25 - 29 Αυγούστου 2021, Pop - Up Event, Αγορά
Έπειτα από 29 χρόνια διεθνούς περιοδείας, οι The Chipolatas έχουν πλέον κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη του κοινού. Οι παραστάσεις τους μας υπόσχονται μια υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία που συνδυάζει τη σύγχρονη κίνηση, τη μουσική και την κωμωδία. Η folk μουσική συναντά την ηλεκτρονική και μαζί με την τέχνη των κλόουν δημιουργείται ένα κλασικό θέαμα από μια εκρηκτική τριάδα που μας ταξιδεύει στη γλύκα του παλιομοδίτικου τσίρκου και μας χαρίζει ένα νέο είδος όπου το παλιό και το νέο συνομιλούν αρμονικά.

Το καλοκαίρι του 2021, οι εκπληκτικοί Chipolatas θα χαρίζουν στο κοινό του SNF Nostos δύο θεαματικές παραστάσεις κάθε απόγευμα, για όλες τις ημέρες του φεστιβάλ, όπου οι φυσικές δεξιότητες και η συγκέντρωση των καλλιτεχνών θα προκαλέσουν τον θαυμασμό.

 

Μπασκετοποδόσφαιρo για Όλους
25 - 29 Αυγούστου 2021, 21:00 - 23:00, Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Μπάσκετ ή Ποδόσφαιρο; Στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών δεν έχουμε τέτοια διλήμματα, για αυτό παίζουμε και τα δύο. Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους λάτρεις του ομαδικού παιχνιδιού. Φτιάξε την ομάδα σου και έλα!
Ηλικίες 6-12 ετών
Mε σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετοχές κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Circus Abyssinia - Ethiopian Dreams
26, 27 Αυγούστου 2021, 19:00 - 20:00, Θόλος
Δύο αδέρφια, ο Bibi και ο Bichu, ίδρυσαν το Circus Abyssinia, το πρώτο τσίρκο από αποκλειστικά Αιθίοπες καλλιτέχνες, για να γιορτάσουν τoν εκπληκτικό πολιτισμό της Αιθιοπίας και να υφάνουν τα όνειρα του θιάσου τους με τολμηρά ακροβατικά, χορό και αξιοθαύμαστες συστροφές.
Το Circus Abyssinia ταξίδεψε από τους δρόμους της Αντίς Αμπέμπα σε ολόκληρο τον κόσμο για να βρεθεί από τις παγκόσμιες σκηνές στη σκηνή του SNF Nostos στην Αθήνα το 2021, με τα έργα “Ethiopian Dreams” και “Tulu”.

Το “Ethiopian Dreams” εμπνέεται από την αληθινή ζωή των Bibi και Bichu και ακολουθεί το μαγικό ταξίδι δύο αδερφών από την Αιθιοπία που ονειρεύονται να μπούνε στον κόσμο του τσίρκου και το καταφέρνουν χάρη στον Man on the Moon.

Φέτος, στο SNF Nostos το κοινό έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει με το Circus Abyssinia στη βορειοανατολική Αφρική και πέρα από αυτήν, θαυμάζοντας τον πλούσιο πολιτισμό της Αιθιοπίας και την πανανθρώπινη δύναμη της θέλησης.

Για την εκδήλωση απαιτείται το SNF Nostos ID και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεατών.
Ώρα προσέλευσης 17:30. -  Μέγιστος αριθμός θεατών 353.

 

Πίστα Αναρρίχησης
26 - 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:00, Εσπλανάδα
Νιώστε την έξαψη της ορειβασίας μέσα στην πόλη. Κατακτήστε την κορυφή με τη βοήθεια και την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, που θα βρίσκονται δίπλα σας κάθε στιγμή, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι πύργοι αναρρίχησης του SNF Nostos ανεβάζουν την αδρεναλίνη και προσφέρουν νέες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους. Εσείς, πόσο ψηλά μπορείτε να φθάσετε;

Hλικίες 6 και άνω
Mε προεγγραφή 8 συμμετέχοντες κάθε 10 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Προϋπόθεση συμμετοχής οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους αθλητικά υποδήματα.

 

 

Αθλητισμός για Όλους
26, 28 Αυγούστου 2021, 20:00 - 21:00, Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Για ακόμα μία χρονιά το SNF Nostos διοργανώνει ένα πρόγραμμα από αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν boccia, βόλεϊ καθήμενων, μπάσκετ με αμαξίδια και goalball, έτσι ώστε παιδιά με αναπηρία να έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν και να διασκεδάσουν, θυμίζοντας σε όλους μας ότι ο αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις.

Mε σειρά προτεραιότητας 10 συμμετοχές κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
ΑμεΑ*ηλικίες 4 ετών και άνω.

Steam - Smart - Cities
26 - 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Κανάλι
Παίζω, μαθαίνω, φαντάζομαι, δημιουργώ και εκπαιδεύομαι για να καινοτομήσω. Ο υπέροχος κόσμος της ρομποτικής και του αυτοματισμού έρχεται κοντά μας μέσα από το παιχνίδι με τα ειδικά επιστημονικά ρομπότ, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να μάθουν και να γνωρίσουν τεχνολογίες που μας φέρνουν πιο κοντά στο μέλλον. Μέρος της δραστηριότητας θα είναι και η παραγωγή ενέργειας από τη δύναμη του αέρα καθώς και η χρήση της ηλιακής ενέργειας.
Hλικίες 4 ετών και άνω, Aνοιχτή συμμετοχή

 

Kids’ Acrobat
26 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:30, Στίβος
Τραμπολίνα, βραχάκια ισορροπίας, στρώματα γυμναστικής και πολλά άλλα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για να τους ξετρελάνουν με παιχνίδι και άθληση, πάντα με την καθοδήγηση εξειδικευμένων γυμναστών.
Ηλικίες 3 – 12 ετών.
Mε σειρά προτεραιότητας 30 συμμετοχές κάθε 30 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 


Παιχνίδια με Μπάλα
26 - 29 Αυγούστου 2021, 09:00 - 11:00, Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Η μπάλα είναι πάθος, λατρεία, αλλά και μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. Ζήστε την ένταση ενός δυναμικού προγράμματος που περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια με μπάλα εμπνευσμένα από παιχνίδια όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, η χειροσφαίριση και απολαύστε τη χαρά της άθλησης και της συνεργασίας.

Hλικίες 6-18 ετών
Με σειρά προτεραιότητας 10 συμμετοχές κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Γνωριμία και Παιχνίδι Ξιφασκίας
26 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:30, Στίβος
Άθλημα και τέχνη, μυαλό και σώμα συνδυάζονται σε αυτή τη γοητευτική δραστηριότητα. Μέσα από ένα σύνολο αυστηρών κανόνων και τελετουργικών ευγένειας, οι δύο αντίπαλοι βάζουν σε εφαρμογή στρατηγική, ταχύτητα σκέψης και σώματος, με στόχο να επιτύχουν τα χτυπήματα που χρειάζονται για να αναδειχθεί ο νικητής του αγώνα.
Ηλικίες 4 ετών και άνω
Με σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετέχοντες κάθε 10 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Γνωριμία με το Blind Tennis & Wheelchair Tennis
26, 28 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Στον υπαίθριο αθλητικό χώρο του SNF Nostos, μικροί και μεγάλοι, άτομα με αναπηρία ή χωρίς, όλοι μαζί θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το τένις σε αμαξίδιο –ένα από τα πιο δημοφιλή παραολυμπιακά αθλήματα– καθώς και το Blind Tennis και το CardioTennis.
Ηλικίες 4 ετών και άνω
ΑμεΑ με σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετοχές κάθε 15 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Kids Sprint & Hurdles
26 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:30, Στίβος
Οι μικροί φίλοι του SNF Nostos θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές τεχνικές των δρόμων ταχύτητας με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών και πρωταθλητών του στίβου. Η δράση περιλαμβάνει εισαγωγή στα αγωνίσματα της ταχύτητας μέσω επίδειξης καθώς και επεξήγηση των βασικών αγωνιστικών τεχνικών που αφορούν την εκκίνηση από βατήρα, τη μέγιστη ταχύτητα και τον τερματισμό.
18:30-20:00 kids Sprint & 20:00 - 21:30 Hurdles
Ηλικίες 6 έως 12 ετών
Mε σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Παίζω & Μαθαίνω
26 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Εσπλανάδα
Τα παιδιά ανακαλύπτουν και αναπτύσσουν τη φωνολογική επίγνωση και τη σωματογνωσία τους μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια, διασκεδαστικές δραστηριότητες με τη βοήθεια και την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής.

Ηλικίες 3 - 6 ετών
Mε σειρά προτεραιότητας, 30 συμμετοχές κάθε 30 λεπτά συμμετοχή, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Let's Dance
26, 28 Αυγούστου 2021, 18:30 - 19:30, Πευκώνας
Μικροί και μεγάλοι ακολουθούμε τον ρυθμό και τα βήματα της δυναμικής και ευφάνταστης χορογραφίας που μας υποδεικνύει η ομάδα χορού και αφήνουμε το σώμα μας να εκτονωθεί και να εκφραστεί. Μια εκδήλωση-γιορτή που κάθε χρόνο αποδεικνύει πως όλοι μπορούν να χορέψουν και σίγουρα θα το διασκεδάσουν!
Aνοιχτή συμμετοχή

 

Interactive Wall
26 - 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:00, Εσπλανάδα
Δοκιμάστε τις ικανότητές σας στα οπτικά ερεθίσματα μέσα από τον διασκεδαστικό διαδραστικό τοίχο που για ακόμα μία χρονιά έχει τη θέση του στο SNF Nostos. Ταχύτητα, οπτική αντίληψη και αποκωδικοποίηση μηνυμάτων είναι μερικές από τις δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν.
Ηλικίες 4 και άνω
Με σειρά προτεραιότητας, 4 συμμετέχοντες κάθε 10 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Γνωριμία με το Badminton
27 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:30, Στίβος
Σε αυτή τη δραστηριότητα ερχόμαστε σε επαφή με το badminton, μία παραλλαγή του τένις, σε μικρότερων διαστάσεων γήπεδο, που απαιτεί δυνατά χτυπήματα και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό ένα μπαλάκι με φτερά! Η αντιπτέριση, όπως ονομάζεται στα ελληνικά, αποτελεί ένα από τα τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα στα οποία χρησιμοποιείται ρακέτα, ενώ απαιτεί ειδικές ικανότητες καθώς και χτυπήματα με μεγάλη δύναμη, μιας και η τροχιά της μπάλας είναι συχνά απρόβλεπτη.
Ηλικίες 4 ετών και άνω
Με σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετέχοντες κάθε 10 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Αντιπτέρισης.

Παίζοντας με τους Κώδικες
27 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Εσπλανάδα
Είστε έτοιμοι να λύσετε τους γρίφους και να παίξετε τα παιχνίδια μας; Αν ναι, τότε σας περιμένουμε όλους! Επίλυση γρίφων και συμμετοχή σε διαδραστικά παιχνίδια. Πάρτε την παρέα σας και ελάτε να ανακαλύψουμε τα μυστήρια!
Hλικίες 6 ετών και άνω
Mε σειρά προτεραιότητας, 30 συμμετέχοντες κάθε 30 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Αθλητισμός & Τεχνολογία
27 - 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:30, Στίβος
Αν συσκευές όπως τα λέιζερ σκοποβολής, οι οπτικοί αισθητήρες αντίδρασης, το κωπηλατοεργόμετρο, το ρομπότ αντίδρασης με μπαλάκια πινγκ-πονγκ και το εργόμετρο του σκι σας τραβούν το ενδιαφέρον, αυτή η εκδήλωση θα σας ενθουσιάσει. Η παρουσίαση του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στον αθλητισμό από την επιστημονική ομάδα του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence δεν προσφέρει μόνο ενημέρωση, αλλά και την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες αυτόν τον εξοπλισμό!
Hλικίες 6-65 ετών
Mε σειρά προτεραιότητας, 20 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Θεραπευτική Άσκηση
27 - 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:30, Στίβος
Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (SE) είναι ένα αθλητικό κέντρο που ανήκει στη Διεθνή Ένωση Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού (World Association of Sport Performance Centers, WASPC) και λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο SNF Nostos εξειδικευμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής και επιστήμονες υγείας που συνεργάζονται με το SE θα παρουσιάσουν ένα εισαγωγικό αθλητικό πρόγραμμα, με σκοπό την ανάδειξη της σωματικής άσκησης ως πρόληψη, αλλά και ως θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα οφέλη της άσκησης καθώς και να συμμετάσχουν οι ίδιοι συμβάλλοντας στη σωματική και την ψυχική τους υγεία με τον πιο ευχάριστο τρόπο.
Ενήλικες
Mε σειρά προτεραιότητας, 20 συμμετέχοντες κάθε 30 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Safe Water Sports
27, 28 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Μεσογειακός Κήπος
Μια εκπαιδευτική δραστηριότητα για τα παιδιά, που στόχο έχει τη γνωριμία με την ασφαλή κολύμβηση μέσω διαδραστικών παιχνιδιών μάθησης, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής.
Ηλικίες 6 έως 12 ετών
Με σειρά προτεραιότητας, 20 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Capoeira
27, 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 19:30, Πευκώνας
Είναι χορός και πολεμική τέχνη μαζί. Με εντυπωσιακά ακροβατικά, χαρακτηριστικό ρυθμό και μια ολόκληρη φιλοσοφία να τη συνοδεύει, η Capoeira αποτελεί μια αφρο-βραζιλιάνικη τέχνη και μορφή πολιτισμικής έκφρασης που αξίζει να γνωρίσουμε. Στο SNF Nostos έμπειροι δάσκαλοι θα μας μυήσουν στα μυστικά της ξεκινώντας από απλές βασικές κινήσεις με τη συνοδεία μουσικής ενώ, στη συνέχεια, θα παρακολουθήσουμε επίδειξη με προχωρημένες τεχνικές, ζωντανή μουσική (Bateria) και επίδειξη ακροβατικών.
Aνοιχτή συμμετοχή.

 

Αθλητισμός για Όλους
27, 29 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:00, Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Για ακόμα μία χρονιά το SNF Nostos διοργανώνει ένα πρόγραμμα από αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν boccia, βόλεϊ καθήμενων, μπάσκετ με αμαξίδια και goalball, έτσι ώστε παιδιά με αναπηρία να έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν και να διασκεδάσουν, θυμίζοντας σε όλους μας ότι ο αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις.

Mε σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετοχές κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
ΑμεΑ*ηλικίες 4 ετών και άνω.

Γνωριμία με το Ping Pong
28 Αυγούστου 2021, 18:30 - 21:30, Στίβος
Ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως, το γνωστό πινγκ-πονγκ, έρχεται στο SNF Nostos για μια σειρά από σετ που θα μας διασκεδάσουν και θα μας γυμνάσουν. Το βάρος της μπάλας, η μικρή περιοχή του τραπεζιού, οι υψηλές ταχύτητες και ο περιορισμένος χρόνος αντίδρασης κάνουν το παιχνίδι πολυσύνθετο και απαιτητικό.
Hλικίες 4 ετών και άνω
Mε σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετέχοντες κάθε 10 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

 

Circus Abyssinia - Tulu
28, 29 Αυγούστου 2021 , 19:00 - 20:00, Θόλος
Δύο αδέρφια, ο Bibi και ο Bichu, ίδρυσαν το Circus Abyssinia, το πρώτο τσίρκο από αποκλειστικά Αιθίοπες καλλιτέχνες, για να γιορτάσουν τoν εκπληκτικό πολιτισμό της Αιθιοπίας και να υφάνουν τα όνειρα του θιάσου τους με τολμηρά ακροβατικά, χορό και αξιοθαύμαστες συστροφές.
Το Circus Abyssinia ταξίδεψε από τους δρόμους της Αντίς Αμπέμπα σε ολόκληρο τον κόσμο για να βρεθεί από τις παγκόσμιες σκηνές στη σκηνή του SNF Nostos στην Αθήνα το 2021, με τα έργα “Ethiopian Dreams” και “Tulu”.
Φέτος, στο SNF Nostos το κοινό έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει με το Circus Abyssinia στη βορειοανατολική Αφρική και πέρα από αυτήν, θαυμάζοντας τον πλούσιο πολιτισμό της Αιθιοπίας και την πανανθρώπινη δύναμη της θέλησης.

Για την εκδήλωση απαιτείται το SNF Nostos ID και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεατών.
Ώρα προσέλευσης 17:30. -  Μέγιστος αριθμός θεατών 353.

Το Πάρκο Δεξιοτήτων
28 Αυγούστου 2021, 18:30 - 20:00, Εσπλανάδα
Ένα διασκεδαστικό τεστ δεξιοτήτων! Η αφή, η ακοή, η όραση, η όσφρηση, η έκφραση και η μνήμη είναι μερικές από τις αισθήσεις που θα χρειαστεί να συνδυάσετε, βάζοντας τα δυνατά σας για να πετύχετε όλους τους στόχους της δραστηριότητας. Είστε έτοιμοι;
Ηλικίες 6 ετών και άνω
Mε σειρά προτεραιότητας, 30 συμμετοχές κάθε 30 λεπτά συμμετοχή, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Family Adventure
29 Αυγούστου 2021 , 18:30 - 20:00, Εσπλανάδα
Διασκεδαστικά παιχνίδια για γονείς και παιδιά, που καλούνται να συνεργαστούν μεταξύ τους σε ζευγάρια μικρού-μεγάλου, αποδεικνύοντας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο ότι η καλή συνεργασία ξεκινά από την οικογένεια. Επιστρατεύοντας την καλύτερή τους διάθεση, οι συμμετέχοντες μπαίνουν στο παιχνίδι και βάζουν τα δυνατά τους για να πετύχουν τον στόχο τους, με ταχύτητα, ευστροφία και ευελιξία. Στο SNF Nostos τo παιχνίδι είναι οικογενειακή υπόθεση!

Ηλικίες 4 ετών και ανω
Με σειρά προτεραιότητας, 30 συμμετέχοντες κάθε 30 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Γνωριμία με τη Χειροσφαίριση
29 Αυγούστου 2021 , 18:30 - 21:30, Στίβος
Η χειροσφαίριση, το γνωστό σε όλους handball, αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή ομαδικά αθλήματα, που παίζεται από άνδρες και γυναίκες, με τη χρήση των χεριών. Στο SNF Nostos ειδικά διαμορφωμένα γηπεδάκια και έμπειροι προπονητές περιμένουν παλιούς και νέους φίλους του αθλήματος για μια γνωριμία με τους κανόνες του και πολύ, μα πολύ, παιχνίδι!
Ηλικίες 4 ετών και άνω
Με σειρά προτεραιότητας, 10 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης.

 

Εκπαίδευση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για Παιδιά
29 Αυγούστου 2021 , 18:30 - 20:00, Πανοραμικά Σκαλιά
Η εξοικείωση των παιδιών με τις τεχνικές και διαδικασίες της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) καθώς και η ευαισθητοποίηση όλων μας για την προσφορά στη ζωή αποτελεί τον κύριο στόχο αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Εξειδικευμένο προσωπικό με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό θα ενημερώσει και θα καθοδηγήσει τα παιδιά στις βασικές τεχνικές ΚΑΡΠΑ, στέλνοντας το μήνυμα πως με στοιχειώδη εκπαίδευση μπορούμε να σώσουμε μια ζωή.
Ηλικίες 4 ετών και άνω
Με σειρά προτεραιότητας, 20 συμμετέχοντες κάθε 30 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και τον οργανισμό KidsSavesLives.

 

Ο Πλανήτης μας Ζει
29 Αυγούστου 2021 , 18:30 - 20:00, Μεσογειακός Κήπος
Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και πρέπει να τον φροντίζουμε! Μέσω των διαφορετικών εκπαιδευτικών σταθμών που είναι τοποθετημένοι στην πολύχρωμη αυλή του Μεσογειακού Κήπου, θα ενημερωθούμε για τις ανάγκες του πλανήτη μας και πώς μπορούμε να τον προσέχουμε με αγάπη, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων φίλων μας. Ένα εξαιρετικό διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Ηλικίες 4 ετών και άνω
Mε προεγγραφή 20 συμμετέχοντες κάθε 20 λεπτά

 

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Travel4kids.gr, από αυτή τη φράση καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται.. είναι μία ιδέα που συνδυάζει το ταξίδι για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Το ταξίδι που μας αρέσει πολύ… να ονειρευόμαστε προορισμούς, να ψάχνουμε μικρά tips που θα το κάνουν πιο ιδιαίτερο, να ζούμε τις νέες εμπειρίες που μας προσφέρει κάθε τόπος, να δίνουμε συμβουλές για τις κρυμμένες παραλίες και τις καλύτερες λιχουδιές, να διαβάζουμε για ταξίδια άλλων…

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας!